Trajnost – Canon in trajnostno poslovanje

Canon želi poslovati odgovorno. Verjamemo, da bi morale inovacije in tehnološke novosti, ki jih vdelamo v naše izdelke za obdelavo slik, obogatiti življenja in podjetja naših strank, ne da bi pri tem škodovale okolju. Naše podjetje in blagovna znamka sta zgrajeni na trajnostni ekonomski rasti. Zmanjšujemo našo porabo naravnih virov, pazljivo nadzorujemo ekonomski napredek in tveganja ter spoštujemo skupnosti, ki so od nas odvisne.

Trajnostni razvoj je del našega poslovanja. Strankam ponujamo trajnostne rešitve za obdelavo slik, ki jim pomagajo, da delajo učinkoviteje in zmanjšujejo svoj vpliv na okolje. Zmanjšujemo vpliv naših izdelkov na okolje ter potrebo po novih virih in ponovno uporabljamo ter recikliramo materiale. Prevzemamo odgovornost za svoja dejanja, znižujemo vpliv našega poslovanja na okolje in sodelujemo s skupnostmi in deležniki za večjo gospodarsko rast. Poleg tega predvidevamo in delujemo v skladu s predpisi in standardi ter jih, kjer je to mogoče, tudi presegamo.

Odgovornost podjetja
Prevzemamo odgovornost za naše delovanje in upoštevamo pravične prakse poslovanja. K trajnosti se zavezujemo na treh glavnih področjih: okolje, družba in poslovanje.

Spoznajte več o teh treh glavnih področjih:
Okolje
Družba
Podjetje

United Nations Global CompactPicture_UNGC logo
Podjejtje Canon Europe je januarja 2014 podpisalo globalni dogovor Združenih narodov (United Nations Global Compact), s čimer se je zavezalo za spoštovanje desetih univerzalno sprejetih načel s področja človekovih pravic, dela, okolja in boja proti korupciji. Naše sodelovanje samo formalizira pristop, ki smo ga že udejanjali v naši strategiji, kulturi in poslovanju.

Trajnostna rast
Naš dolgoročni načrt je, da bi imeli tri območne glavne pisarne v Evropi, ZDA in na Japonskem. Prav tako želimo imeti v vsakem od teh območij razvojna središča in proizvodne kapacitete. Naša glavna evropska pisarna je razdeljena na štiri lokacije: Canon Europe Limited v Londonu v Združenem kraljestvu; Canon Europa N.V. v Amstelveenu na Nizozemskem in bivših pisarnah družbe Océ v Venlu na Nizozemskem in v Poingu v Nemčiji.

Naša filozofija
Naše poslovanje temelji na japonski filozofiji Kyosei, ki bi jo lahko prevedli kot "način življenja in dela za skupno dobro". To pomeni, da prevzemamo odgovornost za posledice našega poslovanja in spoštujemo naše stranke, skupnosti ter države, v katerih poslujemo, in naravno okolje. Več informacij o filozofiji Kyosei.

Canonovo trajnostno poročilo za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko za 2013

Okolje – zmanjševanje vpliva na okolje
Zmanjšujemo potrebo po novih naravnih virih ter vpliv na okolje od snovanja do konca življenjske dobe izdelka in skozi celotno naše poslovanje. Naše rešitve pomagajo našim strankam, da poslujejo učinkoviteje, hkrati pa zmanjšujejo njihov vpliv na okolje.

V odseku Okolje lahko izveste več o načinih, na katere zmanjšujemo vpliv naših izdelkov in postopkov na okolje ter spodbujamo trajnostno porabo.

Družba – podpora družbi skozi slike
Družbo bogatimo s priložnostmi in rešitvami za obdelavo slik, stalnim sodelovanjem z zaposlenimi, skupnostmi in drugimi deležniki med poslovanjem in spoštovanjem etičnih načel. Želimo pozitivno prispevati k družbi in dodati vrednost življenju ljudi, na katere naše poslovanje vpliva. V odseku Družba lahko izveste več o načinih, na katere sodelujemo z našimi delničarji.

Poslovanje – pošteno in odgovorno poslovanje
Naše poslovanje razvijamo odgovorno, podpiramo širšo gospodarsko rast, delujemo pošteno in spoštujemo zadevne zakone, predpise ter standarde. Sledimo robustnim pravilnikom in postopkom, ki ščitijo naše stranke in zaposlene. Naše podjetje širimo trajnostno in pri tem izpolnjujemo poslovne cilje. V odseku Podjetje lahko izveste več o načinih, na katere poslujemo.

spacer
					image
Trajnost
Okolje
Družba
Podjetje
Nagrade
Trajnostna poročila