USTVARJALNO TISKANJE

'Moje prvo leto' v fotografijah: s Canonovim tiskalnikom SELPHY CP1500 proslavite otrokove mejnike

Prvo leto je samo eno, medtem ko se albumi z natisnjenimi fotografijami lahko obdržijo vso življenje. Fotografinja portretov Jemella Ukaegbu deli najboljše nasvete, kako ujamete in ohranite posebno obdobje.
Oseba prilepi natisnjene fotografije v kolažni album, medtem ko so drugi natisi poleg tiskalnika Canon SELPHY CP1500.

Prvo leto vsakega posebnega odnosa je polno nepozabnih trenutkov, kot je prvi nasmeh otroka ali prvi sprehod z novim psičkom. Celo živčnost, preden greste na prvi zmenek z osebo, s katero boste preživeli preostanek svojega življenja. Takšnih dogodkov se je vredno spominjati in proslavljati.

Fotografinja portretov Jemella Ukaegbu, znana kot Mellz, zna ujeti popoln trenutek. V poklicnem življenju poleg parov in portretov novorojenčkov fotografira poroke, krste in rojstnodnevne zabave. V fotografijo se je zaljubila kot otrok, ko je pregledovala albume s fotografijami in številne natisnjene fotografije, ki so jih posneli njeni starši. S fotografijami je lahko videla, kakšno je bilo življenje pred njenim prvim spominom.

"Obožujem albume s fotografijami, ker lahko pripovedujejo zgodbo z besedami in brez njih, in tej zgodbi lahko vsakdo sledi, ko se poglobi med strani," pravi Mellz. Ko je pregledovala fotografije, ki so nastale v prvem letu hčerkinega življenja, je Mellz vedela, da jih ne želi ohraniti le v digitalni obliki, zato je s tiskalnikom Canon SELPHY CP1500 ustvarila album s fotografijami. Tukaj deli svoje nasvete o tem, kako ga lahko ustvarite tudi vi.

Uvod: postopek izbire

Otrok z mamo prebira družinske fotografije.

Izbira fotografij za album je zelo zabavna in s tem se lahko otroci preprosto vključijo. Canonov program za postavitev fotografij SELPHY vam lahko olajša postopek, saj omogoča tiskanje najljubših slik neposredno iz pametnega telefona.

Oseba s Canonovim programom za postavitev fotografij SELPHY v pametnem telefonu ustvari kolaž štirih fotografij.

Canonov program za postavitev fotografij SELPHY ima vgrajene predloge, ki omogočajo, da v en natis razporedite več slik tako, da jih lahko v družinski album vključite več.

Malo verjetno je, da si boste vzeli čas in pregledali vse digitalne fotografije, ki ste jih posneli v prvem letu svojega otroka. Ko poskušate ujeti vsak dragocen trenutek, digitalni albumi na telefonu in pomnilniških karticah fotoaparata neizogibno zapolnijo več tisoč slik. Vendar pa je fizični album s fotografijami ali kolažni album nekaj drugega. Če izmed tisoč posnetih fotografij izberete najboljše posnetke in jih natisnete, boste te trenutke najverjetneje večkrat podoživeli. Tudi postopek izbire je lahko dragocen.

"Fotografije rada organiziram po delih," pravi Mellz. "Organizacija o mesecih je preprostejša od mejnikov, saj lahko v galerijah [na pametnih telefonih in prenosnih računalnikih] iščete po mesecih, kar olajša izbiro fotografij." Dobro je začeti z izbiro nekaj fotografij, in sicer kar vsak mesec posebej.

Če se vam zdi pretežka izbira, vam Canonov program za postavitev fotografij SELPHY omogoča, da skupaj na en natis razporedite do osem slik. Tako niste omejeni samo na 50 slik, četudi ste kupili samo 50 listov. Omogoča tudi, da postavitvam dodate besedila, nalepke in obrobe ter jih tako resnično oživite. Ko ste ustvarili mapo s priljubljenimi fotografijami, je čas, da priključite tiskalnik.

Nastavitev tiskalnika SELPHY CP1500

Roke, ki v tiskalnik Canon SELPHY CP1500 vlagajo kartušo.

Tiskalnik Canon SELPHY CP1500 je opremljen s standardno kaseto za papir (PCP-CP400) za tiskanje dokumentov v velikosti razglednice. Kaseto za papir PCC-CP400 za natise in nalepke velikosti kreditne kartice ter kvadratne oblike in mini nalepke lahko kupite dodatno.

Nastavitev tiskalnika Canon SELPHY CP1500 je preprosta. Najprej prenesite program za postavitev fotografij SELPHY v pametni telefon. Ko je program nameščen, z njim optično preberite kodo QR tiskalnika. S tem boste telefon brezžično povezali s tiskalnikom in za opraviti boste imeli samo še eno nalogo: nalaganje papirja in črnila.

Tiskalnik SELPHY CP1500 podpira več vrst papirja, od velikosti razglednice (RP-108 in KP-36IP) do mini nalepk (KC-18IL), do velikosti kreditne kartice (KC-36IP in KC-18IF) in pravokotnim papirjem (KC-18IS) v vmesnih velikostih. Vsak paket papirja vključuje tiskalno kartušo, v katero je naložena točna količina potrebnega črnila.

Ko naložite papir in črnilo, lahko v programu za postavitev fotografij SELPHY v pametnem telefonu izberete fotografijo. Če želite tiskati prek računalnika ali Canonovih fotoaparatov1, lahko to storite tako, da vzpostavite povezavo Wi-Fi ali uporabite kabel USB-C. Tiskalnik ima tudi vgrajen bralnik, ki podpira kartice SD, SDHC in SDXC.

Po končani nastavitvi se fotografija natisne v le 41 sekundah. Majhen in lahek tiskalnik SELPHY CP1500 iz udobja svojega doma ustvarja visokokakovostne natise na enaki ravni kot profesionalni natisi.

"Tiskalnik SELPHY CP1500 me navdušuje nad tiskanjem fotografij. Je dovolj kompakten, da ga lahko namestite v kuhinji, in vsakič, ko ga vidim, želim natisniti še več. Povezava s telefonom in upravljanje s programom sta tako preprosta," pravi Mellz.

Postavitev fotografij

Oseba v rokah drži natisnjeno fotografijo iz tiskalnika Canon SELPHY CP1500, ko je tiskalnik na mizi in je obdan z več natisi.

Dobro je, da fotografije položite in jih razporedite v vrstni red, s katerim boste zadovoljni, preden se boste odločili, da jih boste nalepili. Če na koncu natisnete več fotografij, kot jih potrebujete, jih uokvirite, pošljite družinskim članom ali – če natisnete na papir za nalepke – odlepite hrbet in jih nalepite na ravno površino doma.

Oseba prilepi natisnjeno fotografijo matere, ki drži dojenčka, v kolažni album.

Tiskanje na papir za nalepke pomeni, da lahko v album ali kolažni album nalepite fotografije brez dodatnega lepila ali traku. Bolj preprosto ne gre.

"Vsem, ki ustvarjajo svoj album s fotografijami v otrokovem prvem letu, bi svetovala, da to storijo v kronološkem vrstnem redu. Tako ustvarim vse svoje albume s fotografijami, saj želim podoživeti potovanje, kot se je zgodilo," pravi Mellz.

Mellz je začela album s posnetki iz časa nosečnosti in vključila je tudi slike ultrazvoka, ki so jih posneli pred rojstvom njene hčerke, saj je želela zajeti celotno izkušnjo. Če boste sledili njenemu nasvetu in natisnili celotno potovanje, je dobro, da najprej natisnite fotografije in jih razvrstite v kronološkem vrstnem redu, nato šele začnite z lepljenjem slik v album.

Poskusite z različnimi ureditvami in bodite ustvarjalni s celotno paleto vrst papirja, ki se prilagodijo postavitvi vsake nove strani. Če želite vključiti dokumente, kot so otrokov rojstni list ali voščilnice ob rojstvu otroka, preprosto posnemite fotografijo dokumenta in jo natisnite iz tiskalnika Canon SELPHY CP1500, da si boste zapomnili vsak trenutek in v foto knjigo dodali pestrost.

Približujete se: album naslednjega leta

Oseba s škarjami izrezuje natisnjene slike in jih pripravlja, da jih nalepi v svoj kolažni album.

Ko na en list papirja za nalepke razporedite več fotografij, jih lahko izrežete in en natis spremenite v več manjših nalepk. Preizkusite različne velikosti papirja, da bodo vaši albumi oživeli.

Oseba pomaga otroku prilepiti fotografije v kolažni album tako, da vodi otrokove roke.

Gledanje albumov s fotografijami z družino je zabavno, vendar je skupno ustvarjanje albumov še boljše. Ne skrbite, da bi se odtisi prstov videli: natisi tiskalnika Canon SELPHY CP1500 so premazani s posebnim filmom, zato jih lahko ohranite do 100 let 2 .

Ko boste ustvarili svoj prvi album s fotografijami, se boste morda naslednjega lotili nekoliko drugače. Če si pri fotografiranju vzamete več časa, predvsem za trenutke, ki bodo v albumu s fotografijami, lahko uporabite primerne rekvizite, ki obeležujejo posebne mejnike, kot so rojstnodnevne torte ali baloni. Ali pa razmislite o osvetlitvi in kompoziciji v fotografijah prvega šolskega dne ali družinskih portretih. Mellz vam svetuje, da se spomnite, da je "fotografija samo risba s svetlobo, zato razmislite o tem, da pomembne trenutke posnamete v najboljših delih dneva ali v dobro osvetljenih prostorih".

Ko posnamete fotografije, vam ni treba prenehati s tiskanjem samo za albume s fotografijami. Fotografije lahko izrežete in prilepite v kolažne albume, s čimer bo album postal umetniško delo. Natisi v velikosti razglednice omogočajo, da nardite bolj oseben album in s tem polepšate dan svojih najbližjih. Natise v velikosti kreditne kartice lahko hranite v torbici v spomin na določen srečen trenutek. Natisnjene nalepke lahko uporabite za dekoracijo pisalnih potrebščin, pohištva za spalnico ali kuhinjskih aparatov.

Z natisnjenimi fotografijami lahko življenje izboljšate na številne načine, s tiskalnikom Canon SELPHY CP1500 pa lahko preprosto tiskate vsak dan.

Avtor: Matthew Bowen

 1. Fotoaparati, ki so združljivi s tehnologijo PictBridge.
 2. Ko so shranjeni v albumu. Ocena temelji na pospešenem testiranju pri temperaturi 23 °C/73,4 °F in 50-odstotni vlažnosti.

Povezani izdelki

Povezani članki

 • TISKANJE

  Najboljši Canonovi tiskalniki za fotografije

  Poiščite najboljši tiskalnik, ki ustreza vašim ustvarjalnim potrebam, ne glede na to, ali želite fotografije prikazati v okvirju, kolažnem albumu ali na nalepki.

 • OSNOVE

  Fotografiranje za tisk

  Sedem najboljših nasvetov za zajemanje spominov, ki jih želite ohraniti v natisnjeni obliki.

 • FOTOGRAFIRANJE DOJENČKOV

  Namigi za fotografijo dojenčkov

  Naj bo fotografija dojenčkov zabavna in rezultati odlični.

 • OPREMA

  Prednosti pravega fotoaparata

  Spoznajte, kako lahko s fotoaparatom Canon EOS R100 posnamete dragocene spomine.