Canon lens selector compatibility hero

Združljivost objektivov

Za Canonove fotoaparate z izmenljivimi objektivi so na voljo tri vrste objektivov: EF, EF-S in EF-M. Pri izbiri objektiva morate biti pozorni na to, da bo objektiv združljiv z vašim fotoaparatom.

Ali je združljiv?

Katere objektive lahko namestite na svoj fotoaparat, je najlažje ugotoviti tako, da pogledate oznake na nastavku za objektiv na sprednji strani fotoaparata.

Canon 5DS compatibility

Odstranite objektiv s fotoaparata tako, da pritisnete gumb za sprostitev objektiva in objektiv zasukate v levo.

Če je na nastavku za objektiv rdeč krožec, na fotoaparat lahko namestite objektive EF.

Če poleg rdečega krožca vidite tudi bel kvadratek, lahko namestite tudi objektive EF-S.

Canon 80D compatibility

Če vidite bel krožec, lahko namestite samo objektive EF-M.

Canon M3 compatibility

V čem se razlikujejo različni objektivi, ki so na voljo?

EF

Izvirni sistem fotoaparatov EOS so predstavili 1987. Njegov glavni del je bil nastavek za objektiv EF, ki je kot prvi povezoval objektive z ohišjem fotoaparata na popolnoma elektronski način. Razen fizične povezave med komponentama je vsa komunikacija elektronska, kar omogoča zelo natančen prenos podatkov v realnem času. Canonu je prvi izdelal motor, ki v vsakem objektivu poganja sistem ostrenja, s čimer je bila opuščena uporaba motorja v ohišju fotoaparata. Kljub nenehnemu razvoju sistemov ostrenja, tehnologij za stabilizacijo slike, elementov specializiranih objektivov in tesnjenju pred vremenskimi nevšečnostmi je izvirna zasnova nastavka ES ostala nespremenjena. Vsi objektivi EF so združljivi z vsemi izdelanimi fotoaparati EOS, vključno s fotoaparati nove serije EOS M, če jih uporabljate z nastavkom EF-EOS M.

EF 24-70 lens compatibility

EF-S

Objektivi EF–S so posebej zasnovani za modele EOS DSLR s tipalom kompaktnejših mer, kar pomeni, da so lahki, vsestranski in izjemno prenosni. S serijo EF–S so Canonovi inženirji izkoristili velikost tipala APS–C za izdelavo objektivov, ki niso samo lažji in manjši, pač pa nudijo fotografom veliko večjo izbiro za širokokotno fotografijo. Lastniki fotoaparatov z nastavkom EF–S imajo na izbiro celotno ponudbo lahkih objektivov z goriščno razdaljo od 16 mm do 400 mm (enako formatu 35 mm).

EF-S 18-135 lens compatibility

EF-M

Objektive z nastavkom EF-M so predstavili z izvirno serijo fotoaparatov EOS M leta 2012. So še kompaktnejši od objektivov serij EF in EF-S in zasnovani samo za uporabo s fotoaparati EOS M. Na voljo imate ultra širokokotne, telefoto in makro objektive, ki so dovolj prenosni, da jih lahko vzamete kamor koli, zato so kot nalašč za tiste z ustvarjalnejšim pristopom k vsakdanji fotografiji.

EF-M 15-45 lens compatibility
Canon browse by lens type

Brskajte po vrsti objektiva

ISKANJE