ČLANEK

Canon EOS 90D: snemanje videoposnetkov

EOS 90D Shooting Video

Vrhunski ustvarjalni videoposnetki

Posnemite neverjetne videoposnetke z ločljivostjo do 4K pri 25 ali 30p in pri tem uporabite celotno širino tipala fotoaparata, kar zagotavlja pravi filmski videz.

Izbor hitrosti sličic

Pri snemanju v načinu polne visoke ločljivosti je na voljo širok razpon hitrosti sličic, od 30 ali 25 sličic na sekundo do gladkih 50 ali 60 sličic na sekundo – idealno za premikajoče se subjekte. Na voljo je tudi možnost 100 ali 120 sličic na sekundo, kar je odlično za učinke počasnih posnetkov.*

S časovnim zamikom 4K v fotoaparatu s 3 različnimi prednastavitvami lahko prikažete gibanje v popolnoma drugačnem časovnem razponu. Zajemanje posameznih sličic v ločljivosti 4K omogoča ustvarjanje slik formata JPEG z 8 milijoni slikovnih pik iz posameznih sličic video posnetkov.

*Pri videoposnetkih z visoko hitrostjo sličic je območje slike rahlo obrezano, na 84,1 % vodoravno, 84,2 % navpično

EOS 90D Selection of frame rates
© Copyright Fergus Kennedy

Ustvarjen za snemanje filmov

Ko boste fotoaparat EOS 90D uporabljali za video projekte, boste opazili funkcije, ki so zasnovane tako, da olajšajo življenje, zato boste lahko ustvarjalnejši. Vrtljivi zaslon na dotik na fotoaparatu vam na primer pomaga snemati iz skoraj vsakega kota, vtičnice za mikrofon in slušalke pa omogočajo natančno snemanje in nadzor zvoka.

Naš priznani sistem servo samodejnega ostrenja tipala CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami za snemanje videoposnetkov omogoča sledenje premikajočim se predmetom po kadru, vključno z obrazi, po zaslugi samodejnega ostrenja z zaznavanjem obraza in oči, ki je lahko aktivno tudi pri snemanju filmov. Z enostavnim dotikom zaslona na dotik lahko izostrite drug subjekt – lahko pa tudi prilagodite ostrenje na zaslonu pametne naprave z aplikacijo Canon Camera Connect. Hitrost ostrenja lahko nastavite v sistemu menijev fotoaparata in tako ustvarite učinke počasnega ali hitrega spreminjanja ostrenja.

Ročno ostrenje je prav tako preprosto, s poudarjanjem ostrenja, ki s pomočjo barvnih obrisov prikazuje, kaj je izostreno in kaj ni.


< Nazaj na pregled fotoaparatov EOS 90D

Morda vam bo všeč tudi ...