USTVARJALNO TISKANJE

Svet na dosegu roke: izziv ustvarjanja iz papirja

Preizkusite svoje ustvarjalne spretnosti ter se s tiskalnikom Canon PIXMA in programom Creative Park spomnite mest, ki imajo poseben pomen.
Ustvarjalka Paula Milner in njen mož Dan držita model japonskega gradu iz in parlamenta Big Ben iz papirja, ki sta ju izdelala iz predlog iz programa Canon Creative Park.

Kateri edinstveni potovalni trenutki vas napolnijo z veseljem? Ustvarjanje spominov med potovanjem v čudovite dele sveta, kamor spadajo tudi delo v tujini in kulturne pustolovščine s prijatelji, zabavne družinske počitnice in samostojni mestni oddihi, je vedno zabavno. Najboljše izkušnje se ne končajo, ko se vrnete domov.

Morda ste mislili, da je ustvarjanje iz papirja namenjeno samo otrokom, vendar so v programu Canon Creative Park na voljo tudi zahtevnejše zasnove, vključno s predlogami najbolj znanih znamenitosti na svetu.

Te stavbe iz papirja bi bile popolno za zabavo ali praznovanje na temo potovanj, ki zahteva edinstveno dekoracijo, ali pa bi bile lahko del tematske razstave doma, ki bi obeležila pomembno potovanje. Čas, ki ga porabite za rezanje in ustvarjanje, je odlična vaja čuječnosti. Dekoracijo združite s tradicionalno domačo pojedino in domačo glasbo, aktivnost pa lahko doda povsem novo doživetje.

Izziv za ustvarjalni par

Ustvarjalka Paula Milner in njen mož Dan gradita predloge iz programa Canon Creative Park.

Ustvarjalka Paula Milner in njen mož Dan sta ugotovila, da je skupno ustvarjanje iz papirja odličen način za sprostitev.

Profesionalna ustvarjalka Paula Milner, znana kot The Crafty Lass, in njen mož Dan, inženir formule ena, sta se s tiskalnikom serije Canon PIXMA TS7450a preizkusila v izzivu, kako ustvariti najljubše kultne znamenitosti. Paulo zanima ustvarjanje od malih nog, vendar je bila njuna poroka tista, ki je okrepila njeno strast do ustvarjanja. V ta namen je eno leto ustvarjala vso dekoracijo za poroko, od držal za prtičke in šopke do na stotine cvetlic iz blaga, s katerimi je okrasila prostor in mize. Zdaj oblikuje blago ter vodi obrtne delavnice in dogodke.

"Tudi Dan je zelo ustvarjalen in če mu daste projekt, v tem resnično uživa," pravi Paula.

"Življenje je lahko zelo živahno," dodaja Dan. "Težko se je ustaviti, še posebej pri dveh otrocih. Ustvarjanje nam omogoča, da storimo prav to."

Če se želite preizkusiti v izzivu in zgraditi arhitekturne čudeže, si oglejte nekaj nasvetov in namigov Paule in Dana.

Zaslon, ki prikazuje navodila za izdelavo predloge japonskega gradu iz programa Canon Creative Park.

Program Canon Creative Park ne vključuje le projektov za ustvarjanje iz papirja, temveč tudi pojavne kartice, voščilnice, koledarje in okrasne stenske elemente. Vsaka predloga, od preprostih do zahtevnejših, ima svoja navodila, da lahko ustvarite nekaj čudovitega ne glede na to, kakšna je vaša raven znanja.

Izberite svoj najljubši trenutek s potovanj

Zaslon prenosnega računalnika s predlogo nizozemskega mlina na veter, ki jo lahko prenesete s spletnega mesta Canon Creative Park.

Poleg parlamenta Big Ben se je Paula odločila zgraditi tudi nizozemski mlin na veter, da bi se spomnila svojih potovanj. "V Amsterdamu sem živela le kratek čas, vendar je bilo dovolj dolgo, da me je zaznamoval," se spominja. "Obožujem kulturo. Ko je bila moja mama mlajša, je tudi živela v Amsterdamu, zato je veliko pomenilo, da sestavim ta mlin na veter."

Moški občuduje sestavljeno predlogo Nagojskega gradu na Japonskem iz programa Canon Creative Park.

Za ta izziv je Dan izbral zgodovinski Nagojski grad, vendar lahko izbirate med drugimi japonskimi znamenitostmi, vključno z Macujamskim gradom, Macumotskim gradom, Šurijskim gradom in celo majhno različico Narodnega muzeja zahodne umetnosti.

Paula in Dan sta se odločila, da bosta poustvarila znamenite stavbe, s katerimi sta se osebno povezala. Paula je izbrala londonski parlament Big Ben in mlin na veter, ki bo zastopal Nizozemsko, saj je nekoč živela v Amsterdamu. "Parlament Big Ben oddaja izjemno britansko in kultno vzdušje ter pred kratkim sem sina Freddie peljala k parlamentu, da bi ga videl, kar je bilo še bolj posebno, da sva si skupaj ogledala tako čudovito stavbo. Ko sem ga zgradila, je vedel, katera stavba je, in ga spomnil na naš zabavni dnevni izlet v London," pravi Paula.

Dan je izbral japonski grad, saj je včasih delal na Japonskem, tisti čas je Paula živela v Amsterdamu. "Japonska ima pri meni posebno mesto," pojasnjuje. "Na začetku svoje kariere sem imel srečo, da sem imel dve delovni mesti, ter zaljubil sem se v kulturo in vzdušje," pravi. "Čas, ki sem ga preživel med sprehajanjem med cvetočimi češnjami in obiskovanjem zgodovinskih znamenitosti, kot je Nikko, so spomini, ki bodo za vedno ostali z mano."

Izberite svojo znamenito stavbo

Iz tiskalnika Canon PIXMA se prikaže predloga parlamenta Big Ben, ki jo dobite v programu Canon Creative Park.

Big Ben ni edina londonska znamenitost v programu Creative Park, saj obstaja tudi predloga mosta Tower Bridge. Zakaj ne bi izbrali cvetja ali živali, ki predstavljajo državo, ki jo želite oživeti s preprostejšimi zasnovami?

Izbirate lahko med številnimi brezplačnimi predlogami, zato boste zagotovo našli znamenitost, ki vas bo pritegnila. Izberete lahko izmed številnih ustvarjalnih projektov od rimskega koloseja in Eifflovega stolpa v Parizu do barcelonske Bazilike svete Družine in poševnega stolpa v Pisi.

Paula predlaga, da svojo izbiro predloge povežete z rojstnodnevnimi zamislimi, poročnimi spomini, dekliščinami in drugimi dogodki. "To je dobra ideja za zabave. Celo za poroko lahko zgradite različne pomembne stavbe, ki jih lahko postavite v središče ali pa vključite destinacijo medenih tednov. To bi bilo za par res lepo in pomagali bi lahko tudi prijatelji," pravi.

Prav tako bi lahko bile papirnate znamenitosti odlična možnost za poslovilno zabavo, praznovanje obletnice križarjenja ali dobrodošlico ob vrnitvi domov.

Izrežite, prepognite in sestavite

Z ravnilom in škarjami odrežite del predloge iz programa Canon Creative Park.

Paula in Dan sta uživala v izzivu, ki je povezan pri izgradnji znamenitosti. Dokončevanje teh bolj zapletenih zasnov lahko traja nekaj ur,osredotočanje na opravilo vam lahko pomaga dvigniti razpoloženje ter zmanjšati stres in tesnobo.

S škarjami dele izrežite predlogo iz programa Canon Creative Park parlamenta Big Ben, natisnjene na Canonov matiran fotografski papir.

Paulo je navdušil Canonov matiran fotografski papir. "Kakovost tiska je bila neverjetna," pravi. "Raven podrobnosti je bila neverjetna. Če bi poskušali ta ustvarjalni projekt narediti s fotokopirnim papirjem, nikoli ne bi obdržal svoje strukture."

Ko prenesete predlogo, uporabite prave medije, kot je priporočeni Canonov matiran fotografski papir, ki lahko resnično spremeni končno strukturo.

"Resnično priporočam uporabo Canonovega matiranega fotografskega papirja," dodaja Paula, "ker se veliko lažje prepogne in dobro drži svojo strukturo. Prav tako bi vsekakor predlagala, da se med zgibanjem prepričate, da so vaši robovi jasni in urejeni tako, da se prilegajo drug drugemu in jih ni treba siliti v obliko."

Dan se strinja, da bo naloga prijetnejša, če si boste za nalogo vzeli dovolj časa, še posebej z družino in prijatelji. "Vzemite si več časa, kot je priporočeno," pravi. "S tem si boste zagotovili, da ne boste čutili pritiska, da morate končati, in tako ne boste hiteli ali delali napak. Vzemite si čas in navdušeni boste nad končnim rezultatom."

Zakaj ne bi natisnili navodil in projekt razširili na več večerov. S tem ko si postavite izziv, da ustvarite najboljšo možno stavbo in nato si jo boste skupaj ogledali, kar vas bo navdalo z občutkom uspeha.

Pokažite stvaritve

Papirnati mlin na veter iz predloge iz programa Creative Park je prikazan ob nizozemski zastavi, majhnem kolesu in paru lesenih cokel.

Ustvarjanje iz papirja bi lahko bilo del tematske razstave ob spominkih in spominih vašega obiska.

Papirnati model parlamenta Big Ben, ki je postavljen na zastavo Združenega kraljestva.

Paula meni, da bi lahko z ustvarjanjem s papirjem otroke poučevali o različnih državah in kulturah. "Res mislim, da bi imele šole od takšnih stvari korist," pravi. "Zadnji semester je sinov razred je opravila projekt z imenom 'Imejte radi lokalna območja'. Šlo je za Britanijo, London in našo vas. Model parlamenta Big Ben bi bil neverjeten predmet, s katerim so se otroci lahko učili."

Ko končate s trdim delom in sestavite natisnjeno znamenitost s potovanja, je čas, da občudujete svojo stvaritev. Ne glede na to, ali nameravate svojo arhitekturno mojstrovino obesiti, jo pritrditi na steno ali uporabiti kot namizno okrasje, vam je na voljo veliko zamisli za razstavljanje papirnate stvaritve.

"Imamo razstavno omarico, polno knjig in spominkov, zato načrtujemo, da bi dodali nekaj od Danovih stvari z Japonske, da bi ustvarili pravo tematiko," pravi Paula.

Dan in Paula menita, da je ta dejavnost odlična za učenje o drugih kulturah, hkrati pa je zabavno ustvarjanje. "Veliko se lahko naučimo od različnih ljudi," navdušuje Dan. "Najti je mogoče tudi veliko lepih znamenitosti in zvokov, ki vedno znova poudarijo občutek, da živimo skupaj na zelo posebnem mestu, ki ga moramo spoštovati in varovati."

Smo vas navdihnili, da boste poizkusili sami? Za več ustvarjalnih zamisli si oglejte ključnik #MadeWithPixma in nato delite svoje ročno izdelane stvaritve tako, da označite @canonemea.

Napisala Lorna Dockerill

Povezani izdelki

Povezani članki

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Izdelava sončnega sistema

  Vzemite si čas, da se ponovno povežete, se učite in igrate z zbirko izdelkov iz papirja z vesoljsko tematiko iz programa Creative Park.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Ustvarite profesionalni popotniški dnevnik.

  Spremenite počitniške posnetke z napravo Canon Zoemini S2 v osebni ustvarjalni dnevnik.

 • TISKANJE

  Najboljši tiskalniki za oblikovalce

  Tiskalniki so eno najpomembnejših orodij za oblikovalce. Pomagali vam bomo izbrati pravi model za vaše potrebe.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Najboljši nasveti za pozorna ročno izdelana darila

  Odkrijte, kako lahko s Canonovim programom Creative Park in tiskalnikom PIXMA izdelate darila s posebnim pomenom.