TISKANJE

Najboljši tiskalniki za oblikovalce

Tiskalniki so najpomembnejše orodje za svobodne oblikovalce in vse, ki delajo od doma. Kako izbrati pravi model glede na svoje potrebe?
Tiskalnik Canon PIXMA TR150 natisne sliko majhne modre vaze, navdih zanjo pa stoji ob njem.

Ker se način dela vedno bolj prilagaja, postaja vedno bolj pomembno, da je vaša domača pisarna ali studio opremljen z napravami, ki jih potrebujete za učinkovito delo. Za vse, ki delajo v ustvarjalnih industrijskih panogah, predvsem pa za oblikovalce, je tiskalnik eno glavnih orodij. Z visokokakovostnim tiskalnikom lahko prihranite čas pri preverjanju postavitev, ustvarjanju natisnjenih kopij za odobritev stranke in vsakodnevnih skrbniških nalogah ter pridobite naročila. Na katere funkcije morate biti še posebej pozorni?

Ostro besedilo in podrobnosti projekta, gladki prehodi, barvna natančnost in doslednost pri tiskanju so bistvene zahteve, ki jih stranka preveri. Še ena od pomembnih lastnosti tiskalnika je njegova raznovrstnost. Kot oblikovalec boste morda ustvarjali vse od poslovnih vizitk in letakov do natisov v velikosti plakata, zato vam tiskalnik, ki podpira širok razpon vrst medijev in velikosti, nudi več ustvarjalnih možnosti in prihrani kakšen obisk lokalne tiskarne. Poleg zanesljivosti in enostavne uporabe naj tiskalnik vključuje tudi priročne funkcije, kot so brezžična povezljivost, samodejno podajanje papirja in visoke hitrosti tiskanja.

Ker vam želimo pomagati pri izbiri tiskalnika, ki bo najbolje ustrezal vašim oblikovalskim potrebam, smo pripravili izbor primernih tiskalnikov Canon PIXMA.

Najboljši tiskalnik za velike oblikovalske projekte: Canon PIXMA serije TS9550

Tiskalnik Canon PIXMA serije TS9550 na mizi ob prenosniku, beležnici, fotografijah in svinčnikih.

Tiskalnik Canon PIXMA serije TS9550 omogoča tiskanje fotografij velikosti A3 brez robov, kljub temu pa ni večji od standardnega tiskalnika A4. © Natasha Alipour

Prikazana je ženska roka, ki obrača list papirja, da prikaže zmožnosti obojestranskega tiskanja s tiskalnikom Canon PIXMA serije TS9550.

Samodejno obojestransko tiskanje in samodejni podajalnik dokumentov za 20 listov sta le dve izmed mnogih funkcij tiskalnika Canon PIXMA serije TS9550. © Natasha Alipour

Vsestranski tiskalnik Canon PIXMA serije TS9550 je po velikosti primerljiv s tiskalnikom A4, vendar lahko ustvari natise velikosti A3 brez robov in ponuja številne funkcije, ki omogočajo oblikovalcem večjo produktivnost. Na 10,8 cm velikem zaslonu na dotik LCD lahko enostavno prilagodite nastavitve tiskanja, medtem ko samodejno obojestransko tiskanje in samodejni podajalnik dokumentov za 20 listov velikosti A4 zmanjšata količino ponovnih polnjenj, ki jih morate izvesti. Model odlikuje tudi dobra povezanost z možnostjo ethernetne in brezžične povezave ter podpora za AirPrint (iOS), Mopria (Android) in aplikacijo Canon PRINT, kar pomeni, da lahko tiskate, skenirate in kopirate svoje zamisli neposredno iz svoje pametne naprave.

Končni preskus tiskalnika se seveda odraža s kakovostjo tiskanja. Pet posameznih kartuš s črnilom ChromaLife100, vključno s pigmentnim črnim črnilom za ostro besedilo, zagotavlja, da bo tiskalnik PIXMA serije TS9550 ustvaril natančne natise, ki se bodo v albumu ohranili do 100 let1. Tiskalnik PIXMA serije TS9550 podpira tudi širok razpon ustvarjalnih medijev, vključno s Canonovim papirjem za visoko ločljivost, magnetnim fotografskim papirjem in papirjem za kolaž velikosti 12 x 12 palcev.

Za grafične ustvarjalce, ki ne potrebujejo natisov, večjih od formata A4, je vsestranski tiskalnik Canon PIXMA serije TS8350 enako lep na pogled kot natisi, ki jih ustvari. Elegantna oblika se odlično poda v vsak delovni prostor oblikovalca, šest posameznih sistemov črnil, ki zmanjšajo zrnatost, pa bo dvignilo tiskanje na povsem nov nivo.

Najboljši tiskalnik z nizkimi stroški delovanja: Canon PIXMA G6040

Tiskalnik Canon PIXMA G6040 med tiskanjem slike logotipa.

Tiskalnik Canon PIXMA G6040 lahko iz zgolj treh stekleničk s črnim črnilom natisne do 18.0002 strani, kar pomeni, da gre za cenovno ugodno rešitev. © Jake Baggaley

Prikazana je roka, ki polni črn črnilni vložek v tiskalniku Canon PIXMA serije G6040.

Canonove stekleničke s črnilom, ki se ne stiskajo in ne polivajo, omogočajo enostavno in hitro ponovno polnjenje črnilnih vložkov z visokim izkoristkom v tiskalnikih Canon PIXMA G6040. Stekleničke samodejno ustavijo dolivanje, ko so črnilni vložki polni.

Za ustvarjalce, ki morajo natisniti velike količine papirnatih kopij, je Canonov tiskalnik MegaTank serije PIXMA G zelo praktična izbira. Tiskalnik Canon PIXMA G6040 ima štiri črnilne vložke z visokim izkoristkom in lahko ustvari do 18.0002 strani iz treh črnih stekleničk s črnilom ali 7.7002 strani iz kompleta barvnih črnil. Prav tako se ponaša z izjemno zmogljivostjo 350 listov navadnega papirja in samodejnim obojestranskim tiskanjem, tako da zapravite manj časa za ponovno polnjenje tiskalnika PIXMA G6040 s papirjem in črnilom in več časa posvetite ustvarjalni plati dela.

Tehnologija tiskalne glave v tiskalniku PIXMA G6040 zagotavlja ostre in podrobne natise, hkrati pa omogoča tiskanje brez robov za velikosti kvadratnega papirja od 89 x 89 mm do A4. Gre za vsestransko različico treh naprav v eni s kopirnim strojem in skenerjem A4, ki omogoča uvoz umetniškega dela in drugega izvornega gradiva v oblikovalski projekt brez dodatne strojne opreme. Tiskalnik PIXMA G6040 je pripravljen tudi za delo v oblaku, zato lahko prek združljivih storitev, kot sta Google Drive in Dropbox, svoje zamisli natisnete povsod, kjer ste.

Najboljši tiskalnik za oblikovalce na poti: Canon PIXMA TR150

Moški sedi za mizo in si ogleduje sliko, ki jo je ravnokar natisnil s tiskalnikom Canon PIXMA TR150.

Tiskalnik Canon PIXMA TR150 omogoča hitro tiskanje živahnih natisov zahvaljujoč sistemu hibridnih črnil in hitrosti tiskanja do 5,5 ipm3 (slik na minuto). © Jake Baggaley

Moški pakira tiskalnik Canon PIXMA TR150 v črn nahrbtnik.

Tiskalnik Canon PIXMA TR150, ki ga lahko enostavno shranite v nahrbtnik, je zaradi možnosti brezžičnega tiskanja, majhne velikosti in majhne teže popoln prenosni tiskalnik. © Jake Baggaley

Če ste grafični oblikovalec in želite natisniti kopije, ki jih boste predstavili stranki, medtem ko ste na poti ali delate na daljavo – ali pa želite zgolj znova pridobiti nekaj prostora v svoji domači pisarni – je eleganten in lahek tiskalnik Canon PIXMA TR150 odlična izbira. Ta prenosni tiskalnik, ki lahko natisne dokumente in fotografije brez robov do velikosti A4, se lahko napaja prek električnega omrežja ali izbirnega kompleta baterij in tako predstavlja pravo mobilno rešitev.

S hibridnim sistemom črnil, ki ga sestavlja pigmentno črno črnilo z barvami na osnovi barvil, ustvari tiskalnik PIXMA TR150 živahne natise, ki jih lahko shranite. Tiskalnik odlikuje tudi visoka hitrost, saj lahko natisne do 5,5 ipm3 (slik na minuto) barvnih natisov in 9 ipm3 črno-belih natisov.

Vsi priključki in kabli so nameščeni na eni strani tiskalnika, zato ga lahko preprosto postavite na ozka mesta, ponaša pa se tudi z 2,4 GHz in 5 GHz podporo za Wi-Fi 4 ter omrežjem Wi-Fi Direct, tako da lahko tiskate brezžično tudi, kadar nimate dostopa do internetnega usmerjevalnika. Tiskalnik je opremljen z 1,44-palčnim zaslonom OLED, prek katerega lahko neposredno preverite stanje povezave, nastavitve dostopa in stanja črnila.

Če vaše potrebe po mobilnem tiskanju niso tako zahtevne, kompaktni in priročni tiskalnik Canon SELPHY Square QX10 natisne odlične slike velikosti 68 x 68 mm z možnostjo zaznamka v obrobi, kamor lahko dodate zapiske ali komentarje, kar je idealna rešitev za ustvarjanje razpoloženjske ploščice. Uporabne funkcije vključujejo polnjenje prek USB-ja in povezljivost Wi-Fi, kompleti za ponovno polnjenje črnil in papirja SELPHY pa vam omogoča, da oboje zamenjate v enem preprostem koraku.

Avtor: Marcus Hawkins

 1. Fotografski papirji, ki so združljivi s ChromaLife 100, vključujejo fotografski papir Pro Platinum, svetleči fotografski papir Plus II, polsvetleči fotografski papir Plus in svetleči fotografski papir. Ocena temelji na pospešenem testiranju, ki so ga izvedli v družbi Canon v temnem prostoru in pri nadzorovanih temperaturi, vlažnosti in ozračju, ki simulirajo shranjevanje fotografij v albumu s plastičnimi ovitki. Canon ne jamči za obstojnost natisnjenih fotografij; rezultati se lahko razlikujejo in so odvisni od natisnjene fotografije, časa sušenja, pogojev razstavljanja/shranjevanja in okoljskih razmer.
 2. *Izkoristek strani je ocenjena vrednost glede na Canonovo posamezno metodo preizkusa, ki temelji na grafikonu ISO/IEC 24712 in simulaciji neprekinjenega tiskanja z nadomestnimi stekleničkami črnila po začetni nastavitvi.
 3. Hitrost tiskanja dokumentov velikosti A4 na navaden papir je izmerjena glede na povprečje pisarniškega testa ESAT v skladu s standardom ISO/IEC 24734.
 4. Podpora za 5 GHz morda ni na voljo v vaši regiji.

Povezani članki

 • Mlad fant, ki je s hrbtom obrnjen proti fotoaparatu, se je nagnil čez mizo, na kateri je nameščen tiskalnik Canon PIXMA, rastline in pisalne potrebščine.

  TISKANJE

  Najboljši tiskalniki za študente

  Vsak študent potrebuje tiskalnik – odkrijte najboljše cenovno dostopne možnosti, ki ustrezajo vašim zahtevam.

 • Natisnjen dizajni programa Canon PosterArtist na pisalni mizi pred tiskalnikom Canon MAXIFY.

  TISKANJE

  Program Canon PosterArtist

  Ustvarjajte profesionalno oblikovane plakate hitro, preprosto in brezplačno.

 • Gradbenika tiskata dokumente s tiskalnikom Canon PIXMA TR150. Na mizi poleg njiju je oranžna zaščitna čelada.

  NASVETI ZA TISKANJE

  Tiskajte na poti s tiskalnikom PIXMA TR150

  Ugotovite, kako vam lahko prenosni tiskalnik pomaga nadgraditi mobilno poslovanje.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  NASVETI ZA TISKANJE

  Tiskalniki MegaTank in njihove prednosti

  Odkrijte šest razlogov, zakaj potrebujete tiskalnik MegaTank