Čas je za ustvarjalnost!

IZBERITE IZOSTRITEV

Ali ste se kdaj spraševali, kako doseči zamrznjeno ali zamegljeno gibanje? Ali kako ujeti sončne žarke ali zvezdnato nočno nebo? Canonovi fotoaparati vam pomagajo zajeti svet tako, kot ste si vedno želeli.

Izostritev, ki jo dobite v fotoaparatu Canon, vam daje ustvarjalno svobodo, da izboljšate kakovost in fotografirate bolj profesionalno. Upoštevati morate dve ključni stvari: globino polja (ki jo upravlja zaslonka) in gibanje (ki ga upravlja hitrost zaklopa).

1.
Globina polja pomeni, koliko slike je izostrene. Za ljubitelje hrane in starše, ki želijo fotografirati svoje otroke, majhna globinska ostrina poskrbi, da bo vaš motiv viden, saj je ozadje zamegljeno. To se doseže z nižjo nastavitvijo zaslonke. Pri zajemanju prizorov, ki so polni podrobnosti, kot so pokrajine in mesta, višja nastavitev zaslonke izostri vse.

2.
Fotoaparati vam omogočajo tudi svobodo ustvarjanja z gibanjem, saj se lahko igrate s hitrostjo zaklopa. Večja kot je hitrost zaklopa, hitreje bo fotoaparat posnel sliko, zaradi česar je to popolno za zamrznitev gibanja, na primer pri otrocih, ki tečejo, ali slapu. Manjše hitrosti zaklopa zajamejo vse premike v enem samem trenutku, s čimer dobite učinek zameglitve. Pri tem vam lahko pomaga tudi stativ.


In to je vse, kar morate vedeti o tem. Seveda je zabaven način učenja ta, da preprosto začnete fotografirati s fotoaparatom. To je tudi najboljši pristop za hitro razumevanje, kako vam ta dva dejavnika (globina polja in hitrost zaklopa) pomagata doseči izjemne rezultate v vseh razmerah.

SREČNO!