NASVETI ZA TISKANJE

Številne prednosti tiskalnika MegaTank

Canonovi tiskalniki MegaTank omogočajo hitrejše in enostavnejše tiskanje, boljšo kakovost in manjše stroške, hkrati pa so primerni za majhne pisarne. Tukaj je vse, kar morate vedeti, da si izberete model, ki popolnoma ustreza vašim zahtevam.
Majhna pisarna s tiskalnikom Canon MAXIFY GX5040, ki je nameščen v srednjem delu sive stenske enote.

Canonovi tiskalniki MegaTank imajo izjemno nizke stroške delovanja in uporabniku prijazne funkcije, zato so popolni za uporabnike doma, v pisarni in za študente. Namesto običajnih kartuš uporabljajo vgrajene črnilne vložke z možnostjo ponovnega polnjenja ter stekleničke z visokim izkoristkom. Z enim kompletom stekleničk s črnilom lahko natisnejo na tisoče strani, kar pomeni več mesecev ali celo več let tiskanja. To pomeni tudi manj plastičnih odpadkov, saj nadomestnih črnil ne bo treba naročati pogosto.

S široko ponudbo modelov tiskalnikov MegaTank lahko izberete tistega, ki najbolj ustreza vašemu proračunu in potrebam. Modeli iz serije PIXMA G omogočajo izjemno učinkovitost in so primerni za domačo uporabo ne glede na to, ali ste študent, lastnik majhnega podjetja ali starš, ki se spopada z domačimi nalogami, če pa je hitrost tiskanja vaša prioriteta, lahko prihranite čas z najhitrejšima modeloma PIXMA G3460 in PIXMA G2460. Tiskalnik PIXMA G3460 ima vgrajen brezžični vmesnik Wi-Fi, enako pa velja tudi za model PIXMA G3420, ki je pripravljen na delo v oblaku, s čimer omogoča oddaljeno tiskanje iz pametnih naprav.

Tiskalniki PIXMA G2420, PIXMA G2460, PIXMA G3420, PIXMA G3460 in MAXIFY GX6040 so večnamenski tiskalniki 3-v-1, ki omogočajo tiskanje, kopiranje in skeniranje, medtem ko tiskalnik MAXIFY GX7040 omogoča tudi faksiranje. Če pa si želite zgolj prednosti dolgoročnega prihranka, ki ga omogoča tiskalnik MegaTank, je tukaj poenostavljeni model PIXMA G1420, tiskalnik Canon MAXIFY GX5040 pa je opremljen z novo funkcijo in ne omogoča skeniranja in kopiranja.

Ne glede na to, ali iščete enostaven vsestranski tiskalnik za družinsko uporabo, zanesljivo napravo za lovljenje študentskih rokov ali cenovno ugodno rešitev za tiskanje visokih naklad v podjetju – tukaj je šest razlogov, zakaj je tiskalnik MegaTank pravi za vas.

1. Visoka kakovost, nizek strošek tiskanja

Pogled z vrha na tiskalnik Canon PIXMA G3420, okrog njega so na mizi listi papirnih mojstrovin.

Tiskalnike Canon MegaTank odlikujejo bogate barve ter izjemno ostri natisi, ki prikažejo tudi najmanjše podrobnosti.

Pogled od zgoraj navzdol na tiskalnik PIXMA G640, ki je obdan s fotografskim papirjem, natisnjenimi fotografijami in Canonovim fotoaparatom.

S šestimi črnili na osnovi barvil tiskalnika serije MegaTank PIXMA G540 in PIXMA G640 zagotavljata brezhibno kakovost fotografij, še posebej na sijajnem papirju, z zadostno kapaciteto za 3800 fotografij v velikosti 6 x 4 palcev, 3700 strani iz črne stekleničke ali 8000 strani 1 iz celotnega kompleta stekleničk s črnilom.

Vstopni modeli tiskalnikov MegaTank (PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420, G1420) lahko z eno samo stekleničko črnega črnila v ekonomičnem načinu natisnejo do 76001,2 strani, s celovitim kompletom pa do 77001 strani. Poleg tega imajo navedeni tiskalniki MegaTank podajalnik papirja na zadnji strani s kapaciteto 100 listov. To pomeni, da vam bo ostalo več časa za delo, saj se boste manj ukvarjali z vstavljanjem papirja v tiskalnik.

Če redno tiskate v domači pisarni, vam zmogljivejši tiskalniki Canon PIXMA G5040, G6040 in G7040 v ekonomičnem načinu s črnim črnilom omogočajo tiskanje do 8.3003 strani, obenem pa tudi dvostransko tiskanje ter podajanje papirja spredaj in zadaj s skupno kapaciteto 350 listov navadnega papirja, kar je idealno za delo v izjemno produktivnih okoljih. Tiskalnik G7040 ima tudi samodejni podajalnik dokumentov za 35 listov in možnost samostojnega faksiranja.

Tiskalnik Canon MAXIFY GX iz serije MegaTank je popoln za živahno pisarniško okolje z več uporabniki. Modeli vključujejo tiskalnika MAXIFY 6040 in MAXIFY GX7040, ki zagotavljata kakovostne črno-bele in barvne dokumente, pri tem pa v primerjavi z najboljšimi 10 laserskimi in brizgalnimi tiskalniki4 povprečno prihranite 85 % pri skupnih stroških lastništva.

Tiskalnika GM2040 in GM4040 imata 3-v-1 črnilne vložke in iz treh črnih stekleničk s črnilom lahko natisneta do 18.000 strani, zaradi česar sta popolna za ljudi, ki želijo izboljšati učinkovitost in zmanjšati stroške5.

Znatni prihranki pri stroških tiskanja in povečanje produktivnosti, ki jih prinašajo Canonovi tiskalniki MegaTank, ne gredo na račun kakovosti tiska. Tiskalniki PIXMA MegaTank pri tiskanju dokumentov ponujajo bogate barve iz pigmentnih črnil. Izjemno oster tisk dokumentov pa je dosežen z namenskim pigmentnim črnilom črne barve. Tudi besedilo zelo majhne velikosti in bele črke na barvni podlagi ohranjajo visoko stopnjo jasnosti. V primerjavi uporabljata tiskalnika MAXIFY 6040 in MAXIFY GX7040 pigmentna črnila za vse tri barve in črno barvo, s čimer zagotavljata tiskanje izjemno obstojnih in visokokakovostnih poslovnih dokumentov, ki so odporni na vodo, trenje in označevalce.

Tiskalnika PIXMA G540 in PIXMA G640 s šestimi črnili na osnovi barvil zagotavljata osupljive barvne fotografije. Z razširjenim tonskim razponom in barvno lestvico zagotavljajo optimalno kakovost.

2. Črnilni vložki z možnostjo preprostega ponovnega polnjenja

Ženska, ki pritrjuje fotografijo na oglasno desko. Na mizi spodaj je tiskalnik Canon PIXMA G3420.

Tiskalniki Canon MegaTank uporabljajo črnilne vložke z možnostjo ponovnega polnjenja, s katerimi lahko natisnete na tisoče strani. S tem lahko svojo pozornost usmerite na druge stvari.

Stekleničke s črnilom za ponovno polnjenje za tiskalnike Canon MegaTank.

Ne skrbite, da bi polili črnilo. Stekleničke samodejno prenehajo s polnjenjem, ko je črnilni vložek poln.

Ponovno polnjenje črnilnih vložkov v tiskalnikih MegaTank je enostaven postopek, ki ga lahko opravi vsakdo doma ali v pisarni. Vgrajeni črnilni vložki so jasno vidni na sprednji strani tiskalnika, zato je enostavno spremljati raven črnil. Ko jih je treba znova napolniti, preprosto dvignete barvno označene pokrovčke z enostavnim odpiranjem, vstavite stekleničke s črnilom ter nalijete črnilo.

Stekleničke s črnilom so zasnovane tako, da jih ni treba stiskati, zato ponovno polnjenje poteka čisto in hitro. Tiskalnike MegaTank odlikujejo tudi edinstveno oblikovane odprtine za nalivanje črnila v črnilne vložke. Te odprtine se prilegajo obliki nastavkov na novo oblikovanih stekleničkah s črnilom, s čimer preprečujejo, da bi pomotoma nalili napačno črnilo. Poleg tega posebno oblikovane stekleničke samodejno ustavijo nalivanje, ko so črnilni vložki polni.

3. Visoke hitrosti tiskanja

Tiskalnik MAXIFY GX5040 na organizirani pisarniški mizi s pisalnimi potrebščinami, zaslonom, tipkovnico in telefonom.

Ko potrebujete hitrost, vendar delate v majhni pisarni, kjer nimate veliko prostora, ponuja tiskalnik MAXIFY GX5040 enake poslovne prednosti in visoke hitrosti tiskanja kot MAXIFY GX6040 in GX7040, vendar brez skenerja in samodejnega podajalnika dokumentov, zaradi česar je še posebej kompakten in eleganten.

Tiskalnik Canon PIXMA G3420 med polnjenjem s črnilom.

Z vsemi Canonovimi tiskalniki MegaTank lahko preprosto spremljate ravni črnila na sprednji strani tiskalnika.

Tiskalnika Canon PIXMA G3460 in PIXMA G2460 dosegata hitrost tiskanja 10,86 slik na minuto za črno-bele dokumente ter 6,06 slik na minuto za barvne natise. Sta odlična izbira, kadar morate doseči kratke roke za oddajo projektov. Za opravila, ki zahtevajo še večjo hitrost, pa je tukaj tiskalnik 4-v-1 PIXMA G7040, ki omogoča tiskanje s hitrostjo do 136 slik na sekundo za natise v črni barvi ter 6,86 slike na sekundo za barvne natise. Ponaša se tudi s samodejnim podajalnikom dokumentov za 35 listov, kar pride prav uporabnikom, ki želijo enostavno kopirati in skenirati večstranske dokumente.

Z najvišjo hitrostjo tiskanja lahko tiskalnika MAXIFY GX6040 in MAXIFY GX7040 dosežeta hitrost 246 slik na minuto za tiskanje črno-belih dokumentov in 15,56 slike na minuto za tiskanje barvnih dokumentov, slednje pa omogoča tudi hkratno obojestransko skeniranje in pošiljanje faksov pri hitrem in enostavnem skeniranju, fotokopiranju in faksiranju dvostranskih dokumentov. Če želite funkcionalnost tiskanja, je kompakten tiskalnik MAXIFY GX5040 enako hiter in kakovosten kot druga dva modela GX, vendar brez vgrajenega skenerja ali samodejnega podajalnika dokumentov.

Za vsakodnevno tiskanje in hitro izdelavo dokumentov se odlično izkažejo tiskalniki PIXMA G3420, PIXMA G2420 in PIXMA G1420, ki tiskajo s hitrostjo 9,16 slike na sekundo za natise v črni barvi 56 slik na sekundo za barvne natise.

Vsi tiskalniki MegaTank so zasnovani tako, da skrajšajo čas nedelovanja. Priloženo imajo enostavno zamenljivo kartušo za vzdrževanje, kar zmanjšuje možnost, da bi morali tiskalnik poslati na servis. Uporabo kartuše za vzdrževanje lahko spremljate prek gonilnika za osebni ali prenosni računalnik, prek aplikacije Canon PRINT (modela PIXMA G3420 in PIXMA G3460) ali prek zaslona tiskalnika (vsi modeli razen PIXMA G1420). Tiskalnik vas obvesti, če se pojavi težava, ki zahteva izvedbo vzdrževalnih opravil, zato je preprosto odpraviti morebitne napake.

4. Brezskrbna brezžična tehnologija tiskanja

Tiskalnik Canon PIXMA G3420 na mizi poleg pametnega telefona.

S tiskalnikoma Canon PIXMA G3420 in PIXMA G3460 lahko – poleg ostalih iz ponudbe MegaTank – tiskate brezžično iz pametnega telefona ali tabličnega računalnika. S tem je poskrbljeno za enostavnost in učinkovitost, ko vas preganjajo roki.

Tiskalnika Canon PIXMA G3420 in PIXMA G3460 ter še mnogi drugi modeli MegaTank imajo vgrajen brezžični vmesnik Wi-Fi. Olajša vzpostavljanje povezave in zagon tiskanja iz računalnika ali mobilne naprave, saj je vse to na dosegu s preprostim dotikom gumba. Tiskalniki PIXMA G5040, G6040, G7040, GM4040 in GM2040 ter MAXIFY GX6040, GX7040 in GX5040 imajo tudi eternetni kabel za omrežna okolja, ki potrebujejo hitro, stabilno in varno povezavo.

Če delate na daljavo in morate deliti dokumente s sodelavci v pisarni ali če potrebujete natisnjen izvod študijskega gradiva za učenje prek spleta, lahko do tiskalnika MegaTank z vklopljeno povezavo Wi-Fi dostopate tudi prek interneta. Potrebujete računalnik ali pametno napravo, tiskate pa lahko neposredno iz priljubljenih storitev v oblaku, kot so Google Drive, Google Classroom, Dropbox, Evernote in mnoge druge.

Upravljanje tiskanja in vzdrževanja tiskalnika prek pametnega telefona ne bi moglo biti enostavnejše. To omogoča aplikacija Canon PRINT, na voljo pa so tudi ostale Canonove aplikacije, ki prinašajo številne načine za izražanje domače ustvarjalnosti. Aplikacija Creative Park7 nudi vse od ustvarjanja s pregibanjem papirja in prilagodljivih voščilnic do okraskov za zabave in modelov 3D. Aplikacija Easy-PhotoPrint Editor pa vam omogoča, da svoje najljubše fotografije spremenite v čudovite natise ali edinstvena darila. Hkrati prinaša tudi predloge za koledarje, razglednice, posterje in še mnogo drugega.

Ne želite prenesti aplikacije? Tiskalniki MegaTank, razen GM2040 in GM4040, so združljivi z rešitvama Apple AirPrint in Mopria za naprave Android, kar pomeni, da lahko uporabniki, ki se nahajajo v istem omrežju kot tiskalnik, enostavno vzpostavijo povezavo in tiskajo prek vgrajenega tiskalniškega protokola v pametnih napravah.

5. Podpora za širok nabor medijev

Ženska, ki prek tabličnega računalnika brezžično tiska na tiskalniku MegaTank.

Canonovi tiskalniki MegaTank imajo širok nabor papirjev, med drugim tudi papir za prelikanje za tkanine. Tudi številni drugi tiskalniki, kot je MAXIFY GX5040, lahko tiskajo plakate iz navadnega papirja, dolge več kot meter.

Tiskalniki MegaTank lahko dan za dnem tiskajo visoko kakovostne dokumente in čudovite fotografije brez obrob8 v velikostih do A4. Toda njihova vsestranskost se s tem še ne konča. Podpirajo namreč različne velikosti in tipe medijev, s čimer so idealni za poslovno administracijo in mnoga druga opravila, kot na primer dvostransko tiskanje vizitk na matiran papir. Tiskalniki PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420, G1420, G540 in G640ter MAXIFY GXIFY GX6040, GX7040 in GX5040 lahko izdelajo celo promocijske trakove iz 1,2 m navadnega papirja. Pri tiskanju doma je lahko domača naloga s tiskalniki MegaTank bolj zabavna, prav tako pa poskrbijo za družinsko razvedrilo.

6. Uporabniku prijazna zasnova

Tiskalnika MAXIFY GX7040 in MAXIFY GX6040 na delovni površini ob velikem svežnju papirja in črnilu.

Od kompaktne in ergonomske zasnove do funkcij za preprosto navigacijo so tiskalniki MegaTanks, kot sta MAXIFY GX6040 in MAXIFY GX7040, zasnovani tako, da so kar najbolj prijazni do uporabnika.

Večina Canonovih tiskalnikov MegaTank9 je opremljena z dvovrstičnim zaslonom LCD, ki prinaša višjo raven podrobnosti o nastavitvah tiskalnika. Zaslon omogoča enostavno preverjanje stanja tiskalnika, brezžičnih nastavitev in prilagajanje možnosti tiskanja neposredno v tiskalniku, hkrati pa lahko na njem preverite morebitne zahteve po vzdrževanju, kot je čiščenje tiskalnih glav. Zaslon olajšuje tudi odpravljanje napak, saj podaja jasna navodila ali kode, ki jih najdete v navodilih za uporabo. Tiskalnika MAXIFY GX6040 in MAXIFY GX7040 imata večje zaslone na dotik, kar omogoča izboljšano uporabnost in upravljanje.

Tiskalniki MegaTank imajo funkcijo samodejnega izklopa, s čimer varčujejo z energijo, ko niso v uporabi, ter možnost samodejnega vklopa, ki omogoča, da začnete s tiskanjem ne da bi morali prej pritisniti gumb za vklop. Vse to povečuje njihovo priročnost, še zlasti če morate natisniti dokumente na daljavo s tiskalnikom, ki omogoča povezovanje Wi-Fi in delo v oblaku.


Napisala Marcus Hawkins in Matthew Richards

 1. Izkoristek strani je ocenjena vrednost glede na Canonovo posamezno metodo preizkusa, ki temelji na grafikonu ISO/IEC 24712 in simulaciji neprekinjenega tiskanja z nadomestnimi stekleničkami črnila po začetni nastavitvi.
 2. Varčni način zmanjša porabo črnega črnila tako, da zniža gostoto. Natisnete lahko 26 % več strani kot v standardnem načinu.
 3. Varčni način zmanjša porabo črnega črnila tako, da zniža gostoto. Natisnete lahko 38 % več strani kot v standardnem načinu.
 4. Ocenjeni povprečni prihranki pri tiskanju 1000 strani na mesec v roku 5 let, ki temelji na začetnih nabavnih stroških strojne opreme in stroških črnila ali tonerja. Modeli za primerjavo pri prihrankih glede skupnih stroškov lastništva (TCO) vključujejo 10 najbolje prodajanih barvnih laserskih tiskalnikov in 10 najbolje prodajanih brizgalnih tiskalnikov po podatkih sledilnika IDC EMEA Hardcopy (podatki za Q1 2020–Q3 2020). Za več podrobnosti si oglejte Canonovo spletno mesto.
 5. Izkoristek strani je ocenjena vrednost glede na Canonovo posamezno metodo preizkusa, ki temelji na črno-belem grafikonu ISO/IEC 19752 in simulaciji neprekinjenega tiskanja z zamenjavo po začetni nastavitvi. Izkoristek strani se močno razlikuje glede na natisnjeno vsebino in druge dejavnike.
 6. Hitrost tiskanja dokumentov velikosti A4 na navaden papir je izmerjena glede na povprečje pisarniškega testa ESAT v skladu s standardom ISO/IEC 24734.
 7. Za seznam podprtih modelov obiščite https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Če vaš tiskalnik ni podprt, obiščite spletno mesto Creative Park.
 8. Razen tiskalnikov Canon PIXMA GM2040 in GM4040.
 9. Tiskalnika PIXMA G1420 in GM2040 nimata zaslona LCD.

Povezani izdelki

 • MAXIFY GX6050

  Tiskalniki MegaTank

  MAXIFY GX6040

  S temi izjemno zmogljivimi tiskalniki MegaTank z možnostjo ponovnega polnjenja si lahko zagotovite vsakodnevne kakovostne natise poslovnih dokumentov in povprečno prihranite 90 % pri skupnih stroških lastništva v primerjavi z 10 vrhunskimi laserskimi in brizgalnimi tiskalniki.
 • MAXIFY GX7050

  Tiskalniki MegaTank

  MAXIFY GX7040

  S temi izjemno zmogljivimi tiskalniki MegaTank z možnostjo ponovnega polnjenja si lahko zagotovite vsakodnevne kakovostne natise poslovnih dokumentov in povprečno prihranite 90 % pri skupnih stroških lastništva v primerjavi z 10 vrhunskimi laserskimi in brizgalnimi tiskalniki.
 • Slika naprave PIXMA G3460 FRT

  Tiskalniki MegaTank

  PIXMA G3460

  Vzpostavite povezavo in prihranite s produktivnim stroškovno učinkovitim tiskanjem, na katerega se lahko vedno zanesete.
 • Slika naprave PIXMA G2460 FRT

  Tiskalniki MegaTank

  PIXMA G2460

  Ta izjemno hitra in priročna večnamenska naprava pri vsakem tiskanju zagotavlja ostre dokumente in žive fotografije.
 • PIXMA G7045

  Tiskalniki MegaTank

  PIXMA G7040

  Natisnite do 18.000 strani in poskrbite za nemoteno delovanje s samodejnim podajalnikom dokumentov za 35 listov, ki omogoča visoko kakovost z nizkimi stroški delovanja.
 • PIXMA G6040

  Tiskalniki MegaTank

  PIXMA G6040

  Tiskalnik s črnilnim vložkom z možnostjo ponovnega polnjenja zagotavlja visok izkoristek, kakovost in funkcionalnost z nizkimi stroški na stran.
 • PIXMA_G5045

  Tiskalniki MegaTank

  PIXMA G5040

  Povečajte učinkovitost in zmanjšajte stroške s tiskalnikom, ki deluje brezhibno in vsebuje črnilni vložek, ki ga lahko ponovno polnite.
 • Povezani članki

 • TISKANJE

  Program Canon PosterArtist

  Ustvarjajte profesionalno oblikovane plakate hitro, preprosto in brezplačno.

 • NASVETI ZA TISKANJE

  Pogosta vprašanja o tiskalniku, črnilu in papirju

  Canonov strokovnjak Suhaib Hussain odgovarja na pogosta vprašanja o tehnologiji tiskalnikov, o črnilih in papirju.

 • NASVETI ZA TISKANJE

  Kateri tiskalnik je pravi za vas?

  Poiščite Canonov tiskalnik, ki najbolj ustreza vašim zahtevam – od družin in študentov do tistih, ki delate v domačih pisarnah.

 • TISKANJE

  Brizgalni ali laserski tiskalnik: kateri je pravi za vas?

  Odkrijte razlike med Canonovimi brizgalnimi in laserskimi tiskalniki ter ugotovite, kateri najbolj ustreza vašim zahtevam.