NASVETI ZA TISKANJE

Vrnitev v šolo: organizirajte se s Canonovim tiskalnikom

Spoznajte, kako vam lahko Canonov tiskalnik pomaga pri pripravi na novo šolsko leto in zabavno učenje.
Smejoč se otrok sedi v naročju ženske in barva natise iz tiskalnika Canon PIXMA. V ozadju je mogoče opaziti roke, ki držijo pametni telefon.

Večina otrok obožuje šolske počitnice in dandanes je več zanimivosti kot kdaj koli prej, ki pritegnejo pozornost otrok, a preden se zaveš, je čas, da se otroci vrnejo v šolo. S Canonovim tiskalnikom lahko zajamete navdušenje nad poletnimi počitnicami in poskrbite, da se bodo mladi ukvarjali s pripravami na novo šolsko leto.

Povezovanje tiskalnikov PIXMA in SELPHY CP1500 z računalniki in mobilnimi napravami je preprosto, zato se lahko vključi vsa družina. Otroci bodo lahko tiskali tudi hitro in preprosto z enim od številnih Canonovih programov za tiskanje. Naš vodnik po Canonovih programih in programski opremi za tiskanje vam pomaga izbrati pravo orodje za vaš projekt. Tukaj je nekaj zamisli, da začnete.

Roke držijo pametni telefon, v katerem je prikazan program Canon print. Slika na zaslonu pametnega telefona se tiska v tiskalniku v ozadju.

Program Canon PRINT omogoča, da tiskate iz pametnega telefona, in če želijo biti vaši otroci pri domačih nalogah ustvarjalni, lahko svoje izdelke urejajo in prilagajajo v programih Canon Easy-PhotoPrint Editor in Canon Creative Park.

1. Natisnite urnike

Bel tiskalnik Canon SELPHY CP1500, ki tiska podobo mladega dekleta v šolski uniformi. Slika vsebuje tudi majhno kodo QR.

Tiskalnik Canon SELPHY CP1500 lahko natisne kode QR, tako da lahko na natise dodate povezave do klubov in organizacij za preprost dostop do podrobnosti o naslovih in urnikih.

Slika osebe, ki vpisuje datume za mesec september na domačem koledarju od zgoraj navzdol.

S Canonovim tiskalnikom spremenite svoje najljubše družinske fotografije v prilagojene koledarje, da nikoli ne boste zamudili krožka po pouku ali termina igranja otrok. S Canonovim magnetnim fotografskim papirjem lahko celo ustvarite majhne magnete, s katerimi lahko na hladilnik pritrdite urnike in koledarje.

Umetnost v ponedeljek, igre v torek, znanost v sredo. Težko je slediti vsemu, kar si morajo različni otroci in najstniki v vaši hiši zapomniti za različne šolske ure čez teden – in to še preden pridete do krožkov po pouku in dejavnosti.

Če natisnete njihove urnike in jih nalepite na tablo ali hladilnik, lahko vsa družina hitro opazi, česa ne smejo pozabiti na kateri koli dan. Nič več hitenja, da bi prinesli par pozabljenih nogometnih čevljev.

Koledarje lahko natisnete tudi s programom Easy-PhotoPrint Editor, kamor lahko dodate rojstnodnevne zabave, termine igranja otrok ali druge prihajajoče družinske dogodke ter si zabeležite, kdo na kateri dan odpelje ali pobere otroke iz šole.

Program Canon PRINT je združljiv z večino tiskalnikov PIXMA in omogoča brezžično tiskanje iz pametnega telefona. Program lahko uporabite tudi za tiskanje iz različnih storitev v oblaku ali skeniranje v storitve v oblaku, na katere se zdaj številne šole zanašajo za naloge med urami in domače naloge, kot so image.canon, Dropbox™, Google Classroom™, Google Drive™ in Microsoft OneDrive®. Tiskalnik serije Canon PIXMA je združljiv tudi s programoma Apple® AirPrint® in Mopria® za Android po začetni nastavitvi, kar pomeni, da lahko tiskate iz vseh izdelkov Apple ali naprav Android s pritiskom na gumb, kjer koli imate vzpostavljeno povezavo z omrežjem.1

2. Steklenicam in posodam za malico dodajte nalepke

Bel tiskalnik Canon natisne majhen list papirja z isto sliko mladega dekleta, ki se ponovi osemkrat.

S tiskalnikom Canon SELPHY CP1500 natisnite nalepke po meri na kvadratni papir za nalepke (KC-18IS, 54 x 54 mm), papir za nalepke velikosti kreditne kartice (KC-18IF, 54 x 86 mm) ali majhen papir za nalepke (KC-18IL, 22 x 17,3 mm).

Vidimo lahko par rok, ki previdno pritrjujejo nalepko s fotografijo mladega dekleta na zeleno steklenico vode.

Preprosto odlepite podlago in pritrdite na otrokovo posodo za malico ali steklenico vode.

Veliko šol zdaj prosi otroke, naj vsak dan prinesejo svojo steklenico vode. A ker so samorogi, dinozavri in nekateri risani junaki zelo priljubljeni v osnovni šoli, jih otroci lahko zlahka zamešajo.

S kompaktnim tiskalnikom Canon SELPHY CP1500 lahko ustvarite lastne nalepke za steklenice, posode za malico in etuije za očala na liste z nalepkami Canon SELPHY, ki so na voljo v različnih velikostih, namesto navadnega papirja za tiskanje fotografij ali dokumentov. Program za postavitev fotografij Canon SELPHY Photo Layout ima možnost postavitve nalepk, s katero lahko izberete fotografijo v fotoaparatu in jo prilagodite z besedilom, žigi in barvami. Na voljo je tudi možnost majhne oznake, ki vam omogoča tiskanje osmih manjših slik – enakih ali različnih – na en list.

Kovinska posoda za malico? Nič hudega. Preprosto uporabite tiskalnik Canon PIXMA za ustvarjanje nalepk na Canonov magnetni fotografski papir. Nalepke se prilepijo na površino in jih lahko odstranite, ko morate posodo za malico oprati.

3. Bodite ustvarjalni z umetninami

Črn Canonov tiskalnik natisne otroško sliko na Canonov magnetni fotografski papir. Originalna umetnina je na mizi poleg tiskalnika.

Natisnete lahko čudovite, obstojne slike, ki so bogate s podrobnostmi in bodo dobro prikazale umetnine vaših otrok. Če ima vaš tiskalnik skener, lahko tudi skenirate njihove slike in jih natisnete.

Otroci pogosto ustvarijo umetnine na papirju s svinčniki, voščenkami, flumastri in barvami. Skenerji, vgrajeni v večino tiskalnikov Canon PIXMA, ali možnost kopiranja s pametnim telefonom omogočajo hitro in preprosto prenašanje otroških umetnin v digitalno sfero ter so pripravljeni za tiskanje ali za neposredno kopiranje izvirnikov. S programom Canon PRINT lahko skenirate iz pametnega telefona. Nekaj jih lahko celo natisnete na Canonov magnetni fotografski papir, da jih razstavite na hladilniku, tako da vam ni treba skrbeti, da bi se izvirnik umazal, strgal ali obrabil. Z vsakim listom papirja, ki meri samo 10 x 15 cm, boste lahko naenkrat razstavili kar nekaj umetnin.

Canonova kocka s fotografijami je še ena odlična možnost, da pokažete otroške umetnine, saj ne ponuja le pametnega načina shranjevanja fotografij in kvadratnih natisov, temveč jo lahko s slikami okrasite tudi na zunanji strani in tako prilagodite videz. Otroci jo lahko uporabljajo za prikazovanje najljubših počitniških fotografij ali celo za projekte, kot je predstavitev menjave letnih časov. Kocka s fotografijami vsebuje dve črnilni kartuši in 40 listov kvadratnega fotografskega papirja Plus Glossy II.

4. Oblikujte svoja kazala

Kazala v obliki hiš, ustvarjena iz predlog storitve Canon Creative Park, so razvrščena na odprtih straneh knjige.

Storitev Creative Park ima številne predloge zaznamkov, vključno s temi srčkanimi zasnovami v obliki hiš.

Slika od zgoraj navzdol pisanih zvezkov, listov z nalepkami in tiskalnika Canon SELPHY CP1500, ki tiska sliko mladega dekleta v šolski uniformi.

Tiskalnike SELPHY lahko uporabljate z vsemi pametnimi napravami, zato lahko hitro in preprosto ustvarite kazala in nalepke.

Mladostniki lahko s tiskalniki PIXMA ali SELPHY oblikujejo kazala za vrnitev v šolo.

Uporabniki naprav PIXMA lahko vnaprej oblikovana kazala najdejo na spletnem mestu Creative Park, vključno z različnimi živalskimi motivi, ali celo z nekaterimi srčkanimi kazali v obliki pingvina.

S programom Canon SELPHY Photo Layout lahko s tiskalnikom SELPHY CP1500 ustvarite prilagojena kazala. Izberite možnost Postavitev zaznamka in papir velikosti razglednice (100 x 148 mm) in nato izberite, ali želite, da so vaše izbrane slike, poravnane na vrh ali dno kazala. Možnost postavitve kazala je uporabna tudi za tiskanje fotografij za avtobusno vozovnico ali izkaznico za knjižnico.

5. Tiskanje brez omejitev

Nasmejana ženska in otrok sedita na mizo poleg tiskalnika Canon PIXMA MegaTank. Ženska ponovno uporablja črnilne vložke tiskalnika, ko otrok barva natisnjeno pobarvanko.

Če tiskalnik redno uporablja celotna družina, in sicer za tiskanje od šolskih materialov do materialov za delo na domu, imajo tiskalniki serije Canon PIXMA G3470 MegaTank črnilne vložke z možnostjo ponovnega polnjenja, ki so lahko varčnejša možnost za tiskanje velikih naklad.

Za gospodinjstva z večjimi količinami tiskanja je serija PIXMA G3470 še ena dobra možnost. Ti tiskalniki MegaTank imajo velike črnilne vložke z možnostjo ponovnega polnjenja, ki jih lahko dopolnijo preproste stekleničke s črnilom brez polivanja. S kompletom stekleničk s črnilom lahko natisnete do 8.1002 strani po delni ceni kartuš, kar pomeni, da so stroški delovanja za tiskanje visokih naklad veliko nižji.

Nov semester prinaša organizacijske izzive za starše in skrbnike ter za otroke. Ti so lahko še večji, če otrok začenja novo akademsko leto ali celo zamenja šolo. Canonova serija tiskalnikov z vsestranskostjo, prilagodljivostjo in široko povezljivostjo lahko poenostavi celoten postopek, pomaga celotni seriji pri organizaciji ter na poti prinaša zabavo in ustvarjalnost.

Avtorji Matthew Richards, Claire Gillo in Rachel Segal Hamilton

 1. Dropbox je blagovna znamka Dropbox Inc.
  Google, Google Učilnica in Google Drive so blagovne znamke družbe Google LLC in tega spletnega mesta Google na noben način ne podpira ali je z njim povezan.
  Microsoft OneDrive je registrirana blagovna znamka družbe Microsoft Corporation v ZDA in drugih državah.
  Apple in AirPrint sta blagovni znamki družbe Apple Inc., registrirane v ZDA ter drugih državah in regijah.
  Mopria je blagovna znamka družbe Mopria Alliance, Inc.
 2. Varčni način zmanjša porabo črnega črnila tako, da zniža gostoto. Natisnete lahko 26 % več strani kot v standardnem načinu. Izkoristek strani je ocenjena vrednost glede na Canonovo posamezno metodo preizkusa, ki temelji na grafikonu ISO/IEC 29103 in simulaciji neprekinjenega tiskanja z zamenjavo po začetni nastavitvi.

Povezani izdelki

 • Canon PIXMA G3470

  Tiskalniki MegaTank

  Serija PIXMA G3470

  S tem hitrim tiskalnikom s povezavo Wi-Fi s črnilom za ponovno polnjenje tiskajte, kopirajte in skenirajte doma
 • Tiskalniki za uporabo doma

  SELPHY CP1500

  S tem kompaktnim tiskalnikom fotografij, ki je preprost za uporabo, lahko v nekaj sekundah ustvarite izjemno barvite in obstojne natise.
 • Brizgalni tiskalniki

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Vbrizgajte več ustvarjalnosti in interaktivnosti v svoje fotografske natise s Canonovim magnetnim fotografskim papirjem MG-101.
 • Povezani članki

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Natisnite sezname, načrte in cilje

  Bodite ustvarjalni s tiskalnikom Canon PIXMA ter ostanite organizirani in zavedni vse leto.

 • TISKANJE

  Najboljši tiskalniki za domače pisarne

  S tiskalnikoma Canon PIXMA in MAXIFY lahko tudi od doma delate brez težav.

 • TISKANJE

  Kako uporabljati brezžični tiskalnik

  Pametni načini, kako kar najbolje izkoristiti tiskalnik.

 • TISKANJE

  Najboljši tiskalniki za študente

  Vsak študent potrebuje tiskalnik – odkrijte najboljše cenovno dostopne možnosti, ki ustrezajo vašim zahtevam.