TISKANJE

Izboljšajte svoje poslovanje s tiskanjem

Odkrijte, kako lahko Canonovi tiskalniki MAXIFY in PIXMA MegaTank s svojo hitrostjo, zanesljivostjo, vsestranskostjo in izjemno nizkimi stroški delovanja pomagajo vašemu podjetju rasti.
Ženska dela na prenosnem računalniku, s Canonovim tiskalnikom MegaTank na mizi ob njej.

Vsako podjetje se mora na papirju predstaviti z odlično podobo. Ne glede na to, ali delate v pisarni, doma ali kombinaciji obojega, Canonova serija tiskalnikov MAXIFY in PIXMA MegaTank zagotavlja zmogljivost, preprosto uporabo in kakovost, ki jo potrebujete za hitro in preprosto ustvarjanje dokumentov in natisov odličnega videza. Z velikimi črnilnimi vložki z možnostjo ponovnega polnjenja lahko prihranite čas, denar in trud. Nekateri od teh tiskalnikov vam lahko v primerjavi z običajnimi brizgalnimi in laserskimi tiskalniki prihranijo do 90 % skupnih stroškov lastništva, zato so odlični tudi za vaše poslovanje.

Oglejte si, kaj lahko ponudijo na podlagi izkušenj ljudi, ki se vsak dan zanašajo na poslovanje, in kako jih kar najbolje izkoristiti.

1. Hitrost in učinkovitost

Uporabnik drži steklenico z rumenim črnilom, pripravljen, da jo vstavi v Canonov tiskalnik MegaTank.

Tiskalnik MAXIFY GX1040 je idealen za hibridno delo – je dovolj kompakten, da zavzame malo prostora v domačem okolju, a je zasnovan tako, da nudi enake številne prednosti pri produktivnosti kot ostali tiskalniki serije MAXIFY, zahvaljujoč visoki hitrosti tiskanja in črnilnimi vložki z visokim izkoristkom in možnostjo ponovnega polnjenja.

Ian Scullion iz arhitekturnega biroja Fasciato Architects v svoji živahni pisarni uporablja MAXIFY GX7040. Pri kratkih rokih ceni hitrost tiskanja 24 črno-belih in 15,5 barvnih strani na minuto ter dejstvo, da lahko tiskalnik skenira obojestranske dokumente v enem prehodu, s čimer prihrani dragoceni čas. Namestitev je bila hitra in preprosta.

"Celoten postopek namestitve je trajal samo 10–15 minut," pove Ian. "Vsaka od štirih stekleničk s črnilom je posebej označena in barvno kodirana, zato črnila ne morete zlivati v napačen vložek. Stekleničk vam ni treba stisniti, črnilo pa samodejno preneha iztekati, ko je vložek poln, zato za sabo ne puščate umazanije."

Tiskalnik Canon MAXIFY GX1040, še en model, ki je popoln za hibridno delo, je izjemno kompakten, hiter za namestitev in preprost za uporabo. Opremljen je z intuitivnim, prilagodljivim barvnim zaslonom na dotik in večbarvno LED-lučko stanja. V eni steklenički je dovolj črnila za približno 3000 barvnih strani,1 produktivnost pa je izboljšana s hitrim tiskanjem do 15 črno-belih in 10 barvnih strani na minuto.2 Kompaktna kaseta za podajanje papirja za 250 listov se varno shrani v spodnji del tiskalnika, MAXIFY GX2040 pa ima tudi samodejni podajalnik dokumentov za 35 listov za lažje skeniranje in kopiranje večstranskih dokumentov.

2. Nizki stroški lastništva

Uporabnik v kaseto na sprednji strani tiskalnika Canon MAXIFY doda papir.

Novi tiskalnik MAXIFY GX7040 ima na osnovni enoti dve kaseti za podajanje papirja za 250 listov, zadnji podajalnik in samodejni podajalnik dokumentov za 50 listov (samodejni podajalnik dokumentov), ki lahko skenira obe strani obojestranskega dokumenta v enem prehodu. To pomeni manj časa za menjavo papirja v pladnju ali ponovno podajanje dokumenta za skeniranje druge strani.

Splošna produktivnost pri učinkovitem poslovnem tiskalniku ni samo hitrost in učinkovitost. Pomeni tudi nakupno ceno in stroške delovanja. "Zelo smo veseli, da nam bo s tiskalnikom MAXIFY GX7040 uspelo prihraniti toliko stroškov," pove Ian.

Strokovnjak za izdelke pri Canon Europe Zubair Rahim pojasnjuje nizke skupne stroške lastništva za tiskalnike, kot so MAXIFY GX7040 in MAXIFY GX6040. "Strošek smo razdelili na povprečen strošek na stran in skupen strošek za podjetje v približno petih letih, vključno s ceno samega tiskalnika in potrošnega materiala. Oboje je pri teh tiskalnikih zelo nizko. V povprečju lahko pričakujete za do 90 odstotkov nižje skupne stroške lastništva v primerjavi z 10 najboljšimi laserskimi in brizgalnimi tiskalniki."

3. Kakovost tiskanja

Ženska z označevalnikom besedila označuje natisnjeni dokument s Canonovim tiskalnikom MegaTank na mizi ob strani.

Črnilni vložki z visokim izkoristkom in možnostjo ponovnega polnjenja v Canonovih tiskalnikih MegaTank, kot je MAXIFY GX2040, pomenijo manj časa za ponovno naročanje kartuš. Pigmentna črnila zagotavljajo, da so dokumenti "obstojni" in odporni na packe, vodo in označevalce.

Kakovost dokumentov, ki jih podjetje pošlje, je lahko ključnega pomena za stranko in potencialno stranko. "Včasih oddajamo prijave za natečaje ali tekmovanja, slike za pisarno pa radi tiskamo na različnih vrstah papirja," pravi Ian. "Kakovost tiskanja pri tiskalniku MAXIFY GX7040 je veliko boljša od tiskalnikov, ki smo jih uporabljali v preteklosti."

Tiskalniki MAXIFY GX1040, MAXIFY GX2040, MAXIFY GX7040 in MAXIFY GX6040 uporabljajo pigmentna črnila za vse tri barve kot tudi za črno. To jim omogoča, da ustvarijo jasno besedilo ter bogate in živahne grafike z neverjetno natančnimi podrobnostmi, ki ohranijo videz tudi najmanjših pisav, kot je drobni tisk v pravnih dokumentih. Tako črno-beli kot barvni dokumenti so tudi zelo odporni na madeže, kar pripomore k ohranjanju visokokakovostnega videza in je velik plus pri uporabi svetlejših označevalnikov besedila.

4. Priročnost in povezljivost

Moški dela za mizo v arhitekturnem biroju s tiskalnikom Canon MAXIFY na omarici v ozadju.

Canonovi tiskalniki MegaTank s prosojnimi ploščami na sprednji strani omogočajo enostavno spremljanje ravni črnila in pravočasno naročanje cenovno ugodnih stekleničk z nadomestnim črnilom.

Uporabnik drži tablični računalnik s črtnim grafikonom na zaslonu, medtem ko Canonov tiskalnik izvrže natisnjen isti grafikon.

Podjetje Premier Insurance uporablja aplikacijo Canon PRINT za tiskanje dokumentov iz mobilnega telefona ali tabličnega računalnika na tiskalnik MAXIFY G6040, v pisarni ali na daljavo.

Anik Islam je ugotovil, da je tiskalnik Canon MAXIFY G6040 popoln za delovno pisarniško okolje podjetja Premier Insurance. Zaradi tiskalnika s kapaciteto 350 listov, dvosmernim podajanjem papirja in črnilnim vložkom z visokim izkoristkom boste porabili manj časa za ponovno polnjenje papirja in naročanje črnilnih kartuš.

Dodatna prednost tiskalnikov je njihova zmožnost upravljanja različnih medijev od navadnega papirja in kartic do ovojnic ter fotografskega papirja. Ker se podjetje delno zanaša na zloščena tržna gradiva za stranke, da bi zagotovilo dovršeno izkušnjo blagovne znamke, je Anik ugotovil, da je zmožnost stroškovno učinkovitega tiskanja znotraj podjetja revolucionarna.

Možnosti tiskalnikov Canon MAXIFY in PIXMA v oblaku so podobno preobrazile tudi tiskanje v podjetju Premier Insurance. "Naše stranke na sestanke pogosto prinesejo dokumente. S programom Canon PRINT jih lahko zdaj hitro skeniram in aplikacija jih samodejno pošlje nazaj v pisarno, da jih lahko osebje takoj začne analizirati," pojasnjuje Anik.

Številni Canonovi tiskalniki MAXIFY in PIXMA MegaTank imajo barvne zaslone na dotik, ki jih lahko prilagodite tako, da redna opravila dodelite preprostemu dotiku zaslona. Za tiskanje z navadnim papirjem, specializiranimi mediji in fotografskim papirjem imajo nekateri tiskalniki tudi več kaset in pladnjev za podajanje, kar privarčuje čas in trud pri menjavi papirja v enem pladnju.

5. Zasnova, osredotočena na poslovanje

Moški gleda karto v roki, za njim so barvite cvetlice in Canonov tiskalnik na eni strani.

Za mnoga podjetja je okoljska odgovornost pomemben dejavnik. Canon ponuja cenovno ugodne naročniške pakete za tiskanje za nekatere tiskalnike na osnovi kartuš (razpoložljivost se lahko razlikuje med državami), poleg tega pa ponuja tudi program za recikliranje rabljenih kartuš, sistem črnil z možnostjo ponovnega polnjenja v tiskalnikih MegaTank pa prijaznost do okolja ponese na novo raven.

Uporabnik drži natisnjeno fotografijo, ostale ima razporejene na mizi pred njim skupaj s cvetličnimi aranžmaji.

Podjetje Forever Rose vsakemu poslanemu darilu priloži osebno fotografijo in ta fotografija mora biti najvišje kakovosti. Podjetje je ugotovilo, da tiskalnik Canon MAXIFY G6040 izpolnjuje zahtevane standarde za velike količine in nižje stroške kot lasersko tiskanje.

Forever Rose je podjetje za prilagojeno obdarovanje s sedežem v Dubaju. V tiskalniku Canon MAXIFY G6040 je lastnik podjetja Forever Rose, Ebraheem Al Samadi, prepoznal rešitev, ki bo izpolnila potrebo po dosledno zanesljivih in visoko produktivnih natisih ter znižala stroške tiskanja. "Opazili smo, da so se stroški znatno znižali, sploh v primerjavi z laserskim tiskanjem, ki smo ga uporabljali prej," pravi.

"Tiskamo vsak dan," pravi mednarodni komercialni direktor podjetja, Asim Hussain. "Tiskanje velikih količin po ugodni ceni je zagotovo velik dejavnik pri izbiri Canonovega tiskalnika MegaTank."

Cenovna dostopnost je le polovica zgodbe. Visoko kakovostni rezultati tiskalnika PIXMA G6040 zadovoljijo potrebe podjetja, katerega stranke pričakujejo popolne predstavitve. Visoka kakovost tiskalnika PIXMA G6040 in črnila na osnovi barvil zagotavljajo pristne, gladke fotografije, zaradi česar lahko stranke podjetja Forever Rose pri pošiljanju darila priložijo natisnjeno osebno fotografijo.

Za dodatno priročnost Canonovo središče za tiskanje v majhnem podjetju ponuja ogromno informacij o ozadju in študij primerov, kjer lahko najdete zamisli o tem, kako se lahko predstavite s tiskom. Poleg tega vam program Canon PosterArtist omogoča, da imate na dosegu roke na tisoče motivov po meri, s katerimi lahko hitro ustvarite profesionalne plakate, transparente in letake neposredno v podjetju.

Canonov tiskalnik MegaTank in nekatere stekleničke z nadomestnim črnilom so na mizi z računalniškim monitorjem in namizno svetilko za njim.

Poleg prilagodljivega 2,7-palčnega zaslona na dotik imajo tiskalniki MAXIFY GX1040 in MAXIFY GX2040 tudi novo LED-lučko stanja, ki spreminja barvo, kar omogoča preprosto preverjanje napredka tiskanja. Združljivi so tudi s storitvami v oblaku, lahko pa tiskate in skenirate neposredno iz pametnih telefonov in tabličnih računalnikov Android in iOS prek programa Canon PRINT.

Canonovi tiskalniki MAXIFY in PIXMA MegaTank zagotavljajo hitro tiskanje vrhunske kakovosti ob nizkih stroških delovanja. Končni rezultat je, da lahko izboljšajo vašo produktivnost ter povečajo donosnost in učinkovitost vašega podjetja.

Matthew Richards & Paul Fitzpatrick
 1. Izkoristek strani je ocenjena vrednost glede na Canonovo posamezno metodo preizkusa, ki temelji na grafikonu ISO/IEC 24712 in simulaciji neprekinjenega tiskanja z zamenjavo po začetni nastavitvi.
 2. Hitrost tiskanja dokumentov velikosti A4 na navaden papir je izmerjena glede na povprečje pisarniškega testa ESAT v skladu s standardom ISO/IEC 24734.

Povezani izdelki

Povezani članki

 • NASVETI ZA TISKANJE

  Varno tiskanje

  8 načinov uporabe varnostnih funkcij Canonovih tiskalnikov, da zagotovite varno tiskanje.

 • TISKANJE

  Najboljši tiskalniki za domače pisarne

  S tiskalnikoma Canon PIXMA in MAXIFY lahko tudi od doma delate brez težav.

 • TISKANJE

  Program Canon PosterArtist

  Ustvarjajte profesionalno oblikovane plakate hitro, preprosto in brezplačno.

 • TISKANJE

  Brizgalni ali laserski tiskalnik: kateri je pravi za vas?

  Odkrijte razlike med Canonovimi brizgalnimi in laserskimi tiskalniki ter ugotovite, kateri najbolj ustreza vašim zahtevam.