Recikliranje

Canonov program za recikliranje kartuš

Ali ste vedeli, da je družba Canon prvo podjetje, ki je leta 1990 ustanovilo program za recikliranje kartuš s tonerjem?
Landscape

Canonov program za recikliranje kartuš

O programu

Canonov program za recikliranje kartuš vam omogoča brezplačen, preprost in okolju prijazen način recikliranja praznih Canonovih kartuš.


Družba Canon predana politiki, da na odlagališča ne odlagajo odpadkov. Vsak element vrnjene kartuše se ponovno uporabi ali reciklira bodisi kot sestavni del v novi kartuši, kot osnovni material v drugih panogah bodisi kot nadomestek za fosilna goriva. Noben del kartuše se ne odlaga na deponijah.

Canonov globalni program za recikliranje kartuš

Reciklirajte kartuše

Ponujamo brezplačen program za recikliranje originalnih Canonovih kartuš s tonerjem in kartuš za brizgalne tiskalnike.

 • TONER

  Reciklirajte Canonove kartuše s tonerjem.

  Več o našem brezplačnem in preprostem programu za recikliranje originalnih Canonovih kartuš s tonerjem.

 • IJ-CRG-Pic-75-Transparency

  BRIZGALNO

  Reciklirajte Canonove kartuše za brizgalne tiskalnike

  Trenutno na vaši lokaciji ne zagotavljamo recikliranja črnilnih kartuš in zahtevamo, da za odgovorno odstranjevanje praznih kartuš še naprej upoštevate lokalne storitve recikliranja.

DOSEDANJA ZGODBA

Dejstva in podatki

S programom za recikliranje kartuš s tonerjem v Canon Bretagne v Franciji in recikliranjem brizgalnih kartuš v Nemčiji družba Canon prispeva h krožni ekonomiji.
Canon Camera

DEJSTVA IN PODATKI

Prihranite več kot 435.000 ton emisij CO2

Kartuše s tonerjem zbiramo v 23 državah in regijah (skupno smo od konca leta 2021 zbrali približno 444.000 ton), in sicer z recikliranjem na štirih lokacijah, Japonskem, v Združenih državah Amerike, Evropi in na Kitajskem (recikliranje v isti regiji, kjer se izdelek uporablja). S svojimi pobudami za recikliranje tonerja smo od leta 2021 zmanjšal uporabo novih virov skupno za približno 314.000 ton. Ponujamo tudi rešitve recikliranja stekleničk s tonerjem in Canonovega profesionalna potrošnega materiala za tiskanje po meri.

DEJSTVA IN PODATKI

Recikliranje kartuš za brizgalne tiskalnike je uporabnikom na voljo v 35 državah.

Družba Canon že od leta 1996 zbira in reciklira rabljene kartuše s črnilom. Od konca leta 2021 Canonov program zbiranja deluje v 35 državah in regijah po vsem svetu, skupna količina kartuš, ki so bile zbrane do konca leta 2021, pa je dosegla 2.616 ton.

Canon Camera
Image of fast moving water over rocks

DEJSTVA IN PODATKI

Manjša odvisnost od surovin

Zaradi teh ukrepov med letoma 2008 in 2021 smo v namen recikliranja prejeli 42.413 ton plastike iz rabljenih izdelkov, ki smo jih uporabili kot surovine, nadaljnjih 33.619 ton izdelkov in delov pa smo neposredno ponovno uporabili.

NAGRADE

Smo ponosni nagrajenci:

 • 2021

  Dobitnik nagrade Better society podjetje Shortlister

  Najpomembnejše nagrade za trajnost Združenega kraljestva priznavajo odličnost v celotnem spektru zelenih podjetij.

 • 2021

  Zlata nagrada EcoVadis

  Platforma EcoVadis pregleduje podjetja na številnih področjih, ki so ključna za doseganje trajnostnih ciljev, vključno z okoljem, delom in človekovimi pravicami, etiko in vplivi trajnostnih javnih naročil.

 • 2021

  Finalist nagrade Business Green Leaders CE

  Za nagrado Business Green Leaders CE se lahko potegujejo podjetja, ki spodbujajo zelena poslovna načela in čiste tehnologije.

 • 2019

  Edie CE – finalist

  Nagrade Edie's Sustainability Leaders Awards so največje in najprestižnejše nagrade v Združenem kraljestvu za trajnost in priznavajo odličnost v celotnem spektru zelenih podjetij.

Zgodovina recikliranja družbe Canonu

Zgodovina recikliranja kartuš

 • trees

  1982–1992

  Prvi svetovni program recikliranja

  Leta 1982 je družba Canon uvedla prve osebne kopirne stroje s sistemom večnamenskih kartuš na svetu. Osem let pozneje, leta 1990, se je začel program za recikliranje kartuš s tonerjem izvajati v ZDA, na Japonskem in v Nemčiji. Leta 1992 je družba Canon začela reciklirati plastike z zaprto zanko in na podelitvi nagrad Global Environmental Awards je prejela glavno nagrado.

 • 1997–2002

  Rast programa za recikliranje

  Leta 1997 je družba Canon začela reciklirati kartuše v tovarni Canon Bretagne v Franciji, 2 leti pozneje, leta 1999, pa se je program za recikliranje začel izvajati v še treh evropskih državah. Leta 2002 je družba Canon program razširila na 10 evropskih držav.

 • 2003–2009

  Razširitev možnosti za vračila kartuš

  Leta 2003 je družba Canon pri recikliranju kartuš uvedla politiko, da odpadkov ne odlagajo na deponije. V letu 2008 se je program recikliranja povečal na 12 držav, prav tako pa so začeli s postopkom vračanja kartuš prek spleta. V tem letu so zbrali 200.000 ton kartuš. Leta 2009 sta Finska in Švedska začeli z množičnim recikliranjem kartuš.

 • 2011–2013

  Število vrnjenih kartuš se je povečalo na 300.000 ton.

  V letu 2011 v Canonovem programu za recikliranje kartuš sodeluje 18 evropskih držav. Naslednje leto, leta 2012, so globalno zbrali 300.000 ton kartuš s tonerjem. Leta 2013 je družba Canon Bretagne uvedla popolnoma nov postopek recikliranja materialov.