Objektivi za EOS R

Canon RF 85mm F1.2L USM DS

Presezite podrobnosti in ujemite pravi duh subjekta z objektivom, ki prinaša izjemno učinkovitost delovanja in zanesljivost ter vsebuje poseben optični premaz, ki dvigne zameglitev na povsem novo raven.

Odličen objektiv za ...

 • Portreti

  Z odlično optično zasnovo, naprednimi premazi objektiva in tehnologijo nastavka RF, ki omogočajo plitko ostrenje in izjemno ostrino, boste pričarali portrete z več podrobnostmi in novo dimenzijo.

 • Ulična fotografija

  Hitro ostrenje visokozmogljivega ultrazvočnega motorja poskrbi, da objektiv ujame subjekt, vi pa boste ostali diskretni in ohranili nadzor na ulici. Z njim ne boste nikoli več zamudili trenutka.

 • Šibka svetloba

  Nadaljujte s snemanjem tudi po sončnem zahodu s hitro in široko zaslonko z največjo odprtostjo f/1,2, s katero boste zajeli vsako podrobnost s popolno ostrino po celotnem okvirju.

Odličen za portrete

Ta objektiv je s svojo 85-milimetrsko goriščno razdaljo idealen za ustvarjanje čudovitih portretov in zagotavlja elegantne rezultate, polne podrobnosti, z odlično perspektivo in brez motenj.

Vrhunska zameglitev z osupljivo optično natančnostjo

Canonov edinstveni premaz DS in zaslonka z 9 lopaticami F1.2 omogočata izjemno zameglitev, zato je ta objektiv odličen za zajemanje ustvarjalnih fotografij.

Napredni elementi in premazi objektiva

Objektiv uporablja refrakcijsko optiko modrega spektra (BR), ki negira barvne aberacije, temeljni asferični element in premaz ACS pa preprečujeta bleščanje in podvajanje slik.

Razlika s premazom Defocus Smoothing

Objektiv RF 85mm F1.2L USM DS je edinstven visokozmogljiv model, ki ponuja kombinacijo gladkega neizostrenega zamegljenega ozadja in izjemno hitre zaslonke za ustvarjanje osupljivih portretov.

 • Posneto z objektivom RF 85mm F1.2L USM

  85-milimetrska goriščna razdalja je idealna za portrete, s široko največjo odprtostjo zaslonke pa lažje ustvarite neizostrene osvetlitve, ki so videti kot izstopajoči svetlobni obroči.

 • Posneto z objektivom RF 85mm F1.2L DS USM

  Prednost učinka DS bo najbolj opazna pri uporabi najširše zaslonke, pri manjših odprtostih zaslonke pa bo učinek vse manj prepoznaven. Neizostrene osvetlitve so upodobljene kot mehki svetlobni obroči, kar je postala prepoznavna značilnost objektivov DS.

Ostrina s slogom

Z objektivom, ki ponuja izjemno zmogljivost in zanesljivost, boste presegli podrobnosti in ujeli pravi duh subjekta. Oglejte si, kako deluje premaz DS – ne le pri šibki svetlobi, z izjemno gladko zameglitvijo, ko ozadje ponuja ustvarjalni potencial.

 • Posneto z objektivom RF 85mm F1.2L USM

  Pri običajnem objektivu RF 85mm so osvetlitve zamegljene, a še vedno ohranjajo določeno raven podrobnosti, ki pri nežnih portretih morda ni zaželena.

 • Posneto z objektivom RF 85mm F1.2L USM DS

  Premaz DS in njegov učinek DS se uporabljata pri dveh elementih na različnih mestih objektiva, s čimer dosežeta veliko mehkejšo, gladkejšo neizostreno upodobitev. To se dobro opazi tukaj, kjer točke svetlobe izstopajo izza dreves za subjektom.

Kako deluje premaz DS

Canonov premaz DS (Defocus Smoothing) ustvarja mehek in edinstven učinek neizostrenosti, kjer so prvotno ostre linije neizostrene slike dodatno zamegljene na izjemno gladek način. Canon je ta učinek dosegel z uporabo enake optike, kot jo uporablja pri objektivu RF 85mm F1.2L USM, ter z uporabo tehnologije nanašanja tankih plasti, s katerimi nadzoruje količino svetlobe, ki je prenesena v objektiv.

 • RF 85mm F1.2L USM

  Objektiv s hitro zaslonko F1,2 odlično deluje pri šibki svetlobi ter omogoča neverjetno ostrenje in ustvarjalno izražanje s čudovito zameglitvijo ozadja, brez poslabšanja kakovosti slike.

 • RF 85mm F1.2L DS USM

  Premaz DS in njegov učinek DS se uporabljata pri dveh elementih na različnih mestih objektiva, s čimer dosežeta mehko, gladko neizostreno upodobitev. Obenem pa premaz povzroči zmanjšan prenos svetlobe in ustvari T-korak z vrednostjo T2.2.

Hiter motor USM in obroč za nadzor objektiva

Zaradi visoke hitrosti nastavka RF objektiv RF 85mm F1.2L USM hitro ujame subjekt, obroč za nadzor objektiva pa zagotavlja dodaten nadzor nad nastavitvami.

Uresničite svojo ustvarjalno vizijo

Sistem EOS R je podedoval vse prednosti sistema EOS in poleg svojih lastnih objektivov prek vmesnikov nudi tudi popolno združljivost z obstoječimi optikami EF in EF-S ter ponudbo bliskavic Speedlite in dodatne opreme.

Tehnični podatki

 • Premaz DS

  Premaz Defocus Smoothing zagotavlja izjemno zameglitev

 • Optika modrega spektra

  Za najboljši nadzor nad aberacijami

 • Asferični elementi in elementi z zelo nizko razpršitvijo

  Za izjemno ostre slike

 • Motor USM

  Za tekoče, hitro in skoraj neslišno delovanje

 • ASC (premaz Air Sphere)

  Za preprečevanje bleščanja in podvajanja slik

 • Obroč za nadzor objektiva

  Za dodaten nadzor nad nastavitvijo ISO, zaslonko in zaklopom

Pred prvo uporabo objektiva DS

1 In order to use this lens with the EOS R or EOS RP, a compatible version of firmware is required. Download the latest camera firmware from the Canon web site and install it on your camera.


2 Since the transmittance of the lens periphery decreases due to the DS coating, brightness of the lens at maximum aperture is about 1⅓ stops darker than f/1.2. By updating the camera to the latest firmware, exposure control in AE will be performed appropriately.

Kaj dobite v škatli?

Vse, kar potrebujete za vrhunsko in ustvarjalno fotografiranje portretov

 • RF 85mm F1.2L USM DS

 • Sončna zaslonka ET-89

 • Pokrov za objektiv E-82II

 • Protiprašni pokrov za objektiv RF

 • Mehka torbica LP1424

V rokah sta fotoaparat Canon EOS R in objektiv Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM.

Ali vam lahko pomagamo izbrati nov objektiv?

Naš pripomoček za izbiro objektiva vam bo predstavil družino objektivov in pomagal izbrati popoln objektiv za vas in vaš fotoaparat EOS.

V rokah profesionalcev ...

Odkrijte, kako se objektiva RF 85mm F1.2L USM in RF 85mm F1.2L DS US odzivata v najrazličnejših fotografskih okoliščinah v rokah Canonovih profesionalcev.

Telefoto objektivi

S telefoto objektivi lahko z razdalje posnamete športne prizore in divji živalski svet, ne da bi zmotili dogajanje. Raziščite ponudbo telefoto objektivov Canon in se prepustite ustvarjalnosti.
Več informacij

Povezani izdelki