USTVARJALNO TISKANJE

S papirnatimi okraski, ki jih lahko reciklirate, ustvarite sobo z motivi dinozavrov

Okraski za dom niso namenjeni samo odraslim. S programom Canon Creative Park lahko družina sodeluje pri zagotavljanju cenovno ugodne preobrazbe otroške sobe s prazgodovinskimi motivi, ki jih lahko reciklirate.
Na mizi so različne predloge dinozavrov, natisnjene s programom Canon Creative Park, in roka seže po eni izmed predlog.

S svojim prostorom tako odrasli kot tudi otroci radi izražajo svojo ustvarjalnost in osebnost. V mladosti soba ne služi le spancu. To je vaš mali svet, saj v sobi delate domačo nalogo, se igrate in včasih pa tudi prenočijo vaši prijatelji. Je kakšen boljši način, da si prostor resnično prilagodite, kot da ustvarite nekaj, kar imate radi? S programom Canon Creative Park, tiskalnikom PIXMA, nekaj papirja in škarjami še nikoli ni bilo tako preprosto.

Izberite svojo temo

Odrasel in otrok sestavljata dinozavre iz papirja, ki sta jih prenesla s spletne strani Canon Creative Park in natisnila s tiskalnikom Canon PIXMA.

Oče Chee in starejši sin Okkie sta uživala v skupnem izrezovanju dinozavrov. "Kot družini se nam je zdelo zelo prijetno in velika izbira dinozavrov je vključevala dovolj preproste predloge, ki se jih je lahko lotil Elon, in super zahtevne, kar je pritegnilo našo pozornost," pravi Chee.

Obstaja veliko načinov za prilagajanje okraskov otroške sobe, kot so vzorčaste zavese ali posteljnina ter stenske poslikave ali uokvirjeni natisi. Vendar je težko slediti nenehno spreminjajočim se zanimanjem otrok. En trenutek se vse vrti okoli vesolja in astronavtov, nato se lotijo piratov in še preden se zaveš, dinozavrov. Pleskanje in vnovičen nakup nove posteljnine ali umetnin sta lahko draga, vendar lahko otroško sobo preobrazite s prazgodovinskimi motivi na bolj cenovno ugoden način.

Zakaj torej ne bi poskusili s papirnatimi okraski? Ko se zanimanje vaših otrok spremeni, lahko okraske preprosto reciklirate in ustvarite nove. V programu in na spletnem mestu Canon Creative Park je na voljo na tisoče brezplačnih predlog, vključno s številnimi otrokom prijaznimi zamislimi za ustvarjanje papirnatih izdelkov, vendar bodo nadobudni paleontologi še posebej navdušeni, ko bodo videli na voljo motive dinozavrov. Izberite masko za glavo, kot je maska pteranodona ali triceratopsa, ali papirnato figuro apatozavra. In če želijo vaši otroci za prijateljev rojstni dan dobiti popolno pojavno kartico, zakaj ne bi ustvarili voščilnice z motivom tiranozarva? Chee-Chiu Lee in njena sinova Elon (7) in Okkie (11) so preizkusili izbor modelov s spletnega mesta.

Pripravite se na ustvarjanje stenske umetnine v obliki dinozavra

Tiskalnik Canon PIXMA tiska papirnato predlogo dinozavra, dokončan model tiranozavra je ob lončnicah.

Tiskalnik serije Canon PIXMA TS5350a je popoln tako za ustvarjanje iz papirja kot tudi za ustvarjanje nalepk, poleg tega pa omogoča tiskanje neposredno iz pametnega telefona.

Otrok s škarjami izrezuje predlogo dinozavra, ki ste jo prenesli iz programa Canon Creative Park in jo natisnili s tiskalnikom Canon PIXMA.

Ustvarjanje prinaša resnično zadovoljstvo, in če otroke že od malih nog učite ustvarjanja, jim lahko privzgojite neodvisnost in odpornost, kar jim bo morda pomagalo pozneje v življenju.

Ena najboljših stvari pri ustvarjanju papirnatih dinozavrov je, da ne potrebujete nove ali zahtevne opreme. Preverite navodila za vsako predlogo, saj nekatere morda zahtevajo dodatne materiale, kot so vrvica, elastični trakovi, lepilo ali barvna pisala, vendar boste na splošno potrebovali naslednje:

Izberite svoje okraske z motivi dinozavra

Otrok z rjavim svinčnikom barva risbo dinozavrov.

V storitvi Creative Park so na voljo tudi pobarvanke dinozavrov. To je lahko odličen način, da so otroci ustvarjalni, medtem ko odrasli poskrbijo za bolj zapletene dele stavbe in postavitve. Sedemletni Elon uživa v barvanju natisa dinozavra.

Roke odrasle osebe sestavljajo papirnati model dinozavra, ki je s tiskalnikom Canon PIXMA natisnjen iz Canonovega programa Creative Park. Za rokami je zavitek Canonovega fotografskega papirja.

Ali ste vedeli, da so fosile dinozavrov našli na vseh sedmih celinah? In da naj bi imel stegozaver možgane velikosti oreha? Med ustvarjanjem okraskov v obliki dinozavrov lahko z otroki delite takšna zabavna dejstva.

Ko imate orodja, je čas, da izberete motive v programu Canon Creative Park, prenesete predloge in jih natisnete s tiskalnikom PIXMA. Izbirate lahko med številnimi zasnovami, in sicer od ljubkih papirnatih visečih vrtiljakov, ki bodo všeč najmlajšim, do plakatov s tiranozavrovimi velikimi, strašljivimi zobmi, ki bo navdušil starejše otroke. Enajstletnemu Okkieju se je ustvarjanje zdelo zanimivo – "Še posebej, ko je videl, kako s papirnatimi jezički skupaj ustvarjajo 3D-čarovnijo!" pravi Chee.

Med pogovorom o izbiri lahko z otroki poklepetate o različnih vrstah dinozavrov, katere imajo najraje in zakaj. Morda vas bo presenetilo, kaj vse vas lahko naučijo.

To lahko spodbudi otroke h kreativnemu razmišljanju tudi o barvah. Morda želijo izbrati svojo barvno shemo ali poudariti barve, ki jih že imajo na stenah in zavesah. Uporabite ga lahko tudi kot začetek debate o barvnem krogu in o tem, kako se nasprotne barve, kot sta modra in oranžna, dobro ujemajo. Čeprav si dinozavre ponavadi predstavljamo v določenih odtenkih, znanstveniki ne vedo točno, kakšne barve so bili. Program Creative Park ponuja osnutke slik, ki jih otroci pobarvajo in pustijo domišljiji prosto pot. Kdo pravi, da ne obstaja glamurozni mavričasti dinozaver?

Če vaši otroci radi posnamejo selfije, lahko natisnete komplet jurskih fotografskih rekvizitov, postavite vse na svoje mesto in ustvarite igrive prazgodovinske portrete, ki jih lahko obesite na stene ali table.

Posnetek od zgoraj Canonovega fotoaparata, ki je postavljen na tiskalniku Canon PIXMA, v ozadju pa je kolaž fotografij.

KLUB CANON CLUB

Ekskluzivna skupnost za ustvarjalce, kot ste vi. S podporo, navdihom, ugodnostmi in drugim sledite svoji strasti. Član lahko postanete zelo enostavno. Kupite izdelek. Registrirajte se. Pridružite se klubu Canon Club.

Naj družina ustvarja skupaj

Roke odrasle osebe sestavljajo glavo tiranozavra, poleg so otrokove roke, ki režejo preprostega origami dinozavra.

Program Canon Creative Park ponuja izbor preprostih origami dinozavrov, ki so popolni za mlajše otroke, saj jih ni treba lepiti niti natančno izrezovati. Tako se odrasli lahko skupaj s svojimi malčki posvetijo naprednejšim strukturam, kot je ta glava tiranozavra.

Odrasla oseba na belo steno v spalnici pritrdi papirnato nočno lučko tiranozavra.

V programu Canon Creative Park so na voljo kompleksnejši modeli, ki ustvarjanje dinozavrov popeljejo na višjo raven in tako ustvarite navdihujoče okraske. To glavo tiranozavra lahko namestite na steno in tako ustvarite nočno lučko na baterije. "Elon obožuje lučko v obliki glave dinozavra v svoji sobi," pravi Chee. "Pokaže jo vsem prijateljem, ki pridejo na obisk."

Vsaka predloga ima podrobna navodila po korakih, ki jih je mogoče natisniti in jim sledite med ustvarjanjem, oceno z zvezdicami, ki označuje težavnostno stopnjo, in podatek, koliko časa naj bi približno trajalo sestavljanje. Najdete lahko nekaj za vsakogar, saj je nekatere zasnove lažje sestaviti kot druge, in sicer od šolskih otrok in najstnikov do starih staršev. "Ob izbiri in tiskanju dinozavrov sta se fanta počutila, da ustvarjata nekaj iz nič," pravi Chee.

Naj se vaši otroci samostojno lotijo bolj preprostih predlog, kot je ljubek origami triceratop ali mini dinozaver, vi pa pomagajte pri reševanju zahtevnejših, kot je 3D-model stegozavra. Različne zasnove lahko preprosto prilagodite stopnji znanja otrok. "Okkie je bil dovolj spreten za nekaj zapletenih izrezov in vse skupaj zlepil," pravi Chee.

Nekateri modeli, kot sta zgibna papirnata lutka tiranozavra in stegozaver na elastični pogon, imajo gibljive dele, ki v ustvarjanje vnesejo znanje in razumevanje tehnike in fizike.

Okrasite prostor in delite svoje umetnine

Par rok pripenja barvno risbo dveh dinozavrov na steno, ki je za mizo, na kateri je več različnih sestavljenih predlog dinozavrov iz programa Canon Creative Park.

Ustvarjanje papirnatih dinozavrov lahko vzbudi zanimive debate o zgodovini, znanosti in podnebnih spremembah, zato odlično dopolni znanje, ki ga pridobijo v šolah.

Sestavljena predloga dinozavra iz programa Canon Creative Park je na lončnici, ki jo obkrožajo druge rastline.

Najti igrače in okraske brez plastike je lahko težko. S temi modeli papirnatih dinozavrov lahko prenovite sobo, ne da bi vas skrbel vaš vpliv na okolje. Prav tako lahko reciklirate vse, kar se strga med igro. Lahko jih dodate celo sobnim rastlinam in tako vašim papirnatim rastlinojedcem ustvarite habitat, kjer se bodo počutili kot doma.

Vprašajte svoje otroke, kako bi po njihovem mnenju lahko kar najbolje razstavili papirnate dinozavre. Morda bi želeli ustvariti galerijsko razstavo izjemnih natisov z motivi dinozavrov? Skupaj lahko načrtujete, katero razstavo mesto bo najboljše za posamezen izdelek. Morda so izdelali veliko modelov dinozavrov ali pa ustvarili svojo majhno predstavitev o dinozavrih. Razporejeni so na polici, pisalni mizi ali predalniku in videti so fantastično, tako da jih lahko otroci hitro pograbijo, ko se želijo igrati. "Fantoma je bilo všeč, da sta dinozavre postavila med sobne rastline," pojasnjuje Chee.

Odrasla oseba in otrok občudujeta model glave tiranozavra, ki je izdelan iz predloge iz programa Canon Creative Park, ki jo drži odrasla oseba.

Naslednjič, ko bo otroku dolgčas, raje poskusite ustvarjati iz papirja in ne prižgite televizorja ali igralne konzole. Ne služi le kot povezovalna dejavnost, ampak vam pomaga tudi pri sproščanju, saj lahko izboljša koncentracijo in vam pomaga izraziti svoja čustva, poleg tega pa je tudi koristna izkušnja.

Naslednjič, ko bo zunaj deževalo ali boste iskali dejavnost, kako preživeti popoldneve ob vikendu, vam ni treba zapravljati denarja za drage dejavnosti. Ustvarjanje papirnatih dinozavrov ni samo zabavno, ampak z njo lahko vaši otroci razvijejo številne spretnosti, kot so ustvarjalnost, koncentracija, sledenje navodilom in skupinsko delo. Navdušeni bodo, ko bodo videli rezultate – edinstveno sobo ali igralnico, za katero bodo lahko s ponosom rekli, da so jo sami uredili. In ko se njihov okus spremeni, se lahko vrnete v program Canon Creative Park in odkrijete več papirnatih predlog za motive, ki so povezani z njihovim naslednjim zanimanjem.

Nikoli ni bil boljši čas, da s programom Canon Creative Park cenovno ugodno okrasite otroško sobo s papirnatimi izdelki s prazgodovinskimi motivi. Ko končate, naredite posnetek in ga delite s ključnikom #MadeWithPixma, da navdihnete druge, ki si želijo poskusiti. Zdaj se morate samo še odločiti, katerega dinozavra boste oživeli.

Rachel Segal Hamilton

Povezani izdelki

Povezani članki

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Umetniško ustvarjanje s papirjem

  Umetnika Zacka McLaughlina je navdihnila predloga vodomca v programu Canon Creative Park.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Naredite svoje vrtavke

  S papirnatimi vrtavkami se je zabavno igrati in pomirijo zaposlene možgane.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Naj vaše barve zasijejo

  Vnesite živahne barve v svoj dom s temi čudovitimi ročnimi izdelki v mavričnih barvah.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Izdelava sončnega sistema

  Vzemite si čas, da se ponovno povežete, se učite in igrate z zbirko izdelkov iz papirja z vesoljsko tematiko iz programa Creative Park.