USTVARJALNO TISKANJE

Seznami, načrti in cilji: organizirajte se s tiskom

Odkrijte, kako s tiskalnikom Canon PIXMA in programom Creative Park izdelati lastna organizacijska orodja, od načrtov obrokov za tiskanje do dnevnikov hvaležnosti.
Posnetek odprtega planerja od zgoraj skupaj s predlogami obrob iz programa Creative Park in tiskalnikom Canon PIXMA.

Organizacija je pogosta novoletna zaobljuba, vendar lahko veliko pridobimo z vzpostavitvijo strategij, ki nam omogočajo, da imamo svoje natrpano življenje pod nadzorom skozi vse leto. Ne gre le za dnevne načrte – z malo ustvarjalnega razmišljanja je mogoče izkoristiti moč tiska in ustvariti številne odlične vire za lažje obvladovanje mnogih življenjskih izzivov. 

To so lahko preprosti nakupovalni seznami ali načrti obrokov, ki vam pomagajo, da česa ne pozabite kupiti v trgovini, ali dnevnik hvaležnosti, v katerem lahko beležite vse, za kar ste hvaležni. Ali pa morda dnevnik razpoloženja, da laže ugotovite, kaj vpliva na vaše duševno zdravje. 

Ne glede na cilj vam lahko Canonova ponudba tiskalnikov PIXMA pomaga izpopolniti organizacijske spretnosti in pri tem postati ustvarjalni.

Zakaj ustvarjati sezname, načrte in cilje?

Ženska sedi za leseno mizo in piše dnevnik, ob njej je topli napitek.

Ustvarjalka Temi Manning si rada vzame čas za izdelavo svojih planerjev. Ugotavlja, da je nedeljski večer ob toplem napitku odlična priložnost, da se organizira za prihodnji teden.

Ženska s škarjami izrezuje tematske motive, prenesene iz programa Creative Park. Na pisalni mizi je tiskalnik Canon PIXMA. 

Temi je eksperimentirala s tiskalnikom serije Canon PIXMA TS7450a in Canonovim programom Creative Park ter raziskovala nove načine za vizualno izboljšanje svojih planerjev z obrobami in tematskimi motivi.

Ustvarjanje seznamov, načrtov in ciljev je lahko veliko več kot le hitro zapisovanje reči in njihovo uresničevanje. Temi Manning iz Portsmoutha v Združenem kraljestvu je ugotovila, da ji pisanje dnevnikov pomaga ohranjati duševno zdravje. Zaslovela je na družbenih omrežjih, kjer številni sledilci delijo njene čudovito ilustrirane planerje. "Ko sem svoje živahne misli zapisovala na papir, sem se začela zavedati reči, hkrati pa sem počela tisto, kar me veseli," pojasnjuje. V planerje si lahko zapisujete vse življenjske cilje in dosežke, od vadbe, ki ste jo opravili, in hrane, ki ste jo jedli, do knjig, ki bi jih radi prebrali, ali filmov, ki si jih želite ogledati.

Za Temi sta pisanje dnevnika in načrtovanje postala način življenja. Ugotovila je, da lahko z ustvarjanjem svojega dnevnika ali planerja in načrtovanjem vsega, kar želimo doseči, naši cilji postanejo manj zastrašujoči. "Brez tega moje življenje ne bi bilo tako učinkovito," pravi. "Tako sem motivirana in organizirana ter uživam v zavednosti in ustvarjalnosti. Z ustvarjanjem čudovitih strani in postavitev navdihujem tudi druge, da počnejo enako."

Z vami deli svoje nasvete in tehnike, kako lahko z natisi postanete učinkovitejši in ustvarjalnejši.

Izbiranje teme

Ženska med sedenjem za pisalno mizo reže ilustracijo lista. Na pisalni mizi so Canonov tiskalnik, zvezki in pisala.

Če prvič ustvarjate planer, Temi priporoča, da stranem dodate svoje najljubše ilustracije, ki bodo projektu dale vaš osebni pečat. Temi je te motive listov narisala sama, lahko pa uporabite tudi vnaprej oblikovane zasnove iz programa Creative Park, kjer lahko izbirate med več sto zasnovami.

Par rok, ki v dnevnik lepi nalepke z motivi kave iz Canonovega programa Creative Park. Poleg njih so na pisalni mizi različni tiskani vzorci, rožnata tipkovnica in pisarniške potrebščine.

Temi meni, da je ključ do uspešnega osebnega dnevnika v tem, da "izberete nekaj, kar je v vašem slogu ali kar vas zanima". Za ta projekt je Temi izbrala temo kave in jeseni ter združila svoje ročno narisane vzorce s predlogami iz programa Creative Park.

Temi svoje dnevnike in zapise afirmacij pogosto dopolni z ročno narisanimi ilustracijami, lahko pa poiščete tudi vnaprej pripravljene zasnove, ki jih lahko nato natisnete in dodate na svoje strani. Temi pravi, da boste svoj osebni ustvarjalni slog preprosto predstavili tako, da za vsak mesec izberete temo. To so lahko živahni vzorci, posebne barve ali tema, kot je Temijina tema kave oziroma jeseni za oktober. "Z njimi okrašujem vsako stran in jih zvečer razporedim za prihodnji teden," pravi.

Na spletnem mestu Creative Park in v programu Creative Park je na voljo nešteto predlog, vzorcev in zasnov, ki jih je mogoče prenesti in natisniti v različnih velikostih na različne vrste papirja, združljive s tiskalniki PIXMA. Dodati je mogoče obrobe, ki popestrijo vaše načrte obrokov, medtem ko so barviti papirji z vzorci popolni za bleščeče doma narejene koledarje. Če poskusite neko novo zasnovo in vam ni všeč, jo lahko preprosto reciklirate in začnete znova.

"Program Creative Park mi omogoča iskanje v obsežni knjižnici vnaprej oblikovanih zasnov, pripravljenih za tiskanje, in hiter prenos za tiskanje s programom Canon PRINT ali neposredno s programom Creative Park," pojasnjuje Temi. "Zaljubila sem se v stensko postavitev v slogu kavarne – všeč sta mi drzna, sodobna zasnova in raznolikost ilustracij. Za okrasitev svoje kuhinje sem uporabila tudi vzorce pariške ptičje kletke."

Tiskanje, skeniranje in podvajanje 

Tiskalnik Canon PIXMA na pisalni mizi tiska nakupovalni seznam.

Tiskalnik serije Canon PIXMA TS7450a z vgrajenim skenerjem in možnostjo kopiranja več listov v dvakrat krajšem času Temi omogoča, da hitro podvoji svoje najljubše zasnove in pospeši svoj delovni postopek.

Ženska s pisalom doda izdelek na lepo oblikovan nakupovalni seznam, ki je pritrjen na hladilniku.

Nakupovalni seznami so preprost način, da imate svojo tedensko rutino pod nadzorom. S Canonovim magnetnim fotografskim papirjem lahko svoje sezname namestite na hladilnik. Tako ne boste nikoli več pozabili nobenega pomembnega izdelka.

Možnost skeniranja v tiskalniku serije PIXMA TS7450a je odlična za podvajanje strani, zato vam ni treba vsak teden ustvariti povsem novih kopij, če nimate časa. To funkcijo lahko uporabite tudi za ustvarjanje kopij lastnih zasnov in ilustracij, ki jih lahko natisnete v več različicah in dodate v svoje projekte.

S programom Canon PRINT lahko tudi neposredno iz pametnega telefona natisnete vzorce v želenih velikostih, nastavitvah in vrsti papirja. Medtem ko so bile Temijine zasnove večinoma natisnjene na Canonovem matiranem fotografskem papirju, pa je Canonov magnetni fotografski papir popoln za lepljenje seznamov na magnetne površine v domu.

Zavezanost postopku

Canonov tiskalnik, tablični računalnik in številne pisalne potrebščine na leseni pisalni mizi. Razglednice in zapiski so pritrjeni na kovinski stenski obešalnik na steni nad pisalno mizo. 

"Nič se ne more kosati z dosežkom in užitkom pri delu s papirjem in planerji, ko z rokami ustvarjaš čudovite postavitve," pravi Temi.

Slika lesene pisalne mize od zgoraj z odprtim planerjem, ki prikazuje dnevne sezname opravil ter motive listov in skodelic.

Svojih stvaritev vam ni treba hraniti zase. Lahko so edinstvena darila za prijatelje in bližnje, ki prav tako imajo potrebo po organiziranju.

Lepota ustvarjanja dnevnikov doma z izdelki, kot so tiskalniki serije Canon PIXMA TS7450a, je v tem, da to lahko vsakdo preizkusi. "Možnost tiskanja vseh teh zasnov je odlična, če želite prihraniti čas in uživati v ustvarjalnosti s knjižnico prenosov, ki vam je na voljo," pravi Temi.

Prav tako pravi, da se boste svojim načrtom najbolje zavezali tako, da organizacija postana vaša rutina. "Vsako nedeljo zvečer ustvarjam strani v dnevniku z ilustracijami in zasnovami za prihodnji teden. Pripravim si skodelico čaja, se sprostim za pisalno mizo in uživam v tem postopku."

Za razliko od povprečnega planerja, kupljenega v trgovini, domača organizacijska orodja ponujajo priložnost za raziskovanje ustvarjalnih in cenovno dostopnih rezultatov ter dajejo občutek vrednosti vašim dnevnim, mesečnim in letnim načrtom. Ne gre le za končni izdelek, ampak tudi za to, da lahko uživate v samem postopku in se v prihodnosti ozrete na vse, kar ste dosegli.


Avtor: Rowan Davies

Povezani izdelki

 • Tiskalniki za uporabo doma

  PIXMA TS7450a Series

  Elegantna, vsestranska serija za ljubitelje tehnologije s paleto ustvarjalnih možnosti in tehnologijo SPD, ki poenostavi postopek kopiranja in skeniranja več različnih listov.
 • Brizgalni tiskalniki

  Matte Photo Paper MP-101

  Matiran fotografski papir omogoča tiskanje matiranih kakovostnih fotografij, slik in besedila. Primeren je tudi za bolj ustvarjalno uporabo, na primer za voščilnice, panoje in zgibanke.
 • Brizgalni tiskalniki

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Vbrizgajte več ustvarjalnosti in interaktivnosti v svoje fotografske natise s Canonovim magnetnim fotografskim papirjem MG-101.
 • Povezani članki

 • NASVETI ZA TISKANJE

  Namigi za tiskanje pri vrnitvi v šolo

  S Canonovim tiskalnikom poiščite ustvarjalne načine organizacije za novo šolsko leto.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Prilagodite svoje naprave

  S Canonovimi prenosnimi tiskalniki lahko ustvarjate nalepke po meri za telefon in druge naprave.

 • TISKANJE

  Najboljši tiskalniki za študente

  Vsak študent potrebuje tiskalnik – odkrijte najboljše cenovno dostopne možnosti, ki ustrezajo vašim zahtevam.

 • TISKANJE

  Najboljši tiskalniki za domače pisarne

  S tiskalnikoma Canon PIXMA in MAXIFY lahko tudi od doma delate brez težav.