INFORMACIJE O IZDELKU

Zasnovan in izdelan za profesionalce

Fotoaparat EOS R3 je zasnovan tako, da prenese zahtevne pogoje profesionalne uporabe v vremenskih razmerah, ki zajemajo vse od puščavskih viharjev do nalivov
EOS R3

Fotoaparat EOS R3 je zasnovan tako, da prenese zahtevne pogoje profesionalne uporabe v vremenskih razmerah, ki zajemajo vse od puščavskih viharjev do nalivov. Čeprav je fotoaparat EOS R3 izdelan v skladu z enakimi zahtevnimi standardi kot naši priznani fotoaparati serije EOS-1D X, je ohišje iz magnezijeve zlitine bolj prenosljivo, saj je manjše, lažje in popolno za snemanje na lokacijah.

Gumijasta tesnila fotoaparat ščitijo pred prahom in vlago ter zagotavljajo zanesljivo fotografiranje tudi v zahtevnih razmerah.

Čeprav je fotoaparat EOS R3 izdelan v skladu z enakimi zahtevnimi standardi kot naši priznani fotoaparati serije EOS-1D X, je ohišje iz magnezijeve zlitine bolj prenosljivo, saj je manjše, lažje in popolno za snemanje na lokacijah.

Gumijasta tesnila fotoaparat ščitijo pred prahom in vlago ter zagotavljajo zanesljivo fotografiranje tudi v zahtevnih razmerah.

Fotoaparat EOS R3 je zasnovan tako, da prenese zahtevne pogoje profesionalne uporabe v vremenskih razmerah, ki zajemajo vse od puščavskih viharjev do nalivov.

Vrhunska stabilizacija slike

Fotoaparat EOS R3 je opremljen z vgrajenim petosnim stabilizatorjem slike za fotografiranje in snemanje videoposnetkov. Skupaj z optičnimi stabilizatorji slike v številnih objektivih RF zagotavljajo osupljivo 8-stopenjsko zaščito pred tresenjem fotoaparata. To omogoča ustvarjalno uporabo dolgih hitrosti zaklopa tudi pri fotografiranju iz roke, s čimer lahko dosežete nove načine izražanja gibanja na fotografijah.

Zaradi kompenzacije širšega obsega tresljajev kot pri številnih drugih sistemih stabilizacije slike je ostrina še boljša.

EOS R3

Pri zajemanju videoposnetka lahko vgrajen stabilizator slike na fotoaparatu in sistem optične stabilizacije slike na objektivu nadgradite s tretjim sistemom: Movie Digital IS. Ti sistemi skupaj zagotavljajo tako gladke posnetke, da so videti, kot bi bili posneti s pomočjo kardanskega stabilizatorja ali vozička.

EOS R3

Naše najboljše iskalo doslej?

Vklopite fotoaparat EOS R3 in njegovo vrhunsko elektronsko iskalo s 5,76 milijona slikovnih pik je pripravljeno za fotografiranje takoj, ko doseže vaše oko. Naš cilj pri razvoju tega popolnoma novega elektronskega iskala je bil, da fotografom ponudimo odzivnost in jasnost, ki ju pričakujejo od optičnega iskala, skupaj s predogledom slike, ki jo omogoča brezzrcalni fotoaparat.

EOS R3

Uporabili smo zaslon UXGA visoke ločljivosti s hitrostjo osveževanja 120 sličic na sekundo, s katerim smo dosegli izjemne rezultate. Zaradi izjemne hitrosti vgrajenega tipala fotoaparata EOS R3 z osvetlitvijo od zadaj iskalo pri fotografiranju ne prikazuje skoraj nobenega zamika in je brez zatemnitve.

EOS R3 uporablja nove izmenljive okularje, ki preprečujejo vstop odvečne svetlobe v iskalo. Fotoaparatu je priložen standardni okular ER-h, na voljo pa je tudi izbirni večji okular ER-hE, ki je priporočljiv za fotografe, ki nosijo očala in želijo uporabljati samodejno ostrenje s sledenjem pogledu.

EOS R3

Vklop pomoči optičnega iskala

Izklop pomoči optičnega iskala

Tako je, kot je videti

Iskalo fotoaparata je vaše okno v svet in obveščati vas mora tako, da ni moteče, zato lahko elektronsko iskalo fotoaparata EOS R3 popolnoma prilagodite. Način simulacije prikaza prikazuje svetlost slike, ki jo želite zajeti, s trenutno izbranimi nastavitvami, globino polja, nastavitev beline in številne druge prilagoditve pa si lahko ogledate v realnem času brez dodatnega zamika.

Pri dolgotrajnem fotografiranju ali pri zajemanju datotek RAW, ki bodo obdelane pozneje, preskusite simulacijo optičnega iskala fotoaparata EOS R3. Ta omogoča izklop predogledov sloga slike, nastavitve beline itd. ter s pomočjo tehnologije Canon HDR prikaže naravni zaslon, ki je podoben zaslonu fotoaparata DSLR.

Ko želite fotografirati iz drugih kotov, vam 3,2-palčni vrtljivi zaslon na dotik fotoaparata omogoča, da to naredite zlahka. S 4,15 milijona slikovnih pik je to zaslon najvišje ločljivosti, ki ga lahko kadar koli namestite na brezzrcalni fotoaparat in je zelo preprost za ogled tudi na prostem pri močni svetlobi.

Potisnete ga lahko iz ohišja fotoaparata in zavrtite za 270˚, kar omogoča enostavno fotografiranje od zgoraj ali spodaj.

EOS R3

Združljiv z obstoječim sistemom


Fotoaparat EOS R3 lahko brez težav uporabljate skupaj z obstoječim kompletom SLR. Kot pri vseh fotoaparatih družine EOS R, objektivi EF delujejo natanko tako, kot bi morali, kar omogočajo trije visokokakovostni nastavki. Fotoaparat EOS R3 napaja visokozmogljiva baterija LP-E19 – enako kot pri fotoaparatih družine EOS-1DX –, ki jo lahko polnite v ohišju fotoaparata in zunaj njega s polnjenjem prek USB-ja. Fotoaparat lahko prek USB-ja napajate tudi z zunanjim kompletom baterij za daljše snemanje.

Fotoaparat EOS R3 je rezultat treh desetletij razvoja, ki temelji na zahtevah profesionalnih fotografov. Uživajte v ergonomiji brez primere z znanim intuitivnim vmesnikom, intuitivnim upravljanjem in ergonomsko odličnostjo.

EOS R3
EOS R3

Prilagodljivi kontrolniki

Ne glede na to, ali fotografirate vodoravno ali navpično, se gumbi fotoaparata EOS R3 naravno prilegajo vašim prstom. Vgrajeno držalo za navpično fotografiranje omogoča enostavno držanje fotoaparata, večnamenski in pametni upravljalnik pa sta intuitivno na dosegu vašega palca.

Tri prilagodljive številčnice na ohišju fotoaparata in obroč za nadzor objektiva na večini objektivov z nastavkom RF omogočajo nastavitev hitrosti zaklopa, zaslonke, vrednosti ISO in izravnave osvetlitve, ko je fotoaparat prislonjen očesu.

Model R3 je opremljen z bolj prilagodljivimi gumbi kot kadar koli prej, vključno z možnostjo uporabe stikala za izbiro načina filma za vklop popolnoma tihega načina fotografiranja. To je idealno za fotografe, ki pogosto potrebujejo popolno tišino in za katere je izjemno pomembno, da so neopazni.

Pomoč za obračanje

[Pomoč za obračanje] Pri uporabi združljivega objektiva z optičnim stabilizatorjem slike se med osvetlitvijo uporabijo stabilizatorji slike in popravljanje zamegljenosti predmeta, kar ustvari osupljive panoramske posnetke in hkrati izostri podrobnosti glavnega subjekta. Način pomoči za obračanje omogoča uporabo 1–2 ravni-nižjih hitrosti zaslonke za obračanje kot običajno. Ali pa za izboljšanje uspešnosti panoramskega fotografiranja z višjo hitrostjo zaklopa.

Panning Assist


Dve reži za kartice omogočata zapisovanje slikovnih datotek na široko dostopne kartice SD (s podporo za standard UHS-II) ali izjemno hitre medije CFexpress nove generacije. Pomnilniške kartice lahko uporabljate tudi za shranjevanje nastavitev fotoaparata, ki zajemajo vse od omrežnih konfiguracij do umerjanj samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu in celo posodobitve vdelane programske opreme.
Nastavitev več fotoaparatov je zdaj precej enostavnejša.

EOS R3

Združevanje različno izostrenih slik v fotoaparatu

Ko je globina polja omejena, način ostrenja fotoaparata EOS R3 zagotavlja slike s popolno izostritvijo ospredja in ozadja, kar je odlično za delo z makro posnetki ali fotografiranje pokrajin.

Fotoaparat posname več sličic in hkrati samodejno spremeni ostrenje od blizu do daleč. Te se nato v fotoaparatu združijo v eno sliko z veliko večjo globino polja, pri kateri je predmet izostren po vsej sliki. To je odličen način za preseganje naravnih omejitev objektiva in ustvarjanje izjemno podrobnih slik.

Poleg končne slike, izdelane v fotoaparatu, se shranijo tudi komponentni okvirji, kar pomeni, da lahko izostrene slike izdelate tudi v naknadni obdelavi.

Povezani članki

 • ČLANEK

  Ali lahko fotoaparat Canon EOS R3 uspe slediti majhnemu in bliskovito hitremu beločelemu deževniku?

  Italijanski fotograf divjih živali Bruno D'Amicis je preskusil fotoaparat EOS R3 tako, da je fotografiral redke in neverjetno hitro premikajoče se ptice na plažah v deželi Abruci.

 • ČLANEK

  Fotoaparat Canon EOS R3 na zahtevnejšem terenu

  "Popolnoma prekaša vse, s čimer sem delal v preteklosti!" Fotograf motošporta Vladimir Rys na svojem prvem fotografiranju električnih dirkalnih avtomobilov preizkuša Canon EOS R3.

 • ČLANEK

  Hitro življenje s Canonovimi super telefoto objektivi

  Fotograf motošporta Vladimir Rys poskuša ujeti hitro premikajoč se dirkalni avtomobil s Canonovimi objektivi RF 400mm F2.8L IS USM in RF 600mm F4L IS USM na fotoaparatu Canon EOS R3.

 • ČLANEK

  Razlaga samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu

  Spoznajte Canonov neverjetni sistem samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu, ki nastavi ali preklopi točko samodejnega ostrenja tako, da zazna, kaj gledate.

 • Naročite se

  Prvi prejmite najnovejše novice o fotoaparatu EOS R3 in spremljajte novosti.