A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

TISKANJE IN USTVARJANJE

Izobražujte in zabavajte svoje otroke z ustvarjanjem s storitvijo Creative Park

Ne glede na to, ali dežuje in potrebujete nekaj za zabavo otrok ali pa ste predolgo zaprti doma in želite nekaj umetniškega za zaposlitev in izobraževanje mladih umov, vam je ustvarjanje s papirjem lahko v pomoč! Je terapevtsko in odlična zabava za celo družino, poleg tega pa lahko pomaga tudi pri pozornosti. Canonova storitev Creative Park je brezplačen spletni raznovrsten vir, ki imetnikom Canonovega tiskalnika omogoča prenos na stotine razburljivih ustvarjalnih projektov. Razdelek Družinska zabava ponuja številne stimulativne možnosti, med drugim tudi igre, razpredelnice za nagrajevanje, labirinte, matematične pripomočke in večjezične abecede, zato zaženite tiskalnik in začnite!

Potrebujete:

  • Tiskalnik – preverite, kateri tiskalnik je pravi za vas
  • Papir
  • Škarje/olfa-nož
  • Trdo lepilo in lepilo za les
  • Ravnilo ali geotrikotnik
  • Svinčnik
  • Predmet s koničastim vrhom
  • Zobotrebec
  • Pinceta

Družabne igre

A colourful, customisable printed board game, with papercrafted characters on a tabletop.
Spodbudite domišljijo otrok s to pustolovsko družabno igro, ki ste ji dodali lastna vprašanja in izzive.

Vsi obožujejo družabne igre in z igro Sugoroku lahko ustvarite svojo igro. Pri tej pustolovski družabni igri največ osem živali potuje skozi različna naravna okolja in išče skrinjo z zakladom, ki jih čaka na cilju. S številnimi praznimi prostori lahko starši (ali otroci) ustvarijo prilagojene korake in navodila za edinstveno personalizirano igro. Zakaj ne bi dodali različna vprašanja ali matematične naloge, ki jih morajo otroci rešiti, in tako poleg zabave poskrbeli tudi za izobraževalni element?

Ustvarjalni nasvet: igro lahko natisnete na navadni papir ali pa preskusite matiran fotografski papir za večjo trpežnost.

Izdelovanje lutk

Paper fortune tellers puppets that resemble fictional characters.
S kvizi in tajnimi sporočili bodo te pravljične lutke zgibanke podžgale domišljijo otrok.

Ljubitelje pravljic bo navdušil ta trio papirnatih lutk z Rdečo kapico, njeno babico in volkom. Ko te lutke izrežete in prepognete po enostavnih navodilih, jim lahko dodate vprašanja, uganke in šale.

Ustvarjalni nasvet: naj otrok pobira in pritrjuje manjše dele s pinceto – tako bo izdelek lepši, poleg tega pa bo razvijal tudi svoje motorične spretnosti.

Mavrična vetrnica

A papercraft colourful windmill.
Preskusite enostavne oblike, kot je ta mavrična vetrnica, in zaposlite otroke na zabaven način.

Papirnati izdelki storitve Creative Park niso samo zabavni, ampak lahko predstavljajo tudi interaktiven način podajanja znanja otrokom. Ta mavrična vetrnica na primer ni samo za igranje z vetrom, ampak jo lahko uporabite tudi kot učni pripomoček za razlago delovanja vetrne energije in osnovnih načel prenosa energije.

Ustvarjalni nasvet: preden se lotite lepljenja, zložite in prepognite list po črtah za prepogibanje ter ustvarite vse pomembne krivulje.

Listi za prelikanje

A white t-shirt with cacti iron on transfers (left). Two pages of different cacti images to be used as iron on transfers (right).
Poiščite poznavalca mode v sebi in sprostite ustvarjalnost na majicah s kratkimi rokavi, platnenih torbah in ostalem!

Ljubitelji umetnosti in mode lahko poiščejo navdih za izdelavo majic in platnenih torb v ponudbi listov za prelikanje storitve Creative Park, ki vključujejo živali, rastline, piktograme in ostalo. Zakaj ne bi oblikovali svojega in poskrbeli za povsem originalen videz, če ne najdete ničesar po svojem okusu? Ustvarite sliko, jo natisnite na Canonov papir za prelikanje za tkanine svetle ali temne barve in jo prelikajte na izbrani modni dodatek.

Ustvarjalni nasvet: preden začnete zapravljati za nove tkanine poskusite najprej prenoviti obstoječo garderobo.

Čudovite škatlice

Papercraft boxes folded to resemble sweet treats.
Razmišljajte zunaj okvirjev z barvnimi škatlicami iz storitve Creative Park za varno hrambo zakladov.

V teh ustvarjalnih škatlicah za shranjevanje, ki so na voljo v različnih očarljivih oblikah, kot so tortice, sladoled, sadje in celo vozila, lahko hranite vse od priboljškov do okraskov. Ko otroci izdelajo in napolnijo škatlice, jim dovolite, da jih podarijo ljubljeni osebi ali v njih uživajo sami.

Ustvarjalni nasvet: s konico posušenega peresa, kemičnega svinčnika ali drugega ostrega predmeta in ravnila povlecite po črtah, da dobite ostrejši rob, ki ga boste lažje prepognili.

Sproščujoče barvanje

A printed colouring in page showing spot the difference.
Barvanje spodbuja domišljijo in izboljšuje koncentracijo. Igre, kot so iskanje razlik, pa so zabaven način preživljanja časa.

Barvanje je ena najbolj sproščujočih in ustvarjalnih dejavnosti za otroke. Pomaga pri osredotočanju na sedanjost ter preganjanju zaskrbljenosti in stresa. Poleg številnih čudovitih pobarvank, vključno s tem dinozavrom za mlajše otroke, vsebuje storitev Creative Park tudi zabavno in raznovrstno zbirko vaj za iskanje razlik, labirintov in vaj za povezovanje pik, ki bodo zabavale vaše otroke in spodbujale njihovo pozornost.

Ustvarjalni nasvet: odprite razdelek 'Igra' storitve Creative Park v območju 'Izobraževanje' in izbirali boste lahko med široko ponudbo natisov.

Napisala Natalie Denton

Povezani članki
Create a papercraft safari

USTVARJALNO TISKANJE

Ustvarite safari iz papirja

Natisnite svojo družinsko dejavnost na temo živali s Canonovo aplikacijo Creative Park in pustite, da vas navdahne narava.

Print family life story

USTVARJALNO TISKANJE

Natisnite življenjsko zgodbo svoje družine

Tiskajte in ustvarjajte s slikami dragocenih družinskih trenutkov.

Create your own family treasure hunt

USTVARJALNO TISKANJE

Ustvarite svoj družinski lov na zaklad

Odkrijte, kako lahko s tiskalnikom PIXMA in malo domišljije ustvarite vznemirljivo pustolovščino.

Povezani izdelki

Povezani izdelki

Povezani izdelki

Povezani izdelki

Priporočene aplikacije

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike