TISKANJE IN USTVARJANJE

Natisnite pomembne življenjske trenutke s fotoaparatom Canon Zoemini S2.

Od samostojnih potovanj do prvih razstav: s skupino mladih se pogovarjamo o njihovih najpomembnejših življenjskih dogodkih in o tem, kako so te spomine delili s hitrim fotoaparatom in tiskalnikom Canon Zoemini S2.
Iztegnjene roke držijo več fotoaparatov Canon Zoemini S2, eden od teh tiska sliko, oseba pa drži črno-bel natis.

Vsi imamo posebne trenutke v življenju, na katere smo ponosni, ali izkušnje, ki so nas izoblikovale v to, kar smo. Ti dosežki si zaslužijo, da jih zabeležimo in delimo z drugimi, ne glede na to, ali gre za podelitev diplome, prve počitnice s prijatelji ali dobro oceno na preverjanju znanja.

Pogosto se šele pozneje zavemo, kateri trenutki v življenju so bili res pomembni, zato se splača v objektiv ujeti številne različno pomembne trenutke, ki jih lahko takoj delite s prijatelji ali družino, z njimi okrasite sobo ali svoje stvari ter tako ohranite lep spomin na dobre čase.

Podjetje Canon je skupini študentov postavilo izziv, naj pokažejo natise svojih pomembnih življenjskih trenutkov. Odkrijte, kateri dogodki so jim spremenili življenje in kako so jih proslavili s hitrim fotoaparatom in tiskalnikom Canon Zoemini S2.

Spoznajte skupino

Štirje mladi pozirajo za skupinski selfi v parku, ki bo posnet s Canonovim fotoaparatom s tiskalnikom.

Naša skupina je s sliko ujela trenutek, ko so se prvič srečali. Fotoaparat s tiskalnikom Canon Zoemini S2 ima vgrajeno lučko obroča in ogledalo, zato je popoln za skupinske selfije, ki jih lahko takoj natisnete in delite z vsemi. Fotoaparat je kompakten, zato ga zlahka vzamete na potep.

Po leseni površini so razporejeni fotoaparat Canon Zoemini S2, pametni telefon in izbrani natisi. Vidi se roka, ki se dotika zaslona na dotik na pametnem telefonu.

Fotoaparat Canon Zoemini S2 lahko uporabljate kot hiter fotoaparat in tiskalnik, saj lahko z aplikacijo Canon Mini Print natisnete obstoječe fotografije iz galerije fotoaparata.

V naši skupini smo bili štirje študentje Univerze v Cardiffu v Walesu: magistrski študentje Ašvin Tiwana, Megan Gaen in Shubhangi Dua ter študentka prvega letnika glasbe Evie Ingles. Delili in natisnili so trenutke, na katere so najbolj ponosni v svojem življenju do zdaj.

Skupina je uporabila pametni mini fotoaparat in tiskalnik fotografij 2 v 1 Canon Zoemini S2, ki je popoln za ohranjanje dragocenih spominov. Tiskanje traja približno 50 sekund, zato fotografije oživijo skoraj v trenutku, medtem ko aplikacija Canon Mini Print omogoča, da še bolj izkoristite fotografije in jih spremenite v majhna umetniška dela za razstavo.

Ashvin Tiwana

Oseba, ki uporablja aplikacijo Canon Mini Print v pametnem telefonu za tiskanje fotografij na okrogle nalepke. Mizo v ozadju prekrivajo natisi iz tiskalnika Canon Zoemini S2.

"Zelo sem užival pri tiskanju slik s tiskalnikom Canon Zoemini S2," pravi magistrski študent Ashvin Tiwana. "Tudi možnost dodajanja besedila v aplikaciji Canon Mini Print je koristna funkcija, saj omogoča, da si zapomnite, kje ste potovali. Napis ostane na sliki za vedno kot referenca."

Moški se smehlja v fotoaparat, pred seboj pa drži majhen natis počitniških fotografij.

Drsno stikalo na vrhu fotoaparata Canon Zoemini S2 uporabnikom omogoča preklapljanje med načini, vključno s pokrajino brez bliskavice, portretom s samodejno bliskavico in selfijem s svetlobnim obročem.

Ashvin je za svoj pomemben trenutek izbral potovanje po Vietnamu. Rad potuje sam in raziskuje različne kulture od blizu in daleč. Njegov prvi samostojni izlet je bilo potovanje v Francijo, od takrat pa je potoval po Kambodži, Vietnamu in Irski.

"Imam srečo, da že od 19. leta potujem po vsem svetu," pravi. "Pri samostojnem potovanju je najboljše to, da ni treba slediti urniku nikogar drugega ter da lahko raziskuješ in preizkušaš nove stvari glede na to, kaj ti je všeč."

Slika, ki jo je izbral za tiskanje, je bila posneta na potovanju po Vietnamu leta 2020, ko je šel z ladjo na izlet po zalivu Hong Bay.

"Resnično sem užival na potovanju v Vietnamu, saj sem na izletu z ladjo spoznal zelo dobrega prijatelja, s katerim sva si blizu še danes," pravi. "Od takrat še raje potujem sam, saj lahko tako spoznam čudovite ljudi in se navežem na kraje, ki jih obiščem prvič, ter na ljudi, ki so takrat z mano."

Roke lepijo okrogle nalepke na hrbtno stran pametnega telefona.

"Super je, da aplikacija Canon Mini Print omogoča dodajanje okvirjev, filtrov in nalepk," pravi Ashvin.

Da bi ponosno pokazal enega svojih najljubših spominov, se je Ashvin odločil natisniti fotografijo na 1,3-palčni papir z vnaprej izrezanimi okroglimi nalepkami Canon ZINK. To fotografijo je skupaj z drugimi slikami s svojih dogodivščin nalepil na hrbtno stran telefona, da ga lahko vsak dan spominjajo na potovanja. Fotoaparat s tiskalnikom Canon Zoemini S2 in lepilni fotografski papir sta dovolj majhna in lahka, da ju vzamete s seboj na dogodivščine za takojšnje tiskanje spominov.

Evie Ingles

Črn kovček za bendžo sloni ob beli steni s ploščicami, oseba pa nanj lepi Canonove okrogle nalepke.

"Zelo sem se zabavala s fotoaparatom Canon Zoemini S2," pravi študentka glasbe Evie Ingles. "Je majhen in kompakten, zato je resnično prenosen. Z njim lahko fotografirate ali tiskate fotografije iz pametnega telefona, tako preprosto je."

Ženska gleda naravnost proti fotoaparatu in pred obrazom drži majhen natis sebe na odru.

Pomemben trenutek, ko je Evie nastopila na odru, zanjo ni bil le prijeten koncert, ampak tudi pomembna izkušnja. "To je bila ena najbolj zabavnih stvari, kar sem jih kdaj naredila, hkrati pa je bila to pomembna prelomnica za moje nastope, pa tudi samozavest," je povedala.

Evie je za pomemben življenjski trenutek izbrala svoj prvi glasbeni nastop, spomin pa je želela ovekovečiti tako, da je natis iz tiskalnika Canon Zoemini S2 nalepila na kovček za bendžo, ki jo bo spremljal na prihodnjih koncertih.

"To je bil verjetno moj največji nastop do zdaj," pojasnjuje. "Nastopila sem s pop skupino Univerze v Cardiffu.To je zame zelo pomembna izkušnja, saj sem zapela na velikem odru pred velikim občinstvom."

Evie poje in igra tudi saksofon, klarinet, flavto, bendžo in klavir. Evie je natis za kovček za bendžo ustvarila s fotografskim papirjem Canon Zoemini S2 z lepljivo hrbtno stranjo. Nekaj slik je natisnila tudi na 1,3-palčni papir z vnaprej izrezanimi okroglimi nalepkami Canon ZINK, s katerimi je prav tako okrasila glasbeni kovček.

"Na kovček za bendžo rada lepim nalepke glasbenih skupin, zato sem dodala še natis iz tiskalnika Canon Zoemini S2," pravi. "Ta bo med nastopi služil kot lep spomin na ta mejnik."

Evie je preizkusila tudi aplikacijo Canon Mini Print in sliki dodala okvir. "Uporaba je bila zelo enostavna," pravi. "Enostavno sem vzpostavila povezavo s tiskalnikom Canon Zoemini S2 prek tehnologije Bluetooth in sliki dodala okvir, ki mi je zelo všeč, saj ima enako barvno shemo kot slika, zaradi česar vse skupaj še bolj izstopa."

Megan Gaen

Par rok drži fotoaparat Canon Zoemini S2 in pametni telefon, v katerem je odprta aplikacija Canon Mini Print, na zaslonu pa je slika s podelitve diplom.

Magistrska študentka Megan Gaen je uživala v preizkušanju funkcij v aplikaciji Canon Mini Print. V aplikaciji lahko uporabite funkcijo samosprožilca ali oddaljeni zaklop, preizkusite ogled v živo, dodate zabavno osebno prilagoditev in izdelate kolaže.

Ženska pripne majhno črno-belo fotografijo na niz okrasnih luči, kjer so že pripete druge fotografije.

Megan se zdi uporaba fotoaparata Canon Zoemini S2 zelo preprosta. Natise je pripela na niz okrasnih luči in jih razstavila v svoji študentski sobi.

Megan je za svoj pomemben trenutek izbrala podelitev diplome, ki so jo pripravili doma. Pandemija covida-19 je vplivala na študentske izkušnje mnogih študentov in tako je bila tudi Meganina podelitev diplom na Univerzi v Southamptonu odpovedana.

"Moj velik trenutek je bil leta 2021, ko sem končala dodiplomski študij nemščine in španščine," pravi. "Imeli smo možnost izposoje svečanih ogrinjal, zato sem podelitev diplome proslavila kar doma s starši. Posneli smo nekaj lepih fotografij, kar je bilo zelo pomembno, saj se mi je zdel primeren trenutek, da proslavimo štiri leta trdega dela."

Megan je natisnjeno fotografijo obesila v študentski sobi, načrtuje pa tudi, da bo enako fotografijo dodala na svojo stensko galerijo v sobi doma. "Gre za črno-belo temo, zato sem uporabila aplikacijo Canon Mini Print, s katero sem dodala črno-bel okvir. To je bilo zelo priročno, saj mi ni bilo treba slike urediti v računalniku," pojasnjuje.

Megan je natisnila obstoječo sliko iz galerije v pametnem telefonu, na hrbtni strani fotoaparata Canon Zoemini S2 pa je gumb za filter, ki omogoča preklop iz fotografiranja v živih barvah na črno-belo fotografiranje. V aplikaciji se lahko povežete tudi s Facebookom, Instagramom in Google Photos ter natisnete slike, ki jih imate tam.

"Dodajanje majhnih nalepk, filtrov in okvirjev mi je bilo zelo všeč, saj lahko z njimi prilagodiš sliko po svojem okusu," pravi. "Bilo je preprosto in hitro, pa še ni mi bilo treba čakati, da se črnilo posuši."

Shubhangi Dua

Mlada ženska sedi na pletenem stolu in ponosno drži sliko. V njenem naročju in ob njej sta še dve pisani umetnini.

Magistrska študentka Shubhangi Dua je s fotoaparatom Canon Zoemini S2 natisnila serijo slik s svoje prve umetniške razstave. "O umetnosti nikoli prej nisem razmišljala kot o poklicu, zaradi razstave pa mislim, da sem postala umetnica", pravi.

Shubhangi je nadobudna umetnica in njena strast do ustvarjalnosti se odraža tudi v pomembnem trenutku v njenem življenju. Pred kratkim je izpolnila svoje otroške sanje o prvi umetniški razstavi na umetniškem festivalu Fringe v mestu Bath v Angliji.

"Za svoj velik trenutek sem izbrala to sliko (glejte zgoraj), saj gre za umetnino z moje prve razstave," pravi. "Že ko sem videla svoje delo viseti na steni poleg del številnih drugih nadarjenih umetnikov, sem imela občutek, da sem nekaj dosegla in da je bilo prepoznano trdo delo, ki sem ga vložila v to. Pomemben trenutek pa je bil tudi zato, ker sem več let mislila, da nisem dovolj dobra, da bi postala umetnica. Veseli me, da sem si dokazala nasprotno."

Fotoaparat Canon Zoemini S2 leži na pisanih umetniških delih s sprednjo stranjo navzdol, zraven pa majhna nalepka z umetnino, ki jo nekdo lepi v dnevnik.

Shubhangi tiska pomemben trenutek svojega življenja za dnevnik. Fotoaparat Canon Zoemini S2 se polni približno 120 minut, tiskate pa lahko celo med polnjenjem.

Ženska v sivem plašču se smehlja v fotoaparat, medtem ko roka drži majhen natis umetniških fotografij pred njo.

Gumb za obrobo natisu doda belo ali prilagojeno obrobo.

Shubhangi je natisnila tudi dve sliki z razstave, ki sta zanjo zelo pomembni. "Ti sliki naj bi se gledali med seboj," pojasnjuje. "Na večji sliki je mama, na manjši pa jaz, ko sem bila še otrok."

Aplikacija Canon Mini Print ponuja široko paleto nalepk, vse od cvetja do živali. Shubhangi je uporabila aplikacijo, da je fotografijam svojih slik dodala nekaj cvetličnih nalepk, ki odražajo naravno tematiko. "Natise sem nalepila v dnevnik, naredila bom pa še kopije in jih razstavila v svoji sobi kot nekakšno tablo dosežkov, ki me bodo opominjali na to, kaj sem dosegla," pravi.


Canon Zoemini S2 in drugi izdelki iz serije Canon Zoemini so kot nalašč za ustvarjanje natisov, ki jih lahko razstavite po domu, z njimi okrasite naprave ali jih delite z družino in prijatelji. Svetu ponosno pokažite svoje pomembne trenutke ali jih ohranite za spomin v osebnem dnevniku. Kaj še čakate? Ne pozabite deliti svojih rezultatov s ključnikom #FreeYourStory in označite profil @canonemea.Napisala Tamzin Wilks

Povezani izdelki

Povezani članki