TISKANJE

Najboljši tiskalniki za študente

Poiščite tiskalnik za študente, ki se popolnoma ujema z vašimi zahtevami in proračunom.
Mlad fant, ki je s hrbtom obrnjen proti fotoaparatu, se je nagnil čez mizo, na kateri je nameščen tiskalnik Canon PIXMA, rastline in pisalne potrebščine.

V tem digitalnem času večina naše pisne komunikacije poteka prek besedilnih sporočil, e-pošte in elektronskih dokumentov, vendar jo morete v pogostih primerih še vedno natisniti.

Canonova ponudba tiskalnikov je znana po stroškovni učinkovitosti, učinkovitosti in zanesljivosti. Nekateri so bolj primerni za tiskanje besedila, drugi za natise z grafikami in fotografijami, številni modeli pa odlično opravljajo obe nalogi, četudi imate omejen proračun.

Obstajajo tudi druge manj očitne koristi tiskanja, ki veljajo za študente in tiste, ki morajo včasih svoje delo oddati v tiskani obliki. Ustvarjanje fizičnih opomb za hitro in preprosto uporabo je lahko odličen pripomoček za učenje in utrjevanje znanja. Četudi boste dokumente pošiljali elektronsko, boste lahko med branjem natisnjenega dokumenta lažje opazili napake, poleg tega pa boste odpočili oči od gledanja v zaslon. Pri grafičnih in fotografskih tečajih morate pogosto poslati natisnjene projekte, saj pri natisih lažje ocenite svoje delo in določite področja za izboljšave.

Prenosni računalnik na leseni mizi ob tiskalniku Canon PIXMA.

Družba Canon vam nudi številne programe in programsko opremo za tiskanje, s katerimi lahko izkoristite vse možnosti tiskalnika.

Če niste vešči postavljanja strani v dokumentu za tiskanje, vam Canonov program Easy-PhotoPrint Editor omogoča, da s predlogami urejate fotografije in ustvarjate kolaže. Poleg tega lahko razporedite več datotek (besedilo, preglednice, PDF-je, slike) in jih s programom Canon Easy-Layout Editor skupaj natisnete na en list papirja za preprosto postavitev.

Številne visoke šole in univerze si pri organizaciji nalog pomagajo s storitvijo Google Classroom. Če jo že uporabljate, lahko s Canonovim tiskalnikom natisnete delovne liste prek oblaka. Prek tiskalnikovega zaslona na dotik ali programa v pametni napravi se preprosto prijavite v storitev Google Classroom in kliknete lahko do posameznih predmetov ter natisnete liste z nalogami, ki so jih pripravili mentorji. Če ima Canonov brezžični tiskalnik vgrajen skener, lahko ob zaključku dela dokončane strani skenirate in jih pošljete neposredno prek zaslona tiskalnika ali programa.

Če želite odkriti popolnega partnerja za tiskanje, berite naprej.

Cenovno ugodni študentski tiskalniki

Tiskalnik Canon PIXMA na temno sivi delovni površini. V ozadju je mogoče opaziti leseno mizo in tri stole.

Serija Canon PIXMA TS205 se ponaša s cenovno najugodnejšim enofunkcijskim tiskalnikom v ponudbi. Nima vgrajenega skenerja, je pa robustne izdelave in omogoča tiskanje visokokakovostnih črno-belih in barvnih dokumentov, pa tudi živahnih fotografij brez robov velikosti 10 × 15 cm.

Ohranjanje proračuna je stalnica v vsakem študentskem življenju. Na srečo so Canonovi brizgalni tiskalniki cenovno dostopni, kompaktni in elegantni tiskalniki serije Canon PIXMA TS205 pa so popolni za študente.

Tiskalnik PIXMA TS205 je preprost za uporabo in izjemno hiter, saj tiska črno-bele strani formata A4 s hitrostjo 7,7 slike na minuto in barvne stani s hitrostjo 4 slike na minuto. Prav tako lahko v malo več kot minuti natisne svetleče fotografije brez obrobe v velikosti 10 x 15 cm1.

Tiskalnik je cenovno ugoden, pa tudi njegovi stroški delovanja so nizki. Potrebuje samo dve kartuši s črnilom, črno in barvno, ki ju je mogoče hitro in preprosto zamenjati. Če morate tiskati večje naklade, so na voljo tudi možnosti z visokim izkoristkom, kar omogoča večjo stroškovno učinkovitost. Vsak par kartuš XL omogoča tiskanje do približno 400 črno-belih dokumentov formata A4 ali 300 barvnih dokumentov.

Izdelke serije Canon PIXMA TS305 lahko povežete z omrežjem Wi-Fi, kar omogoča brezžično tiskanje, in so združljivi z brezplačnim programom Canon PRINT, ki omogoča brezhibno tiskanje iz pametnih naprav. To pomeni tudi, da lahko kopirate dokumente, čeprav tiskalnik sam ne vključuje skenerja.

Tiskalnik Canon PIXMA črne barve tiska list papirja formata A4, obkrožajo ga slike in natisi ter roka, ki drži pametni telefon.

S serijo Canon PIXMA TS3350 in programom Canon PRINT lahko tiskate brezžično iz oblaka ter iz pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Ponaša se s črno-belim zaslonom LCD velikosti 3,8 cm ter omogoča tiskanje kvadratnih fotografij velikosti 13 × 13 cm in fotografij bolj običajnih velikosti do 13 × 18 cm.

Vsestranski tiskalnik serije Canon PIXMA TS3150 ima vgrajen skener, s katerim lahko hitro in preprosto digitalizirate ali ustvarite kopije obstoječih natisnjenih slik in dokumentov. Omogoča tudi brezžično povezljivost z omrežjem Wi-Fi in je združljiv s storitvama Apple AirPrint in Mopria™ za sistem Android, kar omogoča tiskanje neposredno iz naprave. Uporablja enake kartuše s črnilom kot seriji Canon PIXMA TS205 in Canon PIXMA TS305 ter ima enako možnost visokega izkoristka.

Tako kot serija PIXMA TS3150 je tudi serija Canon PIXMA TS3350 cenovno ugodna in ima uporaben 3,8-centimetrski zaslon, kjer lahko spremljate stanje tiskalnika, in natisne lahko večje naklade fotografij brez obrobe v velikosti do 13 x 18 cm. Prek programa Canon PRINT lahko s programsko opremo PIXMA Cloud Link tiskate tudi iz oblaka.

Najboljši kompaktni tiskalniki za študente

Tiskalnik Canon PIXMA na robu mize. V ozadju je mogoče opaziti različne mize in stole.

Kompaktna serija Canon PIXMA TS305 je popolna, če vam primanjkuje prostora, vendar še vedno potrebujete visokokakovostno tiskanje dokumentov in fotografij.

Študentske sobe običajno niso zelo prostorne, zato so za take prostore pogosto primernejši lahki in kompaktni tiskalniki. Omenjeni Canonovi tiskalniki za študente merijo približno 426 x 255 x 31 mm in tehtajo 2,5 kg, medtem ko večnamenske naprave merijo 435 x 316 x 145 mm in 3,9 kg. Zavzamejo zelo malo prostora, zato jih lahko po potrebi preprosto premaknete z enega mesta na drugega.

Povezava z omrežjem Wi-Fi, ki je na voljo pri večini Canonovih tiskalnikov, omogoča, da tiskalnik ohranite na priročnem mestu, namesto da bi ga morali povezati z računalnikom. Prav tako je priročen, saj lahko iz prenosnika ali telefona tiskate od koder koli, ne da bi morali napravo fizično povezati s tiskalnikom prek kabla za povezavo. Opravilo tiskanja lahko na primer pošljete iz prenosnika v tiskalnik, še preden vstanete iz postelje in ga vzamete z izhodnega pladnja, ko odhajate na delo.

Kompaktna serija Canon PIXMA TS305 meri samo 430 x 282 x 143 mm in tehta 2,9 kg in natisne črno-bele dokumente formata A4 s hitrostjo do 7,7 slike na minuto in barvne dokumente s hitrostjo 4 slik na minuto. Prav tako lahko v malo več kot 65 sekundah natisne svetleče fotografije brez obrobe v velikosti 10 × 15 cm.

Napredujte

Roka drži dokument, ki se tiska iz tiskalnika Canon PIXMA.

Tiskalnik Canon PIXMA TS7650i uporablja enako formulacijo pigmentnega črnega črnila kot Canonova serija poslovnih tiskalnikov GX, kar zagotavlja izjemno robustno besedilo, ki je zelo odporno na madeže.

Serija Canon PIXMA TS5350a še dodatno izboljša vašo produktivnost. Omogoča povezljivost z omrežjem Wi-Fi in je neposredno združljiv s storitvami Apple AirPrint, Mopria™ za sistem Android in Canonovo programsko opremo PIXMA Cloud Link. Prav tako ima skener z višjo ločljivostjo, ki omogoča zajemanje in kopiranje izjemno natančnih podrobnosti pri skeniranju dokumentov ali fotografij in drugih slik. Omogoča tiskanje črno-belih dokumentov formata A4 s hitrostjo do 13 slik na minuto in barvnih dokumentov s hitrostjo do 6,8 slike na minuto. V 43 sekundah natisne tudi fotografije v velikosti do A4 in fotografije brez obrobe v velikosti 10 x 15 cm.

Serija PIXMA TS5350a ima kaseto A4 z nalaganjem spredaj in pladenj za podajanje papirja na zadnji strani, ki lahko sprejme različne velikosti papirja do formata A4. To je zelo uporabna funkcija, če želite tiskati tako umetnine in fotografije kot tudi dokumente, saj lahko sprednjo kaseto uporabite za navaden papir in v zadnji pladenj vstavite posebne medije ali fotografski papir, ko jih potrebujete. Dodatna prednost, ki omogoča prihranek denarja in prijaznost do okolja, je vgrajena možnost samodejnega obojestranskega tiskanja, ki omogoča samodejno tiskanje obojestranskih dokumentov, ne da bi morali ročno obračati strani.

Kompakten tiskalnik Canon PIXMA TS7650i je še ena cenovno ugodna možnost za študente. To je hitro tiskanje črno-belih in barvnih strani s hitrostjo 15 slik na minuto in 10 slik na minuto, prav tako pa je manj verjetno, da se bo črno črnilo na osnovi pigmenta razmazalo na navadnem papirju, kar je velika prednost pri uporabi svetlejših označevalnikov besedila.

Nastavitev tiskalnika PIXMA TS7650i je preprosta, saj ima intuitiven vmesnik okoli nagibnega barvnega zaslona. Je dobro povezan, saj omogoča hitro in preprosto združevanje z napravami iOS prek omrežja Wi-Fi, zato gesla ni treba vnašati. Povezavo lahko vzpostavite tudi prek omrežja Wi-Fi Direct v napravah iOS in Android s kodo QR, ki je prikazana na tiskalnikovem zaslonu.

Kot pri seriji PIXMA TS5350a, ločena notranja kaseta za papir in zadnji vhodni pladenj omogočata hkratno nalaganje navadnega papirja in fotografskega papirja. Na voljo je tudi nekoliko višja različica PIXMA TS7750i z vgrajenim samodejnim podajalnikom dokumentov za 35 listov (samodejni podajalnik dokumentov), ki lahko pri skeniranju ali kopiranju dokumentov za več listov resnično prihrani čas.

Znižajte stroške delovanja

Tiskalnik Canon PIXMA in fotoaparat Canon poleg izbire potovalnih, prehrambnih in pokončnih natisov.

Canon PIXMA G640 je tiskalnik MegaTank, ki je kot nalašč za tiskanje fotografij, saj ima vložke s črnilom na osnovi šestih barvil z možnostjo ponovnega polnjenja. To omogoča razširjen tonski razpon in barvni prostor za tiskanje fotografij optimalne kakovosti. Na voljo je tudi enofunkcijski tiskalnik Canon PIXMA G540 s črnilom iz iste serije, toda brez vgrajenega skenerja.

Vsi omenjeni tiskalniki za študente združujejo zelo ugodne nakupne cene in zelo konkurenčne stroške delovanja.

Čeprav so kartuše s črnilom priročne, so cenovno manj učinkovite, če redno tiskate visoke naklade. Canonovi tiskalniki MegaTank so bolj cenovno varčni in trajnostni, kar lahko pripomore k občutnemu zmanjšanju stroškov delovanja.

Tiskalniki MegaTank imajo namesto kartuš s črnilom črnilne vložke, ki jih lahko napolnite z originalnimi Canonovimi ustekleničenimi črnili, ki so v primerjavi s kartušami veliko ugodnejši. Stekleničke brez stiskanja so zasnovane tako, da polnjenje poteka preprosto in brez polivanja, vsaka barva pa ima edinstveno obliko nastavka, zaradi česar napačnega črnila ni mogoče naliti v napačen vložek.

Mlada ženska drži pametni telefon in sedi za mizo s tiskalnikom Canon PIXMA.

Canon PIXMA G2420 je tiskalnik MegaTank, ki je dobra naložba, če pomislite, da verjetno ne boste imeli več stroškov s črnilom do konca študentskih dni. Poleg tega vam ne bo več treba kupovati nadomestnih kartuš. Tiskalnik Canon PIXMA G3420 (na sliki) ponuja enake prednosti, poleg tega pa ima tudi vgrajen vmesnik Wi-Fi.

Canon PIXMA G3420 je večnamenski tiskalnik MegaTank, ki ima običajne možnosti tiskanja, skeniranja in kopiranja ter povezljivost z omrežjem Wi-Fi in oblakom. Ima dovolj črnila, da natisne osupljivih 6.000 črno-belih strani (več kot 7.600 v ekonomičnem načinu) ali do 7.700 barvnih strani.

Če želite te prednosti, vendar ne potrebujete povezljivosti z omrežjem Wi-Fi, je nakup tiskalnika Canon PIXMA G2420 še bolj cenovno ugoden in ima enako nizke stroške delovanja. Oba modela lahko tiskata tudi barvne trakove z dolžino do 1,2 metra samo na navaden papir.

Odločitev je vaša

Super je, da lahko tiskate, kar koli in kadar koli želite, saj se vam tako ni treba zanašati na druge ljudi ali storitve, da bodo opravili delo namesto vas. S tem boste brez težav sledili hitremu študentskemu življenju. Canonova serija cenovno ugodnih tiskalnikov PIXMA nudi izjemno priročno, hitro in preprosto tiskanje z izjemno zanesljivostjo. Večina tiskalnikov omogoča tudi prednost povezljivosti z omrežjem Wi-Fi, ki ga lahko združite z aplikacijami za pametne naprave, s čimer je študentom izkušnja tiskanja še bolj priročna in vsestranska.Avtor: Matthew Richards

 1. Hitrost tiskanja fotografij temelji na privzeti nastavitvi z uporabo standarda ISO/JIS-SCID N2 na svetleč fotografski papir Plus II in ne vključuje časa obdelave podatkov v gostiteljskem računalniku.

Povezani izdelki

Povezani članki

 • TISKANJE

  Najboljši Canonovi tiskalniki za fotografije

  Poiščite najboljši tiskalnik, ki ustreza vašim ustvarjalnim potrebam, ne glede na to, ali želite fotografije prikazati v okvirju, kolažnem albumu ali na nalepki.

 • TISKANJE

  Pravi Canonov program za tiskanje za vas

  Bodite ustvarjalni in organizirani s Canonovimi programi za tiskanje – za vsak projekt se najde pravi.

 • TISKANJE

  Najboljši tiskalniki za oblikovalce

  Tiskalniki so eno najpomembnejših orodij za oblikovalce. Pomagali vam bomo izbrati pravi model za vaše potrebe.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Najboljši Canonovi prenosni tiskalniki

  Raziščite Canonovo ponudbo kompaktnih tiskalnikov in ugotovite, kateri je pravi za vas.