USTVARJALNO TISKANJE

Prilagodite, natisnite, organizirajte: ustvarite koledar s fotografijami

Zberite najboljše spomine iz celega leta in natisnite koledar po meri za svoj dom ali ga podarite kot darilo svojim najbližjim.
Ženska drži natisnjeno koledarsko stran, ki se tiska iz tiskalnika Canon PIXMA.

Ko se dnevi krajšajo in preživimo več časa v domovih, imate odlično priložnost, da si ogledate slike iz celega leta in se pripravite na naslednjih 12 mesecev. Kako bi se lažje organizirali kot s koledarjem po meri, ki vključuje vse vaše najljubše družinske trenutke?

Z doma narejenim koledarjem, ki je natisnjen s tiskalnikom Canon PIXMA, lahko ponovno odkrijete zakladnico družinskih trenutkov, ki ste jih posneli s telefonom ali fotoaparatom, in poiščete popolne slike za vsak mesec. Ali pa izberite slike krajev, ki ste jih obiskali, ter uskladite razpoloženje in destinacije z letnim časom?

Fotografinja, vplivnica in novopečena mama Rafaella Ponce iz jugozahodnega dela Združenega kraljestva ima na Instagramu 19.600 tisoč sledilcev. Na svojem profilu deli svoje življenje z možem in otrokom ter drugo ustvarjalno vsebino. Prav tako vodi program za trženje vplivnikov, prek katerega se blagovne znamke in vplivniki povezujejo med seboj.

Tukaj se usmeri v ustvarjanje in pokaže, kako je lahko ustvarjanje lastnega koledarja s čudovitimi spomini iz leta, zabavno in preprosto: potrebujete samo tiskalnik in nekaj ustvarjalnosti.

1. Pripravite se za ustvarjalno izdelavo projekta

Ženska nalaga papir v tiskalnik, ki je na mizi ob paketu Canonovega papirja in prenosnega računalnika.

Rafaella resnično uživa v ustvarjalnosti in vedno išče navdih. "Ustvarjanje mi je všeč," pravi. Ustvarjanje albumov je najljubši način ustvarjanja. Odkar sem zadnjič ustvarjala, je minilo nekaj časa, saj zaradi dojenčka nisem imela časa, vendar v tem zelo uživam."

Za izdelavo koledarja potrebujete začetni komplet, zato je to popolna dejavnost za sproščujoče popoldansko ustvarjanje doma. Poleg tiskalnika Canon PIXMA, kot je brezžični tiskalnik serije Canon PIXMA TS7450, ki ga je uporabila Rafaella, boste potrebovali tudi fotografski papir, ki je dovolj čvrst, da ga lahko pripnete ali prikažete.

Canonov matiran fotografski papir MP-101 je popoln za ustvarjanje s papirjem in zagotavlja visokokakovostne, žive fotografije z matirano površino. Svetleč papir, kot je Canonov svetleč fotografski papir Plus II PP-201, je tudi zelo primeren, saj poudari svetle barve in zagotavlja popolno končno obdelavo digitalnih fotografij. Pišete lahko na obe vrsti papirja in tako obkrožujete datume ali si zapišete stvari, ki si jih morate zapomniti. Rafaella se je odločila za uporabo svetlečega papirja Plus, s katerim je svojemu koledarju dodala čudovit sijaj.

2. Izberite slike

Ženska v rokah drži koledarsko stran za mesec oktober, na kateri nosečnica ob svojem trebuščku drži bučo.

Iskanje navdiha za vsak mesec ne bi smelo biti težko. Začnite s fotografijami svojih najbližjih, ki jih lahko uporabite za mesece za njihove rojstne dneve, in božičnim družinskim portretom za december, nato pa nadaljujte.

Izdelava koledarja po meri, ki v ospredje postavlja slike najbolj dragocenih trenutkov, je najpomembnejši del tega ustvarjalnega projekta ne glede na to, ali boste vključili portret v soju sveč, ki ste ga posneli na otroškem rojstnem dnevu, vesel poletni prizor, akcijski posnetek družinskega psa, ki teče po odpadlih jesenskih listih, ali najljubšo zasneženo pokrajino.

"Tak čas lansko leto sem bila noseča ter sem fotografirala svoj nosečniški trebušček in bučo," pojasnjuje Rafaella. "Z veseljem sem to fotografijo natisnila za mesec oktober, ker me spominja na tisti trenutek in na to, kako leti čas, saj je moj otrok zdaj star skoraj eno leto.

"Zame so pomembni spomini, ki jih lahko ustvarite s svojimi fotografijami. Zato bi za vsak mesec izbrala fotografijo, ki me spomni na lepe spomine, ki sem jih doživela v tistem času.

"Če greste na moj profil na Instagramu, boste videli, da mi je zelo všeč naravna svetloba, in mi ni všeč, da so fotografije preveč nasičene," pravi. "Po mojem mnenju je manj več. Pozorno izberite svoje slike, vključite veliko naravne svetlobe in poenostavite ozadja."

3. Priprava fotografij za tiskanje

Ženska sedi na kavču z dojenčkom in s programom Canon Easy-PhotoPrint Editor v telefonu ureja koledar s fotografijami.

"Igrate se lahko s programom Canon Easy-PhotoPrint Editor v računalniku ali telefonu," pravi Rafaella, ki je program uporabila za predlogo za koledar.

Pomembno je, da pred tiskanjem pripravite slike. Številni programi za urejanje fotografij omogočajo, da pri izvozu izberete vrsto slikovne datoteke in njeno kakovost. Rafaella vam svetuje, da slike izvozite v čim boljši kakovosti. "Če to storite, boste natisnili sliko v boljši kakovosti," pravi.

Če slike izvažate kot slikovno datoteko JPEG, izberite najvišjo možno kakovost. Lahko jih tudi izvozite kot slikovno datoteko PNG, saj te vrste slikovnih datotek pri stiskanju ne izgubijo toliko na kakovosti, kar pogosto privede do boljših slik. Če fotografije posnamete v obliki zapisa RAW, vam to omogoča najvišjo možno kakovost in največjo prilagodljivost pri naknadni obdelavi, če uporabljate programsko opremo za urejanje slik, kot je Canonova Digital Photo professional (DPP).

Ne pozabite, da so lahko natisnjene slike videti drugače kot na zaslonu, zato natisnite nekaj poskusnih slik, da boste vedeli, kako bodo v koledarju videti končne slike.

Rafaella je uporabljala program Canon Easy-PhotoPrint Editor, ki vsebuje izbor predlog za koledarje. Slike lahko uvozite neposredno v predlogo ali pa jih uporabite kot navdih za svoje oblikovanje.

4. Pri ustvarjanju predloge pustite domišljiji svojo pot

Ženska, ki sedi pred prenosnim računalnikom in s programom Canon Easy-PhotoPrint Editor ureja družinske fotografije na koledarju s fotografijami.

Program Canon Easy-PhotoPrint Editor omogoča, da koledarju dodate dodatno besedilo, žige in okvirje ali da na slikah uporabite ustvarjale filtre. Poleg predlog so v programu Creative Park na voljo tudi različni koledarji, kot so adventni koledarji in koledarji z možnostjo odštevanja do rojstnega dneva ter 3D-koledarji in nalepke za koledar.

Glede na svoje sposobnosti lahko ustvarite svojo predlogo za koledar, vendar je Rafaella v programu Canon Easy-PhotoPrint Editor izbrala klasično mesečno predlogo, ki omogoča, da fotografijo dodate na stran vsakega meseca. Izberite ustrezno velikost papirja za tiskalnik, uvozite fotografije in se poigrajte z ustvarjalnimi filtri, žigi in okvirji, da boste koledarju dodali svoj slog. Spremenite lahko celo pisavo in barvo besedila, da bo koledar povsem odražal vaš slog.

V brezplačnem programu Creative Park, Canonovi zbirki brezplačnih predlog za ustvarjanje s papirjem, so na voljo številne možnosti koledarjev. Izberite predlogo za koledar, izberite velikost, ki jo želite natisniti, in prenesite datoteko. Vzemite škarje, lepilo, svinčnik, kemični svinčnik, zobotrebce in pinceto ter se pripravite na rezanje, zgibanje, lepljenje in sestavljanje koledarja.

5. Tiskanje in prikaz

Ženska se nasmehne, ko drži na novo natisnjeno koledarsko stran.

S tiskalnikom serije Canon PIXMA TS7450 se lahko povežete neposredno iz računalnika ali pametnega telefona. Tiskalne kartuše je mogoče preprosto namestiti in zamenjati.

Ženska drži dojenčka na kuhinjskem pultu. Na omarici za njo visi koledar s fotografijami.

Kuhinja je pogosto središče doma, zato lahko svoj koledar razstavite na stenski omarici, da nikoli ne pozabite na pomembne dogodke.

Ko je vse pripravljeno, lahko začnete tiskati. Cenovno ugoden in preprost tiskalnik serije Canon PIXMA TS7450 je na voljo v številnih možnostih, zato je popoln za delo in igro. Lahko hitro kopirate in skenirate več listov za delo in ga hkrati uporabite kot ustvarjalnega spremljevalca pri dejavnostih z otroki. Canonova široka ponudba ustvarjalnih medijev vključuje magnetni fotografski papir, zato lahko natisnjen koledar celo prilepite kar na vrata hladilnika.

6. Podarite svoje umetnine

Ženska, ki nosi dojenčka, na steno poleg številnih drugih uokvirjenih fotografij in slik obeša okvirjen koledar s fotografijami.

Prilagojen koledar s posebnimi spomini je lahko odlično rojstnodnevno darilo za stare starše ali bližnje prijatelje.

Koledar po meri, ki je poln veselih in skupnih spominov, je lahko pozorno darilo za prijatelje ali družinske člane. Rafaella je poleg svojega koledarja ustvarila tudi okvirjen koledar s fotografijo iz sestrine poroke.

"Moja sestra se je avgusta poročila in moja hčerka je nosila prstane, zato imamo skupno fotografijo z mojo sestro in svakom," pravi. "Iz programa sem uporabila nekaj zasnov ozadja in bil je videti zelo lepo. Poslala ga bom sestri in zelo ji bo všeč.

"Meni so spomini, ki jih lahko ujamete v svojih fotografijah, zelo pomembni. Dandanes je vse v digitalni obliki, vendar mislim, da pogrešamo "fizični" del. To je zagotovo darilo, ki bi ga z veseljem dobila. Vaši spomini bodo otipljivi."Napisala Lorna Dockerill

Povezani izdelki

Povezani članki

 • TISKAJTE

  Urejanje fotografij za tiskanje

  Z našim podrobnim vodnikom za urejanje za tiskanje in najboljšimi nastavitvami za tiskanje naredite več iz svojih fotografij pri tiskanju.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Natisnite sezname, načrte in cilje

  Bodite ustvarjalni s tiskalnikom Canon PIXMA ter ostanite organizirani in zavedni vse leto.

 • TISKANJE

  Program Canon PosterArtist

  Ustvarjajte profesionalno oblikovane plakate hitro, preprosto in brezplačno.

 • PRINTING TIPS

  Create a personal gift

  The Canon Photo Cube helps you craft a gift full of happy memories.