INFORMACIJE O IZDELKU

Najhitrejše in najbolj instinktivno samodejno ostrenje na svetu.¹

EOS R3 zagotavlja ostre posnetke, da ste lahko osredotočeni na svoje delo. Samodejno ostrenje s sledenjem pogledu, napredno prepoznavanje subjektov in izjemna občutljivost pri šibki svetlobi zagotavljajo neverjetno doživetje fotografiranja.
EOS R3

EOS R3 je programiran za prepoznavanje dirkalnih avtomobilov in motornih koles, ki med drugim zajemajo avtomobile formule 1, GT avtomobile in reli avtomobile.

© Vladimir Rys / Canon Ambassador

Revolucija na področju samodejnega ostrenja: samodejno ostrenje s sledenjem pogledu

Fotoaparat EOS R3 ponuja popolnoma nov in naraven način ostrenja, in sicer tako, da izberete točko samodejnega ostrenja ali subjekt, ki mu želite slediti, tako, da ga pogledate. S polovičnim pritiskom gumba zaklopa fotoaparata izostrite izbrano točko samodejnega ostrenja ali začnete neprekinjeno sledenje izbranega subjekta. Česa takega enostavno ne boste našli drugje.

Zaradi kombinacije samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu in ostrenja s sledenjem je EOS R3 odličen fotoaparat za snemanje hitrega dogajanja. Snemate atletiko na stezi? Preprosto izberite tekača, ki mu želite slediti, tako, da ga pogledate. Pritisnite gumb, fotoaparat EOS R3 pa bo temu športniku sledil in ga našel v množici. Enako čarovnijo lahko izvedete na katerem koli politiku med tiskovno konferenco, motornem kolesu na dirkališču in celo ptici na nebu.

Sistem samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu je preprost za umerjanje, nastavitve umerjanja pa lahko shranite, da jih pozneje v hipu prikličete, ali jih s pomočjo pomnilniške kartice celo uporabite v drugem ohišju. En fotoaparat lahko programirate za različne fotografe ali za istega fotografa, ki nosi očala ali kontaktne leče. Točke samodejnega ostrenja lahko seveda izberete tudi z večnamenskim upravljalnikom na fotoaparatu ali z našim edinstvenim pametnim upravljalnikom.

EOS R3

Oglejte si delovanje samodejnega ostrenja s sledenjem pogleda, ko fotograf z očesom izbere drugo motorno kolo, fotoaparat pa izostri nov subjekt.

EOS R3

EOS R3 prepozna tudi oči in sledi ostrenju tako, da so oči vedno izostrene.

EOS R3

Sledenje ostrenju ohrani oči košarkarja izostrene, ko fotoaparat posname fotografijo.

EOS R3

Fotoaparat EOS R3 lahko sledi čeladam na motornih kolesih s hitrostjo 30 sličic na sekundo.

Nova generacija funkcije sledenja subjektom

S pomočjo enake tehnologije umetne inteligence za globoko učenje, ki smo jo uporabili pri fotoaparatih EOS R5 in R6, smo samodejno ostrenje fotoaparata EOS R3 dvignili na višjo raven. Fotoaparat prepozna ljudi, živali in zdaj tudi motorna športna vozila.
Več sto tisoč slik različnih fotografov in agencij je fotoaparat naučilo to, kako je videti resnični svet in kako se ta premika.

EOS R3

• Ljudje. Fotoaparat prepozna in izostri oči subjekta, kateremu sledi. Če oči niso vidne, ima prednost obraz. Če ne vidite obojega (na primer, ko se nogometaš nenadoma obrne stran), fotoaparat EOS R3 daje prednost glavi subjekta, nato pa njegovemu telesu. Pri sledenju osebam je fotoaparat optimiran tako, da boljše sledi subjektom, ki nosijo čelado ali masko, kar je idealno za športne spektakle.

• Živali. Fotoaparat je opremljen s tehnologijo sledenja subjektom, ki prepoznava pse, mačke in ptice (celo med letom).

• Vozila. EOS R3 je programiran za prepoznavanje dirkalnih avtomobilov in motornih koles, ki med drugim zajemajo avtomobile formule 1, GT avtomobile in reli avtomobile. Razlikuje lahko celo med vozili z zaprto in odprto kabino, pri čemer se osredotoči na voznikovo čelado, ko je ta vidna. Poleg tega prepoznava tudi dirkalna motorna kolesa in prav tako omogoča sledenje čeladi voznika, zaradi česar so ti med tekmovanjem vedno izostreni.

Sledenje subjektom je zdaj podprto za vse nastavitve območja samodejnega ostrenja. Zaradi hitrosti vgrajenega tipala z osvetlitvijo od zadaj fotoaparata EOS R3 se pri uporabi elektronskega zaklopa s hitrostjo 30 sličic na sekundo ostrenje vzorči do 60-krat na sekundo, kar zagotavlja naše najbolj dovršeno samodejno ostrenje v Canonovem fotoaparatu.

Način za registracijo osebe

Različica vdelane programske opreme 1.40 je [Registracija prioritete ljudi] dodana v meni fotoaparatov s samodejnim ostrenjem. V fotoaparatu omogoča predhodno registracijo do deset obrazov, kar fotoaparatu omogoča sledenje osebi v prizoru glede na njihovo nastavljeno prioriteto v fotoaparatu. Fotoaparat je popoln za poročanje, rdečo preprogo ali poroke, saj bo glede na njihovo registrirano prioriteto v fotoaparatu vedel, na kateri obraz se mora osredotočiti, ko je v prizoru več oseb. Obraze lahko registrirate s slik, posnetih na kartici, ali s slik, shranjenih na njej. Po potrebi lahko v fotoaparatu spremenite prioriteto oseb.

Register_people_menu

Prednost samodejnega ostrenja Dual Pixel CMOS AF II

Tehnologija samodejnega ostrenja AF II s tipalom CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami tega fotoaparata vsako od 24 milijonov slikovnih pik spremeni v tipalo za ostrenje, skupaj pa tvorijo 4779 izbirnih točk samodejnega ostrenja in območij različnih velikosti. Ta so lahko postavljena kjer koli na sliki in omogočajo 100-odstotno pokritost. Celo slikovne pike, ki se ne uporabljajo za izbrano točko ostrenja, posredujejo informacije mehanizmu za samodejno ostrenje s sledenjem, kar zagotavlja neverjetno natančnost.

Tehnologija samodejnega ostrenja Dual Pixel CMOS AF II fotoaparata EOS R3 je najhitrejši in najobčutljivejši sistem samodejnega ostrenja na svetu za fotoaparat s tipalom polne velikosti, ki se lahko izostri v samo 0,03 sekunde1 in pri šibki svetlobi do –7,5 EV.2 Takšna svetloba je tako temna, da je skoraj nemogoče videti skozi optično iskalo, elektronsko iskalo fotoaparata EOS R3 pa omogoča fotografiranje v takšnih pogojih.

Tipalo z osvetlitvijo od zadaj

Tehnologija samodejnega ostrenja Dual Pixel CMOS AF II tega fotoaparata vsako od 24 milijonov slikovnih pik spremeni v tipalo za ostrenje.
EOS R3

Ta posnetek je bil posnet pri –7,5 EV, kar dokazuje, kako fotoaparat EOS R3 izostri sliko v skoraj popolni temi.

 1. Izračunano na podlagi rezultatov preskusov hitrosti samodejnega ostrenja v skladu s smernicami CIPA (rezultati se lahko razlikujejo glede na pogoje fotografiranja in uporabljene objektive). Temelji na notranji merilni metodi. Preskusni pogoji: • Svetlost v času merjenja razdalje: EV12 (običajna temperatura, ISO 100) • Način fotografiranja: M • Uporabljen objektiv: RF24-105mm F4-7.1 IS STM, pri fotografiranju z ročnim upravljanjem zaklopa • Način samodejnega ostrenja: Enotočkovno samodejno ostrenje (središčno) • Delovanje samodejnega ostrenja: en posnetek s samodejnim ostrenjem
 2. Med fotografiranjem z mirujočim fotoaparatom ter objektivom z zaslonko f/1.2, sredinska točka ostrenja, nastavitev One-Shot AF, temperatura 23°C/73°F, ISO100. Ne velja za objektive RF s premazom za mehčanje slike

Povezani članki

 • ČLANEK

  Ali lahko fotoaparat Canon EOS R3 uspe slediti majhnemu in bliskovito hitremu beločelemu deževniku?

  Italijanski fotograf divjih živali Bruno D'Amicis je preskusil fotoaparat EOS R3 tako, da je fotografiral redke in neverjetno hitro premikajoče se ptice na plažah v deželi Abruci.

 • ČLANEK

  Fotoaparat Canon EOS R3 na zahtevnejšem terenu

  "Popolnoma prekaša vse, s čimer sem delal v preteklosti!" Fotograf motošporta Vladimir Rys na svojem prvem fotografiranju električnih dirkalnih avtomobilov preizkuša Canon EOS R3.

 • ČLANEK

  Hitro življenje s Canonovimi super telefoto objektivi

  Fotograf motošporta Vladimir Rys poskuša ujeti hitro premikajoč se dirkalni avtomobil s Canonovimi objektivi RF 400mm F2.8L IS USM in RF 600mm F4L IS USM na fotoaparatu Canon EOS R3.

 • ČLANEK

  Razlaga samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu

  Spoznajte Canonov neverjetni sistem samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu, ki nastavi ali preklopi točko samodejnega ostrenja tako, da zazna, kaj gledate.

 • Naročite se

  Prvi prejmite najnovejše novice o fotoaparatu EOS R3 in spremljajte novosti.