ČLANEK

Izjemno hitra povezljivost, ki vas postavi na prvo mesto

Ko šteje vsaka sekunda, fotoaparat EOS R3 poskrbi, da ste korak pred ostalimi. Vrhunska povezljivost omogoča hiter prenos slik strankam, ne glede na to, ali uporabljate Wi-Fi, Ethernet ali mobilni telefon. Ne bo vam treba ujeti roka, ker boste delo opravili bistveno prej.
EOS R3

Prenašajte slike med fotografiranjem

S podporo za FTP lahko posredujete slike agenciji ali stranki v realnem času prek povezave Wi-Fi ali Ethernet. Zagotovljena je podpora varnostnih protokolov SFTP1 in FTPS, zato so vaše slike vedno varne. Fotoaparat EOS R3 podpira standard Wi-Fi 802.11ac ter uporablja pasova 2,4 GHz in 5 GHz2 za razširjen razpon in manjše motnje. Nameščen je tudi varnostni standard WPA3 za Wi-Fi.

Pri fotografiranju v prostorih z Ethernetom priključek RJ-45 na fotoaparatu zagotavlja najhitrejšo in najstabilnejšo možno povezavo (do 1000BASE-T), zaradi česar lahko slike in videoposnetke kar najhitreje prenesete tja, kjer je to potrebno.

Fotoaparat EOS R3 je številne omrežne zmožnosti prevzel od našega nagrajenega fotoaparata EOS-1D X Mark III. Dejansko si lahko fotoaparata izmenjata omrežne nastavitve prek pomnilniške kartice, zato lahko agencije zagotovijo nastavitve že pred dogodkom.

Za še hitrejšo nastavitev, zlasti na prizoriščih, kjer ste že delali, lahko v fotoaparat shranite do 20 skupin omrežnih nastavitev ter jih takoj prikličete, npr. s strežniki FTP, lokalnimi računalniki in pametnimi telefoni.

Ko fotoaparat EOS R3 prenaša slikovne ali video datoteke, se prenašajo tudi glasovne oznake, ocene z zvezdicami in prilagoditve obrezovanja v fotoaparatu, s čimer prihranite čas urednikom, ki se borijo za to, da bi vaše delo objavili v spletu kot prvi.

V sodelovanju s pametnim telefonom


Vedno vklopljena povezava Bluetooth Low Energy v5 s pametno napravo omogoča, da se slike med fotografiranjem samodejno prenesejo v telefon ali tablični računalnik. Hitro jih lahko prenesete strankam ali jih delite v spletu s svojimi sledilci.

Z našo aplikacijo Mobile File Transfer lahko slike prenesete v strežnik FTP, ko omrežje Wi-Fi ni na voljo. Ne glede na to, ali uporabljate naprave Android ali iOS, se lahko preprosto povežete prek povezave Wi-Fi ali kabla USB in začnete z nalaganjem. Slike lahko označite in uporabite lahko predloge z metapodatki, kar je še en način, na katerega boste s fotoaparatom EOS R3 lahko prehiteli konkurenco.

Aplikacija Camera Connect zdaj ponuja dodatno funkcijo posodobitve vdelane programske opreme fotoaparata iz aplikacije, zato je posodabljanje fotoaparata še lažje.

EOS R3

Začetni zaslon aplikacije MFT

Preglejte, prenesite ali označite slike. Uporabite predloge z metapodatki na slikah.
EOS R3

Pametni telefon povežite s fotoaparatom EOS R3 za integracijo z aplikacijami, kot je aplikacija MFT za učinkovit prenos datotek.

Podpora za več sistemov GNSS

Fotoaparat EOS R3 ima vgrajen GPS, ki geografsko označi vsako sliko z vašo lokacijo in skrbi za točnost notranje ure. Podpira številne satelitske sisteme, kot so GPS, GLONASS in sateliti MICHIBIKI Quasi-Zenith za bolj vsestranske podatke o položaju.

Oddaljen nadzor fotoaparata

Pametno napravo lahko uporabite tudi za oddaljeno upravljanje fotoaparata EOS R3 in tako fotografirate z vznemirljivih, težko dostopnih razglednih točk. Prilagodite lahko nastavitve, si ogledate, kaj fotoaparat vidi, ter zajemate fotografije in videoposnetke z zaslona telefona ali tabličnega računalnika. EOS R3 je potrjen tudi za uporabo z Apple MFI, zato ga lahko neposredno povežete z napravo iPhone prek kabla USB. Naprave Android je mogoče povezati prek kabla USB 3.

Naša brezplačna programska oprema EOS Utility omogoča tudi oddaljeno upravljanje fotoaparata iz računalnika Mac ali PC tako, da ga povežete prek povezave USB 3.2, Wi-Fi ali Ethernet. Slike lahko shranite na pomnilniško kartico, v računalnik ali oboje, kar je idealno za delo v nadzorovanih pogojih.

Potrebujete še več signala? Funkcija oddaljenega brskalnika fotoaparata EOS R3 (na voljo pri Ethernetni povezavi) omogoča upravljanje prek omrežja. Slike lahko zajemate na daljavo in prenašate datoteke. Nastavitve (vključno s podrobnostmi FTP) lahko prilagodite tudi med uporabo fotoaparata.

Zaščita prenosa slik

Za mnoge poročevalske in športne fotografe je uporabna možnost, da samodejno "zaščitijo" slike, ki so jih poslali strežniku FTP. Zaščita slik pomeni, da so zaklenjene in jih ni mogoče pomotoma izbrisati ter da lahko preprosto prepoznate, katere slike so bile poslane odjemalcu, ko so bile vse prenesene v računalnik po snemanju.

EOS R3

Podpora za storitve v oblaku

Zaradi našega inovativnega prehoda image.canon fotoaparat EOS R3 podpira tudi platforme za shranjevanje v oblaku. Fotoaparat samodejno naloži tudi slikovne in video datoteke, da so pripravljene za urejanje, ko se vrnete z dela.

V spletni storitvi image.canonlahko shranite neomejeno število fotografij (vključno z datotekami RAW) za največ 30 dni, preden se odločite, katere od fotografij želite premakniti v drugo storitev v oblaku, npr. Google Drive ali Adobe Cloud.

EOS R3

Obdelovanje datotek RAW v oblaku

Za najboljšo kakovost slike lahko datoteke RAW, ki so naložene v oblak image.canon, obdelate v oblaku z uporabo algoritmov za poglobljeno demozaiciranje in algoritmov za odpravljanje šuma pri visoki vrednosti ISO. Rezultati so neverjetni, vsebujejo manj artefaktov in manj šuma na sliki.

 1. Podpora za 5 GHz ni na voljo v vseh regijah
 2. SFTP je na voljo samo prek Etherneta

Povezani članki

 • ČLANEK

  Ali lahko fotoaparat Canon EOS R3 uspe slediti majhnemu in bliskovito hitremu beločelemu deževniku?

  Italijanski fotograf divjih živali Bruno D'Amicis je preskusil fotoaparat EOS R3 tako, da je fotografiral redke in neverjetno hitro premikajoče se ptice na plažah v deželi Abruci.

 • ČLANEK

  Fotoaparat Canon EOS R3 na zahtevnejšem terenu

  "Popolnoma prekaša vse, s čimer sem delal v preteklosti!" Fotograf motošporta Vladimir Rys na svojem prvem fotografiranju električnih dirkalnih avtomobilov preizkuša Canon EOS R3.

 • ČLANEK

  Hitro življenje s Canonovimi super telefoto objektivi

  Fotograf motošporta Vladimir Rys poskuša ujeti hitro premikajoč se dirkalni avtomobil s Canonovimi objektivi RF 400mm F2.8L IS USM in RF 600mm F4L IS USM na fotoaparatu Canon EOS R3.

 • ČLANEK

  Razlaga samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu

  Spoznajte Canonov neverjetni sistem samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu, ki nastavi ali preklopi točko samodejnega ostrenja tako, da zazna, kaj gledate.

 • Naročite se

  Prvi prejmite najnovejše novice o fotoaparatu EOS R3 in spremljajte novosti.