TISKANJE

Ustvarjajte plakate, letake in še več s programom Canon PosterArtist

Odkrijte, kako lahko majhna podjetja hitro, enostavno in brezplačno izdelajo profesionalno oblikovane plakate, ki pritegnejo pozornost.
Natisnjen dizajni programa Canon PosterArtist na pisalni mizi pred tiskalnikom Canon MAXIFY.

Svoje sporočilo morate podati na jesen in ustvarjalen način, ne glede na to, ali oglašujete majhno podjetje, pripravljate dobrodelni dogodek, organizirate lokalno srečanje ali promovirate kakšno storitev. Program Canon PosterArtist vam s širokim naborom predlog, slik in pisav nudi vsa orodja, ki jih potrebujete, da v spletu brezplačno izdelate plakat.

Spletna aplikacija omogoča hiter in preprost dostop do več sto profesionalno oblikovanih predlog, ki zajemajo vse od plakatov, transparentov in letakov do menijev, vabil na zabave, koledarjev, potrdil in še več.

Predloge lahko preprosto prilagodite z lastnim besedilom in slikami ter celo ustvarite kode QR – ki so kot nalašč, če želite potencialnim strankam omogočiti, da na preprost način izvedo več o vaših storitvah.

Uvod v Canonovo spletno orodje za izdelavo plakatov

Posnetek zaslona programa Canon PosterArtist prikazuje izdelke in teme, ki so na voljo.

S predlogami programa PosterArtist lahko hitro in enostavno ustvarite končni izdelek. S posodobitvijo programske opreme smo uvedli dodatnih 300 zasnov, tako da jih je na voljo že 1400.

Posnetek zaslona programa Canon PosterArtist, ki prikazuje predlogo iz kategorije hrana in pijača.

Če želite na primer oblikovati plakat za promocijo pekarne tort, lahko izberete predlogo iz kategorije Hrana in pijača.

Program Canon PosterArtist je združljiv z operacijskima sistemoma Windows in macOS. Prijavite se lahko z obstoječim spletnim računom, kot so Google, Facebook ali Twitter, lahko pa ustvarite svoj varni račun Canon ID.

Na domači strani programa PosterArtist lahko izberete, kaj želite ustvariti, ali pa brskate po tematskih predlogah. Kategorije vključujejo maloprodajo/distribucijo, hrano in pijačo, šolo/izobraževanje, dogodke in drugo.

Če se vam mudi, je na voljo tudi funkcija Samodejna zasnova. Izberite izdelek, vnesite kategorijo, naslov, podnaslov in sporočilo ter do tri slike, program PosterArtist pa bo v hipu ustvaril vrsto možnosti.

Program PosterArtist različica 1.1 ima več funkcij, s katerimi prihranite čas, vaš potek dela pa bo učinkovitejši. Na voljo je vrsta novih predlog za obojestransko tiskanje, s katerimi lahko na primer lastnik restavracije preprosto natisne dvostranske menije. V predloge lahko zdaj uvozite tudi preglednico programa Microsoft Excel®, s katero lahko ustvarite osebne ali prilagojene predloge iste zasnove, kot je na primer serija kuponov, pri čemer ima vsak kupon edinstveno kodo.

Dodajanje slik

Posnetek zaslona programa Canon PosterArtist, ki prikazuje predlogo plakata iz kategorije hrana in pijača s posodobljenimi slikami.

Če želite naložiti svoje posnetke, izberite Dodaj datoteke na plošči za Datoteke. Na plošči za fotografije najdete izbor fotografij iz zaloge in predhodno naložene vsebine, med katerimi lahko izbirate.

Posnetek zaslona programa Canon PosterArtist, ki prikazuje predlogo plakata s posodobljenimi slikami.

Izberite sliko predloge, ki jo želite zamenjati, in dvokliknite sličico na plošči za Datoteke, da uvozite novo sliko v svojo zasnovo.

Dodate lahko svoje slike iz naprave, ki jo uporabljate, ali iz storitev v oblaku, kot so Google Drive™, Dropbox™ in Microsoft OneDrive®. Uporabite lahko tudi možnost iskanja in dodajanja brezplačnih fotografij neposredno iz različnih knjižnic slik.

Na voljo so različne možnosti urejanja fotografij, vključno z orodjem za samodejno popravljanje fotografij, ki popravi osvetlitev ozadja in izravna osvetlitev, omogoča pa tudi ročne prilagoditve za popravljanje in ostrino barv ter preklop v črno-belo ali uporabo odtenka sepije.

Prilagajanje vsebine

Posnetek zaslona programa Canon PosterArtist, ki prikazuje plakat za lokalno pekarno tort z možnostmi urejanja na plošči na desni strani.

Natančno obdelajte plakat tako, da prilagodite velikost pisave, barvo ozadja in razmik med besedilom ali spremenite razmerje prikaza.

Posnetek zaslona programa Canon PosterArtist, ki prikazuje transparent za lokalno pekarno tort.

Ko končate z barvami in pisavami, se lahko preizkusite v ustvarjanju ujemajočih se transparentov in letakov.

Besedilo lahko dodate vodoravno ali navpično in se preprosto poigrate z barvami in več kot sto pisavami, ki so na voljo, da dosežete želeni slog in videz. Možnosti Izrezkov so popolne za ustvarjanje prilagojenih logotipov.

Če želite, da zasnova resnično izstopa, so v široki barvni paleti na voljo zlati in srebrni odtenki. Na voljo so tudi fluorescentne standardizirane barve, če jih podpirajo tiskalniki velikega formata iz serije Canon imagePROGRAF GP.

Če s katero od sprememb niste zadovoljni, jo lahko preprosto razveljavite/uveljavite s puščicama za nazaj in naprej.

Tiskanje zasnov

Prilagojeni plakat, ustvarjen s programom Canon PosterArtist, ki se tiska iz tiskalnika Canon MAXIFY.

Za tiskanje svojih stvaritev potrebujete združljiv Canonov tiskalnik, kot je Canon MAXIFY GXIFY GX3040, ki je stroškovno učinkovita možnost za tiskanje visokih naklad.

Ko ste pripravljeni na tiskanje, kliknite gumb Nadaljuj na tiskanje – ko boste to storili prvič, boste morali prenesti in namestiti vtičnik za tiskanje.

Visokozmogljiv Canonov tiskalnik MegaTank, kot je MAXIFY GX3040 ali GX4040, bi bil kot nalašč za tiskanje velikih naklad visokokakovostnih dokumentov. Oba modela lahko tiskata tudi transparente do dolžine 1,2 m in sta opremljena z zadnjim ploskim pladnjem za medije debeline do 0,7 mm, kar je kot nalašč za ustvarjanje gradiva za uporabo na prodajnih mestih.

S tiskalniki Canon MAXIFY in PIXMA, ki podpirajo tiskanje v oblaku, lahko ustvarjate zasnove doma ali med delom na daljavo in jih natisnete v pisarni.

Razširite svoje sporočilo

Natisnjen plakat in transparent promovirata pekarno tort na sivem predpasniku poleg merilnih skodelic in lesene žlice.

Poigrajte se z drznimi barvami, privlačnimi slikami in nepozabnim sporočilom ter z malo truda ustvarite privlačne plakate, transparente in letake.

Plakat, transparent, letak ali meni si običajno predstavljamo v fizični obliki, toda svoje zasnove lahko tudi prenesete in jih uporabite na spletnih mestih in kanalih družbenih omrežij.

Zasnove lahko shranite v računalnik ali pa uporabite vgrajene možnosti za shranjevanje v storitve Google Drive, Dropbox in Microsoft OneDrive, ki jih vključuje posodobitev programske opreme PosterArtist, da lahko do njih dostopate kjer koli in jih delite s sodelavci, družino in prijatelji.

Od transparentov za pekarne in menijev za hamburgerje do poletnih razprodaj in zaposlitvenih oglasov – s programom Canon PosterArtist bo ustvarjanje trženjskega materiala za vaše majhno podjetje manj stresno.

Matthew Richards & Sarah Bakkland
 1. macOS je blagovna znamka družbe Apple Inc., registrirana v ZDA ter drugih državah in regijah.
 2. TWITTER je blagovna znamka družbe Twitter Inc. ali njenih povezanih družb.
 3. Google in Google Drive sta blagovni znamki družbe Google LLC in tega spletnega mesta Google na noben način ne podpira ali je z njim povezan.
 4. Dropbox je blagovna znamka Dropbox Inc.
 5. Microsoft Excel in OneDrive sta registrirani blagovni znamki družbe Microsoft Corporation v ZDA in drugih državah.

Povezani izdelki

Povezani članki

 • Prenosni računalnik stoji odprt na mizi s programsko opremo Canon Easy-PhotoPrint na zaslonu, Canonovim papirjem na levi strani in Canonovim tiskalnikom na desni strani.

  TISKANJE

  Pravi Canonov program za tiskanje za vas

  Bodite ustvarjalni in organizirani s Canonovimi programi za tiskanje – za vsak projekt se najde pravi.

 • A woman sits working at a laptop, with a Canon MegaTank printer on the desk next to her.

  TISKANJE

  Tiskalniki MegaTank za podjetja

  Kako lahko kakovost in nizki stroški delovanja tiskalnikov MegaTank koristijo podjetjem.

 • Oseba s tiskalnikom Canon PIXMA, ki je na pisarniški mizi, prek programa Easy-PhotoPrint Editor v tabličnem računalniku brezžično natisne sliko družine.

  TISKANJE

  Kako uporabljati brezžični tiskalnik

  Pametni načini, kako kar najbolje izkoristiti tiskalnik.

 • Tiskalnik Canon PIXMA natisne sliko majhne modre vaze, navdih zanjo pa stoji ob njem.

  TISKANJE

  Najboljši tiskalniki za oblikovalce

  Tiskalniki so eno najpomembnejših orodij za oblikovalce. Pomagali vam bomo izbrati pravi model za vaše potrebe.