USTVARJALNO TISKANJE

Izziv ustvarjanja s papirjem 2: poletni piknik

V drugi seriji naših sezonskih izzivov ustvarjanja s papirjem, si lahko ogledate, kako je mlada družina ustvarila igre in okraske za piknik s tiskalnikom Canon PIXMA in programom Creative Park.
Dve ženski sedita in držita rekvizite iz papirja za foto kabino. Med njima je majhen otrok na odeji za piknik, pokriti z barvitimi izdelki iz papirja iz programa Creative Park.

V okviru izziva ustvarjanja s papirjem PIXMA smo ustvarjalcem in družinam naročili, naj ustvarijo čudovite stvaritve iz papirja za posebne priložnosti skozi celo leto.

Tokrat so na vrsti ilustratorka Emma Howcutt-Kelly, njena žena Clare in njun majhen sin. Kakšno nalogo je dobila družina? Uporabiti tiskalnik PIXMA in predloge iz Canonovega programa Creative Park za ustvarjanje iger, okraskov in rekvizitov za poletni piknik.

Izziv 2: poletni piknik

Na barviti odeji je košara za piknik, napolnjena z izdelki iz papirja iz programa Creative Park. Obkrožajo jo številni izdelki iz papirja, med katerimi so papirnati sladoledi, letala in pripomočki za tombolo.

Piknik s papirnatimi stvaritvami je lahko zabavna poletna dejavnost. Dan lahko preživite tako, da ustvarjate izdelke iz papirja in okusne dobrote, naslednji dan pa v parku uživate v rezultatih trdega dela.

Piknik je odličen način, da kar najbolje izkoristite daljše poletne dni, pa naj bo to na vrtu ali v bližnjem parku. Canonov program Creative Park vam lahko pomaga ustvariti resnično edinstveno izkušnjo, saj vam nudi vse – od čudovitih menijev do različnih barvitih zastavic in še na stotine poletnih zasnov.

Ustvarjanje lastnih poletnih okraskov je tudi cenovno ugoden način, s katerim popestrite dneve za svoje malčke in jim pokažete, da lahko uživajo v ustvarjanju. Za razliko od plastike, iz katere je izdelanih toliko otroških izdelkov in igrač, lahko svoje stvaritve iz papirja pozneje reciklirate ali pa jih shranite za prihodnje dogodke.

Emma in Clare sta morali razmisliti, kako bi bil videti piknik na temo poletja za njuno mlado družino. Emma uživa v ustvarjalnosti in je pred kratkim kot ilustratorka ustanovila malo podjetje. Ker pa je njun sin premlad za nekatere naprednejše predloge programa Creative Park, sta morali najti zasnove, ki ustrezajo vsem starostim.

"Odločili smo se, da bomo izdelali majhno ohišje fotoaparata, s katerim se bo lahko zabaval. Hkrati je bilo to popolno mesto za shranjevanje sladkarij," pojasnjuje Emma. "Program Creative Park ponuja projekte za različne ravni znanja in ko vidite, kaj ste ustvarili, boste ponosni nase!"

Tukaj je opisano, kako lahko izdelate svoje papirnate pripomočke za igro in okraske za piknik.

Nasmejana ustvarjalka Emma Howcutt-Kelly lepi sladoled iz papirja, narejen s programom Canon Creative Park.

Spoznajte ustvarjalko

Kdo: Emma Howcutt-Kelly

Kaj: Mama in ilustratorka

Sodelujeta tudi: Clare Howcutt-Kelly in njun sin

Izbira predlog na temo poletja

Predloge programa Creative Park in delno sestavljeni modeli iz papirja, ki so razporejeni po mizi, fotografirani od zgoraj.

Emma in Clare sta se odločili, da izdelata pripomočke in okraske za piknik ter vrsto igrač in iger, s katerimi se lahko igra njun sin.

Roke držijo pametni telefon, na katerem je prikazan sladoled iz papirja v programu Creative Park.

V naboru predlog v programu Creative Park se najdejo takšne, ki so primerne za najmlajše, kot tudi bolj zapletene predloge za odrasle, da lahko vsakdo sodeluje.

Clare je uživala v zbirki predlog v programu Creative Park in jih opisala kot dobro organizirane in preproste za iskanje. "Nekaj ur sem se veselo pomikala skozi vse projekte," pravi.

Po brskanju na spletnem mestu Creative Park sta se Emma in Clare odločili, da bosta izziv začeli s predlogami ohišja fotoaparata, krone, sladoleda in letala iz papirja. Če te predloge niso po vašem okusu, lahko izbirate med več sto drugimi. Ali vaše otroke zanimajo dinozavri ali vrtavke? Zakaj ne bi pripravili zabavnega tematskega piknika?

Program Creative Park bo tudi navedel, koliko časa vam bo vzela izdelava predloge, da boste lahko načrtovali ustvarjanje papirnatih izdelkov in zagotovili, da se manjši otroci ne bodo dolgočasili.

"Izbrali smo predloge, s katerimi bo piknik videti zares lepo in edinstveno," pove Clare o njihovem izboru.

Tiskanje in izrezovanje predlog

Iz tiskalnika Canon PIXMA se prikaže barvita predloga sladoleda, ki je natisnjena s Canonovim programom Creative Park.

Emma in Clare sta povezali pametni telefon s tiskalnikom PIXMA in natisnili predloge neposredno iz programa Creative Park. Uporabite lahko tudi spletno različico programa Creative Park. "Ugotovili smo, da je to zelo priročno. Za svoje stvaritve ne potrebujete veliko opreme, pa še hitro so natisnjene," pravi Emma.

Roke s škarjami, ki izrezujejo predlogo sladoleda iz papirja iz programa Creative Park.

Emmi se je zdela izdelava predlog za piknik zabavna in čuječna dejavnost. "Treba je biti pozoren, da kakšnih delčkov ne odrežeš po nesreči, a moji možgani so bili tako osredotočeni, da sploh nisem mogla misliti na nič drugega," pravi.

Ko izberete predloge, lahko tiskate neposredno iz pametnega telefona s spletnim mestom Creative Park ali s programom in Canonovim tiskalnikom, kot je tiskalnik serije PIXMA TS5350a.

Ko so predloge natisnjene, je čas, da se lotite rezanja – uporabite lahko škarje, za zahtevnejše oblike pa olfa-nož in rezalno desko.

Izdelovanje papirnatih okraskov

Majhen otrok sedi pri mizi med dvema ženskama in z lepilom lepi predlogo sladoleda iz papirja.

Družina je ugotovila, da se pištola za lepilo dobro obnese pri bolj zapletenih delčkih. Vseeno je priporočljivo, da otroci uporabljajo lepilo v stiku ali lepilne blazinice.

Ženska sedi za majhno modro mizo v zimskem vrtu in previdno lepi delčka sladoleda iz papirja.

Clarin najboljši nasvet je, da si označiš papir in si vzameš dovolj časa. "Ni vam treba hiteti in videli boste, da ta dejavnost deluje zelo terapevtsko," doda Emma.

Pred prepogibanjem in lepljenjem si z ravnilom označite črte, saj bo tako vaša končna predloga bolje oblikovana. Emma pravi, da je bil to najtežji del pri izdelavi okraskov. "To morate storiti, preden izdelate predmete, saj je priporočeni papir precej debel." "Ko to storite, boste lažje vse zlepili skupaj."

Priporočljivo je tudi, da izdelke naredite dan pred odhodom na piknik, da se lahko lepilo posuši.

Prirejanje poletnega piknika

Na vrtu med dvema ženskama, ki sta večinoma zunaj okvirja, sedi majhen otrok, pred obrazom pa drži barvit fotoaparat iz papirja.

Emma in Clare sta za svojega sina izdelali vrsto iger in igrač, vključno z ohišjem fotoaparata, s katerim se je bilo zabavno igrati, hkrati pa je služil kot priročen prostor za shranjevanje dobrot.

Tiskalnik Canon PIXMA na mizi v majhnem prostoru, na njem so štirje izdelki iz papirja na temo piknika.

Družina je bila tako navdušena nad svojimi papirnatimi izdelki z motivom piknika, da jih je naredila malce preveč, saj jo je nekoliko zaneslo pri ustvarjanju. Svoje izdelke lahko uporabljate tudi za rojstnodnevne zabave ali kot rekvizite za otroške igre.

Ko so vsi poletni okraski nared, je čas, da pripravite piknik, pa naj gre za pogrinjanje odeje na dvorišču ali obisk bližnjega parka. Če je vreme slabo ali nimate dostopa do vrta, lahko piknik naredite tudi v zaprtih prostorih – odejo enostavno položite na tla dnevne sobe in si pričarajte sonce s svojimi najljubšimi poletnimi pesmimi.

Emma in Clare sta našli številne rekvizite za foto kabino na temo piknika v programu Creative Park, s katerimi sta dan še bolj popestrili. Ogledate si lahko tudi rekvizite za foto kabine za rojstnodnevne zabave, šport, noč čarovnic ali božič.

Družina je izdelala pripomočke za tombolo, ki jih bodo uporabili med preživljanjem časa na soncu. Lahko bi poskusili narediti tudi kaj bolj zapletenega brez predloge, kot je na primer papirnati zmaj.

Po končanem izzivu Clare pravi, da je ustvarjanje izdelkov iz papirja zagotovo nekaj, kar bi počela še kdaj. "Všeč mi je, da so na voljo izdelki za vsak letni čas. Ponujajo veliko dobrot za božični čas, ko pa bomo imeli čas, se z veseljem lotimo enega od bolj zapletenih projektov, kot so miniaturna pekarna ali živali na poligonu."

Igrače in pripomočki iz papirja so zabavni in hkrati bolj okolju prijazni kot plastika. Poleg tega so razmeroma poceni za izdelavo in se jih je lažje znebiti, ko se otroci sčasoma neizogibno začnejo dolgočasiti z njimi. Canonov matiran fotografski papir lahko reciklirate skupaj z običajnim recikliranjem papirja/kartic – čeprav to morda ne drži, če okrasite svoje izdelke z drugimi materiali ali z lepilom (vedno preverite lokalne smernice za recikliranje).

"Plastika je vsepovsod," nadaljuje Clare, "zlasti ko gre za otroke. Veliko raje uporabljam stvari, ki jih je mogoče reciklirati."

Ne spreglejte našega naslednjega izziva na temo jesenske rojstnodnevne zabave. Medtem pa poskusite s programom Creative Park ustvariti še kaj in ne pozabite deliti svojih stvaritev na družabnih omrežjih s ključnikom #MadeWithPixma. Obilo navdiha lahko najdete tudi na naši strani Pinterest. Veliko sreče.

Posnetek od zgoraj Canonovega fotoaparata, ki je postavljen na tiskalniku Canon PIXMA, v ozadju pa je kolaž fotografij.

KLUB CANON CLUB

Ekskluzivna skupnost za ustvarjalce, kot ste vi. S podporo, navdihom, ugodnostmi in drugim sledite svoji strasti. Član lahko postanete zelo enostavno. Kupite izdelek. Registrirajte se. Pridružite se klubu Canon Club.
Tamzin Wilks

Povezani izdelki

Povezani članki