NASVETI ZA TISKANJE

6 razlogov, zakaj potrebujete tiskalnik MegaTank

Ali je čas, da naredite korak naprej s tiskalnikom MegaTank? Odkrijte prednosti tiskalnikov Canon.
Tiskalnik Canon PIXMA G3420 in stekleničke s črnilom za ponovno polnjenje na pisalni mizi ter stran z barvitimi grafikoni na izhodnem pladnju tiskalnika.
Canonovi tiskalniki MegaTank serije PIXMA G namesto običajnih kartuš uporabljajo vgrajene črnilne vložke z možnostjo ponovnega polnjenja ter stekleničke z visokim izkoristkom. Z enim kompletom stekleničk s črnilom lahko natisnejo na tisoče strani, kar pomeni več mesecev ali celo več let tiskanja. Ker so cenejši za uporabo od običajnih tiskalnikov, obenem pa tudi zelo prijazni do uporabnika, so idealna rešitev za pogosto tiskanje doma, v pisarni ter za potrebe študentov.

S široko ponudbo modelov tiskalnikov MegaTank lahko izberete tistega, ki najbolj ustreza vašemu proračunu in potrebam. Vsi tiskalniki nudijo visoko raven učinkovitosti, toda če je vaš glavni cilj hitrost, vam lahko čas prihranita najhitrejša modela MegaTank. To sta PIXMA G3460 in PIXMA G2460. Tiskalnik PIXMA G3460 ima vgrajen brezžični vmesnik Wi-Fi, enako pa velja tudi za model PIXMA G3420, ki je pripravljen na delo v oblaku, s čimer omogoča oddaljeno tiskanje iz pametnih naprav.

Tiskalniki PIXMA G2420, PIXMA G2460, PIXMA G3420 in PIXMA G3460 so večfunkcijski tiskalniki 3 v 1, ki omogočajo tiskanje, kopiranje in skeniranje. Če pa si želite zgolj prednosti dolgoročnega prihranka, ki ga omogoča tiskalnik MegaTank, je tukaj poenostavljeni model PIXMA G1420 – samostojni tiskalnik brez možnosti skeniranja in kopiranja.

Ne glede na to, ali iščete enostaven vsestranski tiskalnik za družinsko uporabo, zanesljivo napravo za lovljenje študentskih rokov ali cenovno ugodno rešitev za tiskanje visokih naklad v podjetju – tukaj je šest razlogov, zakaj je tiskalnik MegaTank pravi za vas.
Pogled z vrha na tiskalnik Canon PIXMA G3420, okrog njega so na mizi listi papirnih mojstrovin.

Tiskalnike Canon MegaTank odlikujejo bogate barve ter izjemno ostri natisi, ki prikažejo tudi najmanjše podrobnosti.

1. Visoka kakovost, nizek strošek tiskanja

Vstopni modeli tiskalnikov MegaTank (PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420, G1420) lahko z eno samo stekleničko črnega črnila v ekonomičnem načinu natisnejo do 7.6001,2 strani, z barvnim kompletom pa do 7.7001 strani. Poleg tega imajo navedeni tiskalniki MegaTank podajalnik papirja na zadnji strani s kapaciteto 100 listov. To pomeni, da vam bo ostalo več časa za delo, saj se boste manj ukvarjali z vstavljanjem papirja v tiskalnik.

Če redno tiskate v visokih nakladah, vam zmogljivejši tiskalniki Canon PIXMA G5040, G6040 in G7040 v ekonomičnem načinu s črnim črnilom omogočajo tiskanje do 8.3003 strani, obenem pa tudi dvostransko tiskanje ter podajanje papirja spredaj in zadaj s skupno kapaciteto 350 listov navadnega papirja, kar je idealno za delo v izjemno produktivnih okoljih.

Znatni prihranki pri stroških tiskanja in povečanje produktivnosti, ki jih prinašajo Canonovi tiskalniki MegaTank, ne gredo na račun kakovosti tiska. Tiskalniki MegaTank ponujajo bogate barve iz pigmentnih črnil. Izjemno oster tisk dokumentov pa je dosežen z namenskim pigmentnim črnilom črne barve. Tudi besedilo zelo majhne velikosti in bele črke na barvni podlagi ohranjajo visoko stopnjo jasnosti.
Ženska, ki pritrjuje fotografijo na oglasno desko. Na mizi spodaj je tiskalnik Canon PIXMA G3420.

Tiskalniki Canon MegaTank uporabljajo črnilne vložke z možnostjo ponovnega polnjenja, s katerimi lahko natisnete na tisoče strani. S tem lahko svojo pozornost usmerite na druge stvari.

2. Črnilni vložki z možnostjo preprostega ponovnega polnjenja

Ponovno polnjenje črnilnih vložkov v tiskalnikih MegaTank je enostaven postopek, ki ga lahko opravi vsakdo doma ali v pisarni. Vgrajeni črnilni vložki so jasno vidni na sprednji strani tiskalnika, zato je enostavno spremljati raven črnil. Ko jih je treba znova napolniti, preprosto dvignete barvno označene pokrovčke z enostavnim odpiranjem, vstavite stekleničke s črnilom ter nalijete črnilo.

Stekleničke s črnilom so zasnovane tako, da jih ni treba stiskati, zato ponovno polnjenje poteka čisto in hitro. Tiskalnike MegaTank odlikujejo tudi edinstveno oblikovane odprtine za nalivanje črnila v črnilne vložke. Te odprtine se prilegajo obliki nastavkov na novo oblikovanih stekleničkah s črnilom, s čimer preprečujejo, da bi pomotoma nalili napačno črnilo. Poleg tega posebno oblikovane stekleničke samodejno ustavijo nalivanje, ko so črnilni vložki polni.
Stekleničke s črnilom za ponovno polnjenje za tiskalnike Canon MegaTank.

Ne skrbite, da bi polili črnilo. Stekleničke samodejno prenehajo s polnjenjem, ko je črnilni vložek poln.

Tiskalnik Canon PIXMA G3420 med polnjenjem s črnilom.

Spremljanje ravni črnila je preprosto, saj so črnilni vložki vidni na sprednji strani tiskalnika.

3. Visoke hitrosti tiskanja

Tiskalnika Canon PIXMA G3460 in PIXMA G2460 dosegata hitrost tiskanja 10,84 slik na minuto za črno-bele dokumente ter 6,04 slik na minuto za barvne natise. Sta odlična izbira, kadar morate doseči kratke roke za oddajo projektov.

Za opravila, ki zahtevajo še večjo hitrost, pa je tukaj tiskalnik 4 v 1 PIXMA G7040, ki omogoča tiskanje s hitrostjo do 134 slik na sekundo za natise v črni barvi ter 6,84 slik na sekundo za barvne natise. Ponaša se tudi s samodejnim podajalnikom dokumentov za 35 listov, kar pride prav uporabnikom, ki želijo enostavno kopirati in skenirati večstranske dokumente.

Za vsakodnevno tiskanje in hitro izdelavo dokumentov se odlično izkažejo tiskalniki PIXMA G3420, PIXMA G2420 in PIXMA G1420, ki tiskajo s hitrostjo 9,14 slike na sekundo za natise v črni barvi 54 slik na sekundo za barvne natise.

Vstopni modeli tiskalnikov MegaTank so bili zasnovani tudi z mislijo na skrajšan čas prekinitev dela. Priloženo imajo enostavno zamenljivo kartušo za vzdrževanje, kar zmanjšuje možnost, da bi morali tiskalnik poslati na servis. Uporabo kartuše za vzdrževanje lahko spremljate prek gonilnika za osebni ali prenosni računalnik, prek aplikacije Canon PRINT (modela PIXMA G3420 in PIXMA G3460) ali prek zaslona tiskalnika (vsi modeli razen PIXMA G1420). Tiskalnik vas obvesti, če se pojavi težava, ki zahteva izvedbo vzdrževalnih opravil, zato je preprosto odpraviti morebitne napake.
Tiskalnik Canon PIXMA G3420 na mizi poleg pametnega telefona.

S tiskalnikoma Canon PIXMA G3420 in PIXMA G3460 lahko – poleg ostalih iz ponudbe MegaTank – tiskate brezžično iz pametnega telefona ali tabličnega računalnika. S tem je poskrbljeno za enostavnost in učinkovitost, ko vas preganjajo roki.

4. Brezskrbna brezžična tehnologija tiskanja

Tiskalnika Canon PIXMA G3420 in PIXMA G3460 ter še mnogi drugi modeli MegaTank imajo vgrajen brezžični vmesnik Wi-Fi. Gumb Wireless Direct olajša vzpostavljanje povezave in zagon tiskanja iz računalnika ali mobilne naprave, saj je vse to na dosegu s preprostim dotikom gumba. Tiskalniki PIXMA G5040, G6040, G7040, GM4040 in GM2040 imajo tudi priključek Ethernet za omrežna okolja, ki zahtevajo visoko hitrost ter stabilno in varno povezavo.

Če delate na daljavo in morate deliti dokumente s sodelavci v pisarni ali če potrebujete natisnjen izvod študijskega gradiva za učenje prek spleta, lahko do tiskalnika z vklopljeno povezavo Wi-Fi dostopate tudi prek interneta. Potrebujete računalnik ali pametno napravo, tiskate pa lahko neposredno iz priljubljenih storitev v oblaku, kot so Google Drive, Google Classroom, Dropbox, Evernote in mnoge druge.

Upravljanje tiskanja in vzdrževanja tiskalnika prek pametnega telefona ne bi moglo biti enostavnejše. To omogoča aplikacija Canon PRINT, na voljo pa so tudi ostale Canonove aplikacije, ki prinašajo številne načine za izražanje domače ustvarjalnosti. Aplikacija Creative Park5 nudi vse od ustvarjanja s pregibanjem papirja in prilagodljivih voščilnic do okraskov za zabave in modelov 3D. Aplikacija Easy-PhotoPrint Editor pa vam omogoča, da svoje najljubše fotografije spremenite v čudovite natise ali edinstvena darila. Hkrati prinaša tudi predloge za koledarje, razglednice, posterje in še mnogo drugega.

Ne želite prenesti aplikacije? Tiskalniki MegaTank so združljivi z rešitvama Apple AirPrint in Mopria za naprave Android, kar pomeni, da lahko uporabniki, ki se nahajajo v istem omrežju kot tiskalnik, enostavno vzpostavijo povezavo in tiskajo prek vgrajenega tiskalniškega protokola v pametnih napravah.
Ženska, ki prek tabličnega računalnika brezžično tiska na tiskalniku MegaTank.

Tiskalniki Canon MegaTank delujejo z različnimi vrstami papirja, vključno z večkratno lepilnim fotografskim papirjem in listi za prelikanje. Mnogi lahko tiskajo tudi plakate, dolge več kot meter.

5. Podpora za širok nabor medijev

Tiskalniki MegaTank lahko dan za dnem tiskajo visoko kakovostne dokumente in čudovite fotografije brez obrob6 v velikostih do A4. Toda njihova vsestranskost se s tem še ne konča. Podpirajo namreč različne velikosti in tipe medijev, s čimer so idealni za poslovno administracijo in mnoga druga opravila, kot na primer ustvarjanje nalepk za registratorje in dvostransko tiskanje vizitk na matiran papir. Tiskalniki PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420 in G1420 lahko tiskajo celo 1,2-metrske promocijske plakate. Ko gre za tiskanje doma, lahko tiskalniki MegaTank poskrbijo za zabavo pri izdelavi domačih nalog ter prinesejo več ur družinske zabave z večkratno lepilnim fotografskim papirjem in magnetnim fotografskim papirjem. Fotografije lahko natisnete na širok nabor sijajnih in polsijajnih fotografskih papirjev in celo ustvarite liste za prelikanje.

6. Uporabniku prijazna zasnova

Večina Canonovih tiskalnikov MegaTank7 je opremljena z dvovrstičnim zaslonom LCD, ki prinaša višjo raven podrobnosti o nastavitvah tiskalnika. Zaslon omogoča enostavno preverjanje stanja tiskalnika, brezžičnih nastavitev in prilagajanje možnosti tiskanja neposredno v tiskalniku, hkrati pa lahko na njem preverite morebitne zahteve po vzdrževanju, kot je čiščenje tiskalnih glav. Zaslon olajšuje tudi odpravljanje napak, saj podaja jasna navodila ali kode, ki jih najdete v navodilih za uporabo.

Tiskalniki MegaTank imajo funkcijo samodejnega izklopa, s čimer varčujejo z energijo, ko niso v uporabi, ter možnost samodejnega vklopa, ki omogoča, da začnete s tiskanjem ne da bi morali prej pritisniti gumb za vklop. Vse to povečuje njihovo priročnost, še zlasti če morate natisniti dokumente na daljavo s tiskalnikom, ki omogoča povezovanje Wi-Fi in delo v oblaku.

Avtor: Marcus Hawkins
 1. Izkoristek strani je ocenjena vrednost glede na Canonovo posamezno metodo preizkusa, ki temelji na grafikonu ISO/IEC 24712 in simulaciji neprekinjenega tiskanja z nadomestnimi stekleničkami črnila po začetni nastavitvi.
 2. Varčni način zmanjša porabo črnega črnila tako, da zniža gostoto. Natisnete lahko 26 % več strani kot v standardnem načinu.
 3. Varčni način zmanjša porabo črnega črnila tako, da zniža gostoto. Natisnete lahko 38 % več strani kot v standardnem načinu.
 4. Hitrost tiskanja dokumentov velikosti A4 na navaden papir je izmerjena glede na povprečje pisarniškega testa ESAT v skladu s standardom ISO/IEC 24734.
 5. Za seznam podprtih modelov obiščite https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Če vaš tiskalnik ni podprt, obiščite spletno mesto Creative Park.
 6. Razen tiskalnikov Canon PIXMA GM2040 in GM4040.
 7. Tiskalnika PIXMA G1420 in GM2040 nimata zaslona LCD.

Povezani članki

 • TISKANJE

  Spoznajte tiskalnika PIXMA G640 in PIXMA G540

  Odkrijte nove funkcije naslednje generacije Canonovih tiskalnikov MegaTank.

 • Ravni črnila, prikazane v nastavitveni vrstici Canonovega tiskalnika.

  NASVETI ZA TISKANJE

  Pogosta vprašanja o tiskalniku, črnilu in papirju

  Canonov strokovnjak Suhaib Hussain odgovarja na pogosta vprašanja o tehnologiji tiskalnikov, o črnilih in papirju.

 • Get-Inspired-PIXMA-TR8550

  TISKANJE

  Brezžično tiskanje

  Delajte brezžično v domači pisarni in tiskajte od koder koli – namestitev je preprosta.

 • Izboljšajte poslovanje s tiskalnikom MAXIFY GX7050

  TISKANJE

  Izboljšajte poslovanje s tiskalnikom MAXIFY GX7040

  Canonov tiskalnik MAXIFY GX7040 je odličen za podjetja, saj je hiter in vsestranski ter zagotavlja vrhunsko kakovost tiskanja pri izjemno nizkih stroških delovanja.