USTVARJALNO TISKANJE

S storitvijo Creative Park izdelajte svoje vrtavke

Z vrtavkami se je zabavno igrati in jih je še zabavneje izdelovati, lahko pa tudi pomirijo zaposlene možgane, kot nam v tej vadnici pove strokovnjakinja za ustvarjanje izdelkov iz papirja Paula Milner s sinom Freddiejem.
Paket Canonovega matiranega fotografskega papirja, fotografiran od zgoraj in obdan z barvitimi vrtavkami.

Paula Milner je ustvarjalna navdušenka in oblikovalka tekstila iz Združenega kraljestva. Na Instagramu si je nadela ime The Crafty Lass, tam pa z več kot 6000 sledilci deli ustvarjalni navdih in utrinke svojega življenja. Paulin najstarejši sin Freddie je avtist in čaka na potrditev diagnoze ADHD, kar pomeni, da potrebuje dodatno podporo. O tem Paula odkrito in iskreno govori na svojih družbenih omrežjih.

Ustvarjanje je bilo vedno velik del Freddiejevega otroštva in čeprav se težko osredotoči za dalj časa, Paula išče načine, kako ga motivirati. "Freddie je resnično zainteresiran za to, kaj počneta njegova mama in očka," pravi Paula. "Kot inženir je njegov oče zelo navdušen nad številkami, zato Freddieja zanimajo tudi igrače in igre s številkami. Če opazi, da kvačkam ali šivam, ga zanima, kako se to počne. Zna že zašiti gumb in sam je izdelal krpanko. Zelo ga zanima vse, kar pokaže takojšnje rezultate.“

Paula je pred kratkim odkrila Canonovo storitev Creative Park, ki ji pomaga zabavati Freddieja z zagotavljanjem številnih enostavnih projektov ustvarjanja iz papirja. Papirnate vrtavke so odlična alternativa plastičnim igračam, poleg tega pa Freddieja celoten proces, od izdelave igrače do igranja z njo, zelo pomirja. Vrtavke pa niso samo igrače za otroke. Pri ustvarjanju z rokami se tudi odrasli lažje koncentrirajo, če so nemirni ali razburjeni.

Če želite ustvariti svoje vrtavke, si tu oglejte vse, kar potrebujete, poleg tega pa vam Freddie in Paula ponujata še nekaj dodatnega navdiha.

Predloga Creative Park se tiska iz črnega Canonovega tiskalnika, nameščenega na leseni polici.

Predloge lahko natisnete neposredno iz aplikacije Creative Park ali pa jih prenesete v formatu PDF s spletnega mesta Creative Park.

Nasmejana ženska in deček sedita na mizi ter se igrata s papirnatimi vrtavkami.

Zaposlite male otroške roke z vrtavkami iz papirja, ki jih je enostavno prenesti in izdelati, poleg tega pa so zabavna igrača.

1. V storitvi Creative Park izberite predloge

Ženska sedi pred prenosnim računalnikom, na njegovem zaslonu pa je prikazano spletno mesto Canon Creative Park. Na mizi ob njej so papir za Canonove tiskalnike, papirnata vetrnica ter kozarci s pisali in škarjami.

Presenečeni boste nad tem, koliko predlog vas čaka v storitvi Creative Park. Vrtavke so odlične za začetek, vendar so na voljo tudi modeli dinozavrov in blagajna z delujočimi deli. Možnosti je neskončno.

Creative Park omogoča preprosto ustvarjanje v trenutku. Ponujamo vam na tisoče projektov ustvarjanja iz papirja, od Freddiejevih najljubših vrtavk do kompleksnejših izobraževalnih pripomočkov, kot je interaktivna škatla za učenje abecede.

"Freddiejevi interesi se precej redno spreminjajo," pravi Paula. ''Ta trenutek ga lahko zanimajo številke, v naslednjem pa bo iskal živahne barve, zato je ponudba, ki je na voljo v storitvi Creative Park, resnično uporabna pri iskanju stvari, ki mu bodo všeč.“

Iskanje predlog v storitvi Creative Park je preprosto. Uporabite spustni meni na spletnem mestu ali pa na domači strani aplikacije izberite zavihek Kategorija. Uporabite lahko tudi ikono za iskanje. Če storitev Creative Park uporabljate prvič, je dobro, da začnete s preprostimi projekti. Vrteče igrače, kot so te vrtavke, so odlične za začetnike ali otroke (z nadzorom odrasle osebe). Najdete jih tako, da v iskalni vrstici na namizju poiščete ''Vrtavke origami'' ali se pomikate skozi kategorije Ustvarjanje iz papirja > Izobraževalno > Igra.

2. Tiskajte na Canonov matiran fotografski papir

Roka drži šop barvitih predlog Creative Park, natisnjenih na Canonov matiran fotografski papir.

Canonov matiran fotografski papir je najboljša izbira za ustvarjanje. Zagotavljamo izstopajoče barve, teža 170 g/m2 (debelina papirja, merjena v gramih na kvadratni meter) pa označuje dovolj trden papir za ustvarjanje igrač in iger, s katerimi se lahko otroci vedno znova igrajo.

Canonov matiran fotografski papir je odličen za ustvarjanje. Je nekoliko debelejši od standardnega papirja A4 in omogoča visokokakovostno ter živobarvno tiskanje, kar zagotavlja, da vaši izdelki izstopajo. Naložite papir v tiskalnik PIXMA v skladu z navodili in natisnite izbrane predloge neposredno iz aplikacije Creative Park ali prenesite predlogo PDF s spletnega mesta Creative Park za tiskanje iz računalnika ali naprave.

''Freddie se razvija s pomočjo novih idej in ga je treba spodbujati, zato je dejstvo, da lahko določeno stvar izberem in jo skoraj takoj natisnem, zanj odlično,“ pravi Paula. Ko izberete predlogo in naložite papir, lahko že v nekaj minutah začnete ustvarjati.

3. Izrežite in naredite

Deček sedi za mizo in pazljivo reže barvite oblike iz predloge Creative Park.

Črtam za rezanje na predlogah Creative Park lahko otroci enostavno sledijo, vendar je vedno priporočljiv nadzor odraslih.

Nasmejani deček sedi za mizo in se igra s papirnatimi vrtavkami.

Freddie je lahko izrezal različne oblike iz papirja in naredil svoje vrtavke, zaradi česar je bilo ustvarjanje zanj še zabavnejše.

Ko predloge natisnete, morate iz njih izrezati različne oblike. Preprosto sledite črtam vzorca in bodite pozorni na sličice škarij, ki vam povedo, kje lahko dodatno režete. Vrtavke zahtevajo malo rezanja, zaradi česar so tako preproste, da jih otroci lahko naredijo le z manjšo pomočjo odraslih za varnost.

Vrtavke lahko enostavno prilagodite z barvo, pisali ali manjšimi okraski, kot so bleščice ali nalepke (ne pozabite, da jih z uporabo barve ali bleščic ni več mogoče reciklirati). ''Storitev Creative Park sem odkrila šele nedavno,“ pravi Paula, ''vendar menim, da je to izjemen vir za starše, ki morajo med šolskimi počitnicami zabavati svoje otroke ali oživiti domače projekte.''

''Odkrila sem tudi veliko načinov, kako storitev lahko pomaga odraslim, zlasti tistim, ki iščejo alternativne, trajnostne načine za dekoracijo prostorov za zabave in dogodke.“ Na voljo je tudi veliko možnosti za domače tiskanje okrasne opreme za dom.

4. Tudi za odrasle

Roki lepita kose izrezanega papirja z lepilom. Na mizi so tudi papir za tiskanje in navodila za izdelavo igrače iz papirja.

Nekatere predloge v storitvi Creative Park so nekoliko zahtevnejše za ustvarjanje in so najprimernejše za starejše otroke ali odrasle. Če iščete načine, kako zabavati prijatelje, zakaj ne bi priredili zabave z ustvarjanjem izdelkov iz papirja? Predloge lahko prenašate brez omejitev, zato povabite toliko ljudi, kot želite.

Na tiskalniku Canon PIXMA je več barvitih igrač iz papirja, ob strani pa so kozarci s pisali in škarjami.

Vsak list za izdelavo vrtavke vsebuje več predlog, zato lahko izbirate med več zabavnimi možnostmi.

''Ustvarjanje je za Freddieja običajno zelo sproščujoče in rad ustvarja z rokami. Pred kratkim smo mu predlagali, naj se igra z vrtavkami, zdaj pa jih aktivno išče, kadar koli se želi pomiriti,“ pravi Paula.

Ustvarjanje izdelkov iz papirja je lahko zelo pomirjujoča samostojna dejavnost, hkrati pa je tudi odličen način, da mladi preživljajo čas s prijatelji. Prenos predlog je neomejen, zato lahko vsi poskusite ustvariti enak izdelek. Ko so igrače izdelane, spodbudite otroke, da ustvarijo igre, ki se jih bodo skupaj igrali, na primer uprizoritev lutkovne predstave za starše.

Ustvarjalne zabave niso namenjene samo otrokom, saj je veselje do ustvarjanja izdelkov z rokami dobro tudi za odrasle. V kategoriji Arhitektura storitve Creative Park je nekaj izjemnih projektov, ki zahtevajo veliko več časa in potrpežljivosti, vključno z modeloma španske bazilike Sagrada Familia in kompleksa templja Angkor Wat v Kambodži.

''Ko gre za ustvarjanje, se otroci pogosto vključijo in uživajo v neredu,“ pravi Paula. ''Po drugi strani imajo odrasli pogosto zelo oblikovane zamisli o končnem videzu določenega izdelka. Ustvarjanje s storitvijo Creative Park je popolno za obe skupini, ne glede na to, ali želite prilagoditi svoje izdelke ali se preprosto držati predloge. Če se zmotite, lahko predlogo preprosto zopet natisnete in začnete znova.“

5. Reciklirajte in začnite z novim projektom

Roke držijo sivo škatlo za recikliranje, napolnjeno s koščki kartona in papirja ter zavrženimi ustvarjalnimi projekti.

Ko se z vrtavkami več ne igrate, jih lahko reciklirate s preostalim papirjem in kartonom. Poleg tega ne pozabite preveriti možnosti recikliranja praznih Canonovih črnilnih kartuš.

Matiran fotografski papir Canon lahko reciklirate skupaj z običajnim recikliranjem papirja/kartic (vedno preverite lokalne smernice za recikliranje). To morda ne drži, če okrasite svoje izdelke ali uporabljate lepilo, vendar lahko poiščete bolj trajnostne možnosti, kot so biološko razgradljive bleščice.

"Freddie je lahko precej grob," pravi Paula. ''Plastične igrače zlomi precej enostavno, kar je lahko škoda, saj smo jih namensko kupili. Brezplačne predloge za igrače v storitvi Creative Park omogočajo, da nas ne skrbi, če jih poškoduje, še posebej, ker vemo, da je papir mogoče reciklirati.“

Če storitev Creative Park uporabljate prvič, začnite z manjšimi in nadaljujte z večjimi ter zahtevnejšimi projekti, svoje prejšnje izdelke pa lahko reciklirate, ko želite ustvariti več prostora.

Avtor: Matthew Bowen

Povezani izdelki

Povezani članki

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Naj vaše barve zasijejo

  Vnesite živahne barve v svoj dom s temi čudovitimi ročnimi izdelki v mavričnih barvah.

 • NASVETI ZA TISKANJE

  Namigi za tiskanje pri vrnitvi v šolo

  S Canonovim tiskalnikom poiščite ustvarjalne načine organizacije za novo šolsko leto.

 • USTVARJALNA MISELNOST

  Odpravite stres na vaši mizi

  Delimo nekaj preprostih načinov za zmanjšanje vsakodnevnega pritiska.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  S programom Creative Park ustvarite okraske v obliki dinozavrov

  Otroško sobo okrasite na cenovno ugoden način tako, da ustvarite papirnate izdelke s prazgodovinskimi motivi.