USTVARJALNO TISKANJE

Izziv ustvarjanja iz papirja 1: pomladni okraski

V prvem delu iz serije izzivov ustvarjanja iz papirja odkrijte, kako je oblikovalka Hannah Bullivant s svojo družino ustvarila sezonsko čajanko in spomladanske okraske s tiskalnikom PIXMA in programom Creative Park.
Ustvarjalka Hannah Bullivant sedi med dvema otrokoma za mizo, okrašeno za pomlad s papirnatimi rožami, jajci in zajčki, vazami s tulipani in križevo pogačo.

Pridružite se nam pri prvem iz naše sezonske serije izzivov ustvarjanja iz papirja, ko ustvarjalce in družine izzovemo, da postanejo ustvarjalni s papirnatimi izdelki za praznovanje priložnosti skozi vse leto.

V našem prvem izzivu je oblikovalka in navdušenka nad ročnimi deli Hannah Bullivant skupaj s svojima otrokoma Frankiejem in Audenom uporabila predloge iz Canonovega programa Creative Park kot osnovo za sezonsko okrasitev za praznovanje začetka pomladi.

Izziv 1: pomladni okraski

Papirnati zajčki, velikonočna jajca in košara, narejeni iz predlog Creative Park, na vrhu roza tiskalnika Canon PIXMA.

Tiskanje okraskov iz papirja je cenovno ugodnejša možnost za dodatke za zabave, hkrati pa se lahko izognete nakupu plastičnih okraskov za enkratno uporabo.

Ne glede na to, ali gre za rože, ki začenjajo cveteti, jagnjeta, ki se zabavajo na poljih, ali uživanje v čokoladnih zajčkih, vsi se veselimo začetka pomladi. Izdelava lastnih spomladanskih okraskov ni samo cenovno ugoden način za popestritev vašega doma, temveč lahko svoje papirnate predloge pozneje tudi reciklirate ali jih shranite za prihodnje dogodke.

Za delo na temo pomladi je morala Hannah izbrati projekt za ustvarjanje iz papirja, ki bi bil všeč vsem. "Odločila sem se, da bom za svoje otroke pripravila spomladansko čajanko in združila dejavnosti, v katerih uživamo vsi," pravi.

Oglejte si, kako so se Hannah in njena družina spopadli z izzivom, in odkrijte njene najboljše nasvete za izdelavo lastnih spomladanskih papirnatih okraskov.

Oblikovalka Hannah Bullivant, ki izrezuje predlogo Canon Creative Park.

Spoznajte ustvarjalca

Kdo: Hannah Bullivant

Kaj: Notranja oblikovalka, oblikovalka in navdušenka nad ustvarjanjem iz papirja

Sodelujejo: Frankie in Auden
Otroške roke izrezujejo predlogo velikonočnega jajca Creative Park na mizi, pokriti s Canonovim fotografskim papirjem, predlogami in orodji za ustvarjanje.

Hannah je želela, da bi svoja otroka, Frankie in Auden, vključila v projekt, zato je izbrala vrsto predlog na temo pomladi različnih težavnostnih stopenj.

Izbor in tiskanje predlog

Tiskalnik Canon PIXMA s predlogo zajca iz programa Creative Park na izhodnem pladnju.

Canonova ponudba tiskalnikov PIXMA je idealna za ustvarjanje projektov, saj ponuja združljivost z različnimi vrstami papirja in programi.

Roke držijo pametni telefon, ki prikazuje predlogo zajca Creative Park v aplikaciji Canon Creative Park.

Hannah se je povezala s programom Creative Park na pametnem telefonu in ugotovila, da ga je preprosto uporabljati pri tiskanju predlog. "Dostop do prenosov je bil preprost in osvežujoče preprosto se je bilo povezati s tiskalnikom Canon PIXMA; vse je bilo brezhibno," pravi.

V naboru predlog v programu Creative Park se najdejo tako predloge, ki so primerne za najmlajše, kot tudi bolj zapletene predloge za odrasle, da lahko vsakdo sodeluje. "Na voljo je veliko projektov za številne različne dogodke in praznovanja," pravi Hannah. "Všeč mi je, da so nekateri precej preprosti, drugi pa bolj zapleteni. Če želite, lahko ustvarjate več dni, na voljo pa so tudi preproste predloge, kot so na primer girlande."

Hannah se je odločila, da bo naredila 3D-cvetlice, velike cvetlice za okraske na vrvici, čebele in spomladanski komplet, ki vključuje košaro in jajca. Izbrala je tudi predlogo zajca, ki ustreza sezonski tematiki.

Papirnate cvetlice lahko popestrijo vaš dom ne glede na letni čas. Sveže nabrana cvetlica bo v vaš dom prinesla barvo le za nekaj dni, sveže natisnjena cvetlica pa bo zdržala veliko dlje. V predelu z rastlinami v programu Creative Park lahko najdete preprosto in svetlo papirnato cvetlico gerbere, skupaj s številnimi drugimi rastlinskimi vrstami, kot so tulipani, lilije in sončnice, tako da lahko celo poskusite ustvariti svoj spomladanski šopek papirnatih rož.

Predloge lahko tudi prilagodite po meri, tako da jajcem na primer dodate pike barve ali celo prilagodite ušesa na predlogi zajca, preden jih prilepite, da ustvarite vrsto edinstvenih zajčkov. Uporabite zasnove kot izhodišče in nato pustite domišljiji, da naredi ostalo.

Ko izberete svoje predloge, jih lahko natisnete neposredno iz pametnega telefona s programom Creative Park.

Sestavljanje spomladanskih okraskov

Deček s škarjami izreže predlogo za rože iz programa Creative Park.

"Frankie in Auden sta pomagala pri izbiri predlog, pa tudi pri rezanju in lepljenju – in seveda sta zatem zelo uživala v spomladanski čajanki," pravi Hannah.

Roke zgibajo zajca iz papirja, izdelanega iz predloge Canon Creative Park.

Na začetku morda ni očitno, kako se predloga zloži, vendar je navodila po korakih preprosto upoštevati, Hannahina najljubša predloga je bila zajček. "Zajček je tako prikupen," pravi. "Pregibi nenadoma postanejo smiselni in ustvariš tega zelo srčkanega zajčka."

Ko natisnete in izrežete vse predloge, je dobro, da pred zgibanjem in lepljenjem z ravnilom povlečete po črtah. Tako bo vaša predloga dobila boljšo obliko, ko bo končana.

Ko ste izrezali in zložili vse predloge, je čas za lepljenje. Za bolj zapletene zasnove lahko uporabite lepilno pištolo, vendar bodo lepilne blazinice ali trdo lepilo prav tako dobro delovali. Zobotrebec, namočen v lepilo, je lahko uporaben za manjše dele. Prepričajte se, da se je lepilo posušilo, preden sestavite vse dele svoje zasnove.

"Ustvarjanje zahteva čas, vendar ima precej meditativen učinek, ko se ga lotiš," pravi Hannah. "Uživajte v postopku. To ni delo, ki bi ga lahko hitro dokončali, ampak nekaj, kar zahteva malo več časa. Izberite zvočno knjigo ali poddajo, ki vam je všeč, umirite se in uživajte v ustvarjanju."

Vsaka zasnova Creative Park ima oceno z zvezdicami, ki označuje njeno težavnostno stopnjo, tako da lahko izberete drugo predlogo, če ste začetnik pri ustvarjanju iz papirja ali če imate manj časa za svoj projekt.

Razstavljanje svojih izdelkov iz papirja

Miza, prekrita s papirnatimi okraski iz programa Creative Park, cvetjem v vazah in več krožniki s hrano, vključno z jajci in križevo pogačo.

Ustvarjanje edinstvene okrasitve mize iz papirja s sezonskim cvetjem in dodatno namizno posodo doda čudovito osebno noto, če gostite zabavo.

Deklica kleči ob cvetlični gredici, v eni roki drži papirnato košaro, napolnjeno s papirnatimi jajci, v drugi pa papirnato jajce.

Zamisli za ustvarjanje iz papirja v programu Creative Park niso le osupljiva namizna dekoracija, temveč poskrbijo tudi za obilo zabave za najmlajše. Hannahini otroci so uporabili papirnato košaro in jajca za iskanje velikonočnih jajc na svojem vrtu – to je odličen način za spodbujanje aktivnosti na prostem po izdelovanju v zaprtih prostorih.

Hannah se je odločila, da bo svojo spomladansko mizo okrasila s kombinacijo modelov iz papirja, vaz z narcisami in tulipani, križeve pogače in čokoladnih jajc, vendar lahko svoje okraske prikažete, kakor sami želite. Poskusite pritrditi rože ali metulje na okvir kuhinjskega okna z lepilno pasto ali pa preluknjajte svoje zasnove in skoznje napeljite vrvico in tako ustvarite spomladansko girlando. Lahko pa se lotite izdelave lastnih okraskov za dom na temo metuljev.

Po čajanki so se Hannah in njeni otroci odločili obdržati nekaj predlog, na primer zajčke, ostale pa so reciklirali. "Za rojstne dneve in dogodke vedno poskušam čim bolj zmanjšati količino plastičnih odpadkov, zato si bom vsekakor znova ogledala projekte v programu Creative Park," pravi.

Deček se smeji, medtem ko drži čebelo iz papirja, narejeno iz predloge Creative Park, poleg vaze s tulipani.

Spomladansko ustvarjanje iz papirja ni samo zabavna družinska dejavnost, lahko je tudi odlična priložnost, da svoje otroke navdušite za naravo in divje živali. "Auden se je rad igral s čebelami, se pretvarjal, da letijo in oprašujejo sveže rože na mizi," pravi Hannah.

Deklica položi vijolično rožo iz papirja v škatlo za recikliranje.

Matiran fotografski papir Canon lahko reciklirate skupaj z običajnim recikliranjem papirja/kartic (vedno preverite lokalne smernice za recikliranje).

Hannah pravi, da bo pozorna na naslednji izziv izdelovanja iz papirja na temo poletnega piknika, saj vedno išče ideje za ročna dela in ustvarjalne projekte, s katerimi bi svoje otroke zaposlila med šolskimi počitnicami.

Za več navdiha si oglejte našo stran v Pinterestu in delite svoje stvaritve spomladanskih okraskov s ključnikom #MadeWithPixma.

Tamzin Wilks

Povezani izdelki

Povezani članki

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Najboljši nasveti za pozorna ročno izdelana darila

  Odkrijte, kako lahko s Canonovim programom Creative Park in tiskalnikom PIXMA izdelate darila s posebnim pomenom.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Poletna zabava z ustvarjanjem izdelkov iz papirja

  Od sladoledov in fotoaparatov do zabavnih iger – ustvarite piknik s tiskalnikom PIXMA in programom Creative Park.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Prinesite jeseni veselje pod streho

  Odkrijte, kako je oblikovalec in izdelovalec Pippa Hiscock ustvaril zabavne osebne rojstnodnevne okraske iz papirja.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Umetniško ustvarjanje s papirjem

  Umetnika Zacka McLaughlina je navdihnila predloga vodomca v programu Canon Creative Park.