Cherry blossom at spring

ČIŠČENJE IZDELKOV

Čas za spomladansko čiščenje

Jeremy Singer
Jeremy Singer

PR, Canon Europe


Pomlad je že tukaj. Sonce vzhaja, češnjevi cvetovi pa so v polnem razcvetu. Zelo mamljivo je, da si med dnevnim sprehodom vzamete nekaj dodatnih trenutkov in zaužijete pomlad. Ali začutite željo po spomladanskem čiščenju, ko zrak zadiši po cvetnem prahu in pospravite zimske jakne?

Samo nekaj pomladnih obredov je prijetnejših, kot da bi svoj dom in dragocene predmete temeljito očistili, vendar lahko v rezultatih uživate šele, ko je trdo delo za vami. Poleg vašega doma je potrebna čiščenja tudi vaša fotografska in snemalna oprema. In ne pozabimo vašega tiskalnika.

Kot ljubiteljski ali profesionalni fotograf ali filmski ustvarjalec se bacilom, prahu, drobcem in obrabi ne morete izogniti ne glede na vašo pazljivost, zato se bo zagotovo znašla na vaši opremi. Želimo posredovati nekaj uporabnih nasvetov za razkuževanje in čiščenje Canonove opreme, da bo lahko oprema za obdelavo slik ostala zmogljiva.

Man cleaning camera

Namigi za čiščenje in razkuževanje Canonovih fotoaparatov, objektivov in snemalne opreme.

 • Pri čiščenju ali razkuževanju površin nosite rokavice za enkratno uporabo.
 • Pred začetkom čiščenja napravo izklopite, odstranite baterijo in izključite.
 • Mehko čisto krpo navlažite z mešanico 70- ali 80-odstotnega razredčenega etanola ali izopropilnega alkohola, da razkužite in očistite Canonove izdelke. Priporočljive so krpe, ki ne puščajo vlaken ali mikrovlaken.
 • Razredčenega etanola ali izopropilnega alkohola ne uporabljajte za čiščenje slikovnih senzorjev ali premazanih površin objektiva.
 • Pazite, da v napravo ali med reže nadzorne plošče ali gumbov ne pride vlaga.
 • Jedkih čistil ne pršite neposredno na napravo, temveč čistilo razpršite na krpo iz mikrovlaken, ki ne pušča vlaken, in nato obrišite zunanje površine.
 • Ne uporabljajte čistil na osnovi amonijaka na objektivih ali filtrih. Amonijak lahko povzroči zamegljevanje z akrilom, stirenom in nekaterimi premazi.
 • Če dezinfekcijsko sredstvo pride v izdelek, lahko povzroči obsežne poškodbe ali okvare zaradi korozije.
 • Pri čiščenju zaslona na dotik ali nadzorne plošče previdno obrišite od zgoraj navzdol in v eno smer.
 • Po čiščenju se pred vklopom naprave prepričajte, da so se trde površine posušile na zraku.
 • Zavrzite rokavice in si nato umijte roke


Če želite razkužiti opremo, vam priporočamo, da za čiščenje zunanjosti ohišja fotoaparata, objektiva, snemale opreme, zlasti območij, ki se jih pogosto dotikate, kot so ročaji, stikala, gumbi ali zasloni na dotik, uporabite alkohol. Za čiščenje slikovnih senzorjev ali premazanih površin objektivov ne uporabljajte etanola. Kot je navedeno v Canonovih uporabniških priročnikih, za čiščenje fotoaparatov in objektivov ne uporabljajte čistil, ki vsebujejo organska topila, kot sta razredčilo za barve ali bencin, saj lahko pride do požara ali škodujejo zdravju.

V tem nasvetu je standardno razkuževanje opisano kot ukrep za preprečevanje možnih okužb, vendar se ne priporoča kot običajna metoda čiščenja za namene vzdrževanja izdelka. Alkohol za sterilizacijo običajno vsebuje etanol ali izopropil. Prav tako je lahko učinkovita tudi uporaba gospodinjskih bakterijskih brisač, ki vsebujejo 60 % ali več alkohola. Umivanje rok ali uporaba razkužil za roke, čiščenje fotoaparatov, tiskalnikov ali snemalne opreme je treba izvajati, vendar morate biti med čiščenjem izredno previdni.


Nasveti za čiščenje in razkuževanje Canonovega tiskalnika ali skenerja

 • Pri razkuževanju Canonovega tiskalnika ali skenerja očistite vse dele, ki se jih dotikate, kot so zunanje upravljalne plošče in gumbi, zaslon na dotik, pokrov skenerja in steklo tiskalne plošče.
 • Pred čiščenjem napravo izklopite in izključite iz električnega omrežja (pri mobilnih tiskalnikih odstranite baterijo). Preden napravo znova vklopite, počakajte, da se površine posušijo.
 • Za razkuževanje in čiščenje tiskalnika ali skenerja uporabite krpo, ki ste ji navlažili ali zmočili s 70-odstotnim ali 80-odstotnim razredčenim etanolom ali izopropilnim alkoholom.
 • Čistil ne razpršite neposredno na izdelek. Namesto tega čistilo poškropite na krpo iz mikrovlaken, ki ne pušča vlaken, in nato obrišite zunanje površine.
 • Čistila za steklo uporabljajte samo na stekleni plošči, nato ga obrišite s krpo, ki ne pušča vlaken.
 • Za čiščenje Canonovih tiskalnikov ali skenerjev ne uporabljajte čistil, ki vsebujejo močna topila, kot so razredčila za barve ali benzen.


Za več informacij o Canonovi storitvi čiščenja in preverjanja obiščite: www.canon.si/pro/services


Omejitev odgovornosti:

Glede na vrsto uporabljenega alkohola ali načina brisanja se lahko zunanjost tiskalnika razbarva ali izgubi barvo, vendar to ne vpliva na delovanje tiskalnika.
Te smernice za čiščenje ne zagotavljajo učinkovitosti proti koronavirusu. Učinkovitost čistil na osnovi alkohola je treba preveriti pri proizvajalcu čistila.

Povezani članki
A father and daughter making papercraft flowers.

TISKANJE IN USTVARJANJE

Papirnata zabava za pomlad z aplikacijo Creative Park

S temi petimi zgibankami Creative Park lahko v svoj dom vdahnite veselje.

A water droplet on a flower stem, reflecting a flower head.

MAKRO FOTOGRAFIJA

Abstraktna makro fotografija

Ustvarjajte s fotografiranjem cvetlic in odkrijte, kako posneti makro fotografije vodnih kapljic z odsevi cvetov.

A before and after shot of a field of long grass, dark and unedited on the left, showing the lighter version on the left, edited in DPP.

UREJANJE FOTOGRAFIJ/NAKNADNA OBDELAVA

Urejanje slik v zapisu RAW s programsko opremo DPP

Odkrijte, kako urediti, izpopolniti in izboljšati svoje fotografije v zapisu RAW, s Canonovo programsko opremo DPP.

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike