INFORMACIJE O IZDELKU

Obvladovanje gibanja pri hitrosti 30 sličic na sekundo

V središču fotoaparata EOS R3 je vgrajeno tipalo z osvetlitvijo od zadaj, ki ga je razvil Canon. Je hitrejše in občutljivejše od česarkoli v naših fotoaparatih doslej ter omogoča boljše delovanje pri fotografiranju pod pritiskom.
EOS R3

Novo tipalo ima vezje na zadnjem delu namesto na sprednjem, zato lahko zajame več svetlobe in tako zmanjša šum. Dve plasti vezja sta zloženi ena na drugi, zaradi česar se spremeni hitrost, s katero lahko tipalo pošilja slikovne podatke v procesor DIGIC X. Ta hitrost ne omogoča samo neprekinjenega fotografiranja s hitrostjo 30 sličic na sekundo (z neprekinjenim samodejnim ostrenjem in samodejno osvetlitvijo), temveč tudi preverjanje ostrenja 60 krat na sekundo. Elektronsko iskalo brez zatemnitve ima hitrost osveževanja 120 sličic na sekundo in omogoča osupljivo pristno doživetje, tudi pri fotografiranju hitro premikajočih se subjektov.

Specifikacije tipala so optimirane tako, da omogočajo popolno ravnovesje med ločljivostjo, delovanjem pri šibki svetlobi in velikostjo prenosljivih datotek, s čimer izpolnjujejo zahteve profesionalnih fotoreporterjev in športnih fotografov. Digitalni optimizator objektiva v kombinaciji s tipalom kar najbolj poveča podrobnosti, ki jih omogoča uporaba objektiva, in tako ponuja kakovost slike, ki daleč presega pričakovanja.

EOS R3

Posneto pri 1/64.000 sekunde, da zamrzne gibanje ob poku balona.

EOS R3
EOS R3

Elektronsko iskalo brez zatemnitve ima hitrost osveževanja 120 sličic na sekundo in omogoča osupljivo pristno doživetje, tudi pri fotografiranju hitro premikajočih se subjektov.

EOS R3

Vrhunski elektronski zaklop

Osupljiva hitrost tipala fotoaparata EOS R3 bo spremenila vaš način razmišljanja o elektronskih zaklopih. Pred tem so učinki premikajočega se zaklopa pri fotografiranju hitro premikajočih se subjektov ustvarili popačenje, zaradi česar so bili fotografi prisiljeni preklopiti v način mehanskega zaklopa. Pri modelu EOS R3 pa so stvari drugačne.

 • Popačenje zaradi premikajočega zaklopa

  Učinek premikajočega zaklopa popači palico za golf tako, da je videti nekoliko ukrivljena.

 • Zmanjšano popačenje

  Zaklop v fotoaparatu EOS R3 zelo zmanjša to popačenje.

 • Ker lahko tipalo tako hitro odstrani slikovne podatke, so učinki premikajočega se zaklopa skorajda povsem odpravljeni. Zdaj lahko fotografi z elektronskim zaklopom zamrznejo gibanje pri prelomni hitrosti do 1/64.000 s v popolni tišini. Poleg tega je mogoča tudi sinhronizacija bliskavice in elektronskega zaklopa pri hitrosti do 1/180 s, pri čemer gre lahko za bliskavice Canon Speedlite ali bliskavice drugih ponudnikov.

  Elektronski zaklop fotoaparata EOS R3 je tako tih, kot pričakujete, le da omogoča fotografiranje s hitrostjo neverjetnih 30 sličic na sekundo s popolno samodejno osvetlitvijo in samodejnim ostrenjem s sledenjem ter z vsemi objektivi RF. Na voljo je tudi način hitrega neprekinjenega fotografiranja, ki omogoča prilagoditev hitrosti sličic do 195 sličic na sekundo, za zaporedne posnetke do 50 sličic1. Vidne so podrobnosti gibanja hitro premikajočih se predmetov, ki so drugače nevidne v običajnem časovnem razponu.

  Takojšen odziv je predpogoj za vsakega fotoreporterja, kar omogoča krajši čas vklopa ali v meniju nastavljen čas zakasnitve zaklopa, skrajšan na 0,02 sekunde. Kot bi pričakovali od Canona, je snemanje s hitrostjo 30 sličic na sekundo na voljo v vseh načinih fotografiranja, tudi v 14-bitni obliki zapisa RAW.

  EOS R3

  Šibka svetloba? Nič lažjega

  Z razponom občutljivosti ISO od ISO 100 do ISO 102.400 (z možnostjo razširitve na ISO 50–204.800) lahko fotoaparat EOS R3 deluje skoraj v vseh svetlobnih pogojih. Nova zasnova tipala z osvetlitvijo od zadaj prinaša nove ravni dinamičnega razpona in zmanjšuje digitalni šum. Zaradi teh lastnosti in zmožnosti ostrenja pri zelo majhni količini svetlobe je fotoaparat EOS R3 prvak v fotografiranju pri šibki svetlobi.

  Zaznavanje migetanja z elektronskim zaklopom

  Na podlagi napredka na področju Canonove tehnologije tipal je fotoaparat EOS R3 prvi brezzrcalni model EOS, ki omogoča zaznavanje migetanja pri uporabi elektronskega zaklopa. Zaznavanje visokofrekvenčnega migetanja lahko odpravi proge pri fotografiranju pod viri svetlobe LED in tako poveča število uporabnih slik, posnetih v težavnih pogojih.

  Povezani članki

 • ČLANEK

  Ali lahko fotoaparat Canon EOS R3 uspe slediti majhnemu in bliskovito hitremu beločelemu deževniku?

  Italijanski fotograf divjih živali Bruno D'Amicis je preskusil fotoaparat EOS R3 tako, da je fotografiral redke in neverjetno hitro premikajoče se ptice na plažah v deželi Abruci.

 • ČLANEK

  Fotoaparat Canon EOS R3 na zahtevnejšem terenu

  "Popolnoma prekaša vse, s čimer sem delal v preteklosti!" Fotograf motošporta Vladimir Rys na svojem prvem fotografiranju električnih dirkalnih avtomobilov preizkuša Canon EOS R3.

 • ČLANEK

  Hitro življenje s Canonovimi super telefoto objektivi

  Fotograf motošporta Vladimir Rys poskuša ujeti hitro premikajoč se dirkalni avtomobil s Canonovimi objektivi RF 400mm F2.8L IS USM in RF 600mm F4L IS USM na fotoaparatu Canon EOS R3.

 • ČLANEK

  Razlaga samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu

  Spoznajte Canonov neverjetni sistem samodejnega ostrenja s sledenjem pogledu, ki nastavi ali preklopi točko samodejnega ostrenja tako, da zazna, kaj gledate.

 • Naročite se

  Prvi prejmite najnovejše novice o fotoaparatu EOS R3 in spremljajte novosti.
  1. Samodejna osvetlitev in samodejno ostrenje s sledenjem v načinu hitrega zaporedja nista na voljo. Največje število zajetih sličic lahko nastavite na 50