RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Objektiv RF VR

Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Zajemite svet v osupljivi navidezni resničnosti s tem revolucionarnim objektivom serije L, ki je zasnovan za preprosto in brezhibno popotovanje v navidezno resničnost.

Odkrivanje novih možnosti

Objektiv Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Objektiv za navidezno resničnost, ki poenostavlja zajemanje in naknadno obdelavo profesionalne vsebine v 180 180° VR. Spodnji videoposnetek si oglejte z naglavnim kompletom za navidezno resničnost (za popolnoma pristno in stereoskopsko doživetje), mobilno napravo ali računalnikom. Navdihujoča zgodba, ki sta jo posneli režiserka VR Mary Matheson in direktorica fotografije Richard Stegmann.

RAZISKUJTE

V zakulisju s Canonovim objektivom RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Navdihujoča zgodba, ki sta jo posnela režiserka VR Mary Matheson in direktor fotografije Richard Stegmann.
Canon_RF_Dual_Fisheye_Lens_BTS_MaryMatheson_H264_Final_MP4_6mins_EM.mp4

DRUGAČEN POGLED NA STVARI

Raziščite prednosti objektiva z dvojno sliko z učinkom ribjega očesa

VR LENS

Neverjetno praktičen zajem (3D) 180° VR

Kompaktna oblika z enojnim priključkom omogoča preprostejšo postavitev fotoaparata za profesionalni stereoskopski zajem 180° VR ob uporabi združljivih fotoaparatov polne velikosti z visoko ločljivostjo in z nastavkom RF, kot je na primer fotoaparat EOS R51 in R5 C.

Učinkovit in poenostavljen potek dela

Dve okrogli fotografiji z učinkom ribjega očesa, videzom ofset in vidnim poljem 190° sta popolnoma usklajeni in posneti druga ob drugi na enojno tipalo polnega formata ter tako pripravljeni, da ju s Canonovim zmogljivim programom2/vtičnikom2 EOS VR brezhibno obdelate v zaključnem urejanju, ki ne zahteva dodatnega združevanja.

Program EOS VR Utility
EOS VR Utility - RAW controls crop

Potek dela videoposnetka v obliki zapisa RAW (8K/60P)

Združljive video datoteke RAW, posnete s podprtimi fotoaparati (vključno z datotekami 8K/60P RAW LT iz fotoaparata EOS R5 C), se samodejno obdelajo v pripomočku EOS VR, kar še dodatno poenostavi potek dela v obliki zapisa RAW višje hitrosti sličic.

Visokokakovostni zajem slike

S popolnoma poravnanima, dvojnima naprej obrnjenima objektivoma z učinkom ribjega očesa uporablja objektiv RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE dva elementa z zelo nizko razpršitvijo na lečo, kar omogoča popravljanje aberacije, ter Canonov posebni premaz SWC, ki zmanjša podvajanje slike in bleščanje tudi v pogojih z osvetlitvijo od zadaj.

recording in vr
RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Hitra odprtost zaslonke f/2.8 za fotografiranje pri šibki svetlobi

Objektiv RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE se odlično odreže pri šibki svetlobi zahvaljujoč zaslonki f/2.8 z natančno usklajeno osvetlitvijo in natančnim upravljanjem prek oblike z dvojno elektromagnetno opno (EMD).

Zaščita ohišja serije L pred vremenskimi vplivi

Ker objektiv RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE spada v serijo L, je zasnovan za profesionalno uporabo. Odporen je proti prahu in pljuskom, obdan s fluoridnimi premazi, ki odbijajo vodo in prah s površja objektiva.

EOS R5 and RF 5.2mm lens
EOS VR System

Nosilec za želatinaste filtre za natančen nadzor osvetlitve

Objektiv RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE ima zadaj nameščeni nosilec za želatinaste filtre za že izrezane želatinaste filtre ND, ki jih lahko uporabite za natančen nadzor stopnje osvetlitve v produkcijah videoposnetkov 180° VR.

Tehnični podatki

 • Objektiv z dvojno sliko z učinkom ribjega očesa

  Zajem popolno poravnane stereoskopske slike na enojno tipalo polne velikosti.

 • Vidno polje 190°

  Zajem izjemno širokega vidnega kota za bolj poglobljeno izkušnjo.

 • Osnovna dolžina 60 mm

  Za naravno stereoskopsko izkušnjo.

 • zaslonka F2,8

  Izjemna zmogljivost pri šibki svetlobi.

 • Elementi z zelo nizko razpršitvijo in premazi SWC

  Profesionalna kakovost slike za ostre, visokokontrastne slike z manjšim podvajanjem slike in manjšim učinkom bleščanja.

 • Dvojne enote z elektromagnetno opno

  Natančno upravljanje in usklajenost zaslonke zagotavlja enakomerno osvetlitev med dvema levima in desnima slikama.

 • Kakovost družine L

  Zasnovana in izdelana za učinkovito delovanje v zahtevnih pogojih.

 • Vgrajeni nosilec za želatinaste filtre na zadnji strani

  Za večjo prilagodljivost med fotografiranjem pri močni svetlobi.

Poslušajte podkast

Z našim profesionalnim astrofotografom se boste naučili raziskovati in fotografirati neverjetne podrobnosti v navidezni resničnosti.

Galerija

EOS VR Lens

Vsebina embalaže

Objektivu RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE je priloženo vse, kar potrebujete za pripravo in uporabo na združljivem fotoaparatu.

 • RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

 • Pokrov za objektiv 5.2

 • Mehka torbica za objektiv LS1014

 • Šestnajstiški ključ/imbus ključ

 • Protiprašni pokrov za objektiv RF

Povezana programska oprema in aplikacije

 • PROGRAMSKA OPREMA

  Program EOS VR Utility

  Zmogljiva in učinkovita, a še vedno enostavna aplikacija, ki je potrebna za pretvorbo Canonovih okroglih slik VR z učinkom ribjega očesa iz združljivih fotoaparatov v standardne ekvidistančne slike za ogled v navidezni resničnosti in naknadno obdelavo.

 • PROGRAMSKA OPREMA

  Vtičnik EOS VR za Adobe Premiere Pro

  Namesto programa EOS VR Utility uporabite ta vtičnik, če želite samodejno pretvoriti Canonove slikovne datoteke VR z učinkom ribjega očesa in jih uvoziti v priznano Adobejevo aplikacijo.

 • PROGRAMSKA OPREMA

  Pripomoček EOS

  Upravljajte svoj fotoaparat na daljavo iz računalnika prek povezave USB, s predogledom v živo.

 • PROGRAMSKA OPREMA

  Program Camera Connect

  Povežite fotoaparat z napravo Apple ali Android za oddaljeno fotografiranje in preprosto prenašanje fotografij, ki so pripravljene za skupno rabo.

 • Povezani izdelki

  • Brezzrcalni fotoaparati

   EOS R6 Mark II

   Kombinacija zmogljivosti in kakovosti slike fotoaparata Canon EOS R6 Mark II vam omogoča, da bo vaša ustvarjalnost zacvetela tako v fotografijah ali videoposnetkih kot tudi dogajanju ali portretih.
  • Sistem Cinema EOS

   EOS R5 C

   Posnemite osupljive videoposnetke z ločljivostjo 8K in fotografije z ločljivostjo 45 milijonov slikovnih pik z našim najmanjšim kinematografskim fotoaparatom EOS, ki je pripravljen na vse.
   Ogled podrobnosti EOS R5 C
  • Brezzrcalni fotoaparati

   EOS R5

   Ponovno razmislite, kaj veste o brezzrcalnih fotoaparatih. Brezkompromisno delovanje fotoaparata EOS R5 bo revolucionarno spremenilo vašo fotografijo in filmsko ustvarjanje.
   Ogled podrobnosti EOS R5

  POSODOBITEV VGRAJENE PROGRAMSKE OPREME

  Posodobitev vdelane programske opreme za fotoaparat Canon EOS R5

  Vdelana programska oprema je trajna programska oprema, ki je nameščena v izdelku in omogoča pravilno delovanje. Družba Canon je izdala posodobitve vdelane programske opreme, in če je na voljo posodobitev, jo lahko prenesete tako, da kliknete tukaj.
  1. Morda bo potrebna posodobitev vdelane programske opreme.
  2. Za pravokotno projekcijo posnetih slik 180° VR iz združljivega fotoaparata Canon sta potrebna programska oprema EOS VR Utility in vtičnik EOS VR za program Adobe Premiere Pro. Različica 1.2 ali novejša programske opreme EOS VR Utility omogoča pretvorbo podprtih datotek Canon RAW, vključno z 8K RAW LT/60P iz fotoaparata EOS R5 C (združljive oblike zapisa RAW se lahko razlikujejo glede na fotoaparat), poleg tega pa podpira tudi storitev Apple Silicon in pospeševanje GPU. Za pretvorbo videoposnetkov, ki so daljši od 2 minut in zahtevajo Canonov ID, bo morda zahtevana plačljiva naročniška storitev. Zahtevana bo tudi namestitev posebnega "aktivatorja HEVC" za uporabljen fotoaparat.
  3. OPOMBA: TA PROGRAMSKA OPREMA SISTEMA ZA NAVIDEZNO RESNIČNOST SE LAHKO RAZLIKUJE OD TRŽNEGA IZDELKA.