USTVARJALNO TISKANJE

Osvežite svoj dom z enostavnimi okraski

Enostavna navodila po korakih za tiskanje in sestavljanje domačih okraskov s tiskalnikom Canon PIXMA G6040.
Tiskalnik Canon PIXMA G6040 in Canonov magnetni fotografski papir na mizi poleg papirnatih izdelkov, vključno z visečo igračo z dinozavri, samorogovo glavo in nalepkami z mačkami.

Povsod je lepo, a doma najlepše – mnogi preživljamo doma vse več časa. Ko temperature začnejo padati in dnevi postajajo vse krajši, razmišljamo o tem, kako ustvariti udobno zatočišče z osebnim pridihom. Lahko bi se odpravili po nakupih in si omislili nenavadne okraske, s katerimi bi domačemu dekorju dodali osebno noto, a zakaj jih ne bi izdelali sami?

Po zaslugi pestre izbire predlog, ki so na voljo v aplikaciji Creative Park in na spletnem mestu Creative Park, in pametne tehnologije, s katero se ponašajo Canonovi brezžični tiskalniki iz serije PIXMA, lahko ustvarite lastne dodatke za dom, za katere vam ne bo treba seči globoko v žep. Za to vadnico smo uporabili tiskalnik Canon PIXMA G6040. Omenjeni model uporabniki radi izberejo za svojo domačo pisarno, uporablja pa ga lahko vsa družina, saj je popolna izbira za tiskanje kakovostnih predlog za projekte z izdelki iz papirja.

V aplikaciji Creative Park in na spletnem mestu lahko najdete vrsto praktičnih in vpadljivih okraskov za vsak domači prostor. Zakaj ne bi natisnili in zložili lastnega okvirja za fotografijo ali izdelali vaze oziroma škatlice za nakit, ki jih lahko postavite na prazno polico ali okensko polico? Otroško sobo lahko polepšate s 3D-modelom samorogove glave, barvito visečo igračo z dinozavri, lahko pa natisnete tudi tablo z velikostmi živali, s katero spremljate telesno višino otrok – na voljo imate številne zabavne možnosti, s katerimi lahko izrazite svojo ustvarjalno žilico.

Papirnata stenska skulptura s samorogom za otroško sobo.

S tiskanjem in ročnimi spretnostmi lahko polepšate svoj dom s predmeti, ki jih imate radi.

1. Raziščite izdelke

Tiskalnik PIXMA G6040 in magnetni fotografski papir ob rezalni deski in predloge za izdelavo viseče igrače z dinozavri iz papirja.

Številne predloge v aplikaciji Creative Park vam bodo v navdih.

Na spletnem mestu Creative Park najdete številne ideje za domače okraske, lahko pa prenesete tudi praktično aplikacijo Creative Park iz trgovin App Store ali Google Play. Vse, kar potrebujete, je Canon ID in podprt tiskalnik Canon.

Predloge v aplikaciji so razvrščene po kategorijah, intuitivna zasnova aplikacije pa omogoča, da zlahka najdete razdelek, ki ga iščete. Možnost "Okraševanje prostora" pod zavihkom "Kategorija" vključuje rastline, okraske na vrvici, stenske nalepke, transparente in viseče igrače. Na spletnem mestu Creative Park imate razdelek "Dom in življenje" s kategorijami, kot so "Rastline", "Okraski/dodatki" in "Viseči okraski". Kar iščete, lahko poskusite najti tudi z orodjem za "Iskanje".

2. Prenesite svojo predlogo

Moški, ki prek telefona brezžično tiska s tiskalnikom PIXMA G6040.

Ko vzpostavite povezavo med aplikacijo Creative Park in svojim tiskalnikom Canon PIXMA, lahko izberete izdelek in ga natisnete prek telefona.

Ko najdete predlogo, ki vam je všeč, lahko kliknete na zvezdico, da jo uvrstite v meni 'Priljubljeno', ali kliknete 'Uredi', da jo prenesete. Med postopkom prenosa boste tudi pozvani, da izberete velikost papirja. Svoje projekte sproti "shranjujte" (shranjene zadeve boste našli v meniju "Vaši elementi").

Pri vsaki predlogi boste dobili jasna navodila, ki jim lahko sledite prek zaslona ali pa jih natisnete na navaden list papirja.

3. Izberite papir

Moški vstavlja papir v tiskalnik Canon PIXMA G6040 na kuhinjskem pultu.

Zelo kakovosten in odporen matiran fotografski papir ali obojestranski matiran papir sta kot nalašč za izdelke iz papirja. Za predloge pogosto potrebujete več listov, zlasti za bolj zapletene izdelke. Pladenj za papir na hrbtni strani tiskalnika Canon PIXMA G6040 lahko uporabljate za različne medije.

Oglejte si možnost "Priporočila glede na vrsto papirja" pod zavihkom "Kategorija" v aplikaciji Creative Park, da ugotovite, kaj imate na izbiro.

4. Oglejte si količino črnila in natisnite

Črnilni vložek z možnostjo ponovnega polnjenja v tiskalniku Canon PIXMA G6040.

S praktičnimi stekleničkami lahko enostavno napolnite črnilne vložke v sistemu MegaTank tiskalnika Canon PIXMA G6040.

Če prvič uporabljate svoj tiskalnik, preverite, ali je v njem črnilo. Canonov sistem MegaTank, s katerim so opremljeni vsi tiskalniki serije PIXMA G, nudijo zavidanja vreden izkoristek in nizke stroške na stran, kar pomeni, da imate povsem proste roke pri ustvarjanju, saj vam ni treba skrbeti, da bi vam zmanjkalo črnila. Na sprednji strani vgrajeni črnilni vložek omogoča enostavno preverjanje količine črnila. Če želite dodati črnilo, enostavno odprite vratca na sprednji strani tiskalnika in v režo vstavite ustrezno stekleničko s črnilom – ko se napolni, se samodejno prekine. Vložke lahko napolnite, ko vidite, da črnila počasi zmanjkuje.

Pri drugih vrstah Canonovih brizgalnih tiskalnikov PIXMA vstavite ustrezne črnilne kartuše med postopkom namestitve.

Če želite aplikacijo Creative Park povezati z združljivim tiskalnikom Canon PIXMA, pojdite v "Glavni meni" in med "Nastavitvami" izberite možnost "Dodaj tiskalnik". Ko preverite količino črnila in vstavite ustrezen papir, lahko pritisnete gumb "Natisni".

5. Izrežite in oblikujte s pregibanjem

Moški izreže sliko oranžnega dinozavra za visečo igračo.

Dinozaver je natisnjen v več živih barvah. Izdelkov ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi, da bodo dolgo ohranili barve in svežino.

Moški, ki oranžnemu papirnatemu dinozavru prilepi noge.

Uporabite podlogo za rezanje, škarje in olfa nož ter previdno izrežite različne oblike, nato pa jih pregibajte po navodilih.

Za to boste potrebovali mirne roke in nekaj potrpljenja – zlasti za zahtevnejše predloge. Ostre škarje bi morale zadoščati za enostavne izdelke, za bolj zapletene kose pa svetujemo uporabo podloge za rezanje in olfa noža. Oglejte si navodila, priložena predlogi, da boste papir pregibali v pravilnih smereh.

6. Zlepite ali spojite

Oseba, ki ob tiskalniku Canon PIXMA G6040 drži papirnatega dinozavra.

Nekatere predloge lahko samo zgibate, za druge boste pa potrebovali lepilo za papir.

Če morate okrasek zlepiti in ne zgolj pregibati, boste potrebovali močnejše lepilo za papir. Pred nanosom lepila prepognite robove za boljše rezultate. S sponkami za papir lahko pritrdite jezičke, medtem ko se lepilo suši.

7. Poiščite najprimernejše mesto v svojem domu

Moški, ki v otroški sobi obeša visečo igračo s papirnatim dinozavrom.

Ko končate svoj projekt iz papirja, lahko svoje izdelke razkažete v lastnem domu.

Zdaj lahko svoje okrasne izdelke obesite na najustreznejša mesta v svojem domu. Okraske lahko s pomočjo žebljičkov obesite s stropa, za lažje stenske izdelke pa lahko uporabite lepilo, ki omogoča večkratno lepljenje. Okraske obesite tako, da niso deležni močne sončne svetlobe, saj bodo le tako lahko barve ostale svetle in sveže.

Vas je ta projekt navdihnil? Priložnosti za okraševanje lastnega doma je še veliko. Zabavna in intuitivna aplikacija Easy-PhotoPrint Editor vam omogoča izdelavo kartic, koledarjev, natisov in plakatov z vašimi najljubšimi fotografijami.

Canon PIXMA G6040

Tiskalnik Canon PIXMA G6040 je cenovno ugodna in učinkovita izbira za tiskanje. Ponaša se s Canonovim sistemom tiskanja MegaTank – črnilnimi vložki z možnostjo ponovnega polnjenja, ki jih je mogoče enostavno in poceni napolniti. Pri tiskanju s kakovostjo fotografij lahko z enim vložkom z barvnim črnilom v tiskalniku PIXMA G6040 natisnete do 2200** fotografij visoke kakovosti. Tiskalnik Canon PIXMA G6040 je združljiv z mnogimi ustvarjalnimi Canonovimi programi, vključno z aplikacijo Creative Park, aplikacijo Canon PRINT in aplikacijo Canon Easy-PhotoPrint Editor. Za tiskanje slik iz svojih računov v oblaku, kot so Google Photos, Facebook in Instagram, lahko uporabite tudi PIXMA Cloud Link.

Avtorici: Claire Gillo in Andrea Ball

* Če vaš tiskalnik ni združljiv, obiščite spletno mesto Creative Park.
** Izkoristek strani je ocenjena vrednost glede na Canonovo posamezno metodo preizkusa, ki temelji na grafikonu ISO/IEC 29103 in simulaciji neprekinjenega tiskanja z nadomestnimi stekleničkami s črnilom po začetni nastavitvi.

Povezani članki

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Papirnati okraski za okrasitev mize

  S programom Creative Park ustvarite čudovite namizne okraske za vse priložnosti.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Preprosti biofilni okraski

  Združite naravo in zasnovo ter ustvarite pomirjujoče prostore doma.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  NASVETI ZA PREDSTAVITEV NATISOV

  Oglejte si, kako spremeniti svoj dom s čudovitimi družinskimi fotografijami v slogu galerije.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Umetniško ustvarjanje s papirjem

  Umetnika Zacka McLaughlina je navdihnila predloga vodomca v programu Canon Creative Park.