Sistem EOS R

SISTEM EOS R

Nagrajeni sistem EOS R z inteligentno tehnologijo samodejnega ostrenja in neverjetno ponudbo objektivov RF, nudi resnično intuitiven pristop k fotografiranju in snemanju videoposnetkov. Omogoča vam, da se popolnoma osredotočite na subjekt in svoje ustvarjanje.

"Fotoaparat EOS R mi olajša, da se osredotočim na svojo ustvarjalnost."

Brent Stirton, Canonov Ambasador
EOS R by Brent Stirton, Canon Ambassador

Zgrajen okrog vas. Za vas.

 • Ker vas razumemo

  Snujemo in izdelujemo agilne, odzivne tehnologije upodabljanja, ki vam pomagajo zajeti svet.

 • Tehnologija, ki vam pomaga do izjemnosti

  Pametna tehnologija globokega učenja in optična zasnova, ki na glavno mesto postavljata vas.

 • Pripravljeni na prihodnost. Zdaj.

  Sistem, ki izpolnjuje vaše ustvarjalne potrebe ne le danes, ampak tudi za prihodnost.

The new EOS generation

Nova generacija fotoaparatov EOS. Kako se je začelo in kam gremo.

Odkrijte, kako so se Canonovi inženirji lotili razvoja serije EOS R in revolucionarnega nastavka za objektiv s širšim premerom, kratko razdaljo ostrenja in hitrejšo komunikacijo ter pokukajte v zakulisje tega edinstvenega sistema, ki zagotavlja najboljše ravnovesje med mehansko, električno in optično zasnovo z neomejenimi možnostmi za prihodnost.

Revolucionarna tehnologija, ki premika meje

Spoznajte ključne prednosti sistema EOS R in odkrijte, kako Canonova revolucionarna tehnologija zajame izjemne fotografije, za katere si nikoli niste mislili, da so mogoče.

 • Izjemna optična dovršenost

  Naslednja generacija objektivov, ki jih lahko naredi samo Canon.

 • Hitro in zanesljivo ostrenje

  Samodejno ostrenje, ki je zahvaljujoč tehnologiji Dual Pixel CMOS AF II še bolj neverjetno.

 • Zmogljiva optična stabilizacija in stabilizacija slike v ohišju fotoaparata

  Neverjetna stabilizacija, ki kompenzira vaše gibanje in dihanje ter celo vrtenje Zemlje.

 • Intuitivna, ergonomska zasnova

  Izjemna ergonomija, ki ji v svojem razredu ni para.

Izjemna optična dovršenost

Objektivi RF nudijo optično izjemnost, neverjetno zasnovo ter zanesljivo delovanje v vseh razmerah.

Stunning optical RF Lenses
RF 70-200mm F2.8L IS USM

RF 70-200mm F2.8L IS USM – brezkompromisna zasnova z izjemno kakovostjo slike. Vse to v majhnem in kompaktnem ohišju, ki je manjše kot pri katerem koli drugem objektivu z goriščno razdaljo 70–200 mm. Nihče ni mislil, da nam bo to uspelo, a nam je. In vsa zahvala za to gre prednostim, ki jih nudi nastavek RF.

Objektiva RF 600mm in 800mm F11 IS USM

Objektiva RF 600mm in 800mm F11 IS USM – kompaktna in lahka teleobjektiva z zaslonko f/11, ki prinašata ustvarjalnost velike povečave vsakomur. Zaradi zasnove RF in fotoaparatov sistema EOS R s samodejnim ostrenjem Dual Pixel CMOS, so tukaj nove možnosti fotografiranja in snemanja videoposnetkov.

RF 50mm F1.2L USM

RF 50mm F1.2L USM – objektiv RF, ki postavlja nove standarde optičnega načrtovanja ter prinaša vrhunsko ostrino, dodaten ustvarjalni nadzor in izjemno zmogljivost pri šibki svetlobi.

RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE – zajemite svet v osupljivi virtualni resničnosti 8K z revolucionarnim objektivom serije L, ki smo ga lahko izdelali zahvaljujoč nastavku RF in kratki zasnovi z ostrenjem zadaj.

Hitro in zanesljivo ostrenje

Ne glede na to, kam na sliki postavite subjekt, ga bodo fotoaparati serije EOS R našli v vseh razmerah, saj so opremljeni z občutljivim ter inteligentnim sistemom samodejnega ostrenja. Umetno inteligenco z globokim učenjem smo programirali tako, da lahko prepozna ljudi, vozila in živali ter zaklene izostritev na oči, obraz, glavo ali telo subjekta.

Fast dependable focusing
Canon EOS R - Low Light

Šibka svetloba

Tudi če se raven svetlobe zniža, to še ne pomeni, da vas mora skrbeti, da bi zamudili posnetek ali da morate uporabiti bliskavico, ki lahko pokvari vzdušje. Canonov sistem stabilizacije slike zagotavlja osupljivo zmogljivost v najtemnejših razmerah.

Videoposnetki in fotografije

Canon je pred več kot desetletjem začel z videoposnetki polne visoke ločljivosti v fotoaparatih DSLR, zdaj pa s sistemom EOS R ustvarja nov svet videoposnetkov 8K in fotografij visoke ločljivosti. To omogočajo hibridni fotoaparati, ki združujejo vse najboljše, kar nudijo naše revolucionarne tehnologije.

Canon EOS R - Video and Stills 8K
Canon EOS R - Fast moving subjects

Hitro premikajoči se subjekti

Sistem EOS R na novo določa, kaj je mogoče doseči s samodejnim ostrenjem. Naša tehnologija sledenja subjektom je postavila standard za neprekinjeno samodejno ostrenje, ki nudi neverjetno raven natančnosti ostrenja.

Vladimir Rys

"Objektiv samo usmerite v pravo smer, vse ostalo pa se zgodi za vas."

Vladimir Rys, Canonov ambasador

Zmogljivi optični stabilizatorji in stabilizatorji slike v ohišju fotoaparata

Fotografirajte samozavestno, tudi ko vam razmere ne gredo na roko. To vam omogočata Canonovi tehnologiji optične stabilizacije v objektivu in v ohišju fotoaparata.

Powerful Optical and In-body image stabliser
Sure and stable video

Popolnoma stabilni rezultati tudi med premikanjem

Nikoli vam ni treba skrbeti glede dolgih časov osvetlitve pri fotografiranju iz roke. Fotoaparati s Canonovo tehnologijo stabilizacije slike v ohišju (IBIS) skupaj z združljivimi objektivi RF zagotavljajo stabilizacijo do 8 stopenj osvetlitve*.

Rock Steady results on the move

Zanesljivi in stabilni videoposnetki

Z digitalno stabilizacijo slike Movie Digital IS snemajte samozavestno tudi takrat, ko vam razmere ne gredo na roko. V kombinaciji s Canonovimi optičnimi tehnologijami ter tehnologijami za stabilizacijo slike v ohišju fotoaparata ta funkcija še dodatno zgladi premike med snemanjem.

Intuitivna, ergonomska zasnova

Postopek zajema slike mora biti intuitiven. Fotoaparati serije EOS R so zasnovani tako, da so popolnoma usklajeni z vašim telesom. Naša ergonomija slovi po vsem svetu ter na povsem nove načine združuje fotoaparat in človeško telo.

Intuitive, ergonomic design

Fotoaparati se udobno prilegajo vašim rokam. Canonovi inženirji si prizadevajo fotoaparate oblikovati tako, da bi čim bolj predstavljali podaljšek vašega telesa. Vse se začne z zasnovo, ki nastane na podlagi mnogih različnih prototipov, da se nato fotoaparat čudovito prilega v vaše roke.

Intuitivni elementi upravljanja, ki nikoli ne odvračajo pozornosti. Upravljanje je tako enostavno, da se ga komaj zavedate. Zahvaljujoč pametni zasnovi naših fotoaparatov, je vaša pozornost vedno usmerjena na subjekt. Tudi takrat, ko opravljate prilagoditve.

Obroč za upravljanje objektiva med gibanjem – zahvaljujoč zasnovi objektivov RF in njihove možnosti, da s fotoaparatom komunicirajo hitreje in bolj dinamično, prilagodljivi obroč za upravljanje objektiva nudi še dodatne možnosti natančnega spreminjanja nastavitev, medtem ko fotografirate.

Jasni meniji za jasen pogled – enostavno se pomikajte po sistemu menijev EOS, ki je bil skrbno izpopolnjen, da ohrani znane skupine nastavitev in možnosti prilagajanja.

Prilagodite fotoaparat po svoji meri – povežite svoj slog fotografiranja s fotoaparatom ter natančno uredite nastavitve, ki jih potrebujete, da vam bodo pomagale početi stvari hitreje in bolje.

Naj vam pomagamo najti popoln Canonov fotoaparat

Naš iskalnik fotoaparatov vam bo predstavil družino fotoaparatov in pomagal izbrati najboljšega za vas.

Ko je veliko najboljše. Fotoaparati EOS R polnega formata

Družina Canonovih brezzrcalnih fotoaparatov EOS R polnega formata, ki je bila zasnovana za neutrudne ustvarjalce, z izjemno kakovostjo slike in najboljšo tehnologijo zagotavlja najboljše rezultate. Ker ne pričakujete nič manj kot to.

 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R1

  Bodite korak pred ostalimi z našim najzmogljivejšim fotoaparatom EOS, ki je v celoti zasnovan za hitro delovanje.
  Ogled podrobnosti EOS R1
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R5 Mark II

  Ujemite popoln trenutek s fotoaparatom, ki združuje izjemno hitrost z neverjetno ločljivostjo in vrhunske videoposnetke v ločljivosti 8K.
  Ogled podrobnosti EOS R5 Mark II
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R8

  Nadgradite na fotografijo in videografijo polne velikosti ter uresničite svoje ustvarjalne ambicije.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R6 Mark II

  Kombinacija zmogljivosti in kakovosti slike fotoaparata Canon EOS R6 Mark II vam omogoča, da bo vaša ustvarjalnost zacvetela tako v fotografijah ali videoposnetkih kot tudi dogajanju ali portretih.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R3

  To je brezzrcalni fotoaparat, zasnovan za hitro delovanje, na katerega so čakali profesionalni fotografi, ki se ukvarjajo s fotografiranjem športnih dogodkov, aktualnega dogajanja in divjih živali.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R5

  Ponovno razmislite, kaj veste o brezzrcalnih fotoaparatih. Brezkompromisno delovanje fotoaparata EOS R5 bo revolucionarno spremenilo vašo fotografijo in filmsko ustvarjanje.
  Ogled podrobnosti EOS R5
 • Sistem Cinema EOS

  EOS R5 C

  Posnemite osupljive videoposnetke z ločljivostjo 8K in fotografije z ločljivostjo 45 milijonov slikovnih pik z našim najmanjšim kinematografskim fotoaparatom EOS, ki je pripravljen na vse.
  Ogled podrobnosti EOS R5 C
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R6

  Kar koli fotografirate, kakor koli fotografirate – fotoaparat EOS R6 vam omogoča, da ste ustvarjalni kot še nikoli doslej.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R

  Brezzrcalni fotoaparat polne velikosti, ki ponuja nove kreativne priložnosti za fotografe in filmske ustvarjalce.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS RP

  Majhen, lahek in intuitiven brezzrcalni fotoaparat polne velikosti, zasnovan za potovanja in vsakodnevno fotografiranje.
 • Sezite še dlje. Prednost sistema APS-C

  Format APS-C ima številne prednosti, med katerimi je tudi manjša velikost, zaradi česar lahko tehnologijo EOS R uporabljajo vsi, ki želijo raziskati svojo ustvarjalnost.

  • Brezzrcalni fotoaparati

   EOS R50

   S tem brezzrcalnim fotoaparatom EOS R lahko ustvarite izjemno vsebino, in sicer od ostrih fotografij do filmov 4K in pretakanja v živo. Vse v eni namenski napravi.
  • Brezzrcalni fotoaparati

   EOS R7

   Odkrivajte divjino s fotoaparatom, ki v prenosnem ohišju APS-C, zasnovanem za prihodnost, združuje izjemno hitrost in kakovost slike.
  • Brezzrcalni fotoaparati

   EOS R10

   Z brezzrcalnim fotoaparatom s sistemom EOS R, ki je zasnovan okoli velikosti tipala APS-C, lahko naredite naslednje korake na področju fotografije in videografije.

  Objektivi RF

  Objektivi RF zagotavljajo vrhunske optične lastnosti in dinamično delovanje v vseh razmerah, medtem ko adapterji z EF na EOS R omogočajo uporabo objektivov EF-S in EF na fotoaparatih EOS R.

  V rokah profesionalcev

  Oglejte si, kaj vse lahko s sistemom EOS R dosežejo strokovni fotografi in ustvarjalci filmov.

 • SNEMANJE FILMOV

  Canonova oprema pri seriji Pistol FX

  Odkrijte Canonove fotoaparate in objektive Pistol, ki jih je direktor fotografije Anthony Dod Mantle uporabil za upodobitev punkovske subkulture na zaslonu.

 • ČLANEK

  Fotoaparat Canon EOS R3 na zahtevnejšem terenu

  Fotograf motošporta Vladimir Rys na svojem prvem fotografiranju dirke električnih avtomobilov preizkuša revolucionarno samodejno ostrenje s sledenjem v fotoaparatu Canon EOS R3.

 • ČLANEK

  Prvi posnetki s fotoaparatom Canon EOS R5: fotografiranje narave s čudovitimi podrobnostmi

  Ulla Lohmann in Robert Marc Lehmann o tem, kako sta jima tipalo z ločljivostjo 45 milijonov slikovnih pik in sistem samodejnega ostrenja s sledenjem očem v fotoaparatu Canon EOS R5 pomagala posneti spektakularne fotografije na prostem.

 • ČLANEK

  Snemanje popotniškega filma v kinematografskem slogu s fotoaparatom EOS R5 C

  Kako je filmski ustvarjalec Kevin Clerc s Canonovim popolno opremljenim hibridnim fotoaparatom posnel edinstven pogled na Madeiro.

 • ČLANEK

  Ples v svetlobo: fotografiranje s fotoaparatom Canon EOS R6

  Canonova ambasadorka Wanda Martin na modnem fotografiranju, ki ga navdihuje umetnost, naredi prve posnetke s fotoaparatom Canon EOS R6.

 • ČLANEK

  Preizkušanje fotoaparata Canon EOS R pri spodnji meji svetlobe

  Fotoreporter Daniel Etter je z brezzrcalnim sistemom polnega formata Canon EOS R fotografiral temne, arhaične razmere v romunskem rudniku.

 • ČLANEK

  Pustolovska fotografija s fotoaparatom EOS RP

  Fotograf življenjskega sloga in aktivnosti na prostem Jake Baggaley pojasnjuje, kako mu lahek fotoaparat Canon EOS RP omogoča, da je ustvarjalen.

 • Povezani izdelki

  Raziščite še ostale Canonove družine fotoaparatov

  • Brezzrcalni fotoaparati

   Vrhunska kakovost, kompaktna velikost. Fotoaparati EOS M in brezzrcalni fotoaparati polne velikosti EOS R zagotavljajo zmogljivost DSLR fotoaparatov v kompaktnem ohišju.

  • Fotoaparati DSLR

   Naša ponudba fotoaparatov EOS DSLR ponuja vrhunsko kakovost slike, ne glede na to, kako izkušeni ste

  • Kompaktni digitalni fotoaparati

   Prenosni fotoaparati PowerShot in IXUS vse v enem, vse od enostavnih fotoaparatov načina "nameri in sproži" do profesionalnih ustvarjalnih kompaktnih fotoaparatov.

  • Sistem EOS VR

   Ustvarite pristno tridimenzionalno vsebino z združljivim fotoaparatom polnega formata in objektivom 5,2 mm F2.8L DUAL FISHEYE ter izkoristite učinkovitejši in enostavnejši potek dela s sistemom EOS VR SYSTEM.

  • Sistem Cinema EOS

   Izjemna kakovost slike, neomejen nadzor nad ustvarjalnostjo. Ne glede na to, ali snemate čustvene neodvisne dokumentarce, priljubljene serije ali nagrajene celovečerne filme, so vam na voljo Canonovi profesionalni izdelki za video, s katerimi boste še nadgradili svojo ustvarjalnost.

  1. * 8 stopenj osvetlitve po standardu CIPA, odvisno od uporabljenega objektiva.