USTVARJALNO TISKANJE

Nogometne igre iz papirja, ki vas spodbujajo, da ostanete aktivni.

Ustvarite družinsko uspešnico tega poletja. Pomerite se v nogometnih igrah iz papirja, ustvarjenih s programom Creative Park.
Dekle izrezuje predlogo za nogometno žogo iz papirja.

Poletje je tu in starši seveda želijo poiskati dejavnosti, pri katerih lahko sodelujejo vsi člani družine. Ročno izdelane igre, ki jih lahko skupaj izdelate in igrate, so izvrsten vir zabave. S programom Canon Creative Park je vse skupaj preprosto in dostopno.

Creative Park vsebuje številne brezplačne in barvite predloge za izdelke iz papirja, ki čakajo, da jih odkrijete in natisnete kar na domačem tiskalniku.

Blogerka Fariba Soetan z možem in tremi otroki živi v Londonu in ustvarja blog Mixed.Up.Mama. Tukaj Fariba pojasni, kako je s programom Creative Park in tiskalnikom Canon serije PIXMA TS8350 poskrbela za družinski dan s športnimi dejavnostmi, kjer so sodelovali vsi.

1. Izberite komplet in predloge

Dekleti sedita za mizo in uporabljata prenosni računalnik.

Ne glede na to, kako spretni ste in kako dolgo že ustvarjate, boste v programu Creative Park našli ustrezno predlogo.

Canonov tiskalnik na knjižni polici poleg sobnih rastlin tiska zbirko navodil.

Pomembno je uporabiti kakovosten papir, s čimer bodo izdelki dovolj močni, da se bo z njimi mogoče igrati.

Najprej izberite nekaj čvrstejšega papirja, na katerega boste natisnili igre. Canonov matiran fotografski papir Canon je idealen za ustvarjanje, saj je zaradi matirane teksture izvrsten za tiskanje živahnih slik in grafik.

"Debelina papirja je zelo pomembna, z njo zagotovimo, da so izrezani kosi čvrsti in ostanejo skupaj," pojasni Fariba, ki rada poskrbi za zabavo hčerk, starih 6, 8 in 10 let. Za tovrstno tiskanje je idealen tiskalnik Canon serije PIXMA TS8350, primerni pa so tudi vsi ostali tiskalniki PIXMA.

Fariba pove, da je že sama izbira predlog za nogometno igro lahko dejavnost, ki poveže vse družinske člane. Pri vsaki predlogi sta prikazana čas sestavljanja in raven zahtevnosti, da se lahko odločite, ali je primerna za vaše otroke.

"Dekleta so bila resnično navdušena nad pregledovanjem spletnega mesta in vsega, kar lahko izdelajo," dodaja. "Če starši brskajo med predlogami skupaj z otroki, morajo biti pozorni samo na to, koliko časa vzame sestavljanje posamezne predloge in kakšna je raven zahtevnosti.

"Izbrali smo košarkarske in nogometne igre. Deloma zato, ker so bile videti resnično zabavne, pa tudi, ker se mi je zdelo, da je njihova raven zahtevnosti primerna za prvi poskus, kjer se bomo še učili, kako poteka sestavljanje."

2. Izdelajte svojo miniaturno igro

Družinski člani so zbrani za mizo, kjer ustvarjajo nogometno žogo in gol iz papirja.

Igre in dejavnosti iz papirja, ki so na voljo v programu Creative Park, so opremljene z enostavnimi in jasnimi navodili za sestavo.

Družinski člani skupaj izrezujejo oblike in ustvarjajo izdelke iz papirja.

K ustvarjanju s papirjem pritegnite vso družino. Starši lahko pomagate pri zapletenejših delih.

S programom Creative Park ali tako, da jih prenesete v svoj računalnik neposredno s spletnega mesta Creative Park, lahko izberete svoje najljubše oblikovne predloge za umetnine iz papirja ter jih natisnete neposredno na domačem tiskalniku. Sledi le še sestavljanje in igra se lahko začne.

Za svojo ekipo ustvarjalcev potrebujete le škarje, lepilo, ravnilo za ustvarjanje pregibov, star kemični svinčnik ter navodila za izbrano igro. Nato samo sledite črtam za rezanje s škarjami ter označenim pregibom in mestom za lepljenje.

Dekleti lepita tarči na nogometni gol iz papirja.

"Moji otroci so resnično ustvarjalni. Te igre izvrstno zadovoljujejo njihovo potrebo po ustvarjanju," pripoveduje Fariba.

Dekleti kažeta nogometne izdelke iz papirja.

Odkrijte družinske igre iz papirja, ki so zabavne za izdelavo in igranje. Občutek dosežka po končanem ustvarjanju izdelka iz papirja je primerljiv samo še z zabavo ob igri z njim.

Z delitvijo dela lahko poskrbite, da bodo sodelovali vsi. "Ko smo natisnili igre, so te imele resnično dobro grafiko in navodila so bila zelo enostavna in jasna," pove Fariba. "Dekleta so bila navdušena, da so lahko izrezovala oblike. Raven zahtevnosti je bila primerna, saj imam tri različno stare deklice, ki so različno spretne pri rezanju. Žoga je bila zahtevnejša, zato je zanjo poskrbela 10-letnica. Izrezati je bilo treba večje kose za mrežo nogometnega gola, kar je lahko naredila 6-letnica.

"Pomagalo je, da je vsaka od nas imela svojo nalogo, ter da smo med izdelovanjem ves čas klepetale. To pomeni, da je vsaka prispevala h končnemu rezultatu, in ker smo vse imele delo, ni bilo prepiranja, kdo počne kaj."

3. Priredite tekmovanje

Dekle se pripravlja na met nogometne žoge iz papirja.

"Ko smo vse zaključili, smo si vzeli premor, pretegnili noge in si privoščili malico. Nato smo se vrnili k igri," pove Fariba.

Ko je sestavljena, je čas, da se igre začnejo. Zakaj ne bi sestavili skupine prijateljev, ki bo spremljala dosežene točke? Lahko pa izdelate tudi kartice za spremljanje rezultata, s katerimi boste poskrbeli za pravi pravcati turnir.

Creative Park vsebuje še kopico drugih papirnih predlog, idealnih za ustvarjanje umetnin in izdelkov za športna tekmovanja – od rekvizitov za foto kabino in transparentov za navijanje in spodbujanje igralcev ter soigralcev, do klobučkov za zabave in megafonov, ki bodo pomagali ustvariti vzdušje ekipnega duha.

Mladostniki so lahko pri igranju z nečim, kar so naredili sami, še dodatno ponosni nase, hkrati pa osvojijo tudi koristne praktične spretnosti. "Dekleta resnično uživajo v slikanju, lepljenju in barvanju. Da se lahko pozneje z ustvarjenim še igrajo, je še dodatna prednost in je resnično izjemno," pove Fariba. "Koristi so številne: rezanje seveda spodbuja motorične spodobnosti, možnost, da vidijo, kako nekaj nastaja, pa prispeva k njihovi samozavesti.

"Najstarejša je bila zelo zadovoljna, da je sama ustvarila – izrezala in sestavila – zahteven 3D-predmet, kot je žoga. Zelo se je zabavala, ko jo je metala v tarčo."

4. Poskrbite za celodnevno zabavo

Družinski člani so se zbrali okrog fotoaparata in si ogledujejo slike.

Izdelki iz papirja, kot so ti, ki jih je izbrala Fariba, so cenovno dostopen način, kako poskrbeti za večurno zabavo družine med poletnimi počitnicami. "Zapisali smo si, kaj želimo narediti naslednjič," še doda Fariba. "Če bomo v soboto imeli nekaj prostih ur ali če bo deževalo, je to tisto, kar bomo poskusili sestaviti."

Tri dekleta na vrtu brcajo nogometno žogo.

Ko izdelate igre iz papirja, pojdite ven in se preizkusite v resničnem svetu.

Ne glede na to, ali ustvarjate s papirjem ob koncu tedna ali med šolskimi počitnicami, je izvrstno, če projektu namenite ves dan in ga popestrite z elementi, kot so malice ob polčasih in pokal za zmagovalca. Spomin na zabavo pa ohranite s fotografiranjem in skupno igro.

Še posebej ustvarjalnim družinskim članom lahko predlagate, da izrezom iz papirja dodajo osebno noto; še posebej, če jih nameravajo po zaključku dejavnosti tudi obdržati.

"Nogometna tarča je še vedno na naši steni," pove Fariba. "Vsake toliko bodo dekleta spet izbrskajo žoge in spontano odigrajo igro. Vratar v nogometni igri je silhueta, toda otrok lahko nanj nariše obraz ali izreže drugačen dres. Veliko je stvari, ki jih lahko naredite."

Če družinski člani potrebujejo ustvarjalni navdih ali pa preprosto želijo delati nekaj, kar ne vključuje zaslona, imajo v Creative Parku številne predloge, ki le čakajo na to, da jih nekdo odkrije in iz njih nekaj ustvari.

Napisala Lorna Dockerill

Povezani izdelki

Povezani članki

 • USTVARJALNO TISKANJE

  S programom Creative Park ustvarite okraske v obliki dinozavrov

  Otroško sobo okrasite na cenovno ugoden način tako, da ustvarite papirnate izdelke s prazgodovinskimi motivi.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Zabava z aplikacijo Creative Park

  Okraski in rekviziti, ki jih lahko natisnete doma z aplikacijo Creative Park.

 • NASVETI ZA TISKANJE

  Namigi za tiskanje pri vrnitvi v šolo

  S Canonovim tiskalnikom poiščite ustvarjalne načine organizacije za novo šolsko leto.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Aplikacija Creative Park

  Aplikacija Creative Park je polna zabavnih projektov za ročne izdelke.