ČLANEK

Kako ohraniti in pospešiti produktivnost v hibridnem delovnem prostoru?

Ugotovite, kako izboljšati postopke v hibridni delovni postavitvi, od podaljšanja pogodbe s stranko do odobritve računa za dobavitelja.

Ljudje, ki delajo na prenosnih računalnikih v veliki pisarni

Želite, da vaše ekipe še naprej uporabljajo vse sisteme, kjer koli že imajo sedež?

V preteklosti je bil izraz "pisarniški delavci" okrajšava ne le za to, kje so zaposleni ljudje, ampak tudi za vrsto dela, ki so ga opravljali – na podlagi informacij in v zadnjih dveh desetletjih na računalnikih.

V zadnjih letih se je koncept dela v pisarni znova spremenil. Namesto da bi bile vezane na eno lokacijo, organizacije vse bolj dovoljujejo zaposlenim, da delajo kjer koli, če so tako še vedno produktivni.

Številne naše stranke se dolgoročno približujejo temu hibridnemu delovnemu modelu, ki združuje več vrst delovnih prostorov: od osrednjega ali satelitskega središča podjetja do domov zaposlenih, skupnih delovnih prostorov, vlaka ali odhodnega terminala med potovanjem.

Ker hibridno delo postaja vse bolj pogosto, se vprašanje vodilnih v IT-panogi razvija od tega, kako omogočiti delo zunaj pisarne, do tega, kako ga optimizirati, da bo čim bolj produktivno.

Spodaj predstavljamo štiri pogosto zastavljena vprašanja organizacij, ki želijo ohraniti in pospešiti produktivnost v hibridnem delovnem okolju, ter razložimo, kako lahko družba Canon pri tem pomaga.

Številni naši oddelki se še vedno zanašajo na papirnate dokumente v svojih vsakodnevnih delovnih postopkih. Ali se bo zaradi tega težko prilagoditi hibridnemu modelu?

Za podjetja je običajno, da so odvisna od dokumentov v papirni obliki; to sicer ne onemogoča prehoda na hibridni delovni model, lahko pa ta postane bolj zapleten.

Prehod na samo digitalni model ni potreben takoj, vendar je ključno, da sčasoma optimizirate odvisnost od tiskanja. S tem svojim ekipam ne boste le olajšali dela z drugih lokacij, temveč boste tudi znižali stroške – tako finančne kot okoljske.

Pri družbi Canon imamo strokovno znanje na področju upravljanja in integracije zapletenih potekov dela z dokumenti, ki združujejo papirnate in digitalne postopke. Zavedamo se, da je večina organizacij na poti k digitalizaciji in pri tem vas lahko podpremo. Ne glede na edinstveno ravnovesje v vaši organizaciji lahko zagotovimo prilagojeno podporo s prilagajanjem hibridnemu modelu.

Kako lahko zagotovimo, da lahko ekipe, ki uporabljajo papirnate dokumente, še vedno učinkovito delajo v razporejeni ekipi?

Čeprav je včasih na osrednji lokaciji še vedno potrebno določeno število zaposlenih, ne sme biti noben zaposleni omejen zaradi potrebe po tiskanju ali skeniranju.

Pri družbi Canon ponujamo strojno opremo, ki je zasnovana za vse vrste delovnih prostorov, vključno z namiznimi napravami za delo od doma in zmogljivimi večnamenskimi napravami za živahne pisarne. Naše naprave so opremljene z vgrajeno povezljivostjo, ki ekipam omogoča dostop do dokumentov, ki jih potrebujejo, tudi zunaj pisarne.

Z našo družino imageRUNNER ADVANCE DX serije C5800 lahko na primer dokumente skenirate neposredno na naslove za shranjevanje v oblaku, kot sta OneDrive in Dropbox, ali v obstoječe delovne aplikacije. Prav tako jih lahko samodejno shranite ali kategorizirate s programsko opremo za strojno učenje, kar ekipam olajša skupno rabo papirnatih dokumentov in nadaljevanje potekov dela na različnih lokacijah, hkrati pa zmanjša število ročnih napak.

Zaradi združljivosti z mobilnimi aplikacijami, kot sta Canon Print Business in uniFLOW Online Print & Scan, lahko zaposleni celo pošiljajo dokumente v tiskanje ali prejemajo digitalizirane dokumente v mobilne naprave, ko so na poti, s čimer lahko delo še vedno opravljajo učinkovito, kjer koli že so.

Našo strojno opremo smo opremili z obsežno zbirko programske opreme, ki je bila zasnovana za brezhibno delovanje z našimi napravami. Rešitve, kot je sodelovanje na delovnem mestu v oblaku z avtomatiziranim postopkom, zagotavlja popolno storitev za upravljanje dokumentov in sodelovanje za hibridno podjetje. To je "lokacijsko agnostična" platforma, ki temelji na oblaku in zaposlenim omogoča iskanje, varen dostop in obdelavo dokumentov od koder koli.

Vemo, da lahko avtomatizacija procesov prispeva k produktivnosti zaposlenih, vendar moramo upoštevati tudi proračun. Katerim aplikacijam za avtomatizacijo bi morali dati prednost za podporo razporejene delovne sile?

Najprej razmislite, katere bodo ključne težave vaših delovnih potekov, če jih prenesete izven pisarne. Avtomatizacija procesov je resnično uporabno orodje za prevzem ali povečanje ponavljajočih se strukturiranih opravil. Če to postavite v kontekst hibridne delovne sile, se osredotočite na avtomatiziranje ponavljajočih se opravil, ki jih morajo običajno upravljati ekipe osebno.

Družba Canon ima bogate izkušnje pri zagotavljanju pomoči organizacijam pri upravljanju teh postopkov. Naše tehnologije pomagajo razbremeniti zaposlene, tako da lahko delovni postopki učinkovito napredujejo in zaposleni svoj čas porabijo za pomembnejša opravila.

Naše sodelovanje na delovnem mestu v oblaku z avtomatiziranim postopkom omogoča vnaprej konfigurirane in avtomatizirane poteke dela za običajna poslovna opravila, kot sta upravljanje pogodb in obdelava računov. Organizacije, ki kupijo naše naprave, lahko takoj aktivirajo digitalne poteke dela in tako pomagajo ohranjati učinkovito poslovanje na različnih lokacijah.

Ženska v rdečem stoji zunaj stavbe, drži telefon in se smeje.

Prehod na hibridni delovni model vključuje veliko dodatnega dela za našo IT-ekipo. Kako se lahko izognemo preobremenjenosti z dodatnim delom?

Upravljanje IT-sredstev v hibridnem delovnem okolju ni preprosto; obstaja veliko vidikov, ki jih je treba upoštevati, od zagotavljanja, da lahko ekipe dostopajo do svojih podatkov in dokumentov, do preprečevanja novih varnostnih šibkih točk.

Da bi hibridno delovanje delovalo čim bolj učinkovito, je pomembno, da imate celosten pogled nad svojimi IT-sredstvi. Čeprav vaša organizacija morda deluje na več lokacijah, niso neodvisne druga od druge; vaše ekipe morajo komunicirati in se med seboj preprosto povezati. Sprejem necelovitega pristopa do IT-opravil, ki skupaj pomeša orodja in rešitve, lahko vodi v neusklajene poteke dela in težave pri integraciji, kar povečuje zamude in zapletenost.

Vendar ne gre le za zagotavljanje tehnologije; gre za zagotavljanje tehnologije, ki brezhibno deluje skupaj in na različnih lokacijah. To smo postavili v središče svojih storitev digitalne preobrazbe: ekosistem strojne in programske opreme ter storitev, ki podpirajo učinkovito delo od koder koli. Te preizkušene tehnologije so zasnovane za sodelovanje, kar zmanjšuje zaplete in čas nedelovanja za delavce in IT-ekipo.

Vemo tudi, da je upravljanje skupine naprav največkrat neprijetno, vendar je lahko še posebej težavno, kadar naprave niso na voljo niti v prostorih podjetja. Programska oprema uniFLOW Online, ki temelji na oblaku, zagotavlja eno platformo za povezavo vseh delovnih lokacij. S to platformo lahko centralno upravljate svojo skupino naprav, ne glede na to, kje so naprave, od uporabniških varnostnih dovoljenj do nadzora uporabe tiskanja, kjer koli že delate.

Načrtovanje produktivnosti

Produktivnost je tesno povezana z rezultatom organizacije in je zato visoko na seznamu prednostnih nalog vsakega vodje. Številne organizacije bodo zaskrbljene zaradi vpliva, ki ga bo imelo motenje njihovega tradicionalnega modela delovanja na raven produktivnosti zaposlenih.

S pravim partnerjem in pravim ekosistemom pa vam hibridno delo ne omogoča samo ohranjanja "običajnega poslovanja", temveč vam ponuja priložnost za ponoven razmislek in optimizacijo obstoječih potekov dela, da povečate produktivnost.

Vlaganje v prave temelje tehnologij pa ne pomaga samo izboljšati hibridnega dela tukaj in zdaj. Pomembno je, da prihodnost svoje organizacije vidite kot priložnost za nenehno optimizacijo. Ta temelj pomaga IT-ekipam, da pripravijo svojo organizacijo na spremembe, kar olajša razvoj in optimizacijo v prihodnosti.

Strip treh odraslih iz naslovnice Hybrid in Action

Hibridno delo v akciji!

Preberite več o tem, kako lahko Canonov ekosistem tehnologij omogoči produktivno hibridno delo za vašo organizacijo.

Povezani izdelki in rešitve

  • uniFLOW Online

    Napredna rešitev za varno tiskanje in skeniranje, ki organizacijam omogoča upravljanje celotnega okolja tiskanja v oblaku.

  • Upravljane storitve tiskanja

    Zmanjšajte obremenitev zaposlenih, prihranite denar in preprečite krajo podatkov s storitvijo za zunanje izvajanje upravljanja tiskanja.

  • Družina imageRUNNER ADVANCE DX C5800

    Hitreje in varneje upravljajte in obdelujte dokumente z naprednimi pametnimi večnamenskimi napravami za barvno tiskanje dokumentov formata A3.

  • Raziščite podrobneje

  • Storitve digitalne preobrazbe

    Ponesite digitalno preobrazbo naprej ne glede na to, od kod delate.

  • Upravljanje varnosti informacij v hibridnem delovnem prostoru

    Pridobite pomembne nasvete za varno upravljanje podatkov z družbo Canon ne glede na to, kje je vaša delovna sila

  • 5 nasvetov za boljše poslovanje

    Oblikujte svojo strategijo s tem seznamom nujnih opravil – od ponovnega načrtovanja vsakodnevnih potekov dela do prehoda na oblak

  • Pogovorite se z nami o ustvarjanju produktivnega hibridnega okolja.