Canon Camera

R SISTEM ZA ZA BREZSKRBNO TRESENJE

Sistem R je zasnovan za ustvarjalca, ki se nikoli ne ustavi. To je celovit sistem, ki intuitivno deluje z vami, da uresničite svojo edinstveno vizijo.

Izjemno hitra izmenjava informacij med objektivom in fotoaparatom. Širok 54-milimetrski nosilec omogoča nove priložnosti za oblikovanje objektivov in povezljivost. Celotna notranja sprememba za največji tehnološki preskok v desetletjih.

Če ne želite, da vaša ustvarjalnost obstane na enem mestu, potrebujete sistem, ki vam lahko sledi.

R SISTEM ZA ZA BREZSKRBNO TRESENJE

ČLANEK

RAZIŠČITE FUNKCIJE

Funkcije so ustvarjene, da lahko sistem R deluje za potrebe vseh ustvarjalcev, ki se nikoli ne ustavijo. Pri tem zagotovi optimalno raven zmogljivosti, in da postanete eden od subjektov, kar omogoča, da sprostite svojo ustvarjalnost.
EOS R System

Širok 54-milimetrski nosilec

Širok nosilec omogoča, da sistem R deluje kot celota, premika večje količine informacij in med drugim zagotavlja višjo raven zmanjšanja tresenja. To ustvarja neprekosljive ravni zmogljivosti tako pri videoposnetkih kot pri fotografijah.

 • EOS R System

  Optika objektiva naslednje generacije.

  Sistem R omogoča dostop do vse večjega obsega visokokakovostnih in izboljšanih objektivov RF, poleg tega pa lahko pri šibki svetlobi izkoristite samodejno ostrenje CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami. Ne glede na to, kaj fotografirate, ne boste nikoli omejeni.

 • EOS R System

  Canonovo tipalo najboljše stabilizacije slike na svetu v pribl. 8,0 korakih*

  Tipalo sodeluje s procesorjem optimizira podrobnosti, barve in kontrast, ki jih zajame objektiv, s stabilizacijo slike v 8 korakih*. Vgrajena stabilizacija ohišja in stabilizacija objektiva zagotavljata neverjetno ostre slike. Sistem uporablja algoritem, ki zazna vrtenje Zemlje in ga vključi v funkcijo stabilizacije slike, s čimer zagotovi, da ne vpliva na ostrino slik.

 • EOS R System

  Neprekinjeno samodejno ostrenje z iskalom.

  Sledite predmetom s hitrostjo do 30 sličic na sekundo. Samodejno ostrenje CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami zagotavlja občutljivost, natančnost in hitrost pri šibki svetlobi, kar omogoča uporabo objektivov z manjšimi zaslonkami. Fotoaparat EOS R3 vključuje funkcijo sledenja vozilom in sledenje pogledu, ki takoj izostri vaš videz, da lahko resnično izpopolnite vizijo.

 • EOS R System

  Ergonomija za oprijem naslednje generacije.

  Za doseganje optimalnega udobja ter uporabnosti pri držanju in nadzoru, smo zbrali velikosti rok ljudi po vsem svetu. Te podatke smo uporabili za testiranje, izpopolnjevanje in ustvarjanje telesa, ki je prilagojeno vsakemu nemirnemu ustvarjalcu.

 1. *Med vsemi digitalnimi fotoaparati z izmenljivimi objektivi. Od 9. julija 2020 (na podlagi raziskav družbe Canon). Na podlagi standarda CIPA, 8,0 korakov z objektivom RF 24-105mm F4 L IS USM na goriščni razdalji 105 mm. Glede na čas nakupa je morda vdelano programsko opremo objektiva treba posodobiti.

NASVETI IN NAMIGI

Z ekskluzivnimi profesionalnimi vpogledi potisnite svojo ustvarjalnost in obrt prek meja

Prisluhnite naši navdihujoči zasedbi Canonovih ambasadorjev, ki vam razkrijejo skrivnosti svojega pristopa ter izdajo nasvete in namige, s katerimi boste lažje sprejeli izziv Svetloba v temi.
Oglejte si vse nasvete in namige
 • NASVETI IN NAMIGI

  Čaroben portret pri šibki svetlobi

  Canonova ambasadorka Tasneem Al Sultan raziskuje lokalne mestne ulice ter nudi nekaj končnih nasvetov in trikov, kako lahko z preprostimi vsakdanjimi predmeti v temnih portretih kar najbolje izkoristite svetlobo.

 • NASVETI IN NAMIGI

  Barve v temi

  Canonov ambasador Lorenz Holder z vami deli, kako se lahko pri fotografiranju v temi poigrate z barvami ter tako ustvarite posebne in dramatične posnetke.

 • NASVETI IN NAMIGI

  Življenje pri šibki svetlobi

  Canonova ambasadorka Aline Deschamps deli svoje nasvete o tem, kako lahko uporabite svetlobo v temi, da ustvarite pristne dokumentarne slike. Razkriva tudi, kako lahko pri fotografiranju pri šibki svetlobi pogosto še dodatno razvijemo odnos s subjektom.

 • NASVETI IN NAMIGI

  Delni posnetek

  Canonov ambasador Lorenz Holder vas bo naučil, kako svojim posnetkom z dežjem, meglo, snegom in drugimi vremenskimi elementi dodate teksturo.

 • NASVETI IN NAMIGI

  Namigi o osvetlitvi za nočne pokrajine

  Pridružite se Canonovemu ambasadorju Valterri Hirvonu, ki ponoči pohaja po Finskem in s preprostimi osvetlivenimi namigi ustvarja čarobne pokrajinske fotografije.

 • NASVETI IN NAMIGI

  Čarobnost počasnega zaklopa

  Canonov ambasador Lorenz Holder vam bo predstavil, zakaj vas pri šibki svetlobi ovira edino vaša domišljija.

 • NASVETI IN NAMIGI

  Dramatični portreti pri šibki svetlobi

  Canonova ambasadorka Eliska Sky predstavi vsakdanje preproste osvetlitvene namige z edinstvenimi modnimi portreti, zaradi katerih je izziv Svetloba v temnem še vedno zanimiv.

 • NASVETI IN NAMIGI

  Več o svetlobi

  Canonov ambasador Lorenz Holder vam bo predstavil, zakaj vas pri šibki svetlobi ovira edino vaša domišljija.

 • NAROČITE SE ZDAJ

  Poiščite navdih, naročite se zdaj

  Ne zamudite najnovejših ponudb družbe Canon, nasvetov in vadnic, zadnjih novic in vabil na lokalne dogodke.

  Sistem, zasnovan za prihodnost, ki je na voljo že danes.

  Sistem EOS R je rezultat treh desetletij neprekinjenega razvoja družine EOS in je zasnovan okrog inovativnega nastavka za objektiv, ki omogoča večjo kreativnost in še več dinamičnosti pri zajemanju posameznih trenutkov. Na novo riše smernice v fotografskem in filmskem svetu.
  EOS R System
  EOS R System
  • EOS R System

   Elektronsko iskalo

   Vrtljiv zaslon na dotik

  • EOS R System

   Nastavek RF

   Brezzrcalni objektivi RF polne velikosti z edinstvenimi zmogljivostmi

  • EOS R System

   Tipalo CMOS polne velikosti

   Nov standard v kakovosti slike s tipalom polne velikosti

  • EOS R System

   Film 4K

   Slika in zvok vrhunske kakovosti

  • EOS R System

   Samodejno ostrenje CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami

   Fotografije izostri z izjemno hitrostjo ter posname tekoče videoposnetke

  • EOS R System

   Vgrajena povezava Wi-Fi & Bluetooth

   Ostanite povezani in pošiljajte fotografije na lokaciji

  Funkcije se razlikujejo glede na model. Pred nakupom natančno preverite specifikacije vsakega modela.

  Družina EOS R

 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R3

  To je brezzrcalni fotoaparat, zasnovan za hitro delovanje, na katerega so čakali profesionalni fotografi, ki se ukvarjajo s fotografiranjem športnih dogodkov, aktualnega dogajanja in divjih živali.

 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R5

  Ponovno razmislite, kaj veste o brezzrcalnih fotoaparatih. Brezkompromisno delovanje fotoaparata EOS R5 bo revolucionarno spremenilo vašo fotografijo in filmsko ustvarjanje.

 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R6

  Kar koli fotografirate, kakor koli fotografirate – fotoaparat EOS R6 vam omogoča, da ste ustvarjalni kot še nikoli doslej.

 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R

  Brezzrcalni fotoaparat polne velikosti, ki ponuja nove kreativne priložnosti za fotografe in filmske ustvarjalce.

 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS RP

  Majhen, lahek in intuitiven brezzrcalni fotoaparat polne velikosti, zasnovan za potovanja in vsakodnevno fotografiranje.

 • Nastavek za objektiv RF

  Nastavek za objektiv RF je vgrajen v samo osrčje sistema EOS R. Brezkompromisno ravnovesje med optično, mehansko in elektronsko odličnostjo zasnove omogoča inovativno zasnovo objektivov polne velikosti, hitrejše samodejno ostrenje in visoke komunikacijske hitrosti med fotoaparatom in objektivom.
  EOS R System

  Hitra komunikacija

  Canonovi inženirji so posebej za sistem EOS R predelali nastavek za objektiv in mu dodali edinstveni priključek z 12 nožicami. Ta inovacija zagotavlja bistveno učinkovitejšo komunikacijo med ohišjem in objektivom fotoaparata, ki je z modelom EOS R hitrejša kot kdaj koli prej.

  Nastavek za objektiv RF je izredno širok ter ima majhno globino od nastavka do senzorja. Objektivi so tako bližje senzorju, kar omogoča hitrejšo, svetlejšo in bolj kakovostno optiko neprekosljive zmogljivosti.
  EOS R System

  Dopolnjevanje in nadgradnja

  Sistem EOS R je zasnovan za dopolnjevanje in nadgradnjo vaše kreativnosti. Izjemni objektivi RF, združljivi s serijama EF in EF-S, z intuitivnostjo fotografiranja in enostavnim prileganjem obstoječemu sistemu EOS vam, kot fotografu ali snemalcu filmov, omogočajo poseganje na povsem nova področja.

  Neverjetno pametno samodejno ostrenje

  Samodejno ostrenje Dual Pixel CMOS AF II je izredno hitro ostri in pokriva skorajda 100 % okvirja. Hitro premikajoči se predmeti so vedno ostri, tudi ko se hitro in nepredvidljivo premikajo, medtem ko zaznavanje obrazov, oči in živali sledi obrazu in očem predmeta z novo stopnjo natančnosti, tudi če ga ujamete s strani.
  EOS R System

  Sestavite svoj sistem in uporabljajte svoje objektive

  Vmesniki za sistem EOS R so edinstveni in nudijo dodatne kreativne rešitve, ki fotografom in ustvarjalcem filmov popolno združljivost z objektivi EF in EF-S brez kakršne koli izgube učinkovitosti.
  EOS R System

  Nagrade

 • EOS R System
 • EOS R System
 • EOS R System
 • EOS R System
 • Efektivne slikovne pike (pribl. MP)

  24,1 milijona slikovnih pik

  Polna velikost z ločljivostjo 45,0 milijona slikovnih pik

  Polna velikost z ločljivostjo 20,1 milijona slikovnih pik

  Stabilizacija slike v fotoaparatu

  Da, največ 8 korakov glede na uporabljen objektiv

  Da, 5-osni stabilizator v fotoaparatu. Do 8 stopenj osvetlitve z uporabo združljivih objektivov

  Da, 5-osni stabilizator v fotoaparatu. Do 8 stopenj osvetlitve z uporabo združljivih objektivov

  Zaznavanje subjektov

  Obraz, oči, živali in vozilo

  Telo, obraz, oči, živali

  Telo, obraz, oči, živali

  Samodejno ostrenje pri šibki svetlobi

  EV od –7,5 do 20 (pri 23 °C in ISO100)

  Občutljivo na -6 EV

  Občutljivo na -6,5 EV

  Hitrost neprekinjenega fotografiranja (sličice na sekundo)

  12 sličic na sekundo v načinu servo samodejnega ostrenja
  30 sličic na sekundo z neslišnim elektronskim zaklopom in servo samodejnim ostrenjem

  12 sličic na sekundo v načinu servo samodejnega ostrenja
  20 sličic na sekundo z neslišnim elektronskim zaklopom in servo samodejnim ostrenjem

  12 sličic na sekundo v načinu servo samodejnega ostrenja
  20 sličic na sekundo z neslišnim elektronskim zaklopom in servo samodejnim ostrenjem

  Filmi

  12-bitni format RAW v ločljivosti 6K (RAW/RAW light) pri hitrosti do 60 sličic na sekundo
  Ločljivost 4K pri hitrosti do 120 sličic na sekundo
  Polna visoka ločljivost pri hitrosti do 100/120fps
  Canon Log 3 / HDR PQ, notranje 10-bitno 4 : 2 : 2
  Stiskanje All-I/IPB/IPB, 10-bitno nestisnjeno snemanje 4 : 2 : 2 v 4K 60p v zunanjem snemalniku

  Filmi 8K s hitrostjo do 30 sličic na sekundo
  Filmi 4K s hitrostjo do 120 sličic na sekundo
  Filmi v polni visoki ločljivosti s hitrostjo 120 sličic na sekundo
  Način fotografiranja v 4K v časovnih presledkih
  Film ločljivosti 8K RAW (dve možnosti bitne hitrosti)
  Canon Log 1 in 3 / HDR PQ, notranje 10-bitno snemanje 4 : 2 : 2
  All-I/IPB/stiskanje IPB pri nižji bitni hitrosti
  10-bitno nestisnjeno snemanje 4 : 2 : 2 4K 60p v zunanjem snemalniku
  10-bitno snemanje v obliki zapisana ProRes RAW 8K 30P v zunanjem snemalniku Atomos Ninja V+

  Filmi 4K s hitrostjo do 60 sličic na sekundo
  Način fotografiranja v 4K v časovnih presledkih&
  Filmi v polni visoki ločljivosti s hitrostjo 120 sličic na sekundo
  Canon Log 1/HDR PQ
  10-bitno notranje snemanje 4 : 2 : 2
  Stiskanje IPB

  Vmesnik za upravljanje

  Glavno kolesce
  Kolesce za hitro upravljanje 1
  Kolesce za hitro upravljanje 2
  Večnamenski upravljalnik za samodejno ostrenje
  Pametni krmilnik
  Zaslon na vrhnjem delu

  Glavno kolesce
  Kolesce za hitro upravljanje 1
  Kolesce za hitro upravljanje 2
  Večnamenski upravljalnik za samodejno ostrenje
  Zaslon na vrhnjem delu

  Glavno kolesce
  Kolesce za hitro upravljanje 1
  Kolesce za hitro upravljanje 2
  Večnamenski upravljalnik za samodejno ostrenje

  Vrtljiv zaslon LCD na dotik

  8 cm/3,15 palca
  Zaslon LCD s 4,5 milijona slikovnih pik

  8 cm/3,15 palca
  LCD z ločljivostjo 2,1 milijona pik

  7,5 cm/3 palci
  LCD z ločljivostjo 1,62 milijona pik

  Elektronsko iskalo

  Vrsta 0,5
  OLED z ločljivostjo 5,76 milijona pik
  23 mm točka gledanja / 0,76-kratna povečava, do 120 sličic na sekundo

  Vrsta 0,5
  OLED z ločljivostjo 5,76 milijona pik
  23 mm točka gledanja / 0,76-kratna povečava, do 120 sličic na sekundo

  Vrsta 0,5
  OLED z ločljivostjo 3,69 milijona pik
  23 mm točka gledanja/0,76-kratna povečava
  Do 120 sličic na sekundo

  Omrežje

  5 GHz/2,4 GHz in Bluetooth™
  5.0 podpira podprte funkcije – pripomoček EOS, pametni telefon, nalaganje v image.canon, brezžično tiskanje, ethernetna vrata

  Izbirni brezžični oddajnik WFT-R10 s povezljivostjo Wi-Fi 5/2,4 GHz in Bluetooth™

  Wi-Fi 2,4 GHz in Bluetooth™
  Notranji FTP

  Teža (vključno z baterijo in pomnilniško kartico)

  1015 g

  738 g

  680 g

  Reže za kartico

  1x CFexpress vrste B.
  1 x SD/SDHC/SDXC in UHS-II

  1x CFExpress
  1x SD UHS-II

  2x SD UHS-II

  Življenjska doba baterije

  LP-E19
  620 posnetkov (način za varčevanje z energijo EVF)
  860 posnetkov (način zaslona LCD za varčevanje z energijo)
  Polnjenje prek USB PD-E1

  LP-E6NH
  320 posnetkov (način el. iskala za varčevanje z energijo)
  490 posnetkov (način zaslona LCD za varčevanje z energijo)
  Polnjenje prek USB PD-E1

  LP-E6NH
  380 posnetkov (način el. iskala za varčevanje z energijo)
  510 (način zaslona LCD za varčevanje z energijo)
  Polnjenje prek USB PD-E1

  Vsi fotoaparati EOS R fotografirajo v ločljivosti 4K. Izvedite več o ločljivosti 4K in drugih izdelkih v ponudbi.

  Posebna serija objektivov

 • Objektivi za EOS R

  RF 15-35mm F2.8L IS USM

  Serija L se z izjemno kakovostno optiko ponaša z izredno širokim in ostrim poljem in 5-stopenjsko stabilizacijo slike za dinamične prizore tudi v omejenem prostoru

 • Objektivi RF

  RF 24-70mm F2.8L IS USM

  Dodajte svoji fotografiji, posneti z brezzrcalnim fotoaparatom polne velikosti, profesionalni pečat z objektivom s povečavo, ki ima goriščno razdaljo 24–70 mm, hitro zaslonko in 5-stopenjsko stabilizacijo.

 • Objektivi za EOS R

  RF 85mm F1.2L USM

  Objektiv RF 85mm F1.2L USM ponuja brezkompromisno ostrino za portrete ter odlično delovanje pri šibki svetlobi in ustvarjalni potencial.

 • Objektivi RF

  RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM

  Objektiv RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM zagotavlja ostrino in obračanje z vrhunsko super telefoto močjo in stabilizatorjem slike s 5 koraki v kompaktnem ohišju.

 • Adapterji

 • Canon Camera

  IZDELEK

  Nastavek EF-EOS R

  Standardni nastavek EF-EOS R omogoča uporabo objektivov EF-S in EF na fotoaparatih EOS R.

 • Canon Camera

  IZDELEK

  Nastavek obroča za upravljanje EF-EOS R

  Nastavek obroča za upravljanje EF-EOS R omogoča enako pretvorbo nastavka za objektiv kot nastavek EF-EOS R, opremljen pa je tudi z obročem za nadzor objektiva.

 • Canon Camera

  IZDELEK

  Nastavek vstavljivega filtra EF-EOS R

  Nastavek vstavljivega filtra EF-EOS R se ponaša s funkcionalnostjo nastavka EF-EOS R in omogoča dodajanje vstavljivih filtrov.

 • Fotoaparat in objektivi, zasnovani za ustvarjanje filmov

  Sistem EOS R zajame film na nove in dinamične načine po zaslugi najsodobnejše tehnologije, kot je samodejno ostrenje CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami, ločljivosti do 8K in profesionalnega nadzora.

  EOS R System

  Izboljšajte in razširite svoj horizont

  Canonova ponudba digitalnih fotoaparatov z izmenjljivimi objektivi je zasnovana tako, da lahko fotografi in ustvarjalci filmov dosegajo najboljše možne rezultate v vseh primerih. Canonova ponudba je tako s sistemom EOS R končno popolna.

  Brezzrcalni fotoaparat polne velikosti EOS R

  Sistem EOS R se zgleduje po fotoaparatih EOS DSLR s podobnim načinom uporabe in ergonomije, vendar je manjši in lažji. S pionirskimi tehnologijami prodira na nova področja fotografije in snemanja filmov.

  Canon Camera

  Fotoaparati EOS DSLR

  Fotoaparat DSLR se ponaša s prizmatskim optičnim iskalom in refleksnim zrcalnim sistemom, ki omogočata, da predmet opazujete skozi objektiv z lastnim očesom. Predstavlja enosmerno cesto k resni fotografiji in snemanju filmov s tradicionalnim načinom uporabe in najširšim možnim naborom objektivov, med katerimi je mogoče izbirati.

  Canon Camera

  Brezzrcalni fotoaparati EOS M

  Kjer je glavna skrb pomanjkanje prostora in ne želite zasesti dodatnega prostora ali si nakopati prevelike teže s sistemom DSLR, so Canonovi brezzrcalni fotoaparati EOS M prava rešitev za prilagodljivost in priročnost ter visoko kakovost posnetkov in fotografij.

  Canon Camera

  Poiščite sistem, ki je idealen za vas

  Že več kot 30 let legendarni sistem EOS zagotavlja vrhunsko opremo za fotografe in ustvarjalce filmov. Naj vam pokažemo vse možnosti: brezzrcalni, DSLR, polna velikost, APS-C in kako vse to deluje skupaj.

  EOS R System
  Canon Camera

  Stabilizacija slike za 8 stopenj osvetlitve

  EOS R5 je prvi fotoaparati EOS s stabilizacijo slike, vgrajeno v sam fotoaparat, ki omogoča 5-osno gibanje, ki varuje pred tresenjem fotoaparata pri fotografiranju z objektivi, ki nimajo svojega stabilizatorja. Z nekaterimi objektivi lahko doseže 8 stopenj daljši čas osvetlitve.

  Povezani izdelki

 • Canon Camera

  Objektivi

  Canonova izjemna mojstrska izdelava in najnovejša optična tehnologija zagotavljata fotografije in filme vrhunske kakovosti.

 • Canon Camera

  Bliskavice Speedlite

  Z našo družino bliskavic Speedlite si oglejte si stvari pri drugačni svetlobi.

 • Canon Camera

  Fotoaparati polne velikosti

  Odkrijte svojo ustvarjalnost z našo družino Digital SLR.

 • V rokah profesionalcev

  Oglejte si, kaj vse lahko s sistemom EOS R dosežejo strokovni fotografi in ustvarjalci filmov.

 • Moški, ki ob sebi drži fotoaparat Canon EOS R6.

  ČLANEK

  Canon EOS R5 ali EOS R6 – kateri je pravi za vas?

  Canon predstavlja kar dva neverjetna brezzrcalna fotoaparata polne velikosti. Kateri je pravi za vas? Primerjajmo fotoaparata EOS R5 in EOS R6 med seboj.

 • ČLANEK

  Prvi posnetki s fotoaparatom Canon EOS R5: fotografiranje narave

  Ulla Lohmann in Robert Marc Lehmann o tem, kako sta jima tipalo z ločljivostjo 45 milijonov slikovnih pik in sistem samodejnega ostrenja s sledenjem očem v fotoaparatu Canon EOS R5 pomagala posneti spektakularne fotografije na prostem.

 • Gorski kolesar izvaja vragolije v zraku nasproti sonca. Fotografija je posneta od spodaj, uokvirjajo jo cvetovi rdečega maka in trava na pobočju

  ČLANEK

  Snemanje v ločljivosti 8K in prevzorčeni ločljivosti 4K s fotoaparatom Canon EOS R5

  Martin Bissig in Ivan D’Antonio sta v prvih videoposnetkih s fotoaparatom EOS R5 raziskovala, kako snemanje v ločljivosti 8K razširi ustvarjalne možnosti.

 • ČLANEK

  Lepota v gibanju: prvi videoposnetek posnemite s fotoaparatom Canon EOS R6.

  Modni filmski ustvarjalec in Canonov ambasador Javier Cortés je z brezzrcalnim fotoaparatom Canon EOS R6 polne velikost posnel plesno potovanje po Siciliji.