Vmesniki EOS R

Povežite sistem EOS R s širokim svetom objektivov EF in EF-S
Canon Camera

Vmesniki EOS R

Dopolnjevanje in nadgradnja

Vmesniki sistema EOS R nudijo polno združljivost z objektivi Canon EF in EF-S, zato je za lastnike sistemskega fotoaparata Canon EOS R, ki že imajo druge fotoaparate EOS, zagotovljena popolna integracija z že obstoječimi objektivi1.

Objektive EF-S uporabite s sistemom EOS R

Objektivi EF-S so zasnovani za modele EOS DSLR s tipalom APS-C, vendar jih lahko prek vmesnika uporabljate tudi s fotoaparati sistema EOS R. Fotoaparat bo samodejno ustvarjal obrezane fotografije, ki ustrezajo manjšemu slikovnemu krogu optike EF-S.

Objektivi, združljivi s fotoaparatom EOS R

Odkrijte objektive, ki jih lahko uporabljate z vmesniki EOS R.

Canon Camera
Canon Camera

Izdelan, da traja

Vmesniki EOS R so izdelani za profesionalno uporabo – s kovinskimi nastavki na sprednjem in zadnjem delu. Na vreme odporna tesnila jih ščitijo pred prahom in vlago, zato lahko fotografirate tudi v zahtevnih pogojih.

Zasnovan za vrhunsko delovanje

Vaši objektivi bodo delovali enako kot pri uporabi z modeli EOS DSLR; pričakujete lahko enako odlično zmogljivost ter enako visoko kakovostjo.

Canon Camera
Canon Camera

Odličnost izdelave

Canonovi inženirji so z razvojem vmesnikov sistema EOS R želeli doseči združljivost, kakovost in zmogljivost pri uporabi fotoaparata EOS R z obstoječimi objektivi EF in EF-S.

Nastavek EF-EOS R

Standardni nastavek EF-EOS R omogoča preprosto uporabo objektivov EF-S in EF na fotoaparatih EOS R. Fotografi, ki že imajo zbirko optike EF-S ali EF, lahko z zaupanjem investirajo v sistem EOS R, vedoč, da bodo njihovi obstoječi objektivi delovali po pričakovanjih.
Ogled podrobnosti

Nastavek obroča za upravljanje EF-EOS R

Nastavek obroča za upravljanje EF-EOS R omogoča enako pretvorbo nastavka za objektiv kot nastavek EF-EOS R, opremljen pa je tudi z obročem za nadzor objektiva. Obroč lahko prilagajate in ga zlahka najdete, ne da bi morali fotoaparat odmakniti od očesa, saj nudi taktilno ročno upravljanje različnih nastavitev.
Canon Camera

Prilagodljiva funkcionalnost

Obroč za nadzor objektiva lahko programirate v meniju fotoaparata, da prilagodite različne nastavitve, kot so zaslonka, hitrost zaklopa, občutljivost ISO in izravnava osvetlitve.

Taktilno, intuitivno upravljanje

Obroč za nadzor objektiva najdete preprosto, ne da bi umaknili fotoaparat. Nežni kliki dajejo taktilni odziv v tretjinah ali polovicah koraka (lahko jih odstranite v posebni Canonovi storitvi, namenjeni ustvarjalcem filmov, ki si želijo nemoteno upravljanje).

Canon Camera

Nastavek vstavljivega filtra EF-EOS R

Vmesnik nastavka vstavljivega filtra EF-EOS R se ponaša s funkcionalnostjo vmesnika nastavka EF-EOS R in omogoča dodajanje vstavljivih filtrov – nič več nastavljanja filtrov na sprednji del objektiva, kar je še posebej uporabno pri širokih kotih z velikim elementom na sprednji strani objektiva. Na voljo je s spremenljivim filtrom za nevtralno gostoto (V-ND)2 ali s krožnim polarizacijskim filtrom (C-PL), za fotografiranje brez učinkov filtriranja pa lahko uporabite tudi jasni filter (CL).

Canon Camera

Vmesnik V-ND: spremenljivi filter za nevtralno gostoto

Filtri za nevtralno gostoto nadzorujejo količino svetlobe, ki vstopa v fotoaparat. Ta možnost predstavlja veliko prednost ustvarjalcem filmov, ki želijo snemati prizore s kombinacijami široke zaslonke/počasnega zaklopa pri močni svetlobi. Z isto možnostjo lahko pokrajinski fotografi uporabljajo počasnejše hitrosti zaklopa, da zameglijo gibanje na nebu in v vodi2.

Vmesnik C-PL: krožni polarizacijski filter

Polarizacijski filtri režejo skozi bleščanje in meglico ter odpravljajo odvečno svetlobo, ki se odbija od steklenih površin. Filtri poudarijo nasičenost barv in ustvarijo močnejši učinek barvnih prizorov.

Canon Camera

Pripomočki za vmesnike

 • Filter CL za Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R

  Jasni filter, za uporabnike, ki so kupili vstavljiv vmesnik za filter, vendar ne želijo učinkov filtriranja.

 • Filter PL za Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R

  Krožni polarizacijski filter poudari barvo, kontrast in nasičenost ter odpravlja nezaželeno bleščanje.

 • Filter ND za vmesnik nastavka vstavljivega filtra EF-EOS R

  Filter za nevtralno gostoto, s katerim nadzorujete osvetlitev v filmih, ter daljše osvetlitve za najrazličnejše ustvarjalne učinke gibanja v fotografijah2.

Spoznajte sistem EOS R

Sistem EOS R je rezultat treh desetletij neprekinjenega razvoja družine EOS in je zasnovan okrog inovativnega nastavka za objektiv, ki omogoča večjo kreativnost in še več intuitivnosti pri zajemanju posameznih trenutkov.

V rokah profesionalcev

Fotoaparat EOS R je v trenutku navdušil najrazličnejše profesionalne fotografe in filmske ustvarjalce. Odkrijte, kako so ga preizkusili in ustvarili odlične slike in filme, kakršnih si sploh niso mogli zamisliti.

Morda bi vas zanimalo tudi ...

 1. Za podrobnosti si oglejte specifikacije.
 2. 2 Ko neprekinjena bela črta na tipki za prilagajanje ni več vidna (ND250 ali več), se lahko pojavi moder odtenek ali nepravilnost gostote