Ponaredek

Ponarejene izdelke Canon je težje opaziti in so verjetno bolj nevarni kot si mislite. Ponarejeni ali »lažni« izdelki Canon lahko izgledajo skoraj enako kot originalni izdelki Canon, vendar to niso. Običajno vključujejo ponarejeni Canonovi izdelki tonerje in kartuše s črnilom, baterije in polnilnike ter dodatke za kamere.

Izdelovanje, uvažanje ali prodaja ponarejenega izdelka je kriminalna dejavnost. Canon se skupaj s policijo, carinskimi organi, organizacijami za preprečevanje ponarejanja in oblastmi po vsej Evropi, Bližnjem vzhodu in Afriki trudi preprečevati trgovino s ponarejenimi Canonovimi izdelki.

Spodnje informacije vam bodo povedale več o nevarnostih uporabe ponarejenih Canonovih izdelkov, kako jih prepoznate in kaj lahko naredite, če menite, da ste tak izdelek kupili.

Nevarnost uporabe ponarejenih Canonovih izdelkov

Varnost

Ponarejeni Canonovi izdelki niso bili izdelani in preizkušeni v skladu s strogimi kakovostnimi standardi za pristne Canonove izdelke in lahko škodujejo vam ali vašim izdelkom. Na primer, ponarejene baterije se lahko pri uporabi prekomerno segrejejo, puščajo ali eksplodirajo in tako povzročijo resne telesne poškodbe ali nepopravljivo škodo na izdelkih.


Kakovost

Ponarejena Canonova črnila in kartuše s tonerjem lahko puščajo, blokirajo tiskalno glavo tiskalnika ali povzročijo natis zamegljenih barv in neželenih prog na papirju. S ponarejenimi kartušami boste verjetno lahko tudi natisnili veliko manj strani kot s pristnimi izdelki. Canon je preizkusil ponarejene kartuše in ugotovil, da lahko z njimi v primerjavi s pristnimi kartušami Canon natisnete od 28 do 69 % strani.


Okolju prijazno

Canonovi pristni izdelki ustrezajo mednarodnim in evropskim zakonom, vključno z direktivami WEEE, RoHS in REACH. Ponarejeni izdelki tem zakonom verjetno ne ustrezajo in zato predstavljajo večje tveganje za okolje.

Kako prepoznati ponarejene Canonove izdelke

Canonove kartuše, laserski tonerji, tonerji za kopirne stroje, baterije za fotoaparate in kamere

Na embalaži vseh Canonovih črnilnih kartuš1, laserskih tonerjev, tonerjev za kopirne stroje ter baterij za fotoaparate in kamere je natisnjen edinstven Canonov hologram.


Hologram ima edinstveno lastnost, da spreminja barvo. Ko ga gledate s sprednje strani je prelivajoče se zlate barve, ko pa ga nagnete v vodoraven položaj, se zlata barva spremeni v temno prelivajočo se zeleno barvo. Če je hologram ponarejen, se ta sprememba barve ne zgodi ali pa je sprememba zelo majhna.

Hologram - Top and Bottom

Na kaj je treba paziti pri ponarejenih izdelkih

  • Ponarejeni hologrami so pogosto natisnjeni razmazano in so videti poškodovani, zamegljeni, napačne barve ali velikosti.
  • Canonovi logotipi na ponarejeni embalaži so lahko napačne barve ali velikosti ali napisani z napačno pisavo.
  • Embalaža je morda videti tako, kot da je bila ponovno zapečatena, ponovno uporabljena ali prirejena.
  • Na embalaži so lahko napačno črkovani napisi ali pomanjkljiva ločila.
  • Bodite pozorni na prodajalce z nenavadno nizkimi cenami.
  • Bodite pazljivi pri nakupih na straneh s spletnimi dražbami. Vsi izdelki, kupljeni na teh spletnih mestih, niso ponarejeni, vendar pa ponarejevalci običajno uporabljajo spletne dražbe za prodajo ponarejenih izdelkov zaradi anonimnosti in dosega po vsem svetu. Prejeli smo potrjena poročila o ponarejenih izdelkih Speedlite in baterijah za Canonove digitalne fotoaparate in videokamere, ki se prodajajo prek tovrstnih spletnih mest, zato bodite previdni pri nakupovanju na spletnih dražbah.

Kaj lahko naredite, če menite, da ste kupili ponarejen izdelek

Če dvomite v pristnost kupljenega Canonovega izdelka, ga ne uporabite in se obrnite na Canonovega pooblaščenega prodajalca ali pišite na elektronski naslov ipr.info@canon-europe.com.

Na žalost ne moremo zamenjati ponarejenih izdelkov Canon, vendar moramo biti sposobni preveriti, ali je izdelek pristen ali ne, ter zagotoviti pisno obvestilo o pristnosti izdelka.

Da bi bili prepričani, da kupujete le originalne izdelke Canon, obiščite našo stran Kje kupiti, kjer vam je na voljo nepopoln seznam pooblaščenih prodajalcev izdelkov Canon.

Morda bi vas zanimalo tudi:

Fraudulent store warnings

Opozorila pred prevarantskimi trgovinami

Med nakupovanjem Canonovih izdelkov na spletu bodite previdni. Prepričajte se, da uporabljate eno od naših uradnih Canonovih trgovin. Tukaj izveste, kako jih prepoznati.

Fraudulent stores -Legal & compliance

Skladnost z zakonodajo

V vseh državah, kjer smo prisotni, delujemo v skladu z ustreznimi zakoni in predpisi. Preberite naše izjave o skladnosti z zakonodajo, pravna stališča in smernice.

1 na evropski plastični embalaži za brizgalne tiskalnike ali pretisnjeni kartonski embalaži za več kartuš edinstvenega holograma morda ni.)