EOS R3

Brezzrcalni fotoaparati

Canon EOS R3

S fotoaparatom lahko ujamete hitro minljive trenutke tako, kot si niste mislili, da je mogoče. Dobrodošli v prihodnosti fotografiranja hitrega dogajanja.

Tehnični podatki

 • Vgrajeno tipalo

  Vgrajeno tipalo z osvetlitvijo od zadaj

 • Hitrost zaporednih fotografij 30 sličic na sekundo

  Neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 30 sličic na sekundo ali 12 sličic na sekundo z mehanskim zaklopom s samodejno osvetlitvijo in samodejnim ostrenjem s sledenjem.

 • Do 195 sličic na sekundo hitro zaporedje1

  Fotografirajte s prilagodljivo hitrostjo zaporednih fotografij

 • Največja vrednost ISO 102.400

  Občutljivost od ISO 100 do ISO 102.400 (poveča se lahko na ISO 204.800)

 • Ločljivost 24 milijonov slikovnih pik

  Idealno ravnovesje kakovosti slike, visoke vrednosti ISO in velikosti datoteke

 • Stabilizator slike z do 8 koraki

  Vgrajen stabilizator slike, ki deluje v kombinaciji s stabilizatorjem slike na objektivu

 • Samodejno ostrenje s sledenjem pogledu

  Izberite točke izostritve ali predmete, ki jim želite slediti, tako da jih pogledate

 • Sledenje predmetom

  Samodejno sledi ljudem, živalim in vozilom v načinu fotografije in videonačinu

 • Vrtljivi zaslon

  Popolnoma vrtljiv, 8,2-cm zaslon na dotik s 4.200.000 slikovnimi pikami

 • Elektronsko iskalo

  Elektronsko iskalo brez zatemnitve s 5.760.000 slikovnimi pikami, hitrostjo osveževanja 120 sličic na sekundo in 100-odstotno pokritostjo

 • WiFi in Bluetooth

  Brezžična povezljivost za daljinsko upravljanje in prenos slik

 • 6K RAW

  60 sličic na sekundo z največjo prilagodljivostjo spreminjanja nastavitev, kot je določanje beline pri naknadni obdelavi

 • 4K 120p

  Snemajte upočasnjene videoposnetke z izjemno visoko kakovostjo podrobnosti

 • Polna visoka ločljivost 240p

  Snemajte izjemno upočasnjene videoposnetke z visoko kakovostjo podrobnosti

 1. Samodejna osvetlitev in samodejno ostrenje s sledenjem v načinu hitrega zaporedja nista na voljo. Največje število zajetih sličic lahko nastavite na 50
Različica vdelane programske opreme z dne, 22. hulija 2022, je dodala do 195 sličic na sekundo za neprekinjeno fotografiranje, 240 sličic na sekundo za videoposnetke polne visoke ločljivosti in številne druge uporabne funkcije. Prenos je mogoč s strani za podporo.
Več informacij Ogled celotnih specifikacij

PREGLED

Predstavljamo naslednje poglavje v družini EOS

Fotoaparat EOS R3 bo spremenil vaše mnenje o brezzrcalnih fotoaparatih. Zložen senzor z osvetlitvijo ozadja lahko zamrzne dogajanje pri 1/64.000 in omogoča neprekinjeno fotografiranje pri hitrosti do 30 sličic na sekundo, ki se poveča na 195 sličic na sekundo 1. Samodejno ostrenje s sledenjem pogledu med fotografiranjem inteligentno prepozna in spremlja predmete. To je odlično za fotografiranje športnih dogodkov, novic in divjih živali.

EOS R3 na kratko

 • Izjemna hitrost fotografiranja s 30 sličicami na sekundo

  Uživajte v najvišji hitrosti zaklopa 1/64.000 s in rafalnem fotografiranju s hitrostjo 30 sličic na sekundo z istočasnim samodejnim ostrenjem s sledenjem/samodejno osvetlitvijo.

 • Obvladovanje gibanja

  Fotoaparat EOS R3 s hitrostjo 30 sličic na sekundo zajema bežne trenutke in razkriva podrobnosti, ki jih s prostim očesom ni mogoče opaziti.

 • Opazujte. Odzovite se. Odgovorite.

  Z našo edinstveno tehnologijo samodejnega ostrenja Eye Control fotoaparat EOS R3 izostri vse, kar gledate.

 • Zasnovan za filme

  EOS R3 je profesionalni hibridni fotoaparat, ki lahko posname kinematografske videoposnetke v visoki ločljivosti in izjemne fotografije.

 • Prilagojen za profesionalce

  Fotoaparat EOS R3 je zasnovan tako, da je kos zahtevam vsakodnevne profesionalne uporabe in vsem izzivom, na katere naletite v življenju.

 • Napredna povezljivost

  Fotoaparat EOS R3 se s priključkom za žično lokalno omrežje in 2,4/5 GHz poveže z omrežji računalnikov, prenosnimi računalniki in mobilnimi napravami za hitro in preprosto izmenjavo slik ter oddaljeno upravljanje kamere.

Mojster gibanja

Fotoaparat EOS R3 s hitrostjo 30 sličic na sekundo, ki se poveča na 195 sličic na sekundo 1, zajema bežne trenutke in razkriva podrobnosti, ki jih s prostim očesom ni mogoče opaziti.

Tipalo fotoaparata z osvetlitvijo ozadja je tako hitro, da fotografom omogoča uporabo elektronskega zaklopa za zamrznitev hitrega gibanja, pri tem pa jim ni treba skrbeti glede popačenja zaradi premikajoče zaslonke. Uživajte v najvišji hitrosti zaklopa 1/64.000 sekunde in fotografiranju s hitrostjo 30 sličic na sekundo z istočasnim samodejnim ostrenjem s sledenjem/samodejno osvetlitvijo do 420 sličic pri fotografiranju v obliki zapisa RAW.

Želite več? S hitrim neprekinjenim fotografiranjem po meri lahko fotoaparat EOS R3 fotografira s prilagodljivo hitrostjo zaporednih fotografij 195 sličic na sekundo in zajame neverjetne podrobnosti pri hitro premikajočih se predmetih. V enem zaporedju lahko zajamete do 50 sličic, slike pa lahko shranite v obliki datoteke JPEG, HEIF ali RAW.

Za lažjo nastavitev dnevne svetlobe in bliskavice tudi pri močni svetlobi ali za zamrznitev hitro premikajočih glav subjektov je zdaj na voljo sinhronizacija bliskavice pri uporabi elektronskega zaklopa fotoaparata – tako bliskavice Canon Speedlite kot tudi bliskavice drugih ponudnikov.

EOS R3

Napredno samodejno ostrenje s sledenjem pogledu

Ste kdaj uporabljali takšen fotoaparat, da ste imeli občutek, da vam bere misli? Z našo tehnologijo samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu nove generacije fotoaparat EOS R3 izostri vse, kar gledate. Ta edinstven nadzor nad samodejnim ostrenjem omogoča, da se fotoaparat odzove tako hitro kot vi – tako se lahko odzovete na nenehno spreminjajoče se prizore.

EOS R3

Naše najboljše sledenje subjektu doslej

Z uporabo poglobljene umetne inteligence in na tisoče resničnih slik smo fotoaparat EOS R3 naučili, da natančno in samozavestno prepozna ljudi, živali in vozila ne glede na to, kje se premikajo v prizoru.

Sledi lahko osebam, četudi nosijo čelado ali sončna očala. Pri fotografiranju motošporta lahko fotoaparat EOS R3 prepozna motorna kolesa in dirkalne avtomobile. Prav tako ločuje med zaprtimi in odprtimi kabinami, pri čemer določi voznikovo čelado, ko je ta vidna.
EOS R3

Zlitje videoposnetkov in fotografij

EOS R3 je profesionalni hibridni fotoaparat, ki lahko posname kinematografske videoposnetke v visoki ločljivosti in izjemne fotografije. S številnimi funkcijami, ki omogočajo filmarjem nove ravni ustvarjalnosti, lahko fotoaparat zajame prevzorčene videoposnetke v obliki zapisa 4K ali 6K RAW v notranji pomnilnik na kartico CFexpress. Fotoaparat Canon Log 3 omogoča večji dinamični obseg in možnosti barvnih prehodov.

Odločilnega pomena je, da je enako prepoznavanje predmetov, ki je na voljo fotografom, na voljo tudi snemalcem, zato lahko sledite premikajočim se subjektom v kadru in jih izostrite tudi med delom.
EOS R3

Povežite se s svetom

Povezljivost je ključnega pomena za športne in novinarske fotografe. Fotoaparat EOS R3 se s priključkom za žično lokalno omrežje in povezavo Wi-Fi 2,4/5 GHz poveže z omrežji računalnikov, prenosnimi računalniki in mobilnimi napravami za hitro in preprosto izmenjavo slik ter oddaljeno upravljanje kamere. Fotoaparat EOS R3 je združljiv tudi z našo mobilno aplikacijo za prenos datotek, ki omogoča profesionalnim fotografom dodajanje metapodatkov in prenašanje slik iz pametnega telefona prek povezave Wi-Fi ali mobilnih podatkov.

Fotoaparat EOS R3 je opremljen tudi z novim večnamenskim nastavkom za dodatno opremo, ki omogoča podatkovno komunikacijo in moč za novo dodatno opremo ter deluje kot nastavek za bliskavico obstoječih bliskavic Speedlite in sprožilnikov.
EOS R3

Zasnovan in izdelan za profesionalce

EOS R3 je zasnovan tako, da je kos zahtevam vsakodnevne profesionalne uporabe in vsem izzivom, na katere naletite v življenju.

Trpežno ohišje iz magnezijeve zlitine je enako odporno na prah in vodo kot naši legendarni fotoaparati družine EOS-1D, ki prenesejo tudi puščavske viharje in nalive. Samozavestno fotografirajte v vseh razmerah.

EOS R3

Združljiv z obstoječim sistemom

EOS R3 je združljiv z obstoječim sistemom in deluje skupaj z drugimi brezzrcalnimi fotoaparati ali fotoaparati DSLR.

Fotoaparat napaja visokozmogljiva baterija LP-E19, ki je enaka kot pri fotoaparatu družine EOS-1DX. Objektivi EF delujejo natanko tako, kot je predvideno, saj imajo na voljo številne visokokakovostne nastavke, ki prav tako lahko izboljšajo funkcionalnost – kot so obroč za nadzor ali vstavljivi filtri.

Intuitivno upravljanje in ergonomska odličnost fotoaparata EOS R3 je rezultat treh desetletij razvoja, ki temelji na potrebah profesionalnih fotografov. Uživajte v edinstveni ergonomiji z znanim intuitivnim vmesnikom.

EOS R3

Odzivni prilagodljivi kontrolniki

EOS R3 je profesionalni fotoaparat izjemne kakovosti. Oblika sledi fotoaparatom družine EOS-1DX, vendar je manjši in lažji, saj vključuje načela zasnove brezzrcalnega sistema EOS R za vrhunsko uporabo.

Fotoaparat nudi različne možnosti upravljanja, saj sta večnamenski in pametni upravljalnik intuitivno nameščena na dosegu vašega palca. Tri prilagodljive številčnice na ohišju fotoaparata in obroč za nadzor objektiva na vsakem objektivu z nastavkom RF omogočajo nastavitev hitrosti zaklopa, zaslonke, vrednosti ISO in izravnave osvetlitve, ko je fotoaparat prislonjen očesu. S pritiskom na gumb je na voljo tudi takojšen 1,6-kratni digitalni telepretvornik za daljši doseg, ki je še posebej uporaben za takojšnje obrezovanje, kar zmanjša potrebo po naknadni obdelavi.

EOS R3 je opremljen tudi z vrtljivim zaslonom visoke ločljivosti s štirimi milijoni slikovnih pik, ki je jasen in odličen tudi pri močni svetlobi. Iz ustvarjalnega vidika omogoča preprosto sestavljanje. Dve reži za kartice omogočata zapisovanje slikovnih datotek in videoposnetkov na široko dostopne kartice SD (s podporo za UHS-II) ali izjemno hitre medije CFexpress nove generacije.

EOS R3

Uporaba elektronskega zaklopa z bliskavico

Za lažjo nastavitev dnevne svetlobe in bliskavice tudi pri močni svetlobi ali za zamrznitev hitro premikajočih glav subjektov je zdaj na voljo sinhronizacija bliskavice pri uporabi elektronskega zaklopa fotoaparata – tako bliskavice Canon Speedlite kot tudi bliskavice drugih ponudnikov.

EOS R3

"POMEMBNA JE HITROST. BITI MORAMO HITREJŠI IN UČINKOVITEJŠI. ZATO UPORABLJAMO TA FOTOAPARAT."

Photographer looking down view finder

Družba Canon želi do leta 2050 pri poslovnih dejavnostih doseči ničelno stopnjo neto emisij CO2.

To bomo dosegli s povprečno 3-odstotnim letnim izboljšanjem indeksa izboljšanja emisij CO2 v življenjskem ciklu na izdelek. Torej če bi se ohranilo, to pomeni približno 50-odstotno zmanjšanje do leta 2030 v primerjavi z letom 2008. Ugotavljamo, da je to v skladu s stopnjo zmanjšanja, ki jo zahteva Pariški sporazum.

Še naprej bomo pregledovali cilje z dolgoročne perspektive, da bi preverili svoj prispevek k uresničevanju nizkoogljične družbe.

Primerjava modela EOS R3

Oglejte si, kako je EOS R3 primerljiv z drugimi Canonovimi profesionalnimi fotoaparati polne velikosti.

Funkcija

EOS R FF

EOS R3

EOS R FF

EOS R5

Efektivne slikovne pike (pribl. MP)

24,1 milijona slikovnih pik
20,1 milijona slikovnih pik
45,0 milijona slikovnih pik

Stabilizacija slike v fotoaparatu

Da, največ 8 korakov glede na uporabljen objektiv 1
Ni na voljo
Da, največ 8 korakov glede na uporabljen objektiv 1

Zaznavanje subjektov

Obraz, oči, živali in vozilo
Ljudi
Telo, obraz, oči, živali

Samodejno ostrenje pri šibki svetlobi

Občutljivo na -7 5EV 2
Občutljivo na –4 EV ali –6 EV z ogledom v živo 2
Občutljivo na -6EV 2

Hitrost neprekinjenega fotografiranja (sličice na sekundo)

12 sličic na sekundo v načinu servo samodejnega ostrenja
30 sličic na sekundo z neslišnim elektronskim zaklopom in servo samodejnim ostrenjem 3
195 sličic na sekundo s fiksnim samodejnim ostrenjem/samodejno osvetlitvijo
20 sličic na sekundo z mehanskim zaklopom, servo samodejno ostrenje
20 sličic na sekundo z neslišnim elektronskim zaklopom in servo samodejnim ostrenjem
12 sličic na sekundo v načinu servo samodejnega ostrenja
20 sličic na sekundo z neslišnim elektronskim zaklopom in servo samodejnim ostrenjem 3

Filmi

12-bitni format RAW v ločljivosti 6K (RAW/RAW light) pri hitrosti do 60 sličic na sekundo
Ločljivost 4K pri hitrosti do 120 sličic na sekundo
Polna visoka ločljivost pri hitrosti do 100/240fps
Canon Log 3 / HDR PQ, notranje 10-bitno 4 : 2 : 2
Stiskanje All-I/IPB/IPB, 10-bitno nestisnjeno snemanje 4 : 2 : 2 v 4K 60p v zunanjem snemalniku
12-bitni format RAW v ločljivosti 5,5K (RAW/RAW light) pri hitrosti do 60 sličic na sekundo.
4K pri hitrosti do 60 sličic na sekundo
Polna visoka ločljivost pri hitrosti do 120 sličic na sekundo
Canon Log 1/Log 3/HDR PQ [7], notranje 10-bitno snemanje 4 : 2 : 2
Stiskanje All-I / IPB, 10-bitno nestisnjeno snemanje 4 : 2 : 2 v 4K 60p v zunanjem snemalniku
8K pri hitrosti do 30 sličic na sekundo
4K pri hitrosti do 120 sličic na sekundo
Polna visoka ločljivost pri hitrosti do 120 sličic na sekundo
Način fotografiranja v 4K v časovnih presledkih
Canon Log 1/Log 3 [7]/HDR PQ, notranje 10-bitno snemanje 4 : 2 : 2
Stiskanje All-I/IPB/IPB, 10-bitno nestisnjeno snemanje 4 : 2 : 2 v 4K 60p v zunanjem snemalniku
8 K polne velikosti ali obrezan 5 k ProRes
Posneto v obliki zapisa RAW prek povezave HDMI na
Atomos Ninja V+

Vmesnik za upravljanje

Glavno kolesce
Kolesce za hitro upravljanje 1
Kolesce za hitro upravljanje 2
Večnamenski upravljalnik za samodejno ostrenje
Pametni krmilnik
Zaslon na vrhnjem delu
Glavno kolesce
Kolesce za hitro upravljanje
Večnamenski upravljalnik za samodejno ostrenje
Pametni krmilnik
Zaslon na vrhnjem delu
Glavno kolesce
Kolesce za hitro upravljanje 1
Kolesce za hitro upravljanje 2
Večnamenski upravljalnik za samodejno ostrenje
Zaslon na vrhnjem delu

Zaslon LCD

8 cm/3,15 palca
Zaslon LCD s 4,5 milijona slikovnih pik
Vrtljiv zaslon na dotik
8 cm/3,15 palca
LCD z ločljivostjo 2,1 milijona pik
Fiksiran
8 cm/3,15 palca
LCD z ločljivostjo 2,1 milijona pik
Vrtljiv zaslon na dotik

iskalo

Elektronsko 0,5-palčno iskalo
Vrsta 0,5
OLED z ločljivostjo 5,76 milijona pik
23 mm točka gledanja / 0,76-kratna 4 povečava, do 120 sličic na sekundo
Optično iskalo
20 mm točka gledanja/0,76-kratna povečava
Elektronsko 0,5-palčno iskalo
OLED z ločljivostjo 5,76 milijona pik
23 mm točka gledanja/0,76-kratna povečava
Do 120 sličic na sekundo

Omrežje

5 GHz/2,4 GHz in Bluetooth™
5.0 podpira podprte funkcije – pripomoček EOS, pametni telefon, nalaganje v image.canon, brezžično tiskanje, ethernetna vrata
Vgrajena sta 2,4 Ghz povezava Wi-Fi in Bluetooth™
Izbirna dodatna oprema za 5 GHz brezžični oddajnik WFT-E9
Ethernetna vrata
Vgrajena 5 GHz in 2,4 GHz povezava Wi-Fi in Bluetooth™ [9]
Izbirna dodatna oprema za brezžični oddajnik WFT-R10

Teža (vključno z baterijo in pomnilniško kartico)

1015 g
1440 g
738 g

Reže za kartico

1x CFexpress tipa B
1 x SD/SDHC/SDXC in UHS-II
2x CFexpress
1x CFexpress
1x SD UHS-II

Baterija

LP-E19
Polnjenje prek USB PD-E1
LP-E19
LP-E6NH
Polnjenje prek USB PD-E1

Življenjska doba baterije

620 posnetkov (način el. iskala za varčevanje z energijo)
860 posnetkov (način zaslona LCD za varčevanje z energijo)
2850 posnetkov s fotografiranjem z iskalom
610 posnetkov v načinu ogleda v živo
320 posnetkov (način el. iskala za varčevanje z energijo)
490 posnetkov (način zaslona LCD za varčevanje z energijo)

 1. 8 stopenj osvetlitve, ki temeljijo na standardu CIPA z objektivom RF 24-105mm F4 L IS USM pri goriščni razdalji 105 mm.
 2. Samodejno ostrenje pri najšibkejši svetlobi je na voljo z objektivom f/1.2, središčno točko samodejnega ostrenja, enim posnetkom s samodejnim ostrenjem, pri 23 °C/73 °F, ISO 100, razen pri objektivih RF s premazom z učinkom glajenja (DS).
 3. Za neprekinjeno fotografiranje pri najvišji hitrosti in med servo samodejnim ostrenjem lahko uporabljate samo objektive RF in nekatere objektive EF. Za podrobnosti o podprtih objektivih glejte Canonovo uradno spletno mesto.
  Hitrost neprekinjenega fotografiranja se lahko zmanjša zaradi objektiva, hitrosti zaklopa, zaslonke, bliskavice, obdelave zmanjšanja migetanja, pogojev subjekta in svetlosti (na primer pri fotografiranju v temnem prostoru).
 4. S 50-milimetrsko lečo do neskončnosti, -1m-1 dpt.
 5. Po standardih CIPA in z uporabo fotoaparatu priloženih baterij, razen kjer je označeno drugače. V načinu varčevanja energije.
EOS R3

Vsebina embalaže

 • Ohišje EOS R3

 • Okular ER-h (majhen)

 • Pokrov priključka za dodatno opremo ER-SC1 (odporen na prah in vodo)

 • Pokrovček za fotoaparat R-F-5

 • Pas ER-L1

 • Polnilnik baterij LC-E19

 • Komplet baterij LP-E19

 • Pokrov kompleta baterij

 • Napajalni kabel (EU)

 • Vmesniški kabel IFC-100U (brez jedra)

 • Zaščita za vmesniški kabel IFC-100U

 • Uporabniški priročnik (EU1)

Dodatna oprema

 • Bliskavica Speedlite

  Speedlite EL-5

  Zmogljiva, napredna bliskavica s hitro ponovno uporabo, odličnim ustvarjalnim nadzorom in izjemno zmogljivostjo v vseh okoliščinah.
 • DM-E1D
  Če želite čist in jasen digitalni zvok, izberite smerni stereo mikrofon DM-E1D za večnamenski nastavek zaradi zanesljivosti in hitrega dostopa do nastavitev prek združljivega LCD-zaslona fotoaparata.
 • Multi-Function Shoe Adapter AD-E1
  Ta adapter omogoča zaščito pred vremenskimi vplivi, saj omogoča pretvorbo bliskavic Speedlite z običajnim 5-pinskim podstavkom za uporabo na fotoaparatih z večnamenskim nastavkom.
 • Speedlite ST-E10
  Izjemno kompakten oddajnik Speedlite z naprednimi brezžičnimi funkcijami in nadzorom za do 15 združljivih bliskavic.
 • ER-He

  Okular ER-hE

  Velik vrtljivi okular za levo ali desno oko, ki uporabnikom z očali omogoča, da popolnoma izkoristijo sledenje pogleda v fotoaparatu EOS R3.
 • EOS R3
  Pametni telefon povežite s tem večnamenskim nastavkom in uživajte v izjemni integraciji med fotoaparatom in aplikacijami za nove možnosti poteka dela.
 • V rokah profesionalcev

 • ČLANEK

  Ali lahko fotoaparat Canon EOS R3 uspe slediti majhnemu in bliskovito hitremu beločelemu deževniku?

  Italijanski fotograf divjih živali Bruno D'Amicis je preskusil fotoaparat EOS R3 tako, da je fotografiral redke in neverjetno hitro premikajoče se ptice na plažah v deželi Abruci.

 • ČLANEK

  Fotoaparat Canon EOS R3 na zahtevnejšem terenu

  "Popolnoma prekaša vse, s čimer sem delal v preteklosti!" Fotograf motošporta Vladimir Rys na svojem prvem fotografiranju električnih dirkalnih avtomobilov preizkuša Canon EOS R3.

 • ČLANEK

  Hitro življenje s Canonovimi super telefoto objektivi

  Fotograf motošporta Vladimir Rys poskuša ujeti hitro premikajoč se dirkalni avtomobil s Canonovimi objektivi RF 400mm F2.8L IS USM in RF 600mm F4L IS USM na fotoaparatu Canon EOS R3.

 • ČLANEK

  Razlaga samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu

  Spoznajte Canonov neverjetni sistem samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu, ki nastavi ali preklopi točko samodejnega ostrenja tako, da zazna, kaj gledate.

 • Povezani izdelki

 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R5

  Ponovno razmislite, kaj veste o brezzrcalnih fotoaparatih. Brezkompromisno delovanje fotoaparata EOS R5 bo revolucionarno spremenilo vašo fotografijo in filmsko ustvarjanje.
  Ogled podrobnosti EOS R5
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R6

  Kar koli fotografirate, kakor koli fotografirate – fotoaparat EOS R6 vam omogoča, da ste ustvarjalni kot še nikoli doslej.
 • Fotoaparati DSLR

  EOS-1D X Mark III

  Življenje je polno neponovljivih trenutkov. S fotoaparatom EOS-1D X Mark III jih ujemite še več in pokažite svetu svojo zgodbo v slikah.