USTVARJALNO TISKANJE

Ponesite svoje ustvarjalne projekte na višjo raven z razpoloženjsko ploščo, natisnjeno s tiskalnikom SELPHY Square QX10

Razpoloženjske plošče so odličen način za oživljanje ustvarjalnih idej. Tukaj vam bomo pokazali, kako hitro natisniti razpoloženjsko ploščo s tiskalnikom Canon SELPHY Square QX10.
Ženska tiska sliko s tiskalnikom Canon SELPHY Square QX10. V pokončnem položaju na pisalni mizi pred njo je razpoloženjska plošča, ki ustvarja navdih za izbiro oblačil.

Razpoloženjske plošče uporabljajo oblikovalci, umetniki in tako rekoč vsi, ki so morali kdaj načrtovati ustvarjalni projekt ali najti navdih za dogodek ali počitnice. V osnovi gre za kolaž idej, ki lahko pomagajo izostriti ustvarjalno vizijo in oživiti načrte.

Ne glede na to, kakšen projekt je pred vami – sprememba okrasitve prostora ali zaključna naloga pri študiju modnega oblikovanja – je ključno, da zberete navdih. Morda vas pri izdelavi razpoloženjske plošče za oblikovanje ureditve prostora navdihuje keramična posoda v popolnem odtenku modre barve. Ali pa vam bo tkanina z drznim vzorcem pomagala, da svoje oblikovanje oblek ponesete na višjo raven.

Tukaj si bomo ogledali, kako ustvariti razpoloženjsko ploščo, predstavili nekaj idej, kako jo uporabiti, in spoznali idealna orodja za tiskanje navdihujočih slik.

Kako ustvariti razpoloženjsko ploščo, ki vas bo navdihovala

Tiskalnik Canon SELPHY Square QX10 tiska slike za okrasitev doma z razpoloženjsko ploščo.

Izberite fotografije iz svojega fotoaparata, natisnite jih s tiskalnikom Canon SELPHY Square QX10 in ustvarite kvadratne slike z robom, ki jih lahko nalepite – idealne za vse vrste ustvarjalnih potreb.

Oseba izdeluje razpoloženjsko ploščo v modri barvi, kjer so slike prilepljene na belo steno za pisalno mizo.

Za ustvarjanje razpoloženjske plošče lahko uporabite katero koli površino, ki je na voljo. To so lahko prazna stena, tabla ali strani v slikanici.

V fotoaparatu ali telefonu morda že imate množico slik, ki bi jih lahko uporabili kot izhodišče za razpoloženjsko ploščo. Ko ste zunaj, poskrbite, da boste naredili posnetke vsega, kar vas ob pogledu navdihuje. Razmišljajte o barvah in vzorcih ter njihovem medsebojnem učinkovanju. Če načrtujete spremembo okrasitve prostora, imate morda določen dodatek, ki vam je resnično všeč, na primer vazo v svojem najljubšem odtenku modre. To sliko uporabite kot izhodišče in nato okrog nje ustvarite razpoloženjsko ploščo. Uporabite lahko slike barvnih lestvic, oblazinjenega pohištva ali drugih dodatkov, ki bi se lahko ujemali z vašo barvno paleto.

Zakaj so lahko natisnjeni projekti boljši od digitalnih

Oseba odstranjuje hrbtni zaščitni sloj na sliki za lepljenje, natisnjeni s tiskalnikom SELPHY Square QX10.

Nalepke za tiskalnik SELPHY Square QX10 omogočajo, da natisnete svoje slike in jih nalepite neposredno na razpoloženjsko ploščo.

Slike omogočajo boljšo predstavo kot samo besede. Fizična razpoloženjska plošča – fotografije, nalepljene na zid, razporejene po tabli ali vstavljene v slikanico – ustvarijo takojšen vizualni učinek (namesto da bi morali vsakokrat porabiti več minut za iskanje po zbirki fotografij v telefonu ali računalniku). Tiskalnik Canon SELPHY Square QX10 je idealno orodje za ustvarjanje visoko kakovostnih natisov barv in slogov, ki vas navdihujejo. Z njim lahko natisnete kvadratne slike za lepljenje velikosti 6,8 x 6,8 cm z robom, ki omogoča pisanje, da lahko zraven dodate opombe ali komentarje o svojih idejah. Natisi so polni podrobnosti, odlikuje pa jih tudi navdušujoča reprodukcija barv. V kompletu prejmete tudi črnilo in papir za tiskalnik SELPHY Square QX10, kar olajša njuno zamenjavo, ko je to potrebno.

Širitev in izpopolnjevanje razpoloženjske plošče

Ženska izdeluje razpoloženjsko ploščo, ki ustvarja navdih za izbiro oblačil. Slike, natisnjene s tiskalnikom SELPHY Square QX10, pritrjuje poleg risb in vzorcev materiala.

Poleg natisov lahko vaša razpoloženjska plošča vsebuje tudi vzorce tkanine, izrezke iz revij, drevesne liste, cvetlice in še mnogo drugega.

Navdih za oblikovanje ni omejen samo na fotografije. Razpoloženjska plošča za projekt modnega oblikovanja lahko vsebuje tudi vzorce tkanine, barvne trakove ter gumbe ali zapenjala. Kombiniranje vzorcev s takojšnjimi natisi najljubših oblik in slogov vam bo pomagalo, da se osredotočite in resnično začutite svoj projekt. Razmislite, kako prikazati elemente na razpoloženjski plošči, da bi z njimi dosegli najboljši učinek, ter kako jih razporediti, da bodo skupaj delovali kot celota.

Ustvarjalno sodelovanje s tiskalnikom SELPHY Square QX10

Oseba drži tiskalnik Canon SELPHY Square QX10, medtem ko tiska logotip projekta.

Razpoloženjske plošče so tudi odličen način za prikaz idej, kadar delate na poslovnem projektu. Skupek vizualnih podob lahko včasih bolje posreduje sporočilo kot besede.

Če glede določene ideje sodelujete tudi z drugimi, boste z njimi morda želeli deliti svoje misli. Morda načrtujete nov logotip in se morate odločiti glede barvne sheme, grafičnih elementov in pisave. Ali pa se morda želite pogovoriti o oblikovanju podobe slavnostnega dogodka. Tiskalnik Canon SELPHY Square QX10 je majhen, prenosen in brezžičen, zato ga lahko vzamete s seboj in tiskate kjer koli – natanko tam, kjer so vaši prijatelji ali sodelavci. Ni vam treba skrbeti glede podaljškov ali kablov. Tiskalnik SELPHY Square QX10 se enostavno polni prek povezave USB, z enim polnjenjem pa lahko izdela do 20 natisov. Če ima kdo od udeležencev sliko, ki bi jo želel dodati projektu, jo lahko deli z vami v spletu, in že jo lahko natisnete.

Možnost izbire različnih oblik in postavitev

Ženska drži tiskalnik Canon SELPHY Square QX10 poleg svojega pametnega telefona. Na zaslonu je slika, ki jo namerava natisniti.

Tiskalnik Canon SELPHY Square QX10 je idealen za ustvarjanje raznovrstnih razpoloženjskih plošč, saj lahko slike tiskate neposredno iz pametnega telefona, pri čemer jim lahko z aplikacijo Canon SELPHY Photo Layout dodate oznake, ikone in besedilo.

Aplikacija Canon SELPHY Photo Layout omogoča, da natisom dodate osebni pridih, in sicer z žigi, filtri, obrobami, besedilom in prekrivnimi elementi. Brezplačna aplikacija, ki omogoča številne možnosti postavitev, je za naprave iOS na voljo v trgovini App Store, za naprave Android pa v trgovini Google Play. Skupaj lahko pomešate slike z različnim razmerjem stranic in ustvarite kolaž ali pa na list papirja natisnete dve, štiri ali osem enako velikih fotografij.

Razpoloženjske plošče za zabavo in motivacijo

Razpoloženjska plošča na temo potovanja po Maroku, ki prikazuje vzorce ploščic in vozovnice, poleg tiskalnika Canon SELPHY Square QX10.

Zakaj se ne bi poigrali s svojim tiskalnikom Canon SELPHY Square QX10 in za zabavo ustvarili razpoloženjsko ploščo? Osredotočite se lahko na svojo najljubšo barvo, počitniško destinacijo ali hrano.

Razpoloženjske plošče lahko uporabite na mnoge zabavne načine. Pričakovanje počitnic nekje, kjer še niste bili, je lahko marsikdaj prav tako vznemirljivo kot potovanje samo. Tako lahko zberete slike znamenitosti, ki si jih želite ogledati ali hrane, ki si jo želite poskusiti. Vse, kar ustvarja predstavo ali občutek o nekem kraju, kot na primer geometrijski vzorec maroških ploščic ali umetelna maroška arhitektura, lahko pomaga pričarati občutke o tem kraju.

Razpoloženjske plošče na tiskalniku PIXMA

Svojim razpoloženjskim ploščam lahko natise dodate tudi, če nimate tiskalnika Canon SELPHY Square QX10. Če imate tiskalnik iz družine Canon PIXMA TS, takšni so denimo modeli serij PIXMA TS5350a, TS6350 in TS8350, lahko kvadratne fotografije natisnete z aplikacijo Easy-PhotoPrint Editor in kvadratnim papirjem Canon Photo Paper Plus Glossy II, ki je na voljo v velikostih 13 x 13 cm in 8,9 x 8,9 cm. Poskusite lahko tudi s tiskanjem na Canonov magnetni fotografski papir in ustvarite razpoloženjsko ploščo na hladilniku, ki prikazuje ideje za opremo kuhinje. Z aplikacijo AirPrint (iOS) ali Mopria (Android) preprosto povežite pametno napravo s tiskalnikom in natisnite fotografije naravnost iz telefona.

Ne glede na to, kaj bo vaš naslednji ustvarjalni projekt – razpoloženjska plošča je odličen način za zbiranje idej in izpopolnjevanje vizije. Preizkusite jo in ji pustite, da vas popelje na navdihujoče popotovanje.

Avtor: Andrea Ball

Povezani izdelki

 • Tiskalniki za uporabo doma

  SELPHY SQUARE QX10

  Svoje posebne spomine shranite v obliki čudovito zasnovanih natisov, ki jih lahko kjer koli brezžično natisnete.
 • Tiskalniki za uporabo doma

  PIXMA TS5350a Series

  Po zaslugi vsestranskega upravljanja medijev, super ustvarjalnih aplikacij in preproste povezave s pametnimi telefoni tiskalnika serije PIXMA TS5350a bodo do izraza prišle vaše oblikovalske sposobnosti
 • Brizgalni tiskalniki

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Vbrizgajte več ustvarjalnosti in interaktivnosti v svoje fotografske natise s Canonovim magnetnim fotografskim papirjem MG-101.
 • Povezani članki