Brezzrcalni fotoaparati APS-C in fotoaparati DSLR

Vrhunska kakovost, kompaktna velikost
Primerjalni vzorec EOS R10 APS-C

PREGLED

Kaj je APS-C?

Tipalo v fotoaparatu APS-C je manjše od tipala v fotoaparatu polne velikosti. Fotoaparat APS-C ne zajame celotne širine slike, ki bi jo isti objektiv posnel na fotoaparatu polne velikosti. "Faktor obrezovanja" s približno 1,6-kratno povečavo ima učinek približevanja prizoru, saj je subjekt v kadru precej večji. To pomeni, da z 200 mm objektivom na fotoaparatu APS-C dobite enako vidno polje kot pri 320 mm objektivu na fotoaparatu polne velikosti, sicer je "učinkovita goriščna razdalja" 1,6-krat večja.

Fotoaparati sistema APS-C EOS R

Serija brezzrcalnih fotoaparatov APS-C, ki ponuja najboljšo tehnologijo serije EOS R, omogoča ustvarjalnost vsem.

Fotoaparati serije APS-C EOS M.

Vedno bodite pripravljeni s kompaktnim, lahkim in majhnim fotoaparatom, z izmenljivimi objektivi APS-C, ki ponuja kakovost modelov DSLR.

FOTOAPARATI APS-C EOS DSLR

Fotoaparat APS-C DSLR ponuja tradicionalno fotografsko izkušnjo v večjem ohišju z izmenljivimi objektivi in optičnim iskalom, da si lahko vedno ogledate fotografiran prizor naravnost skozi objektiv.

Zakaj izbrati APS-C?

Fotoaparat EOS R7 polnega formata v primerjavi s fotoaparatom APS-C

Približajte se

Faktor izreza slikovnega tipala APS-C pomeni, da so manjši ali bolj oddaljeni objekti na sliki videti večji, kar efektivno pomeni povečanje goriščne razdalje za faktor 1,6. To je lahko velika prednost pri fotografiranju divjih živali ter pri akcijski in športni fotografiji. Uporaba visoko zmogljivega, a hkrati cenovno dostopnega objektiva, kot je Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM na fotoaparatu APS-C ustvari efektivni razpon goriščne razdalje 112–480 mm, s čimer se pomaknete že v območje super-telefoto objektivov.

Ohranite kakovost

Za enak učinek lahko sicer slike iz fotoaparata polnega formata obrežete, toda s tem zmanjšate tudi število slikovnih pik. Tako dobljene slike bodo manjše in posledično manj ostre, ko jih boste znova povečali. Fotografiranje s fotoaparatom APS-C vam torej prihrani čas in delo z ročnim izrezovanjem slik v fazi njihovega urejanja.

Fotoaparat EOS R7 polnega formata v primerjavi s fotoaparatom APS-C
EOS 850D

Kompakten in lahek

Ker so slikovna tipala APS-C manjša, so lahko fotoaparati kompaktnejši in lažji, kar je idealno za ulično in popotniško fotografijo. Ker ima lahko objektiv, zasnovan za fotoaparate APS-C, manjši slikovni krog, je lahko manjši in lažji ter posledično cenovno dostopnejši.

Združljivost objektivov

Več o različnih vrstah Canonovih objektivov in o tem, kako vedeti, kateri objektivi so združljivi z vašim fotoaparatom.

201211 150million RFEFlens poster Nologo