Ozadje družbe Canon Europe

Canon Europe je regionalna podružnica za prodajo in trženje družbe Canon Inc., ki deluje v 116 državah in zaposluje 19.000 ljudi v Evropi, Bližnjem vzhodu in Afriki (EMEA). Družba Canon je bila ustanovljena leta 1937 z jasnim ciljem izdelovanja najkakovostnejših fotoaparatov za svoje stranke in je s svojo neizmerno strastjo za zagotavljanje moči slike razširila tehnologijo na številne druge trge ter utrdila svoj položaj vodilnega podjetja za potrošniške izdelke in tudi za poslovne rešitve.

Družba izdeluje najrazličnejše izdelke, vse od digitalnih kompaktnih fotoaparatov in digitalnih fotoaparatov SLR, do objektivov za televizijsko produkcijo do prenosnih rentgenskih strojev ter večfunkcijskih tiskalnikov in tiskalnikov za velike naklade, poleg tega pa vse izdelke podpira še s številnimi storitvami z dodano vrednostjo.


Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj ter tako proizvaja bogate in najinovativnejše izdelke ter storitve, s katerimi poskrbi za ustvarjalne zahteve svojih strank. Canon strankam pomaga odkriti njihovo strast do fotografij, pa naj bodo to ljubiteljski fotografi ali profesionalna tiskarska podjetja.

Canonova poslovna filozofija je zajeta z besedo Kyosei, način življenja in dela za skupno dobro. Podružnica Canon Europe v regiji EMEA razvija trajnostno poslovno rast in se osredotoča na zmanjševanje lastnega vpliva na okolje ter k temu spodbuja tudi svoje stranke, ki bodo z uporabo Canonovih izdelkov, rešitev in storitev prav tako prispevali k ohranjanju okolja. Canon deluje po zahtevah globalnega standarda ISO 14001 in tako skrbi za varovanje okolja na vrhunski ravni.