TISKANJE

Pametni načini, kako uporabljati brezžični tiskalnik

S Canonovim brezžičnim tiskalnikom in programi lahko prek povezave Wi-Fi kjer koli natisnete vse, kar želite, ter ohranite pregled nad delom, študijem in domačimi opravili neposredno iz pametnega telefona. Odkrijte številne možnosti.
Oseba s tiskalnikom Canon PIXMA, ki je na pisarniški mizi, prek programa Easy-PhotoPrint Editor v tabličnem računalniku brezžično natisne sliko družine.

Vsaka pisarna in učilnica potrebuje tiskalnik. Ker pa se časi spreminjajo in vedno več ljudi dela in študira na daljavo, je tiskalnik nujen tudi v vsakem domu.

Ena najboljših stvari pri delu od doma je, da lahko delate v tisti sobi, ki ustreza vašemu trenutnemu razpoloženju. Če svoj dom opremite z brezžičnim tiskalnikom in tiskanjem v oblaku, vam ne bo treba sedeti poleg tiskalnika. Tiskali boste lahko od koder koli. Če bi bili zjutraj radi delali s kavča, popoldan pa na vrtu ujeli nekaj sončnih žarkov, to lahko storite. Kadar koli pošljite svoje dokumente v tiskanje in jih nato prevzemite takrat, ko želite.

Uporabnik drži pametni telefon, ki prikazuje zaslon, ki se prek povezave Wi-Fi povezuje, s serijo tiskalnikov Canon PIXMA G3570.

Canonovi brezžični tiskalniki so preprosti za namestitev in uporabo. S povezljivostjo Wi-Fi in programi, kot je program Canon PRINT, lahko funkcije tiskalnika upravljate iz pametnega telefona ali tabličnega računalnika – več o tem pozneje. S programom za pametni telefon ali Canonovimi spletnimi navodili za podporo je nastavitev preprosta. Poiščite številko modela tiskalnika in sledite navodilom po korakih.

Brezžično tiskanje za pametni dom

Oseba pregleduje natis, ki se tiska iz tiskalnika Canon PIXMA na mizi.

Serija PIXMA TR4650 je kompaktna in izjemno vsestranska, zato je izjemna izbira za brezžično tiskanje doma. Za črne in barvne kartuše so na voljo možnosti z visokim izkoristkom, s katerim boste prihranili. Tiskanje, skeniranje, fotokopiranje in celo pošiljanje faksov je preprosto.

Canonov tiskalnik MegaTank na beli mizi med prenosnim računalnikom, rožo in pisalnimi potrebščinami.

Tiskalnik MAXIFY GX6040 v primerjavi z običajnimi laserskimi in brizgalnimi tiskalniki zagotavlja izjemno nizke skupne stroške lastništva tako v majhni pisarni in v domači pisarni, saj ima izjemno zmogljive črnilne vložke. Edinstvene stekleničke z nadomestnim črnilom omogočajo hitro in preprosto ponovno polnjenje brez polivanja.

Dandanes domače življenje povezuje omrežje Wi-Fi. Posamezniki, pari in družine se vsak dan zanašajo na številne računalnike, in sicer prenosne računalnike, tablične računalnike in pametne telefone. V domače omrežje Wi-Fi dodajte Canonov tiskalnik in brezžično tiskajte iz vseh teh naprav in drugih naprav, kjer koli v hiši. Poleg tega lahko s Canonovimi programi oddaljeno tiskate ali skenirate, odkoder koli imate povezavo Wi-Fi. Na primer z domačim tiskalnikom tiskate dokumente ali fotografije, medtem ko ste na vlaku ali v kavarni.

Poleg tega, da je uporaben za tiskanje dopisov in oznak za vsakodnevna opravila, vam lahko tiskalnik pomaga tudi do večje produktivnosti in učinkovitosti. Če berete natisnjeno besedilo, je manj možnosti, da vas zmotijo obvestila na zaslonu ali prispela elektronska pošta. Omeniti velja tudi, da vaše oči potrebujejo redni predah od gledanja v zaslon.

Serija PIXMA G3470 z omogočeno povezavo Wi-Fi (oglejte si zgornji videoposnetek) je popolna za zaposlen pametni dom, saj z visokozmogljivimi črnilnimi vložki združuje tiskanje, skeniranje in fotokopiranje. Črnilni vložki omogočajo tiskanje do 6.000 črno-belih in 7.700 barvnih dokumentov.1 Canonov sistem MegaTank omogoča preprosto polnjenje s preprostimi in stroškovno učinkovitimi stekleničkami črnila brez polivanja. Tiskalnik PIXMA G4470 ima samodejni podajalnik dokumentov, kar omogoča preprosto skeniranje in fotokopiranje več strani.

Najstnik s prekrižanimi nogami sedi na postelji in se uči. Tiskalnik Canon PIXMA je na mizi ob postelji.

Brezžični tiskalnik je neprecenljiv za učence in študente. Uporabijo ga lahko za tiskanje nalog ali preverjanje svojih del pred oddajo. Povezava z oblakom PIXMA Cloud Link podpira tudi storitev Google Učilnica, kar učencem in študentom olajša ohranjanje stika z učitelji pri učenju doma.

Brezžični tiskalnik ni koristen le za ljudi, ki delajo od doma. Povezava z oblakom PIXMA Cloud Link podpira tudi storitev Google Učilnica, kar pomeni, da koristi tudi učencem in študentom. Storitev Google Učilnica je zasnovana tako, da pomaga pri komunikaciji med učitelji ter učenci in študenti. Uporaba povezave z oblakom PIXMA Cloud Link skupaj s storitvijo Google Učilnica pomeni, da lahko študenti in učenci prek programa Canon PRINT natisnejo seznam predavanj ter svoje domače naloge neposredno z zaslona za tiskanje v pametnih napravah. Dodatna prednost za učitelje je, da lahko enostavno natisnejo sezname učencev, da imajo pregled nad učenci posameznih razredov.

Canonovi programi vas ponesejo na višjo raven

Oseba iz tiskalnika Canon PIXMA vzame natis. Na mizi ob tiskalniku je več drugih natisov.

Program Canon PRINT je popoln pripomoček za tiskanje tako za družine kot za zaposlene v pisarni. Skenirajte, tiskajte, kopirajte in vzpostavite povezavo z oblakom.

Oseba drži tablični računalnik, na zaslonu katerega je fotografija skupine prijateljev. V ozadju tiskalnik Canon PIXMA tiska isto sliko.

Canonova ponudba programov, vključno s programom Easy-PhotoPrint Editor in spletno programsko opremo PosterArtist, zagotavlja preprosto tiskanje in vam omogoča, da svoji ustvarjalnosti pustite prosto pot.

Družba Canon ponuja širok nabor brezplačnih programov in programske opreme, ki izboljšajo izkušnjo brezžičnega tiskanja, kar zagotavlja preprostost, vsestranskost, učinkovitost in ustvarjalnost. Program Canon PRINT omogoča tiskanje, kopiranje in skeniranje iz pametnih naprav ter spreminjanje nastavitev tiskanja, preverjanje ravni črnila in izvajanje postopkov vzdrževanja.

Canonovi programi omogočajo preprosto tiskanje neposredno iz telefona v brezžični tiskalnik. Pri delu od doma ali oddaljenem delu omogoča program Canon PRINT s storitvijo PIXMA Cloud Link brezžično povezavo s pisarniškim tiskalnikom in tako lahko dokumente delite z drugimi sodelavci. "Dokumente lahko s fotoaparatom pametnega telefona skenirate na daljavo in jih natisnete na osnovni enoti ali pa v pisarni skenirate dokumente s tiskalnikom in jih pošljete v pametni telefon." Deluje na oba načina.

S programom Easy-PhotoPrint Editor lahko digitalne fotografije spremenite v elegantne natise in edinstvena darila, pri čemer si pomagajte s predlogami za koledarje, kartice, plakate in drugo.

Na voljo je tudi spletna storitev PosterArtist, s katero lahko ustvarite lastne plakate, transparente in letake. Za to sta posebej primerna tiskalnika MAXIFY GX3040 in MAXIFY GX4040, saj imata zadnji vhodni pladenj raven, ki olajša izdelavo transparentov dolžine do 1,2 m in kartonskih medijev debeline do 0,7 mm.

Za računalnike s sistemom Windows je program Easy-Layout Editor uporaben razširitveni modul za gonilnike tiskalnika, kar omogoča predogled na zaslonu za postavitev in tiskanje več slik. Canonovi tiskalniki, ki so združljivi s storitvami Chromebooks, Apple AirPrint in Mopria® za Android, omogočajo brezžično povezavo in tiskanje prek vgrajenega protokola za tiskanje v pametnem telefonu ali tabličnem računalniku.

Preprosta uporaba

Tiskalnik Canon PIXMA, ki je na mizi, tiska predlogo sončnice, medtem ko v ozadju oče in hčerka izdelujeta isto sončnico.

Brezžično tiskanje pomeni, da vam ni treba sedeti poleg tiskalnika, da vam ni treba imeti namenskega prostora za domačo pisarno ter da lahko delate in se zabavate, kjer koli želite.

Canonovi tiskalniki s podporo za povezavo Wi-Fi in številni programi so zasnovani tako, da skupaj delujejo brezhibno. Vse od fizičnih nadzornih plošč tiskalnikov do funkcij in vmesnikov programov je zasnovano tako, da jih je preprosto in intuitivno uporabljati, hkrati pa omogoča, da čim hitreje in brez težav opravite vse vrste opravil skeniranja in tiskanja. V sodelovanju z družbo Canon je brezžično tiskanje preprosto.


Napisala Angela Nicholson in Matthew Richards

  1. Izkoristek strani je ocenjena vrednost glede na Canonovo posamezno metodo preizkusa, ki temelji na grafikonu ISO/IEC 24712 in simulaciji neprekinjenega tiskanja z zamenjavo kartuš s črnilom po začetni nastavitvi.

Povezani izdelki

Povezani članki