TISKANJE

Najboljši tiskalniki za ustvarjanje

Canon ima popoln tiskalnik za vaše potrebe ustvarjanja – od papirnatih dinozavrov do poslovnih plakatov.
Ženska izrezuje predloge Creative Park in sedi za leseno mizo, na kateri sta tiskalnik Canon PIXMA in izbor materialov za ustvarjanje.

Ustrezna orodja lahko močno vplivajo na delo, ne glede na to, ali ste poklicni ustvarjalec, ki se zanaša na kakovostne izdelke, da naredi vtis na svoje stranke, ali navdušenec, ki je ponosen na svoja ustvarjalna prizadevanja. Tiskalniki so postali pomemben del ustvarjanja in lahko povprečno stvaritev spremenijo v pravo mojstrovino.

S pravim tiskalnikom lahko oživite zapletene zasnove in odkrijete nove razsežnosti svoje ustvarjalnosti. Vendar pa vsi tiskalniki nimajo vsega, da bi zadovoljili različne zahteve ustvarjanja. Predstavljamo vam nekaj najboljših Canonovih tiskalnikov za ustvarjalce in njihovo združljivost z različnimi vrstami papirja, ki lahko kakovost vaših umetnin ponese na povsem novo raven.

Najboljši vsestranski tiskalnik za ustvarjanje

Na mizi stoji tiskalnik Canon PIXMA, v njegovem pladnju pa je pisan natis.

Tiskalnik serije Canon PIXMA TS9550 je majhen, vendar lahko obdeluje papir formata A3, zato je kot nalašč za obsežnejše projekte.

Če se ukvarjate z različnimi vrstami ustvarjanja ali če vaše gospodinjstvo uporablja tiskalnik za delo ali druge projekte, boste z izbiro tiskalnika, ki ustreza vsem zahtevam, zadovoljni vsi – od otrok, ki delajo na šolskih projektih, do odraslih, ki svoje izdelke prodajajo prek spleta.

Tiskalnik Canon PIXMA TS7650i omogoča hitro in preprosto tiskanje, saj ima 6,7-centimetrski barvni zaslon na dotik in preklapljanje med uporabniškimi vmesniki, ki ga je mogoče prilagoditi za različne načine uporabe. Zaradi dolge tiskalne glave z več šobami in optimizirano velikostjo kapljice lahko izdela črno-bele natise s hitrostjo 15 slik na minuto in barvne natise s hitrostjo 10 slik na minuto, tako da boste manj čakali in imeli več časa za zaključne elemente, ki dodajo poseben učinek.

Tiskalnik PIXMA TS7650i podpira povezavo Wi-Fi, zato ga lahko uporabljate s številnimi Canonovimi programi, ki povečujejo ustvarjalni potencial, poleg tega pa lahko s pritiskom gumba skenirate neposredno v pametni telefon ali kopirate. Prav tako je združljiv z naročnino PIXMA Print Plan1. Ta naročniška storitev spremlja ravni črnila in vam nove kartuše na dom dostavi takoj, ko zazna, da zmanjkuje črnila, s čimer lahko prihranite do 50 % standardnih stroškov za črnilo.2.

Če usklajujete ustvarjanje z zahtevami domače pisarne, je serija Canon PIXMA TS9550 odlična izbira. Čeprav ima kompaktno velikost A4, lahko v zadnji podajalnik vstavite do 50 listov papirja formata A3 za izdelavo večjih natisov brez robov, na primer plakatov za delo ali ustvarjalnih umetniških del za razstavo. Tiskate lahko tudi na karton 12 x 12 cm, ki je priljubljena velikost za ustvarjanje kolažnih albumov. Ima uporabniku prijazen zaslon na dotik, s programom Canon PRINT pa lahko tiskate, skenirate in kopirate iz pametne naprave.

Najboljši tiskalniki za fotografske ustvarjalne projekte

Na leseni mizi stoji tiskalnik Canon PIXMA, ki tiska pisane liste papirja, poleg njega pa je na mizi izbor barvnih svinčnikov.

Tiskalnik serije Canon PIXMA TS7450a s izjemno hitrostjo tiskanja 13 slik na minuto za enobarvne in 6,8 slike na minuto za barvne natise poenostavi postopek ustvarjanja, tako da boste lahko v trenutku imeli v rokah gradivo, pripravljeno za ustvarjanje. V zadnji pladenj za papir lahko vstavite do 20 listov fotografskega papirja.

Tiskalnik Canon SELPHY CP1500 tiska fotografijo, zraven pa je izbor natisov družinskih fotografij.

Canon SELPHY CP1500 je kompakten in na voljo v različnih barvah, ki ustrezajo vašemu dekorju, zato je odlična izbira za ustvarjalce, ki delajo v manjših prostorih. Prenašanje je preprosto, poleg tega pa je dovolj majhen, da ga lahko pospravite v predal ali omaro, kadar ga ne uporabljate.

Pri fotografskih ustvarjalnih projektih je pomembno razmisliti o kakovosti tiskanja, vrsti papirja in združljivosti z ustvarjalnimi programi, ki lahko resnično izboljšajo vaše delo. Ustvarjanje s fotografijami je lahko bolj osebno, ne glede na to, ali gre za ustvarjanje živahnega večpredstavnostnega kolažnega albuma ali pa za ustvarjanje premišljenih daril s tehniko dekupaže.

Canon PIXMA TS7650i ima sistem črnil s pigmentnim črnim črnilom, ki skupaj z bogatimi barvami na osnovi barvil omogoča tiskanje visokokakovostnih fotografij doma. Dvosmerni sistem za podajanje papirja podpira širok nabor medijev ter tiskanje fotografij v različnih končnih obdelavah in velikostih, vključno s priljubljenim kvadratnim fotografskim papirjem velikosti 13 x 13 cm.

Nekoliko večji tiskalnik Canon PIXMA TS7750i ima dodaten samodejni podajalnik dokumentov za 35 strani. Tiskalniki PIXMA TS7650i in PIXMA TS7750i so poleg programa Canon PRINT združljivi s Canonovim programom Easy-PhotoPrint Editor, ki ponuja orodja za ustvarjanje različnih postavitev, preden jih pošljete neposredno v tiskanje.

Tiskalnik serije Canon PIXMA TS7450a je priročen večnamenski tiskalnik, ki združuje kakovost, vsestranskost in slog ter ponuja številne možnosti brezžičnega tiskanja, skeniranja in kopiranja ter zaslon OLED, ki je preprost za uporabo. Tehnologija tiskanja FINE poskrbi za vedno visokokakovostne rezultate in je združljiva s številnimi vrstami papirja, vključno s sijajnim in matiranim fotografskim papirjem, v različnih velikostih, kot je 10 x 15 cm brez robov.

SELPHY CP1500 je kompaktnejša možnost z elegantnimi, dekorativnimi barvnimi zaključki in je idealen za izdelavo fotografij na različnih medijih. Tehnologija hitrega sušenja omogoča tiskanje natisov, ki so takoj pripravljeni na uporabo, in tiskanje v različnih manjših velikostih, od velikosti razglednice 10 x 14,8 cm do majhnih nalepk (22 x 17,3 mm).

Združljiva aplikacija za postavitev za fotografije SELPHY vam omogoča tudi urejanje in tiskanje neposredno iz različnih naprav prek povezave Wi-Fi.

Canonova kocka s fotografijami je še ena odlična možnost, da pokažete fotografske stvaritve, saj ne ponuja le pametnega načina shranjevanja fotografij in kvadratnih natisov, temveč jo lahko spremenite tudi v zabaven družinski fotoalbum. Različicam kock s fotografijami so priložene tudi dodatne kartuše s črnilom (pred nakupom preverite združljivost s tiskalnikom) in 40 listov kvadratnega fotografskega papirja Plus Glossy II.

Najboljši tiskalniki za ustvarjalne projekte iz papirja

Na leseni omarici je tiskalnik Canon PIXMA. Roka s pladnja odstranjuje natisnjene vzorce za barvanje.

Canon PIXMA TS7650i ima pigmentno črno črnilo, ki zagotavlja enako visoko kakovost in vzdržljivost kot namenski pisarniški tiskalnik. Dolga tiskalna glava omogoča hitro tiskanje z nizkimi začetnimi stroški, zato se lahko takoj lotite svojega projekta ustvarjanja, saj veste, da rezultati ne bodo le videti odlično, temveč bodo tudi cenovno ugodni.

Tisti, ki uživajo v neskončnih možnostih ustvarjanja s papirjem, potrebujejo tiskalnik z dobro povezljivostjo, dostopom do ustvarjalnih programov, združljivostjo z različnimi mediji in veliko hitrostjo tiskanja.

Tiskalniki Canon PIXMA TS7650i in PIXMA TS7750i ter serija Canon PIXMA TS9550 ponujajo samodejno obojestransko tiskanje, kar je idealno, kadar bosta prikazani obe strani papirja – na primer pri visečih okraskih in dioramah.

Njihova povezljivost Wi-Fi skupaj z brezplačnimi Canonovimi programi, vključno s programom Creative Park, pomeni, da je na voljo na tisoče predlog za prilagajanje in tiskanje s pritiskom na gumb. Podobno kot Canon PIXMA TS7650i ima serija PIXMA TS9550 hitrost tiskanja 15 slik na minuto za črno-bele natise in 10 slik na minuto za barvne natise, tako da lahko začnete ustvarjati takoj.

Poleg tega ima serija PIXMA TS9550 45 vgrajenih vzorcev za dodatne ustvarjalne možnosti in je združljiva s papirji do 300 g/m2 (gramov na kvadratni meter) – idealno za robustnejše izdelke, kot so večji modeli in voščilnice.

Najboljša programska oprema za projekte ustvarjanja

Roka drži pametni telefon, na zaslonu katerega je predloga vetrnice iz programa Canon Creative Park. Na pisalni mizi v ozadju je tiskalnik Canon PIXMA.

Od igrač in modelov iz papirja do okraskov in okrasov za torte za praznovanja – program Canon Creative Park ponuja širok nabor predlog, ki vas bodo navdihnile pri naslednjem ustvarjanju. Pobrskajte po spletnem mestu na prenosnem računalniku ali aplikaciji na pametnem telefonu in poiščite svoj naslednji umetniški projekt, nato pa ga pošljite v svoj Canonov tiskalnik in ga takoj začnite sestavljati.

Na računalniškem monitorju je prikazana programska oprema Canon PosterArtist z veliko izbiro predlog za plakate.

Če Canonov tiskalnik uporabljate tako za domačo pisarno kot za domače potrebe, vam program Canon PosterArtist pomaga združiti oboje, saj ponuja veliko ustvarjalnih možnosti za oblikovanje in tiskanje lastnih plakatov, letakov in drugega promocijskega gradiva doma.

Canon ponuja vrsto brezplačne programske opreme, s katero lahko povečate obseg svojih projektov ustvarjanja in podpirate svojo ustvarjalnost med celotnim procesom. Ne glede na to, ali gre za preprosto dejavnost na miren večer, družinski projekt za konec tedna ali profesionalno oblikovanje, se najde nekaj, kar prižge vsako ustvarjalno iskro.

Program Canon PRINT je nepogrešljivo orodje za nemoteno povezavo med pametnimi napravami in tiskalnikom, saj omogoča preprosto tiskanje, kopiranje in skeniranje ter preverjanje stanja tiskalnika in morebitnih težav pri vzdrževanju. To izboljša postopek in omogoča združljivost z različnimi vrstami datotek. Do fotografij lahko dostopate in jih natisnete tudi neposredno iz družbenih omrežij ali shrambe v oblaku. Funkcija zajemanja in kopiranja s pametnim telefonom pomeni, da lahko pametni telefon uporabite tudi kot skener, kar je odlično za skeniranje otroških umetnin, ki jih lahko shranite ali natisnete in pri tem popravite morebitna popačenja.

Ustvarjalci lahko v programu Canon Creative Park najdejo številne vire za ustvarjanje vsega od okraskov do 3D-voščilnic in igrač, registracija pa je brezplačna. Nekatere predloge so preproste in ne potrebujejo škarij, kar je idealno za najmlajše, druge pa so naprednejše za izkušene ustvarjalce, ki uživajo v izzivih.

Program Canon PosterArtist je uporabniku prijazno orodje za ustvarjanje plakatov, transparentov in drugih zasnov, s katerim želijo uporabniki svoje znanje uporabiti za izdelavo promocijskega gradiva. Ne glede na to, ali gre za napise za vaše podjetje, letake za šolsko predstavo ali menije za dogodek, program omogoča dostop do samodejno generiranih predlogov za oblikovanje, predlog in milijonov brezplačnih arhivskih fotografij, da vaše stvaritve dobijo profesionalno prednost. Programska oprema je združljiva s številnimi Canonovimi tiskalniki, vključno s tiskalniki serije imagePROGRAF, PIXMA, MAXIFY in i-SENSYS.

Canon ima tudi možnosti posebej za fotografije. Program Canon Easy-PhotoPrint Editor je združljiv s tiskalniki PIXMA in MAXIFY in vam omogoča ustvarjanje kolažev, koledarjev, zasnov ovojnega papirja in še več. Fotografijam lahko dodate tudi govorne oblačke, simbole, besedilo in okvirje.

Za združljive tiskalnike Canon SELPHY aplikacija za postavitev za fotografije SELPHY ponuja nasvete za postavitev in oblikovanje ter omogoča dodajanje filtrov, obrob in celo kod QR4. Z njo lahko tiskate prilagojene fotografije, nalepke in kazala neposredno iz ene same mobilne aplikacije – samo poskenirajte kodo QR tiskalnika za takojšnjo povezavo Wi-Fi.

S Canonovimi tiskalniki in ustvarjalnimi programi lahko ustvarjalci s številnimi načini ustvarjanja odprejo povsem nov svet. Ne glede na to, ali ste na začetku svojega ustvarjanja in iščete navdih za izdelavo hitrih, preprostih zasnov, želite navdušiti otroke z interaktivnimi projekti ali pa ste profesionalni ustvarjalec, ki išče nove načine za poenostavitev postopka – še nikoli ni bil boljši čas, da se lotite ustvarjanja.Napisala Kat Halstead

  1. Program PIXMA Print Plan je na voljo samo prebivalcem Avstrije, Belgije, Danske, Finske in Francije, Nemčije, Italije, Norveške, Nizozemske, Španije, Švedske, Švice, Republike Irske in Združenega kraljestva.
  2. Na podlagi povprečnih stroškov na stran v primerjavi z originalnimi standardnimi črnili, ki se prodajajo za 20 najboljših brizgalnih vsestranskih tiskalnikov v zahodni Evropi (ključna točkovna obveščevalna študija – januar 2022). Primerjava stroškov na stran (CPP) mesečne naročnine na naročnino Canon PIXMA Print Plan (paket za 200 strani) brez dodatnih strani in stroškov na stran za tiskanje v skladu s standardom ISO/IEC 24711 na 20 najboljših brizgalnih večnamenskih barvnih tiskalnikih, ki so cenejši od 200 EUR v zahodni Evropi, s kartušami s standardno kapaciteto. Povprečni CPP, ki se uporablja za določanje odstotka varčevanja v primerjavi s CPP za naročnino Canon PIXMA Print Plan (paket za 200 strani). Izkoristek črnila in cene temeljijo na podatkih s spletnega mesta proizvajalca v Nemčiji. Prodajne cene črnila, ki niso bile upoštevane v tej študiji. Raziskava Keypoint Intelligence iz januarja 2022, ki jo je naročila družba Canon, temelji na javno dostopnih informacijah od januarja 2022. Tiskalniki, izbrani na podlagi prodaje v poročilu IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Zahodna Evropa.
  3. Hitrost tiskanja fotografij temelji na privzeti nastavitvi z uporabo standarda ISO/JIS-SCID N2 na svetleč fotografski papir Plus II in ne vključuje časa obdelave podatkov v gostiteljskem računalniku.
  4. Preverite stran določenega modela za vse funkcije, ki so na voljo.

Povezani izdelki

Povezani članki