Ponarejene baterije

Opozorila glede ponarejenih kompletov litij-ionskih baterij in polnilcev.

Opozorilo velja za te skupine Canonovih izdelkov:

  • Digitalni kompaktni fotoaparati
  • Digitalni fotoaparati SLR
  • Digitalne kamere

Nedavno je bilo potrjeno, da so na tržišču, še posebej na spletnih mestih z dražbami, ponaredki litij-ionskih baterij in polnilnikov za Canonove kompaktne digitalne fotoaparate, fotoaparate SLR in digitalne kamere.

V veliko primerih ponaredki nimajo varnostnih funkcij, ki izpolnjujejo določene standarde kakovosti. Zaradi tega lahko med uporabo ali polnjenjem povzročajo različne težave:

  • Okvaro izdelka
  • Proizvajanje neobičajnih količin toplote 
  • Poškodbo in uhajanje snovi, eksplozijo ali požar 
  • Poškodbe uporabnika, na primer opekline in slepota

Za zagotavljanje varnosti Canon prosi svoje stranke, da ne uporabljajo ponarejenih izdelkov ali jih nenamerno kupijo v trgovinah ali spletu.

Zavedajte se, da Canon ne bo odgovoren za okvare ali nesreče, ki jih povzroči uporaba nepristnih Canonovih paketov litij-ionskih baterij ali polnilnikov, vključno s ponaredki.

Canon zares ceni vašo zvestobo pristnim Canonovim izdelkom.

Primer ponaredka
(ime pristnega izdelka: komplet baterij BP-511)Kako vem, da je original?
Poleg očitnih kazalcev, kot so že omenjeni, lahko originalnost baterije preverite tako, da poiščete unikaten hologram na embalaži Canon original baterije. V hologramu mora biti vidna beseda 'Canon', ki teče v vodoravnih črtah. Med temi črtami se prikaže tudi spirala z čez natisnjeno besedo ''original''. Kot dodatek, se barve holograma, kadar ga nagibamo v različne smeri, prelivajo iz zlatega do zelenega odtenka. Če se ta barvna sprememba ne zgodi, je hologram ponarejen. Vedno preverite verodostojnost holograma.

Za več informacij o ponarejenih baterijah si oglejte Združenje za fotoaparate in izdelke za slikovno obdelavo ( CIPA), '' Opozorilo o ponarejenih baterijah'' na
http://www.cipa.jp/battery/index_e.html.