USTVARJALNO TISKANJE

Ustvarjalne zamisli za vsak letni čas

S tiskalnikom SELPHY Square QX10 in temi vadnicami ustvarjalke Jesus Sauvage lahko pustite ustvarjalnosti svojo pot skozi celo leto.
Four images printed on SELPHY Square QX10 laying on the patterned surface.

Tiskalnik SELPHY Square QX10 omogoča visokokakovostne kvadratne natise, ki so popolni za fotografije iz pametnih telefonov, in vam pomaga ustvariti izvirne izdelke.

Najbližje navdušite z okraski ne glede na to, ali so velika noč, poletne počitnice, noč čarovnic ali božič, in natisnite fotografije, ki vam največ pomenijo.

Ustvarjalna vplivnica @JesusSauvage je pripravila nekaj namigov, s katerimi boste navdušili družino in prijatelje. Z nekaj preprostimi koraki vam bodo vadnice pomagale ustvariti okraske in darila, ki bodo zagotovo navdušili.

Odprite galerijo fotografij, vklopite tiskalnik za pametni telefon SELPHY Square QX10, naložite papir s kvadratnimi nalepkami in poiščite navdih.

 1. Pošljite svoje počitniške razglednice
 2. Oglejte si najljubše trenutke
 3. Imate kaj za pusta hrusta?
 4. Doma izdelajte božične okraske
 5. Ustvarite velikonočni lov na zaklad
 6. Podarite prilagojen šopek

1. Pošljite počitniške razglednice

Počitnice so že skoraj tu. Spominov ne zbirajte samo v galeriji fotografij, potovanja delite z najbližjimi in jim pošljite sporočila z osebnim pridihom. To zamisel bi lahko uporabili tudi za poročna zahvalna sporočila ali sporočila ob rojstvu. Vplivnica @JesusSauvage prikazuje, kako lahko izdelate lastne edinstvene in ustvarjalne razglednice:

 1. S tiskalnikom SELPHY Square QX10 natisnite fotografije. Prilagodite jih tako, da v programu SELPHY Photo Layout dodate besedilo in okvirje, da bodo še bolj izstopale.
 2. Prepognite list kvadratnega papirja v obliko ovojnice. Dodajte naslov in žig.
 3. Ovojnico napolnite z listjem, lokalnim cvetjem ali drugimi predmeti, ki vas spominjajo na počitnice ali praznovanje, nato pa dodajte fotografije.
 4. Z eno od natisnjenih fotografij zatesnite ovojnico, saj je hrbtna stran lepljiva in zato je enostavno in brez nereda.

Ovojnico vstavite v poštni predal in tako polepšajte dan družini in prijateljem.

2. Oglejte si najljubše trenutke

Natisnjeni spomini imajo poseben pomen. Ob koncu leta izkoristite vse dni, ki jih preživite v zaprtih prostorih, in ustvarite album s fotografijami, poln vaših pustolovščin. Ustvarjalka @JesusSauvage uporablja tiskalnik SELPHY Square QX10, da natisne kakovostne fotografije iz preteklega leta. Sledite njeni vadnici in obujajte spomine:

 1. Tiskajte fotografije s tiskalnikom SELPHY Square QX10, s programom SELPHY Photo Layout pa dodajte ustvarjalni pridih.
 2. Odrežite list prozornega papirja, da prekrijete in ločite posamezne fotografije.
 3. Na kup fotografij položite naslovnico, na katero napišete naslov albuma fotografij.
 4. V zgornji kot kupa naredite luknjo in z obročno vezavo obdržite fotografije skupaj.

Naj vam dež ne pokvari dneva.

3. Imate kaj za pusta hrusta?

Od kostumov do dekoracij: noč čarovnic je čas, ko lahko ustvarjalnemu duhu pustite prosto pot. Naredite svoje okraske za noč čarovnic in delite ustvarjalnost z družino in prijatelji. Ustvarjalka @JesusSauvage nam pokaže, kako ustvariti prilagojeno girlando za noč čarovnic:

 1. Izberite fotografije najbližjih, v programu jim spremenite v črno-belo barvo in jih natisnite s tiskalnikom SELPHY Square QX10.
 2. S črnim ali barvnim papirjem izrežite nekatere oblike, ki so relevantne za noč čarovnic (na primer netopirje in kape čarovnic). Za navdih uporabite program Creative Park.
 3. Na fotografije prijateljev in družine nalepite svoje oblike ter ustvarite smešne okraske.
 4. Izrežite luknjo v zgornjih kotih fotografij in napeljite trak, da ustvarite zabaven okras.
Naj bo vaša noč čarovnic strašna.

4. Doma izdelajte božične okraske

Nič boljšega kot družinsko druženje, ki otvori praznično obdobje. Uporabnica @JesusSauvage prikazuje, kako s tiskalnikom SELPHY Square QX10 ustvarite nepozabne okraske za božična drevesa:

 1. Izberite najljubše fotografije in jih natisnite s tiskalnikom SELPHY Square QX10.
 2. Izrežite kvadratke barvnega papirja, ki so nekoliko večji od vaših fotografij, nato pa jih zavijte z dvema kosoma traku v kontrastni barvi in jih prilepite na sredino kvadrata.
 3. Odlepite zadnji del samolepilnega fotografskega papirja in fotografijo prilepite na sredino na vrh trakov.
 4. Preluknjajte enega od zgornjih kotov, oblikujte zanko z vrvico, jo speljite skozi luknjo in pritrdite.
 5. Odrežite velik kos traku in ga privežite v pentljo ter jo prilepite pod kotom, tako da prekrijete luknjo/obešalnik.
 6. Oba konca traku zavrtite in nalepite na zadnji del lista, da ustvarite prijeten učinek okvirjanja.
 7. Dodajte nekaj zlatih kroglice ali drugih končnih dodatkov, da bo še posebej poseben. Obesite jih na božično drevo ali venec.
Vesel Božič!

5. Ustvarite velikonočni lov na zaklad

Ustvarjanje edinstvenih velikonočnih doživetij še nikoli ni bilo tako preprosto, ob tem pa se lahko spomnite otroštva, in sicer tako, da za najmlajše pripravite iskanje velikonočnih pirhov.

Okrasite pirhe in ustvarite štiri prizore, ki temeljijo na temi po vaši izbiri, ki vodijo do zaklada; sledite videovadnici za piratsko temo in si oglejte spodnja navodila po korakih:

 1. Okrasite pirhe (za zamisli, ki se skladajo s temo, lahko uporabite program Creative Park) in jih pred iskanjem skrijte na vrtu ali v lokalnem parku.
 2. Posnemite fotografijo vsakega mesta zaklada.
 3. S tiskalnikom SELPHY Square QX10 natisnite fotografije.
 4. Na papir velikosti A4 narišite zemljevid in prilepite natisnjene fotografije, ki prikazujejo lokacijo zakladov.
Otroci bodo uživali.

6. Podarite prilagojen šopek

Šopki so odličen dodatek k domačim darilom vaših otrok, pa naj bo to za materinski dan, obisk starih staršev ali rojstnodnevno zabavo. Ustvarjalka @JesusSauvage nam pokaže, kako jih naredite bolj osebne v samo nekaj minutah:

 1. Z rezanjem žice in navijanjem enega konca v zanke ustvarite nekaj držal za fotografije. Poskrbite, da bo enako dolga kot cvetlice v šopku.
 2. Natisnite najljubše družinske fotografije iz pametnega telefona s programom SELPHY Photo Layout SELPHY Square QX10.
 3. Fotografije položite med zanke žice in jih dodajte v šopek.
 4. Da šopek ne razpade, natisnite drugo fotografijo in jo prilepite na papir ali folijo, ki drži rože skupaj. V program lahko dodate tudi prilagojeno sporočilo.
S posebnim darilom presenetite ljubljeno osebo.

Bodite polni navdiha celo leto in prepustite ustvarjalnosti svojo pot s tiskalnikom SELPHY Square QX10 in vadnicami ustvarjalke Jesus Sauvage.


Napisali: Jesus Sauvage, Bouchra Ghermoul in Claire Kaleta.

Povezani izdelki

Povezani članki

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Zamisli za natise za noč čarovnic

  Sezonske zamisli za zabavne in strašljive okraske, kostume, poslastice in drugo.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Ustvarite praznično vzdušje s foto okraski

  V drugem projektu Kluba za ustvarjanje Canon SELPHY Duygu Turgut Gokpinar pripoveduje o svoji izkušnji s Canonovim tiskalnikom SELPHY Square QX10.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Naredite eksplozijsko škatlo

  Lini Trinh deli svojo 'eksplozijsko' škatlo iz papirja, narejeno s tiskalnikom Canon SELPHY CP1500.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Zimski izziv ustvarjanja iz papirja

  S tiskalnikom PIXMA in programom Creative Park lahko ustvarite praznično dekoracijo iz papirja, od okraskov za božično drevo do snežink.