USTVARJALNO TISKANJE

Tiskajte spomine že med njihovim ustvarjanjem: izberite najboljši prenosni tiskalnik fotografij zase

Canon izdeluje vrsto kompaktnih tiskalnikov za fotografije, ki jih lahko preprosto uporabljate doma ali na poti. Ugotovite, kateri najbolj ustreza vašim potrebam.
Črn tiskalnik Canon SELPHY CP1500, zelen tiskalnik Canon SELPHY Square QX10, modrozelen tiskalnik Canon Zoemini S2 in rožnato zlat tiskalnik Canon Zoemini 2 so razporejeni na sivem ozadju, obdani z natisi, nalepkami in dodatno opremo.

Prenosni tiskalniki so zabaven način za shranjevanje in deljenje spominov in še veliko več. Od tiskanja nalepk za personalizacijo vaših pripomočkov do izdelovanja kolažnih albumov, dokumentiranja vašega življenja ali ustvarjanja razglednic za pošiljanje po vsem svetu – Canonove prenosne tiskalnike fotografij lahko uporabite za vse vrste ustvarjalnih opravil.

Ponujajo različne velikosti, dimenzije papirja, funkcije in tehnologije, ki ustrezajo vašim potrebam tiskanja, odvisno od tega, kaj želite natisniti in kaj želite narediti s končnim rezultatom.

Oglejmo si primerjavo modelov in kaj lahko vsak model ponudi v smislu prenosljivosti, vrste papirja, velikosti tiskanja in drugega, da boste lahko našli svojega popolnega partnerja za tiskanje.

Serija Canon Zoemini

Rožnato zlat tiskalnik Canon Zoemini 2 stoji na svetlo modrem ozadju poleg belega in modrozelenega tiskalnika Canon Zoemini S2.

Fotoaparati in tiskalniki Canon Zoemini so popolnoma prenosni, zato so idealni za tiskanje natisov, ki jih lahko delite na mestu, ko ustvarjate spomine.

Druga generacija modelov Canon Zoemini je dovolj majhna, da jih lahko spravite v žep in tehtajo manj kot mnogi pametni telefoni, zato so popolni za tiskanje na poti. Če se srečate s prijatelji, lahko digitalne fotografije v nekaj sekundah spremenite v fizične natise in jih podarite kot spomin na posebno priložnost. Prav tako so idealni za festivale, večerna druženja in še več – kjer koli želite zajeti trenutek in takoj uživati v natisu.

Kjer koli ste, lahko kar najbolje izkoristite liste samolepilnega papirja, ki so idealni, da lahko svoje najljubše posnetke prilepite na vse od hladilnika do steklenic. Zaradi Canonove tehnologije tiskanja ZINK™ (Zero Ink, brez črnila) ni nereda ali napora, količina embalaže pa je minimalna, medtem ko vam program Canon Mini Print nudi popoln ustvarjalni nadzor in vam omogoča, da dobite natanko takšen videz, kot želite.

Canon Zoemini S2

Roka drži bel tiskalnik Canon Zoemini S2, druga roka z njega odstranjuje natis. V ozadju je izbor paketov papirja za tiskalnik in zvezek z dvema natisnjenima nalepkama na vrhu.

S programom Canon Mini Print lahko slikam pred tiskanjem dodate okvirje, filtre in risbice. Na voljo so tudi možnosti za upravljanje fotoaparata Canon Zoemini S2iz vašega telefona, skupaj z možnostmi pogleda v živo in samosprožilca, ko se želite postaviti v kader.

Kljub kompaktni zasnovi je tiskalnik Canon Zoemini S2 popolnoma samostojen. Napaja ga lastna notranja polnilna baterija, ki je dovolj zmogljiva, da z enim polnjenjem ustvari do 25 natisov fotografij, poleg tega pa ni kartuš s črnilom ali paketa barvnega traku. S tehnologijo ZINK je vsa kemija za razvijanje natisov fotografij vgrajena v papir, ki je velik 50 x 76 mm in se vstavi v tiskalnik v vrečkah po 10.

Tiskalnik Canon Zoemini S2 dva v enem ima tudi vgrajen digitalni fotoaparat z 8 milijoni slikovnih pik in je opremljen z ogledalom za zajemanje selfijev ter svetlobnim obročem za dodatno osvetlitev. Poleg vgrajenega pomnilnika je na voljo tudi reža za kartico micro SD, tako da lahko shranite fotografije in jih natisnete.

Povezljivost Bluetooth omogoča seznanjanje tiskalnika s pametnim telefonom, saj lahko izkoristite pogled v živo v programu Canon Mini Print za natančnejše okvirjanje in prilagajanje slik z ustvarjalnimi filtri in končno obdelavo.

Canon Zoemini 2

Roka drži rožnato zlat tiskalnik Canon Zoemini 2, druga roka z njega odstranjuje list papirja za nalepke, na katerega sta natisnjeni dve okrogli nalepki s fotografijami.

Oba modela Canon Zoemini 2 in Canon Zoemini S2 omogočata tiskanje okroglih nalepk z možnostjo fotografskega papirja Canon ZINK™ ZP-Circle.

Tiskalnik Canon Zoemini 2 je še lažji od tiskalnika Canon Zoemini S2, saj nima vgrajenega fotoaparata, zato je teža minimalna. Prav tako je krajše polnjenje, s programom Canon Mini Print pa lahko v celoti izkoristite fotografije, ki jih posnamete s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom, ter dostopate do fotografij v svojih računih Facebook, Instagram, Google Foto, Dropbox ali iCloud.

Program Canon Mini Print je osredotočen na zabavo z možnostmi dodajanja risbic in napisov ter ustvarjanja kolažev z več natisov. Tehnologija ZINK zagotavlja visokokakovostne natise fotografij na papir velikosti 50 x 76 mm z odstranljivo hrbtno stranjo, ki jo je mogoče reciklirati, natisi pa so odporni proti madežem, trganju in vodi.

Druga odlična možnost z obema tiskalnikoma Canon Zoemini je ta, da lahko ustvarite okrogle nalepke in običajne pravokotne natise, kar je idealno za označevanje predmetov doma in uporabo v šolskih projektih za otroke.

Specifikacije za Canon Zoemini

Velikost tiskalnika

121 x 80,3 x 20,4 mm
120 x 84 x 21,5 mm

Teža

188 g
177 g

Barve, ki so na voljo

Modrozelena, bela in rožnato zlata
Mornarsko modra, biserno bela, rožnato zlata

Čas tiskanja

približno 50 s
približno 50 s

Vrsta tiskanja

ZINK
ZINK

Ločljivost tiskanja

314 x 600 dpi
314 x 500 dpi

Fotoaparat

8 milijonov slikovnih pik
Ni na voljo

Čas polnjenja

Do 120 minut
Do 50 minut

Zmogljivost na polnjenje

25 natisov
20 natisov

Notranji pomnilnik

512 MB
Ni na voljo

Dodatni pomnilnik

Micro SD, do 256 GB
Ni na voljo

Aplikacija

Canon Mini Print
Canon Mini Print

Velikost papirja

50 x 76 mm
33-milimetrske že izrezane okrogle nalepke
50 x 76 mm
33-milimetrske že izrezane okrogle nalepke

Serija Canon SELPHY

Dva tiskalnika Canon SELPHY CP1500 stojita poleg dveh tiskalnikov Canon SELPHY Square QX10 na svetlo rožnatem ozadju.

Kompaktni tiskalniki serije Canon SELPHY delujejo brezhibno z vašimi pametnimi napravami in odpirajo svet ustvarjalnih možnosti.

Za vrhunsko kakovost tiskanja fotografij in obstojnost arhiviranja okoli 100 let tiskalniki Canon SELPHY namesto tehnologije ZINK uporabljajo barvno-sublimacijsko tehnologijo tiskanja. Kot taki delujejo z drugo vrsto specializiranega fotografskega papirja, in čeprav je še vedno treba skrbeti za tekoče črnilo, delujejo s trakom na osnovi kasete. Tiskalniki Canon SELPHY imajo tudi možnost samodejne optimizacije slike za vaše fotografije, ki zazna in popravi nepravilnosti slike, prilagodi svetlost in barve obraza ter zmanjša neželene šume.

Za ustvarjanje vsakega natisa gre papir štirikrat skozi tiskalnik, pri čemer so dodane plasti barv cijan, magenta in rumene barve, čemur sledi zaščitni sijajni premaz. Za razliko od brizgalnih tiskalnikov je mogoče različne barve nanesti eno na drugo, namesto da bi morale biti kapljice črnila nameščene ena ob drugi, tako da se lahko ohranijo zelo fine podrobnosti.

Canon SELPHY Square QX10

Tiskalnik Canon SELPHY Square QX10 stoji na rožnatem ozadju, obdan z natisi, kolažnim albumom in dodatno opremo. Roka odstranjuje natis iz tiskalnika.

Popolnoma prenosen tiskalnik Canon SELPHY Square QX10 je idealen za mobilno tiskanje na porokah, zabavah in drugih dogodkih.

Par rok vstavlja kartuše s črnilom ob strani tiskalnika Canon SELPHY Square QX10.

Tiskalnik CanonSELPHY QX10 ima režo za barvno-sublimacijsko črnilo in kasete za papir, zato ni štrlečih delov. S popolnoma napolnjeno baterijo lahko natisne do 20 natisov.

Popolnoma prenosen Canonov tiskalnik SELPHY Square QX10 ima notranjo polnilno baterijo ter notranje kasete za papir in barvno-sublimacijski trak. Zato je idealen za prenašanje in izdelavo kakovostnih 68-milimetrskih kvadratnih natisov fotografij, kjer koli želite. Čeprav so slike same kvadratne, ima fotografski papir nekoliko večje dimenzije 72 x 85 mm, zato lahko pod sliko dodate napis.

Tako kot pri Canonovem fotografskem papirju ZINK imajo tudi listi za SELPHY QX10 odstranljivo hrbtno stran, ki razkriva samolepilno površino, tako da lahko natise prilepite na skoraj vsako površino, zaradi česar so idealni za kolažne albume. Z vgrajenim vmesnikom Wi-Fi lahko brezžično tiskate iz pametne naprave hitro in preprosto na kateri koli lokaciji, ne da bi morali imeti vklopljeno dostopno točko Wi-Fi. Canonov program za postavitev fotografij SELPHY omogoča podobno hitrost in enostavnost ustvarjalnosti, saj lahko uporabite širok nabor možnosti postavitve, žigov in obrob.

Canon SELPHY CP1500

Tiskalnik Canon SELPHY CP1500 z družinsko fotografijo na pladnju za tiskanje. Zraven je izbor natisnjenih fotografij, paket papirja za tiskalnik in roka, ki drži pametni telefon in prikazuje program za postavitev fotografij SELPHY.

S tiskalnikom Canon SELPHY CP1500 je izjemno preprosto povezati pametne naprave in združljive fotoaparate prek povezave Wi-Fi Direct z možnostjo prikaza kode QR na vgrajenem barvnem LCD zaslonu, ki jo lahko pametne naprave skenirajo za hitro povezavo.

Z velikostmi tiskanja do 100 x 148 mm je tiskalnik Canon SELPHY CP1500 še vedno kompakten in preprost za prenašanje. Je hiter in preprost za ustvarjanje natisov velikosti razglednice, skupaj s hrbtno stranjo, na katero je mogoče pisati, ki vključuje naslovna polja, in je dvakrat hitrejši za izdelovanje natisov v velikosti kreditne kartice.

Tako kot SELPHY Square QX10 ima tudi vmesnik Wi-Fi Direct za brezžično tiskanje iz pametnih naprav, ima pa tudi vrata USB-C za preprosto povezovanje računalnikov, fotoaparatov in pogonov USB ter režo SD/SDHC/SDXC za neposredno tiskanje s pomnilniških kartic. Opremljen je tudi z 8,9-centimetrskim barvnim LCD-zaslonom za preprostejšo uporabo. Barvno-sublimacijsko tiskanje zagotavlja tiskanje vrhunske kakovosti z obstojnostjo tiskanja do 100 let1.

Za razliko od SELPHY Square QX10 lahko tiskalnik SELPHY CP1500 tiska v različnih velikostih, vključno z razglednicami, kreditnimi karticami in listi z majhnimi nalepkami, z različnimi kasetami za papir. Če želite na primer natisniti fotografije in nalepke velikosti kreditne kartice (54 x 86 mm), potrebujete kaseto za papir PCC-CP400.

Program za postavitev fotografij SELPHY omogoča hitro ustvarjanje prilagojenih fotografij, razglednic, majhnih nalepk in kazal neposredno iz vašega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika, zahvaljujoč širokemu naboru dodatnih možnosti papirja in barvno-sublimacijskih kartuš, ki so na voljo za SELPHY CP1500. S tem modelom lahko natisom dodate tudi kodo QR, ki prejemnikom omogoča skeniranje s pametno napravo in takojšnjo preusmeritev na spletni album, videoposnetek ali spletno stran.

Specifikacije za Canon SELPHY

Velikost tiskalnika

102 x 143 x 31 mm
182 x 58 x 133 mm

Teža

445 g
850 g

Barve, ki so na voljo

Črna, bela, rožnata, zelena
Črna, bela, rožnata

Čas tiskanja

43 s
23 s (54 x 85 mm)
41 s (100 x 148 mm)

Vrsta tiskanja

Barvno-sublimacijsko
Barvno-sublimacijsko

Ločljivost tiskanja

287 x 287 dpi
300 x 300 dpi

Baterija

Notranje polnjenje
Dodatna možnost

Povezljivost

Wi-Fi
Wi-Fi, USB, kartica SD/SDHC

Zaslon LCD

Ni na voljo
8,9 cm

Aplikacija

Postavitev za fotografije SELPHY
Postavitev za fotografije SELPHY

Velikost papirja

72 x 85 mm, 68 x 68 mm območje tiskanja
100 x 148 mm
54 x 86 mm
54 x 54 mm
22 x 17,3 mm

Canon SELPHY CP1500, SELPHY Square QX10 in Canon Zoemini 2 stojijo na sivi površini, pod vsakim tiskalnikom pa je natis iz vsakega od njih.

Ne glede na to, kako želite prikazati fotografije, vam je na voljo Canonov kompaktni tiskalnik.

Predstavljen je izbor papirjev za tiskalnika Canon SELPHY in Canon Zoemini, pod njima pa je razporejena natisnjena različica vsakega papirja.

Canon SELPHY CP1500 ponuja štiri velikosti papirja, kot so natisi velikosti razglednice in kreditne kartice, nalepke velikosti kreditne kartice, kvadratne nalepke in mini nalepke, SELPHY Square QX10 pa ima papir velikosti 72 x 85 mm z območjem tiskanja 68 x 68 mm. Canon Zoemini S2 in Canon Zoemini 2 oba tiskata nalepke velikosti 50 x 76 mm in 33-milimetrske že izrezane okrogle nalepke.

Vse prehitro se lahko naše najljubše fotografije izgubijo v ogromni zbirki digitalnih slik, shranjenih v naših telefonih in drugih pametnih napravah, in jih nikoli več ne vidimo. S Canonovo ponudbo prenosnih tiskalnikov lahko hitro, preprosto, učinkovito in zabavno ustvarjate fizične natise fotografij, nalepke, razglednice in še več, tako da jim lahko zagotovite pozornost, ki si jo zaslužijo.

Matthew Richards
 1. Ko so shranjeni v albumu. Ocena temelji na pospešenem testiranju pri temperaturi 23 °C/73,4 °F in 50-odstotni vlažnosti.

Povezani izdelki

Povezani članki

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Moje prvo leto v fotografijah

  Fotografinja portretov Jemella Ukaegbu deli najboljše nasvete, kako ujamete in ohranite trenutke v otrokovem prvem letu.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Naredite eksplozijsko škatlo

  Lini Trinh deli svojo 'eksplozijsko' škatlo iz papirja, narejeno s tiskalnikom Canon SELPHY CP1500.

 • get-inspired-diy-photo-booth-zoemini-s2-1

  USTVARJALNO TISKANJE

  Izdelajte lastno fotografsko kabino Canon Zoemini

  S fotoaparatom Canon Zoemini S2 in aplikacijo Mini Print se lahko na naslednji zabavi še bolj zabavate s spomini v slogu fotografske kabine.

 • Canon Zoemini S2

  USTVARJALNO TISKANJE

  Ustvarjalne zamisli s serijo Canon Zoemini

  Osvobodite svojo ustvarjalnost na poti s hitrim fotoaparatom in žepnim tiskalnikom.