PROGRAM

Canon
Aplikacija MOBILE FILE TRANSFER

Izkoristite moč 5G in na novo določite brezžični potek dela z mobilno aplikacijo za prenos datotek, ki omogoča ustvarjanje, urejanje in dodajanje podatkov IPTC slikam, kar zagotavlja hitrejše označevanje in katalogiziranje na terenu.

POSPEŠITE POTEK DELA

Z visokozmogljivo aplikacijo sta lahko potek dela in prenos datotek še hitrejša. S Canonovo mobilno aplikacijo in telefonom, združljivim s 5G, lahko slikam dodate metapodatke, nastavite protokole FTP in drugo. Zagotavlja nove ravni dostave tudi med fotografiranjem.

 • DELAJTE PAMETNEJE

  Pošiljite informacije o sliki neposredno v fotoaparat

  Z aplikacijo dodajte metapodatke IPTC slikam pred zajemom ali po njem. V fotoaparat naložite podrobnosti o fotografiranju, kot so lokacija, subjekt, dogodek in fotoaparat, s katerimi boste prihranili čas po snemanju.

 • OPTIMIRAJTE UČINKOVITOST

  Uvozite vnaprej pripravljene podatke

  Čas, ki ga porabite pred fotografiranjem, poveča učinkovitost po fotografiranju, zaradi česar aplikacija omogoča samodejno dodajanje informacij in glasovnih zaznamkov slikam takoj, ko jih posnamete.

 • POVEŽITE SE NA POTI

  Ustvarite nastavitve strežnika FTP in jih shranite v telefon

  Z aplikacijo lahko shranite do 20 naslovov FTP, prenesete slike prek omrežja Wi-Fi ali telefona, združljivega s 5G, kar je popolna rešitev za profesionalnega fotografa na poti.

 • SNEMAJTE IN NALOŽITE

  Povežite prek USB-ja ali omrežja Wi-Fi1 in samodejno prenesite

  Aplikacija omogoča žično ali brezžično povezavo za hiter in stabilen prenos slik iz fotoaparata v aplikacijo, prek mobilne povezave ali povezava Wi-Fi telefona pa lahko slike v trenutku, ko jih posnamete, prenesete strenkam.

 • TAKOJ PRENESITE

  Izberite in pošljite slike

  Slike si oglejte v aplikaciji in jih pošljite posamezno ali v paketu s prenosom več slik. Po pošiljanju bodo sličice izbrane, da se prikžae uspešen prenos.

 • OBREŽITE, OCENITE IN DRUGO

  Obrežite2, dodajte glasovne zaznamke in nastavite oceno z zvezdico

  Obrežite in pošljite slike ter uporabite univerzalno ocenjevanje z zvezdicami, da označite želje, ter dodate glasovne zaznamke svojim slikam za dodatne informacije ali navodila.

 • Glavne prednosti

 • DELAJTE PAMETNEJE

  Metapodatki panožnih standardov

  Pri delu z medijskimi hišami je bistveno, da so podatki o avtorskih pravicah in napisih v skladu s sprejetimi protokoli. Podatki, kot so vaše ime, informacije o avtorskih pravicah in napis, lahko preprosto vdelate v program MFT. Standardni metapodatki IIM, vdelani v slike, se pogosto imenujejo "Naslovi IPTC", ki jih lahko z najbolj priljubljeno programsko opremo za urejanje fotografij preprosto kodirate in dekodirate. S programom dodajte te metapodatke slikam pred zajemom ali po njem. V fotoaparat naložite podrobnosti o fotografiranju, kot so lokacija, subjekt, dogodek in fotoaparat, s katerimi boste prihranili čas po snemanju.

 • OPTIMIRAJTE UČINKOVITOST

  Na daljavo delajte pametneje in se hitreje pripravite

  Zaradi nenehnega uvajanja omrežij 5G lahko program deluje prek mobilnega signala telefona, kar omogoča oddaljeno delo brez omrežja Wi-Fi in s tem lahko pošiljate kjer koli na terenu. Ko poznate podrobnosti dodelitve in lahko predhodno dodate informacije, vam program omogoča, da informacije vnesete vnaprej ter samodejno dodate informacije o fotografiranju, kot so geografske oznake prek sistema GPS telefona in glasovne informacije, ko je zajeta vsaka slika. Program lahko zaklenete, ko se na zaslonu prikaže obvestilo, da preprečite nenamerno brisanje, ko ste na terenu.

 • POVEŽITE SE NA POTI

  Izberite ali spremenite nastavitve strežnika FTP

  Program MFT omogoča izbiro ali spreminjanje strežnika FTP tik pred pošiljanjem, kar omogoča hitrejše in preprostejša pošiljanje slik na različna mesta. Z aplikacijo lahko shranite do 20 naslovov FTP, prenesete slike prek omrežja Wi-Fi ali telefona, združljivega s 5G, kar je popolna rešitev za profesionalnega fotografa na poti.

 • SNEMAJTE IN NALOŽITE

  Povežite prek USB-ja ali omrežja Wi-Fi1 in samodejno prenesite

  V programu si lahko na zaslonu za prenos ogledate stanje prenosa slik med pošiljanjem v realnem času. Program omogoča žično ali brezžično povezavo za hiter in stabilen prenos slik iz fotoaparata v program. Prek mobilne povezave ali povezave Wi-Fi lahko strankam prenašate slike takoj, ko jih posnamete. Slike se ne prenesejo v telefon, temveč jih prek programa le prenesete neposredno iz fotoaparata, zato vam ni treba skrbeti, da bi se pomnilnik telefona nepričakovano napolnil. Poleg tega lahko s samodejnim prenosom ustvarite varnostno kopijo slik nekje drugje, ko fotografirate v nevarnih situacijah.

 • TAKOJ PRENESITE

  Izberite in pošljite slike

  V programu lahko slike pošiljate na dva načina, in sicer kot posamezne datoteke ali skupinsko s prenosom več slik. Prenos ene slike je najpreprostejši način pošiljanja določene fotografije ali posnetka. Preprosto poiščite sliko, ki jo želite poslati, in kliknite ikono "Prenesi". Slika bo iz fotoaparata poslana v strežnik FTP. Ta možnost je popolna, če morate prek telefona uporabiti glasovni zaznamek. Za paketno pošiljanje preprosto pritisnite gumb "Izberi" v zgornjem desnem kotu zaslona, nato izberite slike ali izberite obseg slik tako, da pritisnete in zadržite eno sliko. Nato izberite zadnjo sliko v zaporedju, ki ga želite poslati. Po pošiljanju bodo sličice izbrane, da se prikžae uspešen prenos. Za hitrejši prenos uporabite žično povezavo USB.

 • OBREŽITE, OCENITE IN DRUGO

  Obrežite2, dodajte glasovne zaznamke in nastavite oceno z zvezdico

  Program MFT ima osnovno sposobnost ravnanja in funkcijo obrezovanja, ki omogoča izboljšanje slik pred prenosom prek strežnika FTP. Programe lahko uporabite tudi za razvrščanje slik po zvezdicah z oceno. Program in fotoaparat lahko uporabita te ocene tako, da lahko uredite skupino več slik in določite, katere slike iz končnega izbora želite poslati. Ocene se lahko uporabijo tudi za identifikacijo različnih subjektov, kar vam pomaga pri poznejšem urejanju ali katalogiziranju po fotografiranju. Sistem ocenjevanja z zvezdicami je splošno podprt, zato si lahko ocenjene slike ogledate tudi, ko jih odprete v večini programov za urejanje fotografij, kot sta Lightroom in Photoshop. Tako lahko oceno uporabite kot del poteka dela od fotografiranja do urejanja.

 • Prenesite aplikacijo Canon MOBILE FILE TRANSFER

  Aplikacijo Canon MOBILE FILE TRANSFER si lahko brezplačno prenesete iz naprave. Obiščite trgovino App Store ali Google Play in poiščite "Canon MOBILE FILE TRANSFER".

  Za vse informacije o združljivosti si oglejte stran ustrezne aplikacije.

  Informacije o združljivosti

  Aplikacija Canon MOBILE FILE TRANSFER je na voljo za naprave iOS in Android.

  Povezani članki

 • ŠPORTNA FOTOGRAFIJA

  Posnemite zanimive športne fotografije, ki bodo konkurenco zagotovo pustile daleč zadaj

  Ste športni navdušenec, vendar ne veste, kako ujeti športne trenutke v objektiv? Pet profesionalnih fotografov razkriva tehnike, s katerimi so zajeli svoje najljubše posnetke.

 • MAKRO FOTOGRAFIJA

  Abstraktna makro fotografija: fotografiranje milnih mehurčkov

  S tem preprostim vodnikom odkrijte, kako lahko fotografirate osupljive in barvite abstraktne makro fotografije milnice.

 • FOTOGRAFIRANJE PRIZOROV DIVJINE

  Divjino nosi v srcu

  Pet razlogov, zakaj je PowerShot SX740 HS popoln za fotografiranje prizorov divjine.

 • ČLANEK

  Posodobitve za EOS R6, EOS R5 in EOS-1D X Mark III

  Posodobitev vdelane programske opreme omogoča nove funkcije Canonovih vrhunskih fotoaparatov. Preizkusili so jih Richard Walch, Martin Bissig in Eddie Keogh.

 • Morda bi vas zanimale tudi

 • Aplikacija Canon Camera Connect

  Povežite fotoaparat z napravo Apple ali Android za nadgradnje vdelane programske opreme, oddaljeno fotografiranje in preprosto prenašanje fotografij.

 • Digital Photo Professional Express

  Hitra obdelava datotek RAW na mobilni napravi kar na terenu.

  1. Za informacije o združljivosti si oglejte podrobnosti v trgovini Apple ali Google Play.
  2. Samo za operacijiski sistem Android