OPREMA

4 razlogi, zakaj vam lahko s pravim fotoaparatom ustvarite boljše fotografije

Pomembne priložnosti si zaslužijo, da jih obeležite s čudovitimi fotografijami in videoposnetki. Fotoaparat EOS R100 je preprost za uporabo in zagotavlja vrhunsko kakovost slik, zato je odličen za vaše posebne trenutke.
Fotoaparat Canon EOS R100 je postavljen na albumu s fotografijami na leseni mizi, ki je obdan z družinskimi fotografijami.

Nekatere priložnosti si zaslužijo več, kot le navadno fotografiranje, pa naj bo to prijetno druženje s prijatelji, pomemben rojstni dan ali prvi koraki vašega malčka.

Pri tem pa seveda nočete porabiti veliko časa za razmišljanje, kako ustvariti izjemo kakovostno fotografijo ali videoposnetek. Fotoaparat, kot je Canon EOS R100, lahko z avtomatiziranimi funkcijami, ustvarjalnimi filtri in priročnim načinom Creative Assist namesto vas opravi vso zahtevno delo, da se lahko osredotočite na priložnost, ki jo želite zajeti, ter ste lahko povsem samozavestni, da bodo vaši rezultati izjemni.

Je popolna rešitev za vse, ki želijo enostavno uporabo fotoaparata, ki jo nudi pametni telefon, a vrhunsko kakovost slike in ustvarjalno prilagodljivost, ki ju omogoča pravi fotoaparat. Tukaj so glavni razlogi, zakaj za fotografiranje dragocenih trenutkov potrebujete pravi fotoaparat.

1. Izjemna kakovost slike

Oseba postavlja fotoaparat Canon EOS R100 na Canonovo držalo za stativ ta fotografiranje otroka ob torti za rojstni dan.

Fotoaparat Canon EOS R100 je popoln za zajemanje dogodkov, ki so resnično pomembni, in zagotavlja ostro ločljivost in osupljive podrobnosti, ki jih potrebujete za velike natise visoke kakovosti. © Gary Morrisroe

Nasmejana družina je zbrana okoli torte za 65. rojstni dan s prižganimi svečkami; fotografija s fotoaparatom Canon EOS R100.

Večji senzor omogoča boljše fotografiranje pri šibki svetlobi. Posneto s fotoaparatom Canon EOS R100 z objektivom Canon RF 16mm F2.8 STM pri 1/64 s, f/3,5 in ISO 1600. © Gary Morrisroe

Kakovost slike je izredno pomembna. Tipalo APS-C s 24,1 milijona slikovnih pik v fotoaparatu Canon EOS R100 je veliko večji od tipala v fotoaparatu pametnega telefona, kar zagotavlja jasnejše slike z manj šuma, hkrati pa vam zagotavlja dovolj podrobnosti, da lahko obrežete ali natisnete velike fotografije.

Dodatna svetloba, ki jo zbere večje tipalo, zagotavlja kakovostnejše slike med fotografiranjem pri šibki svetlobi. Omogoča tudi večji nadzor nad globino polja (kolikšen del prizora je izostren) in fotografiranje dejanskih učinkov zameglitve (zamegljeno ozadje).

Fotoaparati v telefonih lahko digitalno poustvarijo učinek majhne globine polja, vendar se izračun pogosto bori s kompleksnimi prizori, zamegljenimi prameni las ali robovi očal ter z ozadjem. Od nenavadnih izrezov do razmazanih podrobnosti – tipala pametnega telefona preprosto niso kosi z večjim tipalom v središču fotoaparata EOS R100.

EOS R100 je kot fotoaparat z izmenljivim objektivom združljiv s Canonovo široko ponudbo objektivov RF in RF-S, vključno z osnovnimi objektivi za portrete. Optična povečava, ki z objektivom sliko poveča fizično in ne elektronsko, omogoča tudi slike boljše kakovosti, ko želite ob priložnostih, kot so poroke, diplome ali športne tekme, fotografirati od blizu.

2. Uporabni tehnični in samodejni način

Oseba pred sabo drži fotoaparat Canon EOS R100 in fotografira člana družine, ki sta proti fotoaparatu obrnjena s hrbtom.

Canonov način Creative Assist omogoča hitro prilagajanje zamegljenosti, svetlosti in kontrasta ozadja s preprostim premikom drsnika. © Gary Morrisroe

Čeprav vam namenski fotoaparat nudi več nadzora, lahko včasih tehnologiji pustite prosto pot, in če želite biti v celoti prisotni v trenutku, vam samodejni načini omogočajo, da fotoaparat EOS R100 namesto vas opravi težko delo.

Posebni načini prizorov vključujejo način Portrait (Portret), Landscape (Pokrajina) in Night Scene (Nočni prizor), hkrati pa je na voljo tudi tihi način, ki je primeren za fotografiranje spečih dojenčkov ali šolskih iger. Uporabite lahko tudi ustvarjalne filtre, s katerimi fotografije polepšate z različnimi videzi, kot so črno-beli učinek, učinek ribjega očesa in učinek miniatur.

Za boljše fotografije ima fotoaparat EOS R100 tudi mrežne črte in elektronske ravni za popolno kompozicijo, na voljo pa je tudi način Creative Assist z zbirko učinkov, filtrov in orodij za prilagajanje barv, s katerimi lahko urejate fotografije glede na svoj slog in dosežete odlične rezultate, ne da bi morali obvladati zapletene nastavitve fotoaparata.

Če želite izvedeti več o fotografiranju, je fotoaparat EOS R100 prvi fotoaparat s sistemom EOS R, ki ima bel meni z vodnikom po načinu in vodnikom po funkcijah, v katerima so prikazane uporabne informacije o izbranem načinu ali funkciji.

3. Izjemno ostrenje in počasni videoposnetki

Nasmejan otrok vozi tricikel ob svojih nasmejanih starih starših, ki sedita zraven zunanjega bazena. Posneto s fotoaparatom Canon EOS R100.

Canonov procesor DIGIC 8 omogoča fotoaparatu EOS R100, da zmore vse od snemanja videoposnetkov 4K do zaporednega fotografiranja s hitrostjo 6,5 sličice na sekundo in še več. Posneto s fotoaparatom Canon EOS R100 z objektivom Canon RF 50mm F1.8 STM pri 1/1300 s, f/3,5 in ISO 400. © Gary Morrisroe

Roke držijo fotoaparat Canon EOS R100, ki je izostren na malčka, ki hodi proti fotoaparatu.

Ko je izbran način zaznavanja obrazov in sledenja, fotoaparat samodejno izostri oko, ki je najbližje fotoaparatu. S sistemom samodejnega ostrenja, ki omogoča enostavno zaznavanje in sledenje ljudem, zato boste lahko med fotografiranjem povsem brez skrbi, saj nikoli ne boste zamudili ključnega trenutka. © Gary Morrisroe

Canonov procesor DIGIC 8 omogoča številne izjemne funkcije fotoaparata EOS R100. Tehnologija samodejnega ostrenja CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami zagotavlja izjemno ostrenje, načini samodejnega ostrenja z zaznavanjem oči in zaznavanja obrazov + sledenja pa lahko pametno zaznajo obraz ali najbližje oko in ga izostrijo v manj kot sekundi. Fotoaparat EOS R100 lahko vse to opravi pri osvetlitvi do –4 EV, kar je pravzaprav svetloba mesečine.

Poleg možnosti snemanja videoposnetkov v ločljivosti 4K lahko fotoaparat EOS R100 zajema tudi posnetke polne visoke ločljivosti s hitrostjo 60 sličic na sekundo (HD pri 120 sličicah na sekundo). Možnost snemanja pri višji hitrosti sličic pomeni, da lahko upočasnite posnetek in ustvarite počasne videoposnetke, ki poudarijo posebne trenutke.

4. Povezljivost s pametnim telefonom in oblakom

Oseba drži fotoaparat Canon EOS R100 ob pametnem telefonu in na zaslonu fotoaparata je prikazana ista slika kot v programu Canon Camera Connect v telefonu.

S programom Canon Camera Connect lahko fotografije in videoposnetke hitro in enostavno prenašate v pametni telefon ali tablični računalnik, da jih lahko delite z družino in prijatelji.

Ko prvič pridobite fotoaparat, prenesite program Canon Photo Companion, ki vas vodi skozi nastavitev fotoaparata, njegove funkcije in funkcionalnost.

Prednost fotoaparata Canon EOS R100 je, da lahko deluje simbiotično s pametnim telefonom, kar vam omogoča, da izkoristite prednosti obeh naprav. S fotoaparatom EOS R100 lahko posnamete bolj profesionalne fotografije in videoposnetke, nato pa jih z brezplačnim programom Canon Camera Connect prenesete v pametni telefon ter jih delite s prijatelji in sorodniki ali na družbenih omrežjih.

Program Canon Camera Connect omogoča tudi, da prek pametnega telefona daljinsko upravljate fotoaparat EOS R100, kar je uporabno, ko želite posneti skupinski posnetek.

Fotoaparat EOS R100 je združljiv tudi s Canonovo platformo za spletno shranjevanje image.canon. Vgrajena povezava Wi-Fi fotoaparata omogoča prenos slik v oblak za varno shranjevanje in izmenjavo na družbenih omrežjih.

Fotoaparat Canon EOS R100 tehta samo 356 g in je eden najlažjih fotoaparatov z izmenljivimi objektivi. Tako ga lahko preprosto zgrabite in vzamete s seboj, hkrati pa je dovolj majhen, da ga lahko vzamete kamorkoli. Fotoaparat je preprost za uporabo in zmogljiva nadgradnja pametnega telefona, ki omogoča snemanje popolnih življenjskih trenutkov v izjemni kakovosti. Ko želite zajeti posebne trenutke, namesto pravo fotografije naredite hitre slike.


Avtorja besedila: Jeff Meyer in Sarah Bakkland

Povezani izdelki

Povezani članki

 • Oseba pred sabo drži fotoaparat Canon EOS R100 in fotografira člana družine, ki sta proti fotoaparatu obrnjena s hrbtom.

  OSNOVE FOTOGRAFIRANJA

  Kako začeti s fotografiranjem

  Želite nadgraditi s pametnega telefona na fotoaparat? V našem fotografskem vodniku za začetnike je vse, kar potrebujete, da začnete.

 • Trije Canonovi objektivi RF – RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, RF 50mm F1.8 STM in RF 85mm F2 MACRO IS STM – na leseni podlagi z oranžno steno za njimi.

  OSNOVE FOTOGRAFIRANJA

  Kako izbrati objektiv

  Vse, kar morate vedeti o objektivih, od vrst objektivov do funkcij, ki jih želite iskati.

 • RF 135mm F1.8L IS USM

  OSNOVE FOTOGRAFIRANJA

  Kako doseči osupljiv učinek zameglitve

  Sledite tem nasvetom in namigom, da dosežete čudovito zamegljena ozadja.

 • OSNOVE

  Fotografiranje za tisk

  Sedem najboljših nasvetov za zajemanje spominov, ki jih želite ohraniti v natisnjeni obliki.