TISKANJE

Izkoristite svoj ustvarjalni potencial s Canonovimi programi in programsko opremo za tiskanje

Canon ponuja vrsto rešitev za tiskanje – za ustvarjanje kolažnih albumov, administrativno tiskanje, promocijo vašega posla in še več. Ugotovite, kateri je pravi za vaš naslednji projekt.
Prenosni računalnik stoji odprt na mizi s programsko opremo Canon Easy-PhotoPrint na zaslonu, Canonovim papirjem na levi strani in Canonovim tiskalnikom na desni strani.

Tiskanje vam lahko pomaga doseči toliko stvari – od izražanja svoje ustvarjalnosti na razburljive nove načine do premagovanja administrativnih zaostankov. Canon vam nudi številne programe in programsko opremo za tiskanje, ki vam pomagajo kar najbolje izkoristiti Canonov tiskalnik, ne glede na to, ali gre za pomembne delovne dokumente, umetnost in ustvarjanje s papirjem ali oživitev dragocenih fotografij.

Vendar ni vsak program primeren za vse namene ali združljiv z vsakim tiskalnikom. Kako torej veste, katerega uporabiti? Da bi se lažje odločili, kateri Canonov program je najprimernejši za vaše zahteve, smo pripravili ta priročni vodnik, ki vam bo predstavil različna opravila tiskanja ter programe in programsko opremo, s katerimi bo tiskanje hitrejše, preprostejše in bolj ustvarjalno.

Popolno tiskanje fotografij: Canon PRINT

Tablični računalnik z odprtim programom Canon PRINT na Canonovem tiskalniku, ki tiska fotografijo, druge fotografije pa so raztresene poleg njega na mizi.

Program Canon PRINT ni namenjen samo brezžičnemu tiskanju, temveč ga lahko uporabljate tudi za kopiranje in skeniranje. Skenirane posnetke lahko pošljete neposredno v vaš pametni telefon, da jih po želji uporabite ali delite.

Združljivi tiskalniki: modeli Canon PIXMA in MAXIFY

Združljive naprave: iOS in Android

Najboljši način za prikaz neverjetne fotografije je enako čudovit natis. Podobno lahko slabo tiskanje izniči ves trud in ustvarjalnost, ki ste ju vložili v svoje posnetke, zato je pomembno, da svojo zbirko fotografij spremenite v fizični portfelj na pravi način. Pri tiskanju fotografij iz pametnega telefona je program Canon PRINT popolno orodje za ustvarjanje čudovitih umetnin z digitalnimi slikami. S programom lahko tudi preverite stanje tiskalnika in ravni črnila ter zagotovite, da bodo natisi vedno popolni.

Postanite ustvarjalni: Canon Creative Park

Roka drži pametni telefon z odprtim programom Creative Park poleg izbora papirjev in šablon za ročna dela.

Canon Creative Park je popolno mesto za vse, ki radi sami izdelujejo stvari. Ne glede na to, ali ustvarjate okraske za rojstnodnevne zabave, ročno izdelujete božične voščilnice ali samo iščete nekaj, kar bi lahko počeli z družino na deževen dan, lahko v programu izbirate med številnimi zasnovami.

Združljivi tiskalniki: podprti modeli Canon Inkjet

Združljive naprave: iOS in Android

Ko gre za ustvarjanje, je edina prava omejitev vaša domišljija, vendar pomaga, če imate na voljo veliko virov za ideje in tiskanje predlog ali zasnov. Program Canon Creative Park je središče za vse, ki obožujejo ustvarjanje iz papirja, samostojno ali z družino. Program omogoča preprosto krmarjenje in iskanje ter vključuje več kot 4000 brezplačnih predlog in zasnov, od kartic do modelov za origami. In kar je še boljše, zasnove lahko urejate in prilagajate ter jih takoj natisnete s Canonovim tiskalnikom.

Predstavite svoje podjetje: Canon PosterArtist

Plakat za podjetje z imenom Maria's Cakes je pripet na steno, na sredini je logotip podjetja, okoli njega pa fotografije tort.

Ne glede na to, s čim se ukvarja vaše podjetje, želite, da izstopa iz konkurence. Canon PosterArtist vam omogoča dostop do več sto profesionalno oblikovanih predlog, ki jih lahko urejate z lastnimi besedami in slikami.

Združljivi tiskalniki: modeli Canon MegaTank, MAXIFY in PIXMA

Združljive naprave: računalniki macOS in Windows

Čeprav vam program Canon Easy-PhotoPrint Editor lahko pomaga pri nadzoru manjših skrbniških opravil, boste za promocijo svojega podjetja ali sebe želeli uporabiti program Canon PosterArtist. Spletna aplikacija vam omogoča dostop do več tisoč fotografij iz zaloge in zamisli za oblikovanje, ki vam pomagajo izstopati.

Natisnite plakate, transparente in letake, da pritegnete pozornost novih strank, ali napise, da pokažete svoje najnovejše ponudbe. Z intuitivnimi orodji za urejanje prilagodite predloge in ustvarite zasnove, ki odražajo vaše podjetje in vašo osebnost. Ustvarite lahko celo kode QR – popolno za to, da lahko potencialne stranke preprosto izvejo več o vaših storitvah.

Kolaži, kolažni albumi in koledarji: Canon Easy-PhotoPrint Editor

Ženska, ki drži stran iz koledarja pred Canonovim tiskalnikom, z odprtim programom Canon Easy-PhotoPrint Editor na prenosnem računalniku poleg nje.

Programska oprema Canon Easy-PhotoPrint Editor je bila zasnovana z mislijo na vso družino. Možnost koledarja vam omogoča, da oblikujete svoj koledar, s katerim lahko prikažete družinske fotografije čez vse leto ali ga podarite kot prilagojeno darilo ljubljeni osebi.

Združljivi tiskalniki: podprti modeli Canon PIXMA in modeli velikega formata

Združljive naprave: iOS in Android; računalniki macOS in Windows

Svoje spomine z najdražjimi lahko shranite na eno mesto tako, da ustvarite kolaž fotografij ali kolažni album s programom Canon Easy-PhotoPrint Editor v pametnih napravah in računalnikih.

Z urejevalnikom postavitve in številnimi predlogami lahko s programom Easy-PhotoPrint Editor oblikujete natisljive kolaže ali natisnete nalepke, da jih lahko nalepite neposredno v kolažni album ali na hrbtno stran ovitka telefona. Program lahko uporabite tudi za ustvarjanje koledarjev z najljubšimi fotografijami.

Ta program nima kar tako besede 'Easy' v imenu – Easy-PhotoPrint Editor je preprost za uporabo, zato se lahko osredotočite na oblikovanje in tiskanje dragocenih spominov.

Odpravite administrativna dela: Canon Easy-PhotoPrint Editor

Posnetek zaslona programa Canon Easy-PhotoPrint Editor, ki prikazuje možnosti za predloge, vključno z vizitkami, fotografijami za osebne dokumente, kolažnimi albumi in kolaži.

Canon Easy-PhotoPrint Editor nudi različne možnosti, s katerimi lahko uresničite svoje projekte, od vizitk in fotografij za osebne dokumente do kolažnih albumov in kolažev.

Ženska, ki uporablja program Canon Easy-PhotoPrint Editor v telefonu, medtem ko sedi na kavču ob nasmejanem dojenčku.

Slike in dokumente lahko izberete neposredno iz naprave, shrambe v oblaku ali računov na družbenih omrežjih, nato pa jih preprosto uredite, prilagodite in natisnete.

Če je seznam opravil videti nekoliko prenatrpan, vam lahko program Canon Easy-PhotoPrint Editor pomaga prihraniti čas in trud, tako da pospeši administrativno tiskanje z naborom predlog. Če ste pravkar ustanovili novo zagonsko podjetje, uporabite predlogo vizitk, da boste lažje razširili svoje ime, ali predlogo ID s fotografijo, da razvrstite značke svojih zaposlenih. Urejanje skladiščenja? Uporabite lahko tudi predloge za nalepke na disku programa Easy-PhotoPrint Editor, ki vam bodo pomagale organizirati vaše fizične medije.

Poenostavite potek dela: Canon Easy-Layout Editor

Posnetek zaslona Canonove programske opreme Easy-Layout Editor s poljem na levi, v katerega lahko spustite datoteke, in možnostmi, kot so zberi in natisni, prosta postavitev in zlaganje/plakat na desni.

Canon Easy-Layout Editor je hiter in preprost način za zbiranje različnih vrst dokumentov na enem mestu, kar omogoča združevanje datotek, kot so dokumenti PDF in slike, na eno stran.

Posnetek zaslona Canonove programske opreme Easy-Layout Editor, ki prikazuje sliko psa, razdeljeno na štiri dele v možnosti zlaganja/plakata.

Canon Easy-Layout Editor ima tudi priročno možnost zlaganja/plakata, ki omogoča razdelitev slike na več listov in tiskanje kot eno veliko sliko.

Združljivi tiskalniki: modeli Canon Inkjet

Združljive naprave: računalniki Windows

Ne glede na to, ali ustvarjate izročke za veliko predstavitev v službi ali pa potrebujete samo pravilno organizirano fizično dokumentacijo, Canonova programska oprema Easy-Layout Editor za računalnike Windows vam omogoča hitro in preprosto urejanje dokumentov PDF, Wordovih dokumentov, slik in spletnih strani, tako da vam ni treba tiskati iz več programov.

Urejevalnik Easy-Layout Editor vam omogoča zbiranje in organiziranje različnih vrst datotek in dokumentov, s čimer prihranite papir in čas, saj vse pomembne stvari postavi na eno mesto.

Zabavajte se z mini fotografijami: Canonov program za postavitev fotografij SELPHY

Telefon z odprtim Canonovim programom za postavitev fotografij SELPHY na mizi ob prenosnem Canonovem tiskalniku SELPHY Square QX10 in obeskom za telefon s kroglicami.

Canonov program za postavitev fotografij SELPHY je hiter, intuitiven in preprost za uporabo ter popolnoma dopolnjuje tiskalnike Canon SELPHY, kot je SELPHY Square QX10. Natisnite fotografije iz pametnega telefona neposredno iz programa in tako omogočite optimizacijo slike za popolno uravnotežene natise.

Zaslon v Canonovem programu za postavitev fotografij SELPHY s fotografijo psa na desni in možnostmi različnih končnih obdelav na levi.

Program vključuje številne končne obdelave in prekrivanja, tako da lahko prilagodite svoje slike, da dosežete želeni videz.

Združljivi tiskalniki: Canon SELPHY CP1500, SELPHY CP1300 in SELPHY Square QX10

Združljive naprave: iOS in Android

Če uporabljate enega od Canonovih tiskalnikov SELPHY, je Canonov program za postavitev fotografij SELPHY za iOS in Android idealna izbira za urejanje fotografij in zabavo z njimi. Na voljo je več predlog, kar vam omogoča, da naenkrat postavite in natisnete eno ali več slik – na voljo je tudi navpična postavitev kazala, da lahko ustvarite lastna kazala1.

S programom lahko slike prilagodite z besedilom, obrobami in žigi, da bodo vaše fotografije zares edinstvene. Izberete lahko končno obdelavo natisov, da prilagodite videz in občutek končnega izdelka, ter natisnete nalepke za kolažne albume ali prilagoditev tehnologije.

S programom za postavitev fotografij SELPHY lahko dodate tudi kode QR1, s katerimi lahko povežete spletno stran, spletne albume ali videoposnetke. To je idealno, če fotografije podarite prijateljem in družini, saj jih lahko presenetite s celo vrsto najljubših spominov. Program za postavitev fotografij SELPHY je seveda intuitiven za uporabo in omogoča hitro in preprosto tiskanje neposredno iz pametnega telefona v tiskalnik SELPHY.

Dodajte osebno noto: Canon Mini Print

Par rok drži pametni telefon in tiskalnik Canon Zoemini 2 ter s programom Canon Mini Print ustvarja kolaž.

S programom Canon Mini Print lahko v celoti izkoristite prenosljivost Canon Zoemini 2 ali Canon Zoemini S2. Hitro urejajte slike na poti, ne glede na to, ali ste jih posneli s pametnim telefonom ali Canon Zoemini S2, in jih natisnite neposredno iz programa ter jih podarite prijateljem in družini.

Združljivi tiskalniki: modeli Canon Zoemini

Združljive naprave: iOS in Android

Če imate katerega od modelov Canon Zoemini, boste najverjetneje želeli prilagoditi svoje takojšnje fotografije. S programom Canon Mini Print lahko izrazite svojo ustvarjalnost tako, da slikam družine, prijateljev in pustolovščin dodate sezonske nalepke, okvirje, filtre in besedilo – idealen zaključek pred tiskanjem nalepk s fotografijami. Program Canon Mini Print navdušencem nad kolažnimi albumi omogoča, da sprostijo svojo individualnost in posnetke oživijo z risbicami in zapiski.

Program Mini Print se preprosto poveže s slikami v fotoaparatu, povezati pa ga je mogoče tudi z računi v družbenih omrežjih in shrambi v oblaku, kar vam omogoča urejanje, prilagajanje in tiskanje fotografij iz pametnega telefona in fotoaparata. Program lahko uporabljate tudi za fotografiranje z učinki v živo in razširjeno resničnostjo – za selfije, ki so tako edinstvene kot vi.


Napisala Peter Wolinski in Claire Gillo


macOS je blagovna znamka družbe Apple Inc., registrirana v ZDA ter drugih državah in regijah.

 1. Funkcija ni na voljo pri vseh tiskalnikih. Oglejte si tabelo združljivosti funkcij.

Povezani izdelki

 • Tiskalniki za uporabo doma

  PIXMA TS7450a Series

  Elegantna, vsestranska serija za ljubitelje tehnologije s paleto ustvarjalnih možnosti in tehnologijo SPD, ki poenostavi postopek kopiranja in skeniranja več različnih listov.
 • PIXMA G640

  Tiskalniki za uporabo doma

  PIXMA G640

  Prvi večnamenski tiskalnik serije PIXMA G z vložki s črnilom na osnovi šestih barvil z možnostjo ponovnega polnjenja PIXMA G640 združuje tiskanje neprimerljive vrhunske kakovosti z zmožnostjo tiskanja visokih naklad z izjemno nizkimi stroški.
 • Tiskalniki za uporabo doma

  SELPHY CP1500

  S tem kompaktnim tiskalnikom fotografij, ki je preprost za uporabo, lahko v nekaj sekundah ustvarite izjemno barvite in obstojne natise.
 • Tiskalniki za uporabo doma

  SELPHY SQUARE QX10

  Svoje posebne spomine shranite v obliki čudovito zasnovanih natisov, ki jih lahko kjer koli brezžično natisnete.
 • Hitri fotoaparati in žepni tiskalniki

  Canon Zoemini S2

  S fotoaparatom s tiskalnikom žepne velikosti, ki vključuje zrcalo, svetlobni obroč, daljinski zaklop in ogled v živo, lahko selfije ponesete na višjo raven.
 • Tiskalniki za uporabo doma

  Canon Zoemini 2

  Z žepnim baterijskim tiskalnikom Zoemini 2 lahko kadar koli in kjer koli hitro tiskate iz pametnega telefona.

Povezani članki

 • TISKANJE

  Najboljši Canonovi tiskalniki za fotografije

  Poiščite najboljši tiskalnik, ki ustreza vašim ustvarjalnim potrebam, ne glede na to, ali želite fotografije prikazati v okvirju, kolažnem albumu ali na nalepki.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Razlaga vrst papirja

  Raziščite različne vrste Canonovega papirja s tem priročnim nakupovalnim vodnikom.

 • TISKANJE

  Najboljši tiskalniki za ustvarjanje

  Canon ima popoln tiskalnik za vas – od družinskih projektov do profesionalnega zaključka.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Natisnite sezname, načrte in cilje

  Bodite ustvarjalni s tiskalnikom Canon PIXMA ter ostanite organizirani in zavedni vse leto.