USTVARJALNO TISKANJE

Za ročne izdelke na temo mavrice ni meja

Naučite se ustvarjati v mavričnih barvah s tiskalnikom Canon PIXMA in programom Canon Creative Park ter vnesite veličastne barve v svoj dom.
Slika lesene pisalne mize od zgoraj z barvito vetrnico in toplozračnim balonom iz papirja ter paketom Canonovega fotografskega papirja.

Mavrica je močan simbol upanja, sreče in lepote po nevihti kot tudi vseobsegajoča prispodoba ljubezni in raznolikosti. In ko ste kdaj videli katero v daljavi, kaj je niste želeli ujeti v kozarec in odnesti domov? Zdaj lahko to storite.

Ročni izdelki na temo mavrice bodo poživeli vsak prostor in so lahko popolni okraski za zabave, za katere jih lahko vnaprej pripravite s skupino prijateljev. Ne verjemite nam na besedo, raje prisluhnite nekomu, ki uživa v živahnih in barvitih stvareh. To je Helen Cooke, ustvarjalka in izdelovalka nakita iz Združenega kraljestva, ki deluje pod imenom @CraftyCooke.

"Rada imam barve. Že od nekdaj sem živahna po naravi, zato se tudi oblačim tako, " pravi Helen. "Z veseljem opazujem, kaj lahko ustvariš z barvami, in rada kršim pravila. Še posebej pri ustvarjanju, kjer lahko eksperimentiraš z barvami in opazuješ, kako spremeniš značaj izdelka z uporabo različnih barvnih kombinacij."

Za začetek boste potrebovali tiskalnik Canon PIXMA in spletno mesto ali program Canon Creative Park. Helen razloži, kako je s tiskalnikom serije Canon PIXMA TS5350a programom Creative Park in orodji za ustvarjanje izdelala čarobno vetrnico in toplozračni balon v mavričnih barvah.

Izbor in tiskanje predlog

Roka drži pametni telefon, na zaslonu katerega je predloga vetrnice iz programa Canon Creative Park. Na pisalni mizi v ozadju je tiskalnik Canon PIXMA.

S programom Canon Creative Park in združljivim tiskalnikom Canon PIXMA lahko predlogo natisnete naravnost iz pametnega telefona.

Tiskalnik Canon PIXMA, postavljen na leseni pisalni mizi, tiska list papirja s predlogo barvite vetrnice.

Helen sta bili všeč vrstica stanja LED in zaslon OLED na tiskalniku serije Canon PIXMA TS5350a. Zahvaljujoč kartušam FINE s črnilom ChromaLife100 so natisnjene barve živahne, zato je ta tiskalnik idealen za ročno ustvarjanje.

Canon Creative Park je neverjetno preprost za uporabo. Program lahko prenesete v napravo iOS ali Android ali pa na spletnem mestu pobrskate po širokem naboru brezplačnih predlog. Na voljo so različni mavrični motivi, med drugim 3D-voščilnica in origami. Helen je izbrala mavrično vetrnico in toplozračni balon. Vsaki predlogi so priložena lastna navodila za tiskanje. Poleg tega so navedeni približen čas sestavljanja, raven zahtevnosti in najprimernejša vrsta papirja.

Helen je bila navdušena nad dostopnostjo spletnega mesta. "Navodila so bila dobra in spletno mesto je bilo zelo enostavno za uporabo," pravi. "Lepo je imeti vse prenesene predloge na enem mestu."

Potem ko izberete predlogo, jo lahko natisnete naravnost iz pametnega telefona, če le imate združljiv tiskalnik Canon PIXMA. Helen je svoja motiva natisnila s tiskalnikom serije Canon PIXMA TS5350a. "Povezava prek omrežja Wi-Fi je bila zelo preprosta," navdušeno pove. "Kakovost tiskanja je čudovita."

Helen je uporabila Canonov matiran fotografski papir, pri čemer je ugotovila, da je idealne kakovosti za ustvarjanje izdelkov iz papirja. "Barve so bile čudovite in tudi debelina je bila prava," pojasnjuje. "Ne pretanek, ne preveč podoben kartonu, bil je ravno pravšnji."

Sestavljanje predlog

Oseba se nagiba nad pisalno mizo, da bi z olfa nožem izrezala zapleteno predlogo.

Izdelava ročnih izdelkov iz papirja je cenovno ugoden način razvedrila, sprostitve in izražanja ustvarjalnosti. "Ne potrebujete dragih orodij, imeti morate le oster olfa nož," pravi Helen. "Ne hitite. Če želite ustvariti nekaj lepega, si vzemite čas in se zabavajte."

Nasmejana ženska v barviti črtasti majici sedi za pisalno mizo, kjer zaključuje izdelavo vetrnice iz papirja v mavričnih barvah.

Mavrične izdelke lahko tudi podarite prijateljem. Helen pravi, da je ponosna, ko njene stvaritve pohvalijo ljudje, ki uživajo v njih.

Helen je predloge izrezala z olfa nožem. "Toplozračni balon je dokaj zapleten, zato je najbolje uporabiti olfa nož," pove. "Za vetrnico so primernejše škarje."

Pomembno je, da predloge zarežete, preden jih začnete zgibati. "Papir morate zarezati s kovinskim ravnilom, sicer bo motive težko zgibati, še posebej, če boste uporabili debelejši papir," pojasni. "Pomembno je, da naredite lepe pregibe. Priporočam, da ne preskočite tega koraka."

Potem ko papir zarežete, predloge zlepite s trdim lepilom. Toplozračni balon je zapleten motiv z veliko majhnimi deli, zato izdelava zahteva veliko potrpljenja, vendar je ustvarjanje izdelkov iz papirja zabavno tudi zato, ker pozabite na vse drugo in se osredotočite na projekt.

"Zame je ustvarjanje vaja iz čuječnosti, " pravi Helen. "Nekateri čuječnost najdejo v knjigah ali športu, sama pa jo v ustvarjanju. Nimam izbire, moram izklopiti, saj se moram osredotočiti. V tistem trenutku si samo ti.

"Rada opazujem, kako se izdelek sestavlja v končno podobo," nadaljuje. "Začnete s kopico delčkov in jih postopoma sestavite v nekaj, kar prebudi določeno čustvo ali občutje, s katerim se lahko ljudje povežejo ali ki vam prinaša veselje."

Razstavljanje ročnih izdelkov v mavričnih barvah

Nasmejana ženska v barvitem črtastem puloverju obeša mavričen toplozračni balon iz papirja na rumeno svetilko.

Poleg tega, da bosta izdelka poživila vaš dom, lahko z njima tudi praznujete mesec ponosa. "Pomembno je posvetiti pozornost kvir skupnosti in jo podpreti," pravi Helen.

Slika lesene pisalne mize od zgoraj z barvito vetrnico in toplozračnim balonom iz papirja ter več posodami s sladkarijami in sadjem.

Vetrnica ima tudi različne središčne dele, kot sta cvetlica in zvezda, zato jo lahko prilagodite po svojem okusu.

Pri razstavljanju stvaritev v mavričnih barvah, bodisi na okenski polici, da izkažete podporo skupnosti LGBTQ+, bodisi med sladkarijami mavričnih barv na mizi, je edina omejitev vaša domišljija. Helen je balon obesila na žico in z njim okrasila sobo svojega sina. "Izdelek je vesel in prinese barve v vsak prostor," pravi.

In ročna izdelka v mavričnih barvah lahko uporabljate na več načinov. "Lahko ju postavite, kamor koli želite, celo igrate se lahko z njima. Vetrnica se dejansko vrti!" doda Helen.

"Barve ne bi smele biti namenjene le otrokom," nadaljuje. "Samo zato, ker ste starejši, vam še ni treba izbirati zamolklih barv. Barve lahko vplivajo na razpoloženje, zato vas lahko živahna barva v vašem okolju razveseljuje."

Bodisi da praznujete mesec ponosa, prirejate zabavo ali kakšen drug dogodek ali pa preprosto želite uživati v živahnih barvah v svojem domu, Creative Park vam ponuja zelo veliko motivov.

Če iščete navdih, nam sledite na Pinterestu. Ne pozabite deliti svojih izdelkov na družabnih omrežjih s ključnikom #MadeWithPIXMA.

Nikita Achanta

Povezani izdelki

Povezani članki

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Najboljši nasveti za pozorna ročno izdelana darila

  Odkrijte, kako lahko s Canonovim programom Creative Park in tiskalnikom PIXMA izdelate darila s posebnim pomenom.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Znamenitosti iz papirja

  S tiskalnikom Canon PIXMA in programom Creative Park obeležite posebna območja.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Izdelajte lastno fotografsko kabino Canon Zoemini

  S fotoaparatom Canon Zoemini S2 in aplikacijo Mini Print se lahko na naslednji zabavi še bolj zabavate s spomini v slogu fotografske kabine.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  S programom Creative Park ustvarite okraske v obliki dinozavrov

  Otroško sobo okrasite na cenovno ugoden način tako, da ustvarite papirnate izdelke s prazgodovinskimi motivi.