ČLANEK

Canon EOS 90D: hitrost in samodejno ostrenje

EOS 90D Owl Sample Image
© Copyright Markus Varesvuo

Od lovske opazovalnice do atletske steze

Spremljajte dogajanje in posnemite osupljive slike bežnih trenutkov. Po zaslugi hitrega neprekinjenega fotografiranja, izjemno natančnega ostrenja med sledenjem subjektu in vrhunskega upravljanja je ta fotoaparat kot nalašč za vse, ki fotografirajo divje živali ali snemajo športne in hitre akcijske prizore.

Dovolj hiter, da ujamete trenutek

Odlična izbira za fotografe, ki se ukvarjajo fotografiranjem športa in divjih živali: zajemite neverjetno podrobne slike z ločljivostjo 32,5 milijona slikovnih pik s hitrostjo 10 sličic na sekundo in neprekinjenim ostrenjem pri uporabi iskala fotoaparata ali 11 sličic na sekundo v načinu Live View. Format APS-C omogoča dodaten doseg s telefoto objektivi, s katerimi se lahko zlahka približate oddaljenim prizorom v svoji kompoziciji ter ustvarite velike in mogočne natise.

Podpora za pomnilniške kartice SD UHS-II omogoča hitro zapisovanje slik fotoaparata in snemanje do 58 datotek JPEG v polni velikosti, 25 datotek RAW ali 39 datotek cRAW v rafalnem načinu.

Tehnologija zaznavanja migetanja v fotoaparatu EOS 90D nadzoruje neprekinjeno hitrost sličic fotoaparata EOS 90D in tako kompenzira migetajočo svetlobo, ki jo pogosto najdemo v športnih dvoranah.

EOS 90D Swallow Sample Image
© Copyright Markus Varesvuo

Ostrina med sledenjem

Po zaslugi naprednih sistemov samodejnega ostrenja fotoaparata EOS 90D lahko sledite tudi premikajočim se subjektom in jih hkrati ohranite izostrene. Ne glede na to, ali fotografirate z osupljivim optičnim iskalom fotoaparata ali z vsestranskim vrtljivim zaslonom na dotik, je ostrenje hitro in natančno.

Hitro in natančno ostrenje

45 točk samodejnega ostrenja je porazdeljenih okrog optičnega iskala fotoaparata EOS 90D, vse pa so križne za večjo občutljivost in natančnost pri fotografiranju v vodoravnem ali navpičnem položaju. Fotografirajte pri svetlobi enako temno kot pri –3 EV, s kombinacijami pretvornikov objektivov, ki imajo največjo odprtost zaslonke samo f/8.

Točke samodejnega ostrenja uporabljajte posamično ali v skupinah in območjih – ki jih lahko hitro in enostavno premikate po kadru z uporabo intuitivnega večnamenskega gumba za samodejno ostrenje. Sistem samodejnega ostrenja iTR s pomočjo informacij o barvah in obrazih prepozna in sledi premikajočim se subjektom. Prevzemite nadzor nad občutljivostjo ostrenja in sledenjem ostrenja ter tako način samodejnega ostrenja fotoaparata prilagodite subjektom, ki jih fotografirate.

EOS 90D Fast Accurrate Focusing
© Copyright Fergus Kennedy

Samodejno ostrenje CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami

Pri fotografiranju v načinu Live View ali pri snemanju videoposnetkov Canonov priznani sistem samodejnega ostrenja s tipalom CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami zagotavlja izjemno ostrino in široko pokritost ter zmogljivost pri šibki svetlobi do –5 EV. S 100-odstotno navpično in 88-odstotno vodoravno pokritostjo kadra in izbiro do 5481 položajev samodejnega ostrenja lahko zlahka natančno nastavite kompozicije. Vključitev zaznavanja obrazov in oči omogoča, da ohranjate ostrino med sledenjem osebam, ki se premikajo.

Zaporedne slike z ostrenjem

Ko je pomembno, da je po celotni sliki največja globinska ostrina, na primer pri makro fotografiji, zaporedne slike z ostrenjem zagotovijo vrhunsko ostrino. Fotoaparat EOS 90D z enim pritiskom gumba za zaklop neprekinjeno fotografira, hkrati pa prilagaja goriščno razdaljo od začetnega položaja do ozadja. Iz sestavljene slike je nato s programsko opremo Canon Digital Photo Professional ustvarjena slika, ki je v celoti izostrena.


< Nazaj na pregled fotoaparatov EOS 90D

Morda vam bo všeč tudi ...