TISKANJE

Najboljši tiskalniki za oblikovalce

Ne glede na to, ali delate doma ali v studiu, tukaj je opisano, kako izbrati popoln tiskalnik za grafično oblikovanje za vaše zahteve.
Tiskalnik Canon PIXMA TR150 natisne sliko majhne modre vaze, navdih zanjo pa stoji ob njem.

Ker se način dela vedno bolj prilagaja, postaja vedno bolj pomembno, da je vaša domača pisarna ali studio opremljen z napravami za grafično oblikovanje, ki jih potrebujete za učinkovito delo. Za vse, ki delajo v ustvarjalnih industrijskih panogah, predvsem pa za oblikovalce, je tiskalnik eno glavnih orodij. Z visokokakovostnim tiskalnikom lahko prihranite čas pri preverjanju postavitev, ustvarjanju natisnjenih kopij za odobritev stranke in vsakodnevnih skrbniških nalogah ter pridobite naročila. Na katere funkcije morate biti še posebej pozorni?

Ostro besedilo in podrobnosti projekta, gladki prehodi, barvna natančnost in doslednost pri tiskanju so bistvene zahteve, ki jih stranka preveri. Še ena od pomembnih lastnosti tiskalnika je njegova raznovrstnost. Kot oblikovalec boste morda ustvarjali vse od poslovnih vizitk in letakov do natisov v velikosti plakata, zato vam tiskalnik, ki podpira širok razpon vrst medijev in velikosti, nudi več ustvarjalnih možnosti in prihrani kakšen obisk lokalne tiskarne. Poleg zanesljivosti in enostavne uporabe naj tiskalnik vključuje tudi priročne funkcije, kot so brezžična povezljivost, samodejno podajanje papirja in visoke hitrosti tiskanja.

Da bi vam pomagali pri odločitvi, katere možnosti profesionalnega tiskanja najbolj ustrezajo vašim zahtevam, smo sestavili ta vodnik po Canonovi tehnologiji ustvarjalnega tiskanja. Vključuje povzetek najbolje ocenjenih tiskalnikov PIXMA in cenovno ugodnih modelov MAXIFY, ki zagotavljajo visokokakovostno tiskanje, tako da lahko najdete popoln par.

Najboljši tiskalniki za uporabo doma za grafične oblikovalce

Poslovni letak, ki prihaja iz tiskalnika Canon PIXMA.

Canon PIXMA TS7650i ima barvni zaslon na dotik z inovativnim vmesnikom za preklapljanje, ki omogoča prilagoditev funkcij vašim potrebam in pospešitev poteka dela.

Nekateri Canonovi najnovejši tiskalniki PIXMA in MAXIFY so zasnovani z mislijo na hibridno delovanje. Ključni dejavniki so kompaktnost, preprosta nastavitev, uporabne funkcije in intuitivno upravljanje ter stroškovna učinkovitost. Canon PIXMA TS7650i je cenovno ugoden tiskalnik, ki je dovolj majhen, da ga lahko namestite v tesne prostore, vendar ima večje tiskalne glave naslednje generacije za hitro tiskanje, ki znaša približno 15 slik na minuto1 in 10 slik na minuto za črno-bele in barvne dokumente ter izboljšano obdelavo slik za najvišjo kakovost tiskanja.

Zaradi poenostavitve uporablja samo dve kartuši s črnilom, obe z integriranimi tiskalnimi glavami: tribarvno kartušo s črnili na osnovi barvil za vrhunsko tiskanje fotografij in črno kartušo na osnovi pigmenta. To je Canonov pri tiskalnik za uporabo doma s pigmentnim črnim črnilom, odpornim proti madežem, ki dobro prenaša uporabo pisal za označevanje. Prednosti povezave Wi-Fi vključujejo neposredno tiskanje in skeniranje v pametne naprave in iz njih. PIXMA TS7750i ima tudi samodejni podajalnik dokumentov za 35 listov za preprosto skeniranje in kopiranje več strani.

Oba modela sta združljiva z naročnino PIXMA Print Plan, naročniško storitvijo spremljanja ravni črnila, ki vam nove kartuše na dom dostavi takoj, ko zazna, da zmanjkuje črnila, s čimer lahko prihranite do 50 % standardnih stroškov za črnilo.2

Tako kot pri številnih drugih Canonovih tiskalnikih programi za podporo vključujejo Easy-PhotoPrint Editor za urejanje fotografij, ustvarjanje kolažev, plakatov in še več z naborom predlog ter Canon Easy-Layout Editor za združevanje, postavitev in tiskanje več slik. Program Canon PRINT vam omogoča sprotne posodobitve stanja tiskalnika in ravni črnila ter omogoča vzdrževalna opravila in možnosti tiskanja, skeniranja in kopiranja neposredno iz pametne naprave. Na voljo je tudi program Canon PosterArtist s številnimi prilagodljivimi predlogami za ustvarjanje in tiskanje vsega od letakov do plakatov in transparentov.

Najboljši tiskalniki za grafično oblikovanje za velike projekte

Tiskalnik Canon PIXMA serije TS9550 na mizi ob prenosniku, beležnici, fotografijah in svinčnikih.

Tiskalnik Canon PIXMA serije TS9550 omogoča tiskanje fotografij velikosti A3 brez robov, kljub temu pa ni večji od standardnega tiskalnika A4. © Natasha Alipour

Prikazana je ženska roka, ki obrača list papirja, da prikaže zmožnosti obojestranskega tiskanja s tiskalnikom Canon PIXMA serije TS9550.

Samodejno obojestransko tiskanje in samodejni podajalnik dokumentov za 20 listov sta le dve izmed mnogih funkcij tiskalnika Canon PIXMA serije TS9550. © Natasha Alipour

Vsestranski tiskalnik Canon PIXMA serije TS9550 je po velikosti primerljiv s tiskalnikom A4, vendar lahko ustvari natise velikosti A3 brez robov in ponuja številne funkcije, ki omogočajo oblikovalcem večjo produktivnost. Na 10,8 cm velikem zaslonu na dotik LCD lahko enostavno prilagodite nastavitve tiskanja, medtem ko samodejno obojestransko tiskanje in samodejni podajalnik dokumentov za 20 listov velikosti A4 zmanjšata količino ponovnih polnjenj, ki jih morate izvesti. Model odlikuje tudi dobra povezanost z možnostjo ethernetne in brezžične povezave ter podpora za AirPrint (iOS), Mopria (Android) in aplikacijo Canon PRINT, kar pomeni, da lahko tiskate, skenirate in kopirate svoje zamisli neposredno iz svoje pametne naprave.

Najboljši preizkus tiskalnika je seveda kakovost tiska, zato tiskalnik serije Canon PIXMA TS9550 uporablja pet posameznih kartuš s črnilom ChromaLife100, vključno s pigmentnim črnim črnilom za ostro besedilo in štirimi barvnimi črnili CMYK, ki zagotavljajo podrobne izpise z življenjsko dobo albuma do 100 let.3 Podpira široko paleto medijev za ustvarjanje, kot so svetleč, sijajni, mat in fini umetniški papir ter natisljivi diski. Za zmanjšanje stroškov delovanja so poleg možnosti standardnega izkoristka na voljo tudi kartuše XL z visokim izkoristkom. Združljiv je tudi s Canonovo storitvijo samodejne dostave črnil. Prijavite se in nadomestne kartuše boste prejeli na vrata, ko jih bo začelo primanjkovati, s čimer se boste izognili skrbi, da bi sredi pomembnega dela zmanjkalo črnila.

Če ne potrebujete tiskalnika z vgrajenim skenerjem, razmislite o nakupu tiskalnika Canon PIXMA iX6850. Podobno kompakten tiskalnik A3+ uporablja tudi enako mešanico petih pigmentnih črnil in črnil na osnovi barvil, medtem ko tiskalnik s šestimi črnili A3+ PIXMA iP8750 doda še dodatno sivo črnilo na osnovi barvil, poveča barvno lestvico in dodatno izboljša kakovost črno-belega tiskanja.

Najboljši tiskalniki za nizke stroške delovanja

Tiskalnik Canon PIXMA G6040 med tiskanjem slike logotipa

Tiskalnik Canon PIXMA G6040 lahko iz zgolj treh stekleničk s črnim črnilom natisne do 18.0004 strani, kar pomeni, da gre za cenovno ugodno rešitev. © Jake Baggaley

Oseba sedi za majhno mizo in dela na prenosniku. Na mizi za prenosnikom je tiskalnik Canon PIXMA.

Poenostavljeni tiskalnik Canon PIXMA GX1040 je zasnovan tako, da ga lahko postavite v domačo pisarno, saj je zelo kompakten za tiskalnik MegaTank. Tako kot pri drugih tiskalnikih Canon z možnostjo ponovnega polnjenja so stekleničke s črnilom ločeno zaklenjene, tako da je vsako barvo mogoče vliti le v pravi rezervoar. Vgrajeni ventil preprečuje prekomerno polnjenje in morebitno razlitje.

Za oblikovalce, ki potrebujejo ustvarjalne rešitve tiskanja za velike količine papirnatih kopij, je Canonov tiskalnik MegaTank serije PIXMA G zelo praktična izbira. Tiskalnik Canon PIXMA G6040 ima štiri črnilne vložke z visokim izkoristkom in lahko ustvari do 18.0004 strani iz treh črnih stekleničk s črnilom ali 7.700 strani iz kompleta barvnih črnil. Prav tako se ponaša z izjemno zmogljivostjo 350 listov navadnega papirja in samodejnim obojestranskim tiskanjem, tako da zapravite manj časa za ponovno polnjenje tiskalnika PIXMA G6040 s papirjem in črnilom in več časa posvetite ustvarjalni plati dela.

Tehnologija tiskalne glave v tiskalniku PIXMA G6040 zagotavlja ostre in podrobne natise, hkrati pa omogoča tiskanje brez robov za velikosti kvadratnega papirja od 89 x 89 mm do A4. Gre za vsestransko različico treh naprav v eni s kopirnim strojem in skenerjem A4, ki omogoča uvoz umetniškega dela in drugega izvornega gradiva v oblikovalski projekt brez dodatne strojne opreme. Tiskalnik PIXMA G6040 je pripravljen tudi za delo v oblaku, zato lahko prek združljivih storitev, kot sta Google Drive in Dropbox, svoje zamisli natisnete povsod, kjer ste.

Da bi znižali stroške delovanja vam večfunkcijski tiskalnik 3 v 1 MAXIFY GX3040 zagotavlja najboljše stroške na stran in skupne stroške lastništva. Z enim kompletom stekleničk s pigmentnim črnilom lahko natisne 60004 črno-belih strani ali do 14.000 barvnih strani, v varčnem načinu pa lahko natisne približno 9000 oziroma 21.000 strani. MAXIFY GX4040 ima samodejni podajalnik dokumentov za 35 listov in barvni vmesnik na dotik, oba pa omogočata hiter natis s hitrostjo 18 slik na minuto za črno-belo tiskanje in 13 slik na minuto za barvno tiskanje. Dodatna prednost teh dveh tiskalnikov je, da sta opremljena z dodatnim tretjim podajalnikom papirja na zadnji strani. Ploska zasnova pladnja za ročno podajanje omogoča tiskanje na kartice debeline do 0,7 mm in ustvarjanje transparentov dolžine do 1,2 metra.

Posebej kompakten tiskalnik MegaTank 3 v 1, MAXIFY GX1040, je zasnovan za hibridne delavce s prilagodljivim vmesnikom z barvnim zaslonom na dotik, ki omogoča preprosto integracijo za oblikovalce, ki delajo doma. Ima zadostno kapaciteto za 30004 črno-belih ali 3000 barvnih strani iz ene same stekleničke s črnilom in tako kot pri tiskalniku PIXMA G6040 so vsa pigmentna črnila zelo odporna na madeže in uporabo pisal za označevanje za črno-bele in barvne dokumente. Tiskalnik Canon MAXIFY GX2040 je opremljen s samodejnim podajalnikom dokumentov za 35 listov.

Najboljši tiskalniki za oblikovalce na poti

Moški sedi za mizo in si ogleduje sliko, ki jo je ravnokar natisnil s tiskalnikom Canon PIXMA TR150.

Tiskalnik Canon PIXMA TR150 omogoča hitro tiskanje živahnih natisov zahvaljujoč sistemu hibridnih črnil in hitrosti tiskanja do 5,5 slike na minuto. © Jake Baggaley

Oseba drži tiskalnik Canon SELPHY Square QX10, medtem ko tiska logotip projekta.

Tiskalnik Canon SELPHY Square QX10 je dovolj majhen, da ga lahko vzamete kamor koli, saj ga napaja akumulatorska baterija, zato je idealen za delo na oddaljenih lokacijah, kjer ni dostopa do električnega omrežja.

Če ste grafični oblikovalec in želite natisniti kopije, ki jih boste predstavili stranki, medtem ko ste na poti ali delate na daljavo – ali pa želite zgolj znova pridobiti nekaj prostora v svoji domači pisarni – je eleganten in lahek tiskalnik Canon PIXMA TR150 odlična izbira. Ta prenosni tiskalnik, ki lahko natisne dokumente in fotografije brez robov do velikosti A4, se lahko napaja prek električnega omrežja ali izbirnega kompleta baterij in tako predstavlja pravo mobilno rešitev.

S hibridnim sistemom črnil, ki ga sestavlja pigmentno črno črnilo z barvami na osnovi barvil, ustvari tiskalnik PIXMA TR150 živahne natise, ki jih lahko shranite. Tiskalnik odlikuje tudi velika hitrost, saj lahko natisne do 5,5 slike na minuto1 barvnih natisov in 9 slik na minuto črno-belih natisov. Tiskalnik podpira tudi ovojnice in posebne vrste papirja, vključno s Canonovim papirjem za visoko ločljivost, matiranim fotografskim papirjem in obojestranskim matiranim papirjem.

Vsi priključki in kabli so nameščeni na eni strani tiskalnika, zato ga lahko preprosto postavite na ozka mesta, ponaša pa se tudi z 2,4 GHz in 5 GHz podporo za Wi-Fi5 ter omrežjem Wi-Fi Direct, tako da lahko tiskate brezžično tudi, kadar nimate dostopa do internetnega usmerjevalnika. Tiskalnik je opremljen z 1,44-palčnim zaslonom OLED, prek katerega lahko neposredno preverite stanje povezave, nastavitve dostopa in stanja črnila.

Če vaše zahteve po mobilnem tiskanju niso tako zahtevne, tiskalnik z baterijo za polnjenje Canon SELPHY Square QX10 natisne slike velikosti 68 x 68 mm z možnostjo zaznamka v obrobi, kamor lahko dodate zapiske ali komentarje, kar je popolna rešitev za ustvarjanje razpoloženjske ploščice.


Napisala Marcus Hawkins in Matthew Richards

 1. Hitrosti tiskanja dokumentov so povprečja ESAT v pisarniškem testu v skladu s standardom ISO/IEC 24734 za privzeti enostranski način. Hitrost tiskanja fotografij temelji na privzeti nastavitvi z uporabo standarda ISO/JIS-SCID N2 na svetleč fotografski papir Plus II in ne vključuje časa obdelave podatkov v gostiteljskem računalniku.
 2. Program PIXMA Print Plan je na voljo samo prebivalcem Avstrije, Belgije, Danske, Finske in Francije, Nemčije, Italije, Norveške, Nizozemske, Španije, Švedske, Švice, Republike Irske in Združenega kraljestva.
 3. Fotografski papirji, ki so združljivi s ChromaLife 100, vključujejo fotografski papir Pro Platinum, svetleči fotografski papir Plus II, polsvetleči fotografski papir Plus in svetleči fotografski papir. Ocena temelji na pospešenem testiranju, ki so ga izvedli v družbi Canon v temnem prostoru in pri nadzorovanih temperaturi, vlažnosti in ozračju, ki simulirajo shranjevanje fotografij v albumu s plastičnimi ovitki. Canon ne jamči za obstojnost natisnjenih fotografij; rezultati se lahko razlikujejo in so odvisni od natisnjene fotografije, časa sušenja, pogojev razstavljanja/shranjevanja in okoljskih razmer.
 4. Izkoristek strani je ocenjena vrednost glede na Canonovo posamezno metodo preizkusa, ki temelji na grafikonu ISO/IEC 24712 in simulaciji neprekinjenega tiskanja z nadomestnimi stekleničkami črnila po začetni nastavitvi.
 5. Podpora za 5 GHz morda ni na voljo v vaši regiji.

Povezani izdelki

Povezani članki

 • TISKANJE

  Pravi Canonov program za tiskanje za vas

  Bodite ustvarjalni in organizirani s Canonovimi programi za tiskanje – za vsak projekt se najde pravi.

 • TISKANJE

  Najboljši tiskalniki za domače pisarne

  S tiskalnikoma Canon PIXMA in MAXIFY lahko tudi od doma delate brez težav.

 • TISKANJE

  Kako uporabljati brezžični tiskalnik

  Pametni načini, kako kar najbolje izkoristiti tiskalnik.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Razlaga vrst papirja

  Raziščite različne vrste Canonovega papirja s tem priročnim nakupovalnim vodnikom.