Brezzrcalni fotoaparati APS-C in fotoaparati DSLR

Vrhunska kakovost, kompaktna velikost
Primerjalni vzorec EOS R10 APS-C

PREGLED

Kaj je APS-C?

Tipalo v fotoaparatu APS-C je manjše od tipala v fotoaparatu polne velikosti. Fotoaparat APS-C ne zajame celotne širine slike, ki bi jo isti objektiv posnel na fotoaparatu polne velikosti. "Faktor obrezovanja" s približno 1,6-kratno povečavo ima učinek približevanja prizoru, saj je subjekt v kadru precej večji. To pomeni, da z 200 mm objektivom na fotoaparatu APS-C dobite enako vidno polje kot pri 320 mm objektivu na fotoaparatu polne velikosti, sicer je "učinkovita goriščna razdalja" 1,6-krat večja.

Fotoaparati sistema APS-C EOS R

Serija brezzrcalnih fotoaparatov APS-C, ki ponuja najboljšo tehnologijo serije EOS R, omogoča ustvarjalnost vsem.

 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R100

  Ustvarite popolne spomine na fotografijah izjemne kakovosti z vedno pripravljenim in intuitivnim fotoaparatom EOS R.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R7

  Odkrivajte divjino s fotoaparatom, ki v prenosnem ohišju APS-C, zasnovanem za prihodnost, združuje izjemno hitrost in kakovost slike.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R10

  Z brezzrcalnim fotoaparatom s sistemom EOS R, ki je zasnovan okoli velikosti tipala APS-C, lahko naredite naslednje korake na področju fotografije in videografije.

Fotoaparati serije APS-C EOS M.

Vedno bodite pripravljeni s kompaktnim, lahkim in majhnim fotoaparatom, z izmenljivimi objektivi APS-C, ki ponuja kakovost modelov DSLR.

FOTOAPARATI APS-C EOS DSLR

Fotoaparat APS-C DSLR ponuja tradicionalno fotografsko izkušnjo v večjem ohišju z izmenljivimi objektivi in optičnim iskalom, da si lahko vedno ogledate fotografiran prizor naravnost skozi objektiv.

 • Fotoaparati DSLR

  EOS 90D

  Polno opremljen fotoaparat DSLR vas ponese bližje, omogoča hitrejše fotografiranje in zajema izjemnih 32,5 milijona slikovnih pik.
 • Fotoaparati DSLR

  EOS 850D

  Naredite naslednji korak v ustvarjalnem nadzoru in ustvarite čudovite fotografije, polne podrobnosti ter osupljive filme v ločljivosti 4K z lahkim in povezanim DSLR-jem, ki navdihuje in nagrajuje.
 • Fotoaparati DSLR

  EOS 250D

  Najlažji DSLR s premičnim zaslonom1 na svetu ter funkcijami Canon DIGIC 8, film 4K in pomočjo za ustvarjanje Creative Assist.
 • Fotoaparati DSLR

  EOS 2000D

  Uživajte v vrhunskih fotografijah ločljivosti 24,1 milijona slikovnih pik in videoposnetkih polne visoke ločljivosti. Razširite meje ustvarjalnosti s tem zabavnim in preprostim fotoaparatom DSLR.
 • Fotoaparati DSLR

  EOS 4000D

  Zajemajte ustvarjalne fotografije kakovosti DSLR in videoposnetke polne visoke ločljivosti s tem preprostim in intuitivnim fotoaparatom EOS z ločljivostjo 18 milijonov slikovnih pik.

Zakaj izbrati APS-C?

Fotoaparat EOS R7 polnega formata v primerjavi s fotoaparatom APS-C

Približajte se

Faktor izreza slikovnega tipala APS-C pomeni, da so manjši ali bolj oddaljeni objekti na sliki videti večji, kar efektivno pomeni povečanje goriščne razdalje za faktor 1,6. To je lahko velika prednost pri fotografiranju divjih živali ter pri akcijski in športni fotografiji. Uporaba visoko zmogljivega, a hkrati cenovno dostopnega objektiva, kot je Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM na fotoaparatu APS-C ustvari efektivni razpon goriščne razdalje 112–480 mm, s čimer se pomaknete že v območje super-telefoto objektivov.

Ohranite kakovost

Za enak učinek lahko sicer slike iz fotoaparata polnega formata obrežete, toda s tem zmanjšate tudi število slikovnih pik. Tako dobljene slike bodo manjše in posledično manj ostre, ko jih boste znova povečali. Fotografiranje s fotoaparatom APS-C vam torej prihrani čas in delo z ročnim izrezovanjem slik v fazi njihovega urejanja.

Fotoaparat EOS R7 polnega formata v primerjavi s fotoaparatom APS-C
EOS 850D

Kompakten in lahek

Ker so slikovna tipala APS-C manjša, so lahko fotoaparati kompaktnejši in lažji, kar je idealno za ulično in popotniško fotografijo. Ker ima lahko objektiv, zasnovan za fotoaparate APS-C, manjši slikovni krog, je lahko manjši in lažji ter posledično cenovno dostopnejši.

Združljivost objektivov

Več o različnih vrstah Canonovih objektivov in o tem, kako vedeti, kateri objektivi so združljivi z vašim fotoaparatom.

201211 150million RFEFlens poster Nologo