INFORMACIJE O IZDELKU

Popolna kombinacija fotografij in videoposnetkov

Ne glede na to, kako morate fotografirati, je EOS R3 popoln vizualni pripovedni stroj. Omogoča snemanje videoposnetkov 6K RAW s stabilizacijo slike v različnih oblikah zapisa ter je uspešen tako pri snemanju dokumentarnih filmov, ki zahtevajo hitrost in okretnost, kot pri fotografiranju hitrega dogajanja.
EOS R3

Snemajte vrhunske videoposnetke 6K RAW na pomnilniško kartico CFexpress s hitrostjo do 60p. Tako bogati in podrobni posnetki so videti odlično na velikih zaslonih in obrežete jih lahko pri postopku montaže 4K, ne da bi izgubili kakovost.

Želite snemati v ločljivosti 4K? Za vas smo dobro poskrbeli tudi z možnostma 4K DCI in 4K UHD – obe sta rezultat prevzorčenja izvorne ločljivosti 6K tipala. Rezultati so preprosto izjemni.

Vendar je ločljivost samo del zgodbe: zaradi izjemnega 13,3-stopenjskega dinamičnega razpona in razširjene 12-bitne barvne lestvice Canon Cinema so posnetki fotoaparata EOS R3 izjemno dobri. Naš priznani sistem samodejnega ostrenja Dual Pixel CMOS AF zagotavlja ostre posnetke, zmogljiv stabilizator slike pa zgladi premike fotoaparata pri ročnem snemanju.

EOS R3

Prava oblika za vas

Zaradi kombinacije različnih ločljivosti, hitrosti sličic, kodekov in načinov stiskanja lahko fotoaparat EOS R3 ponuja številne oblike zapisa. Poleg 12-bitne oblike zapisa RAW ločljivosti 6K so na voljo tudi 8-bitni kodeki H.264 in 10-bitni kodeki H.265 ter načini stiskanja ALL-I, 6K RAW light IPB in IPB Light. Posnetke ločljivosti 4K lahko zajemate s hitrostjo sličic od 24p do 120p, na voljo pa je tudi nastavitev za obrezovanje 4K, kar zagotavlja velikost tipala, ki je podobna tipalu Super-35mm.

Glede na uporabljeno obliko zapisa lahko posnetke shranite na kartico CFexpress in na kartico SD fotoaparata, kar je odlična rešitev, ko stranka želi neobdelane posnetke, vi pa nadaljujete z njihovim urejanjem. Poleg tega lahko med snemanjem v obliki zapisa RAW na kartico Cfexpress posnamete na kartico SD prevzorčeno različico 4K IPB, ki jo lahko uporabite kot začasno različico.

Videoposnetke z visoko hitrostjo sličic (brez zvoka) in izboljšano kakovostjo slike lahko posnamete s hitrostjo 120p/100p v ločljivosti 4K in visoki ločljivosti, kar je odlično za hitre prizore in počasno gibanje.

Fotoaparat EOS R3 ponuja tudi nastavitev Canon Log 3, ki omogoča izjemen 13,3-stopenjski dinamični razpon in preprosto obdelavo barvnih prehodov, zato ga lahko brez težav uporabljate med urejanjem posnetkov. Za tiste, ki iščejo še več podrobnosti svetlih in zasenčenih delov, ne da bi morali spreminjati barvne prehode, je na voljo tudi 10-bitni HDR PQ.

Pri snemanju v načinu Canon Log 3 je na voljo barvna lestvica Canon Cinema. Ta ne omogoča le najširši barvni razpon fotoaparata EOS R3, temveč tudi preprosto pretvorbo v številne barvne lestvice, ki ustrezajo panožnim standardom, kot sta BT2020 in Academy Color Encoding System (ACES).

EOS R3

Samodejno ostrenje Dual Pixel CMOS AF II

Naš priznani sistem samodejnega ostrenja Dual Pixel CMOS AF II zagotavlja gladko in natančno neprekinjeno ostrenje pri snemanju videoposnetkov. Omogoča zaznavanje obraza, oči, glave in telesa (v tem prednostnem vrstnem redu),
zato je idealen za snemanje dokumentarnih filmov, ki zahtevajo hitrost in okretnost. Prav tako lahko prepozna mačke, pse, ptice in celo športne avtomobile in motorna kolesa ter jih ohranja izostrene, ko se premikajo po sliki, tako kot pri fotografiranju.

Učinke s spreminjanjem ostrenja z enega subjekta na drugega, ki pozornost občinstva prestavi z enega mesta na drugega, lahko preprosto ustvarite. Tapnite zaslon na dotik fotoaparata in EOS R3 se bo pri hitrosti, ki ste jo določili, brez težav znova izostril z ene točke na drugo.

Želite ročno izostriti sliko? Fotoaparat EOS R3 ponuja številna orodja, ki vam bodo v pomoč. Poudarjanje ostrenja poudari robove izostrenih subjektov v barvi, ki jo izberete. Vodnik za ostrenje z dvojnimi slikovnimi pikami uporablja grafični indikator, ki prikazuje, ali je subjekt izostren spredaj/zadaj, in se obarva zeleno, ko je dosežena pravilna izostritev.

EOS R3

Izjemno mirno fotografiranje iz roke

Stabilizator slike fotoaparata EOS R3 je pri snemanju videoposnetkov iz roke resnično edinstven. V kombinaciji s stabilizatorjem slike objektiva in elektronskim sistemom digitalne stabilizacije med snemanjem videoposnetkov so nenamerni premiki fotoaparata zglajeni do skoraj nezaznavne stopnje, kar je zelo uporabno pri snemanju med hojo oziroma pri zajemanju dokumentarnih posnetkov ali dodatnih posnetkov iz roke. Rezultati so preprosto izjemni, saj so posnetki videti, kot da bi bili zajeti s pomočjo kardanskega stabilizatorja ali vozička.

EOS R3

Intuitivne funkcije za snemanje filmov

Želeli smo, da bi fotoaparat EOS R3 med snemanjem videoposnetkov deloval tako intuitivno, kot pri fotografiranju. Vrtljivi zaslon visoke ločljivosti s 4,1 milijona slikovnih pik se obrača stran od ohišja fotoaparata in se lahko zavrti za 270˚, kar vam omogoča udobno snemanje iz težavnih kotov. Črtaste označbe poudarijo preosvetlitev, časovna koda industrijskega standarda HH:MM:SS:FF pa je vdelana v posnetek, zato je urejanje več fotoaparatov veliko preprostejše. Izhod HDMI omogoča projekcijo prevzorčene slike 4K 60p na vhod po vaši izbiri, npr. monitor ali zunanji snemalnik.

EOS R3

Podaljšan čas snemanja

Ustvarjanje in kopičenje toplote pri snemanju videoposnetkov lahko omejita čas snemanja videoposnetkov, pomnilniška kartica in ohišje fotoaparata pa postaneta vroča na dotik. Fotoaparat EOS R3 je zasnovan z izboljšanimi lastnostmi odvajanja toplote za izboljšanje učinkovitosti snemanja, zaradi varnostnih omejitev pa se fotoaparat izklopi, če je notranja temperatura previsoka. Vendar lahko te omejitve v primeru podaljšanega časa snemanja, ko fotoaparata ne držite v rokah, onemogočite.

Povprečni časi snemanja pri razpoložljivih ločljivostih in številu sličic na sekundo z zagonom v okoljih s temperaturo 23 °C/73 °F in nizko temperaturo so navedeni spodaj1.
6K 60P RAW
– Temperatura samodejnega izklopa – standardna: 25 minut
– Temperatura samodejnega izklopa – visoka2, 3 : 60 minut ali več

4K 120P
– Temperatura samodejnega izklopa – standardna/visoka2, 3: 12 minut

4K 60P (prevzorčenje 6 K) All-I
– Temperatura samodejnega izklopa – standardna: 25 minut
– Temperatura samodejnega izklopa – visoka2, 3 : 60 minut ali več

4K 30P (prevzorčenje 6 K) All-I
– Ni omejeno s toploto

Če fotoaparat doseže zgornjo mejno vrednost temperature, je priporočljivo, da ga izklopite, da se toplota lahko porazdeli.

Povprečni časi obnovitve delovanja fotoaparata v okolju s temperaturo 23 °C/73 °F so prikazani spodaj, vendar nanje vplivajo različni dejavniki, kot so temperatura okolja, neprekinjeno delovanje fotoaparata in izbrana ločljivost snemanja. Kdaj bo poln čas snemanja na voljo, je odvisno od temperature okolja.

6K 60P RAW
– 5 minut ohlajanja omogoča pribl. 9 minut snemanja

4K 120P
– 5 minut ohlajanja omogoča pribl. 5 minut snemanja

V fotoaparatu EOS so bile prvič4 odstranjene omejitve časa snemanja, zaradi česar lahko posnamete do šest ur običajnih videoposnetkov ali 90 minut posnetkov s polno visoko ločljivostjo in visoko hitrostjo sličic.5

EOS R3

Profesionalno snemanje videoposnetkov s časovnim zamikom

Način snemanja videoposnetkov s časovnim zamikom je odlična možnost za počasi razvijajoča se zaporedja. V fotoaparatu EOS R3 je mogoče nastaviti snemanje sličic v intervalih od 2 sekund do 99 ur 59 minut 59 sekund do 3600 sličic, kjer so na koncu slike združene tako, da se ustvari film v polni visoki ločljivosti brez dodatne programske opreme. Fotoaparat lahko nastavite brez pomisleka: v primeru motenj napajanja ali izpraznjene baterije lahko ob ponovnem napajanju nadaljujete s snemanjem tam, kjer ste končali.

Dodatna oprema

Za fotoaparat EOS R3 je na voljo tudi nova dodatna oprema, ki prinaša dodatno vsestranskost za video produkcijo. Novi smerni stereo mikrofon DM-ED1 brez kablov za čistejši in natančnejši zvok ter adapter XLR za profesionalno povezljivost.

 1. Najdaljše trajanje fotografiranja je lahko v nekaterih okoliščinah krajše, tudi če se snemanje začne pri zagonu ob nižji temperaturi, zaradi povišanja temperature v fotoaparatu, ki jo povzroči delovanje nastavitve fotoaparata pred fotografiranjem ali dolgotrajna uporaba načina Live View (Ogled v živo). Ko je kartica polna, se snemanje filmov samodejno ustavi. V tem primeru lahko izbrišete podatke in znova začnete snemati.
 2. Ko je nastavljena temperatura samodejnega izklopa High (Visoka), je kartica lahko zelo vroča. Pazite, da se pri odstranjevanju kartice iz reže ne opečete.
 3. Trajanje fotografiranja se morda ne bo spremenilo med nastavitvama [Standard] (Standardno) in [High] (Visoko), odvisno od vrste kartice.
 4. Fotoaparat EOS, ki ni kinematografski
 5. Odvisno od ustrezne zmogljivosti pomnilniške kartice, napajanja in temperature

Povezani članki

 • ČLANEK

  Ali lahko fotoaparat Canon EOS R3 uspe slediti majhnemu in bliskovito hitremu beločelemu deževniku?

  Italijanski fotograf divjih živali Bruno D'Amicis je preskusil fotoaparat EOS R3 tako, da je fotografiral redke in neverjetno hitro premikajoče se ptice na plažah v deželi Abruci.

 • ČLANEK

  Fotoaparat Canon EOS R3 na zahtevnejšem terenu

  "Popolnoma prekaša vse, s čimer sem delal v preteklosti!" Fotograf motošporta Vladimir Rys na svojem prvem fotografiranju električnih dirkalnih avtomobilov preizkuša Canon EOS R3.

 • ČLANEK

  Hitro življenje s Canonovimi super telefoto objektivi

  Fotograf motošporta Vladimir Rys poskuša ujeti hitro premikajoč se dirkalni avtomobil s Canonovimi objektivi RF 400mm F2.8L IS USM in RF 600mm F4L IS USM na fotoaparatu Canon EOS R3.

 • ČLANEK

  Razlaga samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu

  Spoznajte Canonov neverjetni sistem samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu, ki nastavi ali preklopi točko samodejnega ostrenja tako, da zazna, kaj gledate.

 • Naročite se

  Prvi prejmite najnovejše novice o fotoaparatu EOS R3 in spremljajte novosti.