USTVARJALNO TISKANJE

Oživite svojo družinsko zgodbo s tiskanjem

Svoje dragocene družinske spomine si boste lažje zapomnili, če jih natisnete. A zakaj bi se ustavili tam? Razširite svoje možnosti z našimi petimi ustvarjalnimi nasveti.
Trije majhni otroci skupaj sedijo na postelji in gledajo natisnjene družinske fotografije.

Zajemanje družinskih fotografij je danes zelo preprosto. Pametni telefoni in drugi pripomočki nas spremljajo na vsakem koraku in ujamejo vsako sekundo življenja naših otrok. Te slike naš mobilni telefon kmalu zakoplje v globino svojega digitalnega pomnilnika in jih redkokdaj znova vidimo. Vendar svoje dragocene spomine lahko še vedno hranite blizu svojega srca.

Leti je zaposlena mama štirih otrok, starih od enega do osem let. Čeprav je zagnana vplivnica na Instagramu, je imela vedno rada natisnjene fotografije. "Nekoč smo zvitke filma nosili razvijat v glavno ulico in nestrpno čakali, da dobimo natisnjene fotografije. Vendar smo ta občutek izgubili, ker je danes vse v oblaku ali telefonu, čeprav so tam fotografije, jih v bistvu niti ne vidimo."

S tiskalnikoma Canon SELPHY Square QX10 in Canon SELPHY CP1300 ter fotoaparatom Canon EOS 250D so Leti, njen mož Zac in njuni otroci našli nešteto načinov, da povedo svoje zgodbe in podoživijo veselje do tiskanja, z nami pa bodo podelili svoje stvaritve.

1. Ohranite stik s prilagojenimi voščilnicami

Ženska na mizi, ki na kartico lepi družinsko fotografijo.

S tiskalnikom Canon SELPHY CP1300 Leti tiska družinske fotografije in z njimi ustvarja voščilnice, ki jih pošilja družini in prijateljem. Zagotovo doda osebni pridih.

Ženska svoji mlajši hčerki, ki sedi v njenem naročju, pomaga vstaviti kartico v ovojnico.

Ustvarjanje kartic s samolepilnimi natisi s tiskalnikom Canon SELPHY Square QX10 je zelo preprosto dejanje, pri katerem lahko sodeluje vsa družina.

Pošiljanje doma narejenih voščilnic je odličen način, da ostanete v stiku z družino in prijatelji, Leti pa je ugotovila, da lahko voščilnicam s prilaganjem fotografij doda osebni pridih, s katerim se bodo njeni bližnji počutili, kot bi bili skupaj, čeprav so fizično daleč narazen. "Kupim prazne voščilnice, ki jim lahko otroci s tiskalnikom SELPHY CP1300 dodajo svoje natise," pravi. "Na ta način lahko ustvarijo nekaj posebnega in drugačnega, kar resnično pripoveduje zgodbo in je ljudem všeč, pa naj gre za stare starše, tete in strice, prijatelje ali kogar koli."

Leti bo s tiskalnikom ustvarila rojstnodnevna vabila za svoje otroke, prav tako pa ima krasno zamisel za zahvalne kartice. "Fotografirali bi lahko otroke, ki se igrajo z darili, in te fotografije uporabili kot prilagojene zahvalne kartice," pravi. Leti ima veliko sorodnikov, ki živijo daleč, zato lahko z rednim ustvarjanjem kartic s fotografijami zbliža družino.

2. Spremljajte rast svoje družine

Moški pomaga hčerki prilepiti fotografijo na tablo za označevanje višine v obliki podolgovate žabe.

Samolepljivi natisi fotografij iz tiskalnika SELPHY Square QX10 so popolni za lepljenje na tablo za označevanje višine. To je zabaven način spremljanja telesne rasti mlajših družinskih članov.

Dva majhna otroka sedita na postelji s Canonovim tiskalnikom SELPHY Square QX10, fotoaparatom Canon EOS 250D in njuno materjo z mobilnim telefonom v roki, v katerem je odprta aplikacija SELPHY Photo Layout.

Vrnite se v preteklost, izberite slike iz prejšnjih let in jih natisnite neposredno iz tiskalnika SELPHY Square QX10 prek aplikacije SELPHY Photo Layout.

Letijini otroci radi spremljajo svojo rast in vedno jim je bilo všeč beleženje telesne višine na steni. Leti je spremljanje rasti otrok s fotografijo povzdignila na novo raven. "Kupila sem tablo za označevanje višine in jo položila na steno. Kadar koli si otroci to zaželijo, lahko fotografirajo drug drugega in fotografije natisnejo s tiskalnikom SELPHY Square QX10. S funkcijo spominov v mojem mobilnem telefonu se lahko vrnemo tudi v preteklost, aplikacija SELPHY Photo Layout pa otrokom omogoča, da slike preprosto izberejo in jih natisnejo.

V Canonovi aplikaciji Creative Park lahko ustvarite in natisnete svojo tabelo za označevanje višine v številnih oblikah.

"Všeč jim je tiskalnik QX10, ker je zelo preprost za uporabo. Dovolj je majhen, da ga lahko držijo v rokah, ter se preprosto poveže s telefoni in drugimi napravami prek povezave Wi-Fi. Odlično je, da ima svojo baterijo za polnjenje, zato ga lahko uporabljajo kjer koli in brez potrebe po napajalnem kablu."

Tiskalnik natisne kvadratne fotografije, na katerih je dovolj prostora za dodajanje zaznamkov na rob. To je popolno za zapis datuma posnetka in meritve višine. Hrbtno oblogo lahko tudi odlepite in ustvarite samolepilno površino, ki je popolna za lepljenje fotografij na tablo za označevanje višine.

3. S tiskanjem okrasite svoj dom

Dve okvirjeni portretni fotografiji na spodnji polici ob sliki jagode, igrači v mavričnih barvah in tiskalniku Canon SELPHY CP1300.

Tiskalnik SELPHY CP1300 natisne visokokakovostne natise fotografij velikosti 6 x 4 palcev. Izdelajo lahko tudi fotografije v obliki trakov z različnimi možnostmi postavitve in vrsto nalepk. Okvirje za fotografije velikosti 6 x 4 palcev zlahka najdete, zato lahko preprosto ustvarite dokončane umetnine za vaš dom ali kot darilo za družino in prijatelje.

Tiskalnik Canon SELPHY CP1300 svetlo rožnate barve tiska sliko na beli leseni površini in je obdan z uokvirjenimi in neuokvirjenimi družinskimi fotografijami, fotoaparatom Canon EOS 250D in rožnatim cvetjem.

Leti pravi, da je bilo spoznavanje mlajše generacije s tiskanjem vznemirljiva in zabavna družinska dejavnost. "Za otroke je bilo to, da so lahko natisnili svoje slike, pomemben dogodek."

Leti trdno verjame v to, da morajo fotografije ugledati luč dneva, namesto da ostanejo zakopane v elektronskem pripomočku. Tiskalnik SELPHY CP1300 natisne standardne fotografije velikosti 6 x 4 palcev v samo 47 sekundah. Natisne lahko tudi liste z majhnimi nalepkami različnih velikosti, ki vam bodo razširile ustvarjalne možnosti. S tiskalnikom SELPHY Square QX10 lahko tiskate neposredno iz pametnih naprav prek povezave Wi-Fi, vendar ima tiskalnik CP1300 tudi režo za pomnilniško kartico in vrata PictBridge, ki sta odlična za tiskanje fotografij, posnetih s fotoaparatom Canon EOS 250D.

Nagibni barvni zaslon tiskalnika SELPHY CP1300 omogoča intuitivno delovanje, komplet baterij za tiskanje brez omrežnega napajanja pa je na voljo kot dodatna možnost.

"Ker tiskalnik ustvarja standardne natise velikosti 6 x 4 palcev, lahko preprosto najdete pravo velikost okvirja in izbirate lahko med številnimi možnostmi," pravi Leti. "Zelo rada uokvirjam natisnjene fotografije, ki jih nato postavljam po hiši, ker so mi tako vedno na voljo. Ni vam treba vklopiti naprave in jih poiskati, kar je lahko zelo zahteven postopek, za katerega otroci nimajo potrpljenja.

"Starejši otroci imajo radi natisnjene fotografije sebe iz časa, ko so bili dojenčki in malčki. Uokvirjeni natisi posebnih trenutkov so prav tako čudovito darilo za družino in prijatelje. Sicer pa menim, da je uokvirjen natis fizična stvar, ki izstopa, in ni samo digitalna slika, ki se izgubi v oblaku."

S tiskalnikoma SELPHY CP1300 in SELPHY Square QX10 lahko natisnete družinske slike in ultrazvočno sliko ter jih uporabite za okrasitev sobe za novorojenčka, preden vanjo postavite dojenčkovo prvo fotografijo.

4. Povejte zgodbo s slikami

Ženska roka, ki odstranjuje hrbtno oblogo natisnjene fotografije, da bi se razkrila lepljiva stran pod njo, in jo pripravlja, da jo nalepi na platnico kolažnega albuma.

Samolepilna hrbtna obloga natisov iz tiskalnika SELPHY Square QX10 omogoča preprosto lepljenje v kolažni album brez lepila in nereda.

Starš in otrok okrašujeta sprednjo platnico kolažnega albuma z družinskimi fotografijami.

Otrokom je bilo zelo všeč sodelovanje v postopku tiskanja. Če želite več zabavnih idej za popestritev natisov, kot so napisi, ikone in nalepke, si oglejte aplikacijo SELPHY Photo Layout.

Letijini otroci so zelo navdušeni nad ustvarjanjem kolažnih albumov. Družina načrtuje številna kampiranja in vsi zelo radi zajemajo posnetke svojih pustolovščin. "V fotoaparatu, ki smo ga nekoč uporabljali za takojšnje tiskanje fotografij, je hitro zmanjkalo papirja. Z mobilnimi telefoni ali fotoaparatom, kot je Canon EOS 250D, lahko brezskrbno fotografiramo in zajemamo posnetke v trenutku, nato pa preprosto izberemo, katere fotografije želimo pozneje natisniti.

"Tiskalnik SELPHY Square QX10 je popoln za ustvarjanje kolažnih albumov," doda Leti. "Natisne kvadratne fotografije velikosti 68 x 68 mm na večje liste papirja velikosti 72 x 85 mm. Tiskalnik tako ustvari območje, kjer lahko po tiskanju napišete zaznamek. Otroci pri ustvarjanju natisov resnično uživajo v dodajanju ikon in luštnih majhnih slik. Papir ima odstranljivo hrbtno oblogo, ki ustvari samolepilno površino. To je odlično, ker kolažne albume lahko ustvarijo tako, da vanje preprosto postavijo natise, kjer koli želijo, brez lepilnega traka ali lepila."

5. Postavite sebe na sliko

Parček se smehlja v fotoaparat, medtem ko sedi na otroški postelji v podstrešni spalnici.

Otroci radi imajo v svojih sobah fotografije mame in očeta, fotoaparat Canon EOS 250D pa je kot nalašč za fotografiranje družinskih portretov, saj je zelo kompakten in preprost za uporabo, hkrati pa izjemno napreden in zagotavlja vrhunsko kakovost slike.

Moški pomaga hčerki fotografirati ostale družinske člane s fotoaparatom Canon EOS 250D.

Vrtljiv zaslon fotoaparata EOS 250D omogoča izredno intuitivno zajemanje slik, tudi majhnim otrokom, in se lahko obrne okoli, kar je odlično za zajemanje selfijev.

Leti pravi, da je fotoaparat Canon EOS 250D popoln za družinsko življenje. Omogoča preprosto upravljanje tako odraslim kot otrokom. Zaradi vgrajenega vmesnika za povezavi Bluetooth in Wi-Fi se brez težav vključi v celoten postopek ustvarjanja, od fotografiranja do tiskanja. "Otroci se zelo radi fotografirajo, ustvarjajo selfije in beležijo vse, kar počnejo. Vrtljiv zaslon je popoln za njihovo početje, saj se popolnoma obrne okoli, tako da lahko fotografirate tudi, ko ste pred fotoaparatom."

Leti je bila zelo všeč vsestranskost fotoaparatov in tiskalnikov, s katerimi je ustvarjala svoje natise. "To so resnično dobri izdelki – zelo so uporabnikom prijazni, kompaktni in preprosti, kakovost pa je neverjetna. Natisi so zelo živahni in trajajo za vedno, poleg tega pa imajo otroci na voljo številne ustvarjalne možnosti, s katerimi se lahko zabavajo. Izdelki se dobro obnesejo tudi Zacu in meni. Ob najini obletnici poroke načrtujem izdelavo posebnega projekta, v katerem bom kronološko združila najini življenji od trenutka, ko sva se spoznala. Canonova oprema je odlična za ustvarjanje. Obožujem jo."

Avtor: Matthew Richards

Povezani izdelki

Povezani članki